KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Zdjęcie produktu NatVita Olej aloe vera bio zimnotłoczony 100ml
NatVita Olej Aloe Vera BIO zimnotłoczony 100ml Organiczny, tłoczony na zimno olej aloe vera na bazie oleju ziaren słonecznika, charakteryzuje się delikatnym, jasnożółtym kolorem. Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego, wspiera terapię jelita drażliwego oraz infekcji dróg oddechowych. Łagodzi objawy łuszczycy oraz nieprzyjemne skutki ukąszeń i użądleń owadów. Korzystnie wpływa na układ immunologiczny. Sposób użycia: 5ml (około pół łyżeczki) dziennie.  Produkt nie podawać dzieciom do 3 roku życia. Skład: Bio olej z nasion słonecznika (Helianthus anuus), ekstrakt 200:1 z bio liści aloe vera (Aloe barbadensis). Bio - certyfikowane produkty ekologiczne. Warunki przechowywania: przechowywać w suchym ciemnym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
23,90
25,90 zł
Zdjęcie produktu NatVita Złote mleko bio 100g
NatVita Bio Złote Mleko 100g Złote mleko dzięki bogactwu przeciwutleniaczy wspiera prawidłowy stan zdrowia. Zawarty w składzie korzeń żeń szenia indyjskiego - ashwagandha wspiera witalność, a imbir i kurkuma poprawiają między innymi trawienie i łagodzą objawy niestrawności.   Dzięki pieprzowi kurkuma zostaje przyswojona w o wiele większym stopniu co daje lepsze efekty. Połączenie wszystkich składników pochodzących z upraw ekologicznych pozytywnie wpływa na układ krwionośny, odpowiedni poziom cukru we krwi, pamięć oraz koncentrację. Sposób użycia: 2 gramy (około jednej łyżeczki) proszku wymieszać w szklance, miseczce, talerzu bio mleka, napoju mlecznego lub jogurtu pitnego. Stosować 1-2 razy dziennie. Skład: Bio kurkuma (Curcuma L.), Bio cukier kokosowy (Cocos nucifera L.), Bio kakao (Theobroma cacao), Bio cynamon (Cinnamomum ceylanicum),  Bio imbir (Zingiber officinale roscoe), Bio ashwagandha (Withania somnifera), Bio pieprz czarny (Piper nigrum), mielone. Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
14,90
16,90 zł
Zdjęcie produktu NatVita Białko bio z dyni 150g
NatVita Bio Białko z Dyni 150g Białko z dyni (59 % białka) to produkt wysokobiałkowy w formie proszku, który dodatkowo zachowuje wszelkie dobroczynne właściwości. Proteiny zawarte w białku z dyni są doskonałym rozwiązaniem dla sportowców (siłownia) oraz wszystkich osób prowadzących aktywny tryb życia. Sposób użycia: jako dodatek do musli, mleka kokosowego lub soku. Skład: 100 % Bio białko z dyni. Bio - certyfikowane produkty ekologiczne. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.   Wartości odżywcze NatVita Bio Białko z Dyni 150g Produkt zawiera 100g produktu % RWS Wartość energetyczna 1675 kJ / 400 kcal 20% Tłuszcz 14,7 g 21% - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g 13% Węglowodany 2,7 g 1,04% - w tym cukry 1,6 g 1,78% Białko 59,2 g 118,4% Błonnik 9,9 g * Sól 1 g 16,67% % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
9,90
11,90 zł
Zdjęcie produktu NatVita Płatki drożdżowe nieaktywne 130g
NatVita Płatki Drożdżowe nieaktywne 130g Bio białko Mix to produkt wysokobiałkowy pozyskany wyłącznie z roślin o wysokiej 70% zawartości protein pochodzących z nasion konopi, żółtego grochu oraz brązowego ryżu. Mix takich białek jest doskonałym rozwiązaniem dla sportowców, osób prowadzących aktywny tryb życia, borykających się z alergią serwatkę lub osób unikających spożywania białek pochodzenia zwierzęcego. Produkt odpowiedni dla Wegan.  Sposób użycia: Propozycja spożycia: jako dodatek do sałatek, kanapek, zagęszczacz do sosów, past, zup itp. Skład: 100 % płatki drożdżowe (Saccharomyces cerevisiae) nieaktywne. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.   Wartości odżywcze NatVita Płatki Drożdżowe nieaktywne 130g Produkt zawiera 100g produktu % RWS Wartość energetyczna 1440 kJ / 344 kcal 17,6% Tłuszcz 4 g 5,71% - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g 3,5% Węglowodany 36,9 g 14,19% - w tym cukry 12,4 g 13,78% Białko 51 g 102% % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
11,90
13,00 zł
Zdjęcie produktu NatVita Białkowy mix bio konopia, groch, ryż 120g
NatVita Białkowy Mix Bio konopia, groch, ryż 120g Bio białko Mix to produkt wysokobiałkowy pozyskany wyłącznie z roślin o wysokiej 70% zawartości protein pochodzących z nasion konopi, żółtego grochu oraz brązowego ryżu. Mix takich białek jest doskonałym rozwiązaniem dla sportowców, osób prowadzących aktywny tryb życia, borykających się z alergią serwatkę lub osób unikających spożywania białek pochodzenia zwierzęcego. Produkt odpowiedni dla Wegan.  Sposób użycia: jako dodatek w celu wzbogacenia produktu płynnego w proteiny pochodzenia roślinnego np.: do wody, musli, mleka kokosowego lub soku. Skład: 100 % Bio białko z: konopi, grochu, ryżu. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.   Wartości odżywcze NatVita Białkowy Mix Bio konopia, groch, ryż 120g Produkt zawiera 100g produktu % RWS Wartość energetyczna 1454 kJ / 345 kcal 17,3% Tłuszcz 5.4 g 7,7% - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g 4,5% Węglowodany 6,6 g 2,5% Błonnik 9,3 g * Białko 70,6 g 141,2% % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
