KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Okładka książki Kuchnia dla serca Zdrowie z roślin
100 mil na Krecie, oregano na kilogramy i rośliny na talerzu czyli zdrowe serce. Jeśli zastanawiasz się, jak połączyć radość jedzenia z dbałością o serce i jak zrealizować postanowienie, aby „zdrowiej żyć“, ta książka jest dla Ciebie. Znajdziesz tu 120 przepisów na dania przygotowane przez pasjonatów diety roślinnej i ultramaratończyków Violettę i Roberta. Wspiera ich zespół naukowy pod przewodnictwem prof. kardiologii Artura Mamcarza. Dowiedz się więcej o (dobrej) sile nawyków, naucz się skutecznie czytać etykiety i sprawdź, dlaczego warto zrezygnować z soli. Zainspiruj się i działaj już od dziś.
26,90
37,91 zł
Okładka książki Ultra
Bieg na 100 kilometrów..? Ale w ile dni..? Z noclegami, tak? Biegi ultra łączą w sobie dwie cechy: dystans powyżej maratonu i ciągłość wysiłku. Na biegu ultra nie ma noclegów ani przerw - biegniesz, aż dobiegniesz. Dla jednych to brzmi jak czyste szaleństwo dla innych jest prawdziwym wyzwaniem. Znajdą się też tacy, którzy podczas takich biegów wchodzą w stan medytacji pozwalający im odnaleźć siebie, w ciszy przyrody i w kontakcie z własnym ciałem. Niezależnie od tego, do której grupy należysz, jeśli kręci Cię bieganie, jeśli szukasz inspiracji i chcesz doskonalić swoje umiejętności, sięgnij po tę książkę! "Ultra. Dobiegniesz dalej niż myslisz" to nowa propozycja Violetty Domaradzkiej i Roberta Zakrzewskiego - pary wegańskich ultra maratończyków, z biegami od 50 do 180 km na koncie. Autorzy projektu Run Vegan i twórcy Biegu Wegańskiego dzielą się swoją pasją do biegów ultra. Książka jest podzielona na 12 rozdziałów - miesięcy, z których każdy opisuje odrębny aspekt przygotowań i praktyki biegowej. Historia “masowych” biegów ultra w górach w Polsce jest ściśle związana z Biegiem Rzeźnika - imprezą, która powstała przez zakład o ...skrzynkę piwa, i o której powiedziano i napisano już chyba wszystko. O ile pierwszy Rzeźnik w 2004 r przyciągnął na start zaledwie 5 zespołów, czyli 10 osób, to już 5 lat później na Bieg Rzeźnika zapisało się 185 zespołów(!), a na starcie pojawiły się 344 osoby czyli 172 drużyny. Z roku na rok bieganie staje się coraz popularniejsze, a statystyki mówią już nawet o 6-8 milionach osób, regularnie uprawiających ten sport. Czym są biegi ultra? Co zyskasz wybiegając z miasta? Ultra sprzęt, czyli co będzie Ci potrzebne? Jak wygląda ultra dieta na przykładzie przygotowań do biegu Niepokorny Mnich czy Gorce Ultra-Trail? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w książce “Ultra. Dobiegniesz dalej niż myślisz”. Ta książka to przewodnik dla debiutantów, ale też podróż w świat ultra dla biegaczy - wyjadaczy! Ważnym jej elementem jest część poświęcona zdrowiu i odżywianiu. Viola i Robert chcą przekonać czytelników do tego, aby ich pierwszy start w biegu ultra był początkiem pięknej, wieloletniej i bezkontuzyjnej przygody z bieganiem na dystansie od 50 do… kilometrów. Dlatego na kartach kolejnych stron zamieścili wypowiedzi i opinie kardiologa, ortopedy, a nawet psychologa. Prawdziwą inspiracją są też sylwetki 12 ultra biegaczy w każdym wieku. Autorzy zabiera czytelnika w magiczny świat biegów ultra, pokazując radość, zmęczenie, trudy treningów i satysfakcję z każdego kroku na trasie biegu.
