Gdy dzień się wydłuża, a niskie zimowe temperatury zastępuje wiosenne ciepło, budzą się w nas nowe siły i pomysły.Cieszą widoki świeżej zieleni, kwitnące sady, kolorowe przydomowe ogródki i NOWALIJKI.Delikatne szparagi, surowe kalarepki, chrupiące marchewki, słodki jak cukierki groszek wyznaczają smaki wiosny.Gdy dodamy do tego bogactwo kiełków, zielone koktajle na bazie świeżych liści, np. mięty czy szpinaku,sałatki z dodatkiem CHWASTÓW, to wiosenne menu może zaskoczyć i zadowolić naprawdę każdego. W kwietniu na straganach pojawia się do niedawna nieco zapomniany rabarbar, można od razu włączyć go do swojej diety.A potem czas na agrest i TRUSKAWKI niekwestionowany owocowy przebój wiosny.Są dostępne od rana do wieczora, w dni powszednie i świąteczne, na każdym rogu i bezwzględnie trzeba to wykorzystać.Zjadać je same na surowo, dodawać do sałatek i koktajli, deserów oraz jako bazę bądź wzbogacenie napojów, kompotów, ciast. W wiosennej kuchni naprawdę wiele może się wydarzyć. Spróbujmy razem odkryć KULINARNE WALORY WIOSNY.Pomogą w tym przepisy z tej książki. Są, i całkiem łatwe, i nieco trudniejsze, pracochłonne i niewymagające wiele czasu.I zachęcamy do eksperymentowania! Przy każdym przepisie są wskazówki, jak go zmodyfikować.A możliwości zmian jest na pewno dużo więcej i z czasem każdy może dodać własna propozycję. Życzymy powodzenia.