14,90
16,90 zł
Zdjęcie produktu Miody Bieszczadzkie Miód z rokitnikiem 250g
Miody Bieszczadzkie Miód z rokitnikiem 250g W okresie zimowym dbanie o nasze dobre zdrowie i samopoczucie wymaga dodatkowego wsparcia. Nowością są miody z dodatkiem rokitnika. Rokitnik jest bogaty w witaminę C, a, E oraz K. Owoce rokitnika zawierają rzadko spotykane w przyrodzie niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe: Omega-3, Omega-6, Omega-7, Omega-9. Miód z rokitnikiem jest bogatym źródłem witamin i mikroelementów. Zawiera witaminy takie jak E, F, K, P, kwas foliowy, prowitaminę A i D, antocyjany, flawonoidy, fosfolipidy, garbniki, nienasycone kwasy tłuszczowe oraz makro i mikroelementy, m.in. mangan, żelazo, bor. Zawarte w dużych ilościach w owocach rokitnika witaminy C i E oraz sterole roślinne obniżają poziom "złego" cholesterolu LDL, który doprowadza do zmian miażdżycowych, a dalej do schorzeń, takich jak, m.in. choroba wieńcowa (niedokrwienna serca), udar mózgu i zawał serca. Ponadto udowodniono, że sam kwas askorbinowy obniża ciśnienie krwi. Takie same właściwości wykazuje potas. W związku z tym rokitnik jest polecany osobom zmagającym się z nadciśnieniem tętniczym, a także w profilaktyce tej choroby. Spożywanie owoców rokitnika może zapobiec także krwawieniom. Są one bowiem bogate w witaminę K, która jest niezbędna do produkcji w wątrobie protrombiny (czynnika II), która ogrywa najistotniejszą rolę przy krzepnięciu krwi. Pod względem zawartości tej witaminy rokitnik przewyższa inne rośliny z niej słynące - czarną aronię, jarzębinę i czarną porzeczkę. Wartość energetyczna w 1 łyżeczce 17 kcal  
25,90
28,25 zł
Zdjęcie produktu Dr. Jacob`s Reichi Cafe 180g
Dr. Jacob`s Reichi Cafe 180g Sproszkowany napój na bazie mleka kokosowego, grzybka Reishi, kawy, z aromatycznymi ekstraktami roślinnymi oraz dodatkiem witaminy B12 i magnezu. grzybek Reishi, kokos i żeń-szeń kofeina z guarany i kawy espresso magnez i witamina B12 bez glutenu, laktozy i wypełniaczy produkt wegański „Chi“ w Chinach oznacza „siłę życiową“. Człowiek czuje pełnię tej siły, gdy jego „Chi“ jest w ruchu. ReiChi Cafe jest wytworzona z grzybków Reishi, które są uważane w Chinach jako „grzybki nieśmiertelności oraz odwagi“ i są cenione na równi ze szlachetnymi odmianami herbaty. Sekret ReiChi Cafe to specjalna kompozycja, która łączy w sobie delikatnie cierpki smak grzybka Reishi, kawy espresso, naturalnej guarany i żeńszenia z kremową łagodnością mleka kokosowego. Kofeina zawarta w ReiChi Cafe częściowo pochodzi z guarany. Jest ona uwalniana wolniej, dzięki czemu działa łagodniej lecz dłużej. W ReiChi Cafe jest też dużo witaminy B12 i magnezu. Wspomagają one prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i funkcji psychologicznych oraz pomagają redukować uczucie zmęczenia. Sposób użycia: 5g ReiChi Cafe (2 łyżeczki) rozpuścić w ok. 130 ml gorącej (nie wrzącej) wody, w razie potrzeby dosłodzić, dodać ok. 30 ml mleka, najlepiej roślinnego (kokosowego, sojowego, owsianego, itp.) i dobrze wymieszać (spieniaczem). Polecamy ReiChi Cafe 2 razy dziennie, by dostarczyć część dziennej porcji magnezu. Dbaj o urozmaiconą, zbilansowaną dietę oraz zdrowy styl życia. Składniki: Mleko kokosowe w proszku (46%), grzyb Reishi (20%), kawa rozpuszczalna (20%), aromaty naturalne – ekstrakty z guarany i żeńszenia, sole magnezowe kwasu cytrynowego (cytrynian magnezu), cyjanokobalamina (witamina B12). Porcja (5g) zawiera ok. 75 mg naturalnej kofeiny. Nie zaleca się spożywania przez dzieci. Nie należy przekraczać spożycia 400 mg kofeiny dziennie ze wszystkich źródeł (200 mg dla kobiet w ciąży i karmiących).   Wartości odżywcze Dr. Jacob`s Reichi Cafe 180g Suplement diety Produkt zawiera 1 porcja (5 g) % RWS Wartość energetyczna 82 kJ / 20 kcal 1% Tłuszcz 0,9 g 1,2% w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g 3,7% Węglowodany 2 g 0,9% w tym cukry 0,5 g 0,5% Białko 0,4 g 0,7% Sól 0,01 g 0,1% Magnez 40 mg 10,7% Witamina B 12 2,5 µ 100% Grzybek Reishi 1 g 0% % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona    
55,90
63,00 zł
Zdjęcie produktu Flos Czarnuszka nasiona 50g
Flos Czarnuszka nasiona 50g Nasiona czarnuszki stanowią przyprawę o smaku podobnym do pieprzu, natomiast o zapachu podobnym do gałki muszkatołowej. czarnuszka nie drażni błony sluzowej żołądka i dlatego wykorzystywana jest jako namiastka pieprzu przez osoby o wrażliwym żołądku. Sposób użycia: Do poprawiania smaku i aromatyzowania potraw warzywno-mięsnych oraz wszelkich rodzajów pieczywa. Składniki: Całe nasiona czarnuszki siewnej - 100%.      