26,77
39,99 zł
Okładka książki Love vegan. Gotowy jadłospis na 21 dni
Jak czuć się i wyglądać młodziej, stracić na wadze i mieć więcej energii? Jak pozbyć się zmęczenia, uniknąć chorób i ograniczyć użycie leków? Po co nam 30 minut aktywności fizycznej dziennie? Przekonaj się sam i wypróbuj dietę roślinną przez 21 dni. Zmień swoje życie razem z Love Vegan! Znani biegacze ultra i weganie, autorzy projektu Run Vegan i twórcy Biegu Wegańskiego, powracają z nową publikacją, w której zapraszają do zdrowego stylu życia - roślinnej kuchni i aktywności fizycznej. To pierwsza książka na rynku, w której znajdziecie gotowy jadłospis roślinny na 21 dni, szczegółowo zbilansowany i poparty rekomendacją dietetyka! Złożony z łatwo dostępnych i tanich produktów, oczaruje zarówno praktykujących wegan, jak i tych, którzy zaczynają swoją przygodę z kuchnią wegańską, a przede wszystkim rozwieje wątpliwości z długiej listy: skąd czerpać białko, gdzie jest żelazo, co jeść, by nie zabrakło wapnia w diecie roślinnej? Efekt szczegółowego bilansowania kalorii oraz mikro- i makroskładników czytelnik dostaje podany przystępnej formie jadłospisu. Love Vegan zachęca do uprawiania sportu oraz gotowania pysznych i zdrowych potraw z warzyw, owoców, strączków, orzechów i zbóż. To praktyczny przewodnik, który krok po kroku prowadzi nas po kuchni wegańskiej. Książka zawiera gotowy i uniwersalny jadłospis wegański na 3 tygodnie, po 5 posiłków dziennie, w 3 poziomach kaloryczności, z gotową listą zakupów oraz szeregiem wskazówek do samodzielnego komponowania posiłków. Autorzy udzielają praktycznych porad: gdzie zrobić najlepsze zakupy, jak właściwie wybrać olej, czy warto kupować produkty BIO i eko, jak budować zdrowe nawyki żywieniowe i jak zmotywować się do uprawiania sportu. Część napisana przez dietetyczkę Hannę Stolińską-Fiedorowicz pomoże nam samodzielnie zbilansować dietę, tak by była bogata w witaminy, składniki mineralne i miała odpowiednią wartość energetyczną. Po 21 dniach z książką nabierzesz nowych, zdrowych nawyków i będziesz sam potrafił konstruować pełnowartościowe posiłki roślinne.
26,77
39,99 zł
Okładka książki Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin
"Dieta biegacza źródłem jego siły! Książka dedykowana osobom biegającym: i tym początkującym, i tym zaawansowanym, którzy chcą poprawić swoją wydajność i zadbać o swoje zdrowie. Inspiruje i zachęca do nowego spojrzenia na odżywianie i sport. Autorzy przekonują, że dieta roślinna jest w wielu wymiarach łatwiejsza niż myślimy. Sami pisząc książkę, biegali, sprawdzając wszystkie przepisy i z lekkością kończyli co miesiąc ultramaraton, mierząc się z dystansami powyżej 100 kilometrów. Autorzy przekonują, że wystarczy trochę wiedzy i zmiana kilku nawyków, aby cieszyć się efektami diety roślinnej w postaci szybszej regeneracji i większej wydolności organizmu. Przepisy są różnorodne i zachęcają do eksperymentowania z nowymi smakami. Oprócz tradycyjnych wegańskich dań jest również wiele pomysłów na egzotyczne potrawy, którzy autorzy odkryli podczas swoich wielu podróży. W książce między innymi: grzanki z masłem migdałowym, powidłami i świeżymi owocami, pieczona dynia z rozmarynem, kotlety z kaszy gryczanej i buraków, batony energetyczne i wiele innych. Dzięki książce 'Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin': • poznasz zasady roślinnej diety oraz liczne korzyści, jakie się z nią wiążą, w szczególności dla biegaczy • rozwiejesz wiele swoich wątpliwości i uzyskasz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania związane z takim stylem odżywiania • z łatwością przygotujesz zdrowe posiłki i sprawdzisz, jak oddziałują one na Twój organizm • przekonasz się, czy zawartość talerza ma wpływ na trening i wyniki…., a potem już tylko pobiegniesz dalej. Co znajdziesz w książce? Pierwsza część opisuje temat z perspektywy dietetyka, który zajmuje się dietą roślinną dla sportowców. Badania naukowe, zasady suplementacji i wskazówki na temat zdrowego odżywiania poparte wiedzą i wieloletnim doświadczeniem. Druga część odpowiada na pytania: jak zacząć, gdzie robić zakupy, w jakim tempie wprowadzać zmiany. Tu też znajdują się przepisy na śniadania, drugie śniadania, zupy, dania główne, sałatki, dodatki do chleba, koktajle, napoje, desery oraz specjalne przepisy na dania, które warto spożywać w czasie treningów oraz zawodów sportowych. W ostatniej części książki autorzy dzielą się swoimi doświadczeniami z wyjątkowo wymagającego 100 milowego (170 kilometrowego) biegu górskiego w Chorwacji. Każde danie w książce zostało zweryfikowane przez dietetyka, ma podaną kaloryczność oraz procent energii pochodzący z tłuszczu, białka i węglowodanów. Dodatkowo oznaczono potrawy, które są bogatym źródłem witamin lub pierwiastków. Dania można dowolnie zestawiać, tworząc jadłospisy na kilka dni. A piękne zdjęcia zachęcają do wypróbowania opisywanych potraw. Violetta Domaradzka - od zawsze świadoma żywienia, weganka, biegaczka ultra. Kobieta z pasją. Inspiruje do działania innych. Nie straszny jej dystans 100 km w górach. Mama 7-letniej Poli Robert Zakrzewski - od zawsze aktywny, od wielu lat biega. Kilka lat temu przerzedł na dietę roślinną. Aktywny uczestnik życia sportowego. Uczestnik wielu maratonów, ultramaratonów i biegów górskich. Violetta i Robert tworzą zespół Run Vegan