4,90
6,00 zł
Zdjęcie produktu India konopny olej tłoczony na zimno 250ml
India konopny olej tłoczony na zimno 250ml Olej konopny India tłoczymy z najwyższej jakości, starannie dobranych nasion konopi włóknistej (Cannabis sativa l.). Tłoczony na zimno (nierafinowany). Olej, który trafia do Was pochodzi zawsze z pierwszego tłoczenia. Powstaje w niewielkich partiach, abyście mieli pewność, że zawsze trafia do Was świeży olej z konopi. Posiada naturalny, głęboki, lekko orzechowy smak. Stanowi doskonały dodatek do posiłków – wspaniale podkreśla smak m. in. sałatek, dressingów, pieczywa, tostów, makaronów czy surowych, gotowanych lub pieczonych warzyw. Na tle innych olejów wyróżnia się wysoką zawartością niezbędnych, wielonienienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3, 6 i 9 w idealnych proporcjach. Jest bogaty w witaminy (A, D, E, K), minerały, fosfolipidy, fisterole, przeciwutleniacze i chlorofil. Doskonale sprawdza się jako olej kosmetyczny – do pielęgnacji skóry suchej, zniszczonej, alergicznej, skłonnej do podrażnień. Niezbędny w diecie osób z obniżoną odpornością i seniorów, dzięki niezwykłym właściwościom odżywczym, naprawdę pomaga. Sposób użycia: Najlepiej spożywać na zimno. Olej najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze nieprzekraczającej 20°C, chronić przed słońcem. Olej ma zielonkawy odcień, z ewentualnym, naturalnym osadem - przed użyciem wstrząsnać. India konopny olej tłoczony na zimno 250ml Produkt zawiera 100 g % RWS Wartość energetyczna 3762,2kJ/ 899,2 kcal 0% Tłuszcze 99,9 g 0% W tym tłuszcze nasycone 10 g 0% w tym tłuszcze nienasycone 72,2 g 0% Węglowodany 0 g 0% W tym cukry 0 g 0% Białko 0 g 0% Sól 0 g 0% % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona    
22,90
29,90 zł
Zdjęcie produktu Miody Bieszczadzkie Miód mniszkowy 1200g
Miody Bieszczadzkie Miód mniszkowy 1200g Miód mniszkowy to inaczej miód z mniszka lekarskiego ma mnóstwo właściwości leczniczych. Wspomaga układ trawienny, działa pozytywnie na wątrobę oraz żołądek, łagodząc jego nadkwasotę. Stosowany jest także w chorobach serca i woreczka żółciowego, nerek, pęcherza, w dolegliwościach reumatycznych oraz chorobach dróg moczowych. Dzięki zastosowaniu miodu mniszkowego rany szybciej się goją. Miód wzmacnia nasz układ odpornościowy, chroni wątrobę i drogi żółciowe, ponieważ zawiera on w swoim składzie cholinę, która odpowiada za obniżenie lipidów w wątrobie oraz sprawia, że zwiększa się efekt żółciopędny. Jest on stosowany również jako środek osłonowy przy długotrwałym przyjmowaniu antybiotyku. Wspaniale sprawdza się na stany zapalne żołądka i wątroby oraz woreczka żółciowego. Pomaga nam również przy niestrawnościach, chorobach nerek. Używa się go w kuracjach wspomagających leczenie schorzeń reumatycznych oraz niedokrwistości, która powodowana jest niedoborem żelaza. Świetnie sprawdza się również jako lek pomagający w stanach wyczerpania psychofizycznego. Miód mniszkowy znajdzie swoje zastosowanie również w kuchni np. jako zamiennik cukru do herbaty.  
49,90
52,00 zł
Zdjęcie produktu Miody Bieszczadzkie Miód wrzosowy 1200g
Miody Bieszczadzkie Miód wrzosowy 1200g Nazywany jest „Królem Miodów”, gdyż jest trudny i pracochłonny w pozyskaniu ( ma konsystencję gęstej galaretki) . Dodatkowo  niewielka ilość wrzosowisk w Polsce prowadzi do tego, że dostępny jest w nielicznych pasiekach. Ma jasnobrunatną barwę z jaśniejszym lub ciemniejszym rubinowym odcieniem oraz przyjemny zapach wrzosu dzięki zawartości olejków eterycznych i 120 innych substancji pochodzących z nektaru. Cechuje go specyficzny gorzkawym i ostry smak, a także duża zawartość enzymów i wolnych aminokwasów. W miodzie wrzosowym występują witaminy A, B i B6, aminokwasy i łatwo przyswajalne żelazo. Zawiera bardzo dużą ilość hormonów wzrostu, neurohormonów (cholina i acetylocholina, kwas foliowy, nikotynowy i pantotenowy) i aż 47 dobrze przyswajalnych biopierwiastków (m.in. potas, chlor, fosfor, wapń, sód i magnez). Występuje w nim inhubina, która hamuje rozprzestrzenianie się bakterii i wirusów w organizmie. Właściwości zdrowotne: Miód wykorzystywany jest  do wspomagania leczenia zapalenia gardła,  błony śluzowej jamy ustnej czy przeziębień – zwiększa odporność i chroni przed rozwojem zakażenia. Ma działanie moczopędne i bakteriobójcze, z tego powodu wykorzystywany jest przy chorobach nerek i dróg moczowych (kamicy nerkowej i zapaleniu gruczołu krokowego). Łagodzi schorzenia reumatyczne oraz ułatwia trawienie, przyswajanie składników pokarmowych i reguluje pracę jelit. Sprawdza się również przy stanach zapalnych żołądka i jelit, biegunkach. Dzięki zawartej w nim inhubinie, posiada właściwości hamujące rozprzestrzenianie się wirusów i bakterii w ludzkim organizmie, a występująca w nim prolina może wspomagać leczenie i zapobiegać chorobie Alzheimera. Stosowany jest też jako lek w chorobach oczu. Polecany jest też szczególnie mężczyznom po 40. roku życia w profilaktyce chorób prostaty. Regularnie stosowany wzmacnia odporność organizmu i regenerację po wysiłku.  
105,90
109,00 zł
Zdjęcie produktu Miody Bieszczadzkie Miód rzepakowy 1200g
Miody Bieszczadzkie Miód rzepakowy 1200g Miód rzepakowy w stanie płynnym jest prawie bezbarwny lub lekko słomkowy, z odcieniem zielonkawym, zależnie od roślin, z których zebrany został nektar. Po skrystalizowaniu przyjmuje barwę białą lub szarokremową. Ze względu na przewagę cukru prostego glukozy nad fruktozą, a także niską zawartość wody (średnio 18%) ulega szybkiej krystalizacji, dając drobne kryształy i mazistą konsystencję. Z tego względu jest miodem najszybciej krystalizującym, niekiedy w ciągu kilku dni po pozyskaniu z ula, a często nawet krystalizuje już w plastrach. Ma delikatny, choć dobrze wyczuwalny zapach oraz bardzo łagodny, nieco mdły i lekko gorzkawy smak. Występują w nim olejki eteryczne, związki goryczowe, flawonoidy, biopierwiastki, cholina i kumaryna, a także żelazo, którego przyswajalność z miodu rzepakowego wynosi 63 procent oraz bor, który wykorzystywany jest do budowy tkanki kostnej oraz prawidłowego funkcjonowania śledziony i tarczycy. Niedobór boru prowadzi do utraty wapnia, fosforu i magnezu oraz powoduje obniżenie poziomu estrogenów, zwłaszcza u kobiet w okresie po menopauzie, co może powodować utratę masy kostnej. Występują w nim też witaminy z grupy B, K, C i kwas nikotynowy, a wysoka zawartość glukozy sprawia, że wykorzystywany jest w leczeniu chorób serca, głównie układu krążenia i naczyń wieńcowych. Nie obciąża też wątroby, a wręcz dodatkowo pobudza i wzmacnia jej właściwości detoksykacyjne. Właściwości zdrowotne: Miód rzepakowy polecany jest przede wszystkim przy dolegliwościach układu sercowo-naczyniowego - wzmacnia serce i jego siłę skurczu. Powoduje także rozszerzenie naczyń wieńcowych serca, co poprawia jego dotlenienie i odżywienie oraz zapobiega schorzeniom miażdżycowym. Obniża ciśnienie i wspomaga w uzupełnieniu niedoboru potasu, który korzystnie wpływa na pracę serca. Usuwa wodę z tkanek i na drodze diurezy przyczynia się do zmniejszenia obrzęków. Obecne w miodzie cukry proste sprawiają, że jest on łatwo przyswajalny przez wątrobę, przez co zwiększają jej zdolność do detoksykacji - odtruwania organizmu (wiąże szkodliwe metabolity z powstającym z glukozy kwasem glukuronowym i związkami flawonoidowymi pochodzącymi z nektaru, w celu łatwiejszego ich rozpuszczenia i usuwania z organizmu wraz z moczem). Występujące w miodzie cholina usprawnia metabolizm tłuszczowy wątroby i polepsza funkcjonowanie pęcherzyka żółciowego. Wykorzystywany jest we wspomaganiu leczenia infekcji gardła, nosa i oskrzeli (łagodzi kaszel i wspiera układ odpornościowy), a u chorych na dusznicę bolesną, którym podawano miód rzepakowy, obserwowano wyraźną poprawę stanu zdrowia. Stosowany jest też do walki ze zgagą, wzdęciami, wrzodami żołądka, oraz przyspiesza gojenie się ran wrzodowych i nadżerek. Stosuje się go pomocniczo w chorobach zapalnych i infekcyjnych nerek, pęcherza i cewki moczowej, z uwagi na niewielką zawartość biopierwiastków i obecne w nim olejki eteryczne. Poza tym wspomaga podstawową terapię w przebiegu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, przyspieszając gojenie stanu zapalnego tych narządów. Może łagodzić szkodliwe działanie używek, na przykład alkoholu i papierosów. Wysoka zawartość glukozy, fruktozy i innych cukrów prostych sprawia, że miód rzepakowy polecany jest w stanach wyczerpania organizmu. Jest on doskonałą odżywką regenerującą - wskazany jest przy długotrwałej pracy fizycznej i umysłowej, gdyż nie tylko odżywia, ale też poprawia myślenie i koncentrację. Miód doskonale sprawdza się w leczeniu dolegliwości zewnętrznych. W przypadku lekkich oparzeń szybkie przyłożenie miodu na oparzoną skórę zabezpiecza ją przed tworzeniem się pęcherzy i rozwojem zakażenia, a stosowany bezpośrednio na chorą tkankę oczyszcza ją z elementów martwiczych i ropnej wydzieliny, co w efekcie przyspiesza ziarninowanie, gojenie i bliznowacenie ran.  
39,90
47,00 zł
Zdjęcie produktu Miody Bieszczadzkie Pierzga pszczela 500g
Miody Bieszczadzkie Pierzga pszczela 500g Pierzga to pyłek kwiatowy, przetworzony przez pszczoły. W pierwszej kolejności służy on jako pokarm dla samych pszczół, przede wszystkim dla matki i jej młodych.Z tego powodu cechuje ją szereg prozdrowotnych właściwości. Wzmacnia organizm- dostarcza mu potrzebnych aminokwasów i witamin, przez co wpływa na zwiększenie odporności,  ułatwia regenerację po operacjach i przebytych zawałach,     wzmacnia układ nerwowy, korzystnie oddziałuje na układ pokarmowy, jest pomocna w leczeniu biegunek i zaparć, wzmaga apetyt oraz reguluje przemianę materii.  Zwiększa liczbę czerwonych ciałek we krwi i poziom żelaza (zapobiega wystąpieniu anemii), wspomaga leczenie farmaceutykami (np. w: chorobie wrzodowej żołądka, schorzeniach gruczołu krokowego oraz  leczeniu stanów przedzawałowych, choroby alkoholowej, kataru siennego, astmy itp.), a także jest stosowana w stanach zapalnych jamy ustnej i w okresach silnego narażenia organizmu na bakterie i grzyby. Proces produkcji pierzgi zaczyna się jeszcze na samym kwiatku. Pszczoły zwilżają pyłek, a następnie transportują go do ula – natura wyposażyła je w tym celu w specjalny koszyczek, znajdujący się przy odnóżach. Zwykłe pszczoły odżywiają się zazwyczaj samym pyłkiem, pierzga przeznaczona jest przede wszystkim dla matki i jej młodych. Badania wykazały, że pszczoły odżywiające się pierzgą są znacznie zdrowsze i żyją dłużej niż te, dla których pożywieniem jest jedynie zwykły, nieprzetworzony pyłek. Właściwości zdrowotne: Stosowana jest przede wszystkim jako środek profilaktyczny,  w celu wzmocnienia odporności. Wykorzystywana jest w leczeniu dolegliwości żołądkowych i chorób jelit, wpływa na poprawne funkcjonowanie całego układu pokarmowego. Poprawia funkcjonowanie wątroby, wzmacnia układ krwionośny . W apiterapii jest ona wykorzystywana również przy Przede wszystkim wzmacnia system odpornościowy organizmu, a także wspomaga leczenie farmaceutykami. Cechują ją właściwości przeciwbakteryjnym, przez co jest zalecana szczególnie w czasie obniżonej odporności. Jest źródłem wielu substancji odżywczych i wzmacnia system nerwowy. Wspomaga koncentrację i pamięć. Wykorzystywana jest też w apiterapii (leczeniu za pomocą produktów pszczelego pochodzenia), szczególnie przy leczeniu niektórych zaburzeń psychicznych. Poprawia funkcjonowanie mózgu i pobudza nas do sprawnego myślenia. Może być dobrym dodatkiem do leczenia depresji czy różnego rodzaju stanów lękowych. Reguluje też funkcjonowanie układu pokarmowego, łagodzi reakcje alergiczne. Przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi oraz ogranicza całkowitą ilość lipidów. Wykazuje również działanie przeciwstarzeniowe i przeciwanemiczne, m.in. dzięki zawartym antyoksydantom, a także regeneruje wszystkie komórki organizmu. Posiada szerokie zastosowanie w oczyszczaniu wątroby - działa odtruwająco i ochronnie. Wykorzystywana jest do zwalczania nieprawidłowego funkcjonowania wątroby. Odnotowano bardzo dobre rezultaty przy ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby oraz marskości. Pierzga pszczela znajduje zastosowanie również w kosmetyce. Przyczynia sie do regeneracji skóry, poprawia jej elastyczność, likwiduje zmarszczki oraz rozstępy powstałe po intensywnej diecie odchudzającej. Jest lepiej przyswajalna przez organizm niż pyłek kwiatowy. Skład: Skład pierzgi zbliżony jest do pyłku a dodatkowo zawiera specjalne enzymy i pozbawiona jest obecnej w pyłku otoczki ( co sprawia, że wszystkie znajdujące się w niej składniki są znacznie lepiej przyswajalne). Występują w niej witaminy: C, PP, K, E, H, D oraz witaminy z grupy B. Nie brakuje w niej również minerałów. W dużych ilościach zawiera minerały takie jak: selen, magnez i żelazo, a także fosfor, potas i sód. Sposób użycia: Pierzgę stosuje się jak pyłek. Dzienna dawka dla osoby dorosłej powinna wynosić około 30-40 gramów, Wystarczy jeść codziennie jedną łyżkę pierzgi, aby zregenerować organizm i wzmocnić go. Aby przygotować odpowiednie lekarstwo należy łyżkę pierzgi zalać wodą, a rano wypić je na czczo. Rozpuszczenie produktu w wodzie na 10 godzin przed wypiciem wielokrotnie zwiększa działanie.  
118,90
122,22 zł
Zdjęcie produktu Miody Bieszczadzkie Miód nawłociowy 1200g
Miody Bieszczadzkie Miód nawłociowy 1200g Miód nawłociowy nazywany był nektarem życia, bowiem oprócz walorów smakowych, odznacza się licznymi leczniczymi właściwościami. W stanie płynnym ma jasnożółtą barwę (od słomkowożółtej, po jasnobursztynową), dość szybko się jednak krystalizuje i wówczas zmienia kolor na jaśniejszy, a jego konsystencja staje się kremowa. Bardzo łatwo daje się wtedy rozsmarować na pieczywie. W smaku jest on słodki, jednak wyczuwalna jest charakterystyczna kwaśnawo-gorzka nuta. Ma bardzo przyjemny zapach kwiatów nawłoci (trzeba tylko pamiętać o zamykaniu słoika, bo miód szybko „łapie” obce zapachy). Nawłoć pospolita to roślina, która opanowała tereny Małopolski i Podkarpacia. Ma od wieków znane właściwości antyseptyczne ( wykorzystywana jest w zwalczaniu zakażeń, stanów zapalnych układu moczowego, a także w leczeniu ran i owrzodzeń). Stosuje się ją również jako składnik ziołowych herbatek. Podobne właściwości ma również miód pozyskiwany z jej nektaru. Nawłoć to żółta roślina porastająca łąki, delikatnie poruszająca się na wietrze. Powszechnie uważana jest przez rolników za chwast, jednak jest jedną z niezwykle wydajnych roślin miododajnych. Właściwości zdrowotne: W miodzie nawłociowym występują flawonoidy ( głównie rutyna i kwercetyna, które poprawiają ukrwienie żył kończyn dolnych i nerek), olejki eteryczne, garbniki, kwasy organiczne i substancje śluzowe. Zawiera też substancje bakteriobójcze, witaminy i sporą ilość mikroelementów. Wykorzystywany jest do wspomagania leczenia dróg moczowych i skąpomoczu. Łagodzi także objawy kamicy nerkowej. Występujące w nim substancje odżywcze poprawiają ukrwienie narządów wewnętrznych oraz kończyn dolnych. Korzystnie wpływa na ciśnienie tętnicze krwi i często je obniża (rutyna uszczelnia naczynia krwionośne, natomiast kwercetyna wykazuje działanie przeciwzakrzepowe i przeciwzapalne). Polecany jest także w celu wzmocnienia mięśnia sercowego (zawiera dużo łatwo przyswajalnych cukrów prostych). Podobnie jak miód wrzosowy, jest również wykorzystywany w leczeniu przerostu prostaty. Jego regularne przyjmowanie wspomaga leczenie stawów. Występujące w nim seskwiterpeny, garbniki i substancje śluzowe łagodzą stany zapalne, a z uwagi na obecność flawonoidów i saponin wykazuje właściwości moczopędne. Składniki te działają także przeciwbakteryjnie. Polecany jest on w przypadku nadmiernej fermentacji jelitowej oraz niewielkich krwawieniach układu pokarmowego (wykazuje właściwości przeciwkrwotoczne i zapobiega nadmiernej łamliwości naczyń włosowatych). Nawłoć jest rośliną polecaną jako środek odtruwający, miód więc doskonale sprawdza się we wspomaganiu usuwania szkodliwych produktów przemiany materii. Posiada też wysoką aktywność antybiotyczną, różniącą się niewiele w zależności od czasu pozyskania i terenu. Warto wzmacniać się nim w okresie jesienno-zimowym, kiedy jesteśmy najbardziej narażeni na przeziębienia i inne infekcje. Wykorzystywany jest także w leczeniu infekcji górnych dróg oddechowych i dróg żółciowych, ponieważ posiada właściwości antyseptyczne, żółciopędne i wzmacniające organizm. Jego stosowanie poleca się również osobom narażonym na dużą ilość stresu i wyczerpanie fizyczne organizmu. Regularne spożywanie miodu pozytywnie wpływa na wygląd i kondycję skóry. Miód nawłociowy sprawdza się również w kuchni, jako dodatek do wielu potraw i w formie sporządzonego napoju do picia. Ze względu na dużą aktywność biologiczną należy przechowywać go w niższej temperaturze niż pozostałe rodzaje miodów. Warto też pamiętać, że miód zachowa swój naturalny aromat tylko wtedy, gdy będzie szczelnie zamknięty. W przeciwnym razie w krótkim czasie przejmie inne zapachy. Ponadto miodem nawłociowym warto zastąpić zwykły cukier.  
49,90
52,00 zł
Zdjęcie produktu Miody Bieszczadzkie Miód spadziowy 1200g
Miody Bieszczadzkie Miód spadziowy 1200g Miód spadziowy, jest często nazywany miodem „królewskim“ ze względu na dużą zawartość składników odżywczych i zdrowotnych. Zawiera 9 razy więcej biopierwiastków (potas, wapń, sód, fosfor, magnez i mangan) niż miody nektarowe, które występują w łatwo przyswajalnej postaci.  Jako jedyny zawiera w sobie srebro, cynę, molibden i Wanat. Bogaty jest też w żelazo oraz posiada najwięcej naturalnych antybiotyków. Może posiadać dwukrotnie więcej glukozy niż fruktozy, a w porównaniu z miodami nektarowymi ma dwukrotnie więcej białek, aminokwasów i enzymów. Obecne są w nim też niewielkie ilości witaminy A, B2, B6, C, PP i K. Gwajakol pochodzący ze spadzi jodłowej nadaje mu właściwości przeciwbakteryjne i wykrztuśne. Właściwości zdrowotne: Wykorzystywany jest głównie przy wsparciu leczenia dróg oddechowych i stanach zapalnych organizmu. Wykazuje działanie przeciwzapalne, aseptyczne, wykrztuśne, łagodzące kaszel. Zalecany jest osobom cierpiącym na schorzenia reumatyczne, układu krążenia, choroby serca i naczyń krwionośnych, miażdżycę oraz nerwice. Wskazany jest też przy chorobach przemiany materii, przewodu pokarmowego, schorzeniach nerek i skóry oraz stawów. Spożywanie miodu zmniejsza trujący wpływ kawy, herbaty, alkoholu czy tytoniu na organizm.    
75,90
79,00 zł
Zdjęcie produktu Miody Bieszczadzkie Miód spadziowy 400g
Miody Bieszczadzkie Miód spadziowy 400g Miód spadziowy, jest często nazywany miodem „królewskim“ ze względu na dużą zawartość składników odżywczych i zdrowotnych. Zawiera 9 razy więcej biopierwiastków (potas, wapń, sód, fosfor, magnez i mangan) niż miody nektarowe, które występują w łatwo przyswajalnej postaci.  Jako jedyny zawiera w sobie srebro, cynę, molibden i Wanat. Bogaty jest też w żelazo oraz posiada najwięcej naturalnych antybiotyków. Może posiadać dwukrotnie więcej glukozy niż fruktozy, a w porównaniu z miodami nektarowymi ma dwukrotnie więcej białek, aminokwasów i enzymów. Obecne są w nim też niewielkie ilości witaminy A, B2, B6, C, PP i K. Gwajakol pochodzący ze spadzi jodłowej nadaje mu właściwości przeciwbakteryjne i wykrztuśne. Właściwości zdrowotne: Wykorzystywany jest głównie przy wsparciu leczenia dróg oddechowych i stanach zapalnych organizmu. Wykazuje działanie przeciwzapalne, aseptyczne, wykrztuśne, łagodzące kaszel. Zalecany jest osobom cierpiącym na schorzenia reumatyczne, układu krążenia, choroby serca i naczyń krwionośnych, miażdżycę oraz nerwice. Wskazany jest też przy chorobach przemiany materii, przewodu pokarmowego, schorzeniach nerek i skóry oraz stawów. Spożywanie miodu zmniejsza trujący wpływ kawy, herbaty, alkoholu czy tytoniu na organizm.    
31,90
38,08 zł
Zdjęcie produktu Miody Bieszczadzkie Miód lipowy 1200g
Miody Bieszczadzkie Miód słonecznikowy 1200g Miód lipowy przez wielu znawców uznawany jest za najlepszy w smaku. Jest trudny w produkcji, ale i obfituje w składniki wszechstronnie poprawiające zdrowie. W stanie płynnym ma barwę od zielonkawo-żółtej do jasno-bursztynowej (przypomina olej rycynowy )–  pozyskiwany później ma barwę brązową. Po skrystalizowaniu zmienia zabarwienie na biało-żółte do złocistożółtego. Ma charakterystyczny zapach przypominający kwiat lipy oraz lekko ostry, często gorzkawy smak. Właśnie ten smak lekko szczypiący w język jest znakiem rozpoznawczym tego gatunku miodu. Właściwości zdrowotne: Od lat miód lipowy stosowany jest jako pomoc przy przeziębieniu, grypie i schorzeniach dróg oddechowych. Działa przeciwkaszlowo, wykrztuśnie i napotnie, wspomaga więc leczenie zapalenia oskrzeli i płuc, gdyż przyczynia się do szybszego ustępowania stanu zapalnego. Dzięki dużej zawartości olejków eterycznych niszczy drobnoustroje występujące na błonach śluzowych dróg oddechowych, zwłaszcza nosa i gardła. Posiada wysoką aktywność antybiotyczną z uwagi na występujący w nim kompleks składników, z których najistotniejszymi są nadtlenek wodoru, flawonoidy i olejki eteryczne. Zanotowano jego szczególnie silne działanie na bakterie gronkowca, paciorkowca, coli oraz grzyby drożdżoidalne chorobotwórcze. Działa lekko moczopędnie, więc jednocześnie obniża nieco ciśnienie tętnicze krwi. Polecany jest osobom z chorobami układu krwionośnego, gdyż występujące w nim składniki mają działanie łagodnie rozkurczające i uspokajające. Wykorzystywany jest też jako środek wpływający korzystnie w przypadku chorób ginekologicznych, układu moczowego, a także w schorzeniach reumatycznych. Polecany jest również przy wspomaganiu leczenia nerwicy, bezsenności. Długotrwale stosowany wzmacnia układ odpornościowy, działa  nasennie, a także ogranicza ryzyko wystąpienia chorób serca i krążenia, pozytywnie wpływa na układ nerwowy i pokarmowy. Jest on też cennym środkiem dla chorych na cukrzycę (niezależną od insuliny; typu II) z uwagi na wysoką zawartość fruktozy.  
49,90
60,99 zł
Zdjęcie produktu Ojciec Klimuszko Miód akacjowy na mocne serce 300g
Ojciec Klimuszko Miód akacjowy na mocne serce 300g Miód akacjowy zawiera duże ilości naturalnej witaminy C, a także fruktozy i bioflawonoidów. Tajemnica zdrowego serca, zawarta jest w ziołowej recepturze tego unikalnego miodu z ziołami. Ta receptura, to wspaniałe źródło życiodajnych substancji, które od wieków stosuje się dla ochronny serca i najważniejszych elementów układu krążenia. Skład i proporcje są tak dobrane, aby stanowiły doskonałe uzupełnienie codziennej diety w naturalne witaminy i flawonoidy roślinne. Produkt przyjazny dla osób z cukrzycą typu I i II ze względu na zawartość fruktozy o niskim indeksie glikemicznym. Stosowanie: 1 łyżkę (ok. 15g) miodu dziennie, najlepiej rano. Można rozpuszczać w ciepłych (nie gorących) płynach (herbata, kawa, mleko, kakao) albo spozywać w trakcie posiłku na chlebie najlepiej razowym lub żytnim. Nie stosować u małych dzieci do 12 roku życia, matek karmiących i kobiet w ciąży Skład: Miód akacjowy (50%), fruktoza, naturalny wyciąg wodny z kwiatu hibiskusa, owocu aronii, owocu jabłka, owocu głogu, owocu róży, liścia melisy, liścia pokrzywy. Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym i niedostępnym dla małych dzieci, w temperaturze pokojowej. Chronić od światła.  
22,90
29,90 zł
Zdjęcie produktu Hepatica Pure Oregano Oil 10ml
Hepatica Pure Oregano Oil 10ml Lebiodka pospolita (Oregano) jest najbardziej rozpowszechnionym gatunkiem rodzaju Origanum. Główną substancją aktywną ziela lebiodki jest olejek eteryczny i w zależności od miejsca pochodzenia, czasu zbioru, czynników genetycznych ma różny skład chemiczny. Olejek eteryczny zawiera kilkadziesiąt substancji aktywnych, z których kilka nadaje mu specyficzne właściwości i uznaje się je za główne. To powoduje, że istnieją różne odmiany chemotypowe olejku z dzikiego oregano w zależności od tego jaka jest główna substancja aktywna (karwakrol, sabinen, linalol, p-cymen, tymol etc.) o różnych parametrach fizykochemicznych a tym samym różnych właściwościach. Za najlepiej przebadaną odmianę olejku uznaje się chemotyp karwakrolowy (wysoka zawartość karwakrolu, niska tymolu) pochodzący z terenów górzystych rejonów Morza Śródziemnego. Skuteczność i właściwości tego olejku wynikają głównie z obecności karwakrolu i tymolu w odpowiednich proporcjach. Jego unikatowe cechy to: Wysoka, naturalna koncentracja karwakrolu (80%) i niska tymolu ( Jest to 100% olejek eteryczny, w czystej postaci bez dodatku oliwy. Należy go rozcieńczyć w oliwie przed użyciem! Olejek ten jest pozyskiwany w procesie destylacji z parą wodną bez użycia środków chemicznych. Pochodzi z odległych zakątków górskich wybrzeża Morza Śródziemnego z ręcznie zbieranego, dziko rosnącego ziela, gdzie nie stosuje się chemicznych nawozów, pestycydów, herbicydów, fungicydów, którymi zanieczyszczone są uprawy konwencjonalne oregano. Olejek pozyskiwany jest tylko z autentycznych gatunków Origanum vulgare, chemotyp karwakrolowy. Sposób użycia: 1 kropla 2 razy dziennie – rozcieńczyć w oleju lub soku. W przypadku stosowania na skórę, także konieczne jest rozcieńczenie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Skład: 100% olejek z dzikiego oregano (Origanum vulgare) Uwagi: Produkt nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i matek karmiących piersią. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.   Wartości odżywcze Hepatica Pure Oregano Oil 10ml Suplement diety Produkt zawiera 1 porcja (2 krople) % RWS Olejek z dzikiego oregano 60 mg 0% % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona    
32,90
35,31 zł
Zdjęcie produktu Miody Bieszczadzkie Miód faceliowy 1200g
Miody Bieszczadzkie Miód faceliowy 1200g Miód faceliowy pozyskiwany jest z kwiatów facelii (wyróżnia ją piękna, niebiesko-fioletowa barwa), uznawanej za jedną z najbardziej miododajnych roślin – pszczelarze często nazywają ją „królową roślin miododajnych“. Właściwości zdrowotne: Miód ten wzmacnia odporność, posiada właściwości bakteriobójcze oraz jest bogaty w magnez i żelazo, dzięki czemu pomaga zachować dobrą kondycję psychiczną i fizyczną. Polecany jest w leczeniu nadciśnienia tętniczego, chorób układu krążenia, niewydolności mięśnia sercowego, miażdżycy. Stosowany jest często w chorobach górnych dróg oddechowych,  w tym astmy oskrzelowej. Pomocny jest w leczeniu chorób układu pokarmowego: nieżycie żołądka, wrzodach żołądka i dwunastnicy, problemach z wątrobą, trzustką i woreczkiem żółciowym. Podobnie jak inne jasne miody nektarowe może pomóc przy leczeniu chorób układu krążenia, oraz pozytywnie wpływa na wątrobę. Pomaga także uzupełnić energię po wzmożonym wysiłku fizycznym lub intelektualnym. Miód faceliowy niweluje szkodliwe działanie używek takich, jak kawa, herbata, papierosy oraz alkohol.  
49,90
54,54 zł
1
/
2
/
3
... 3
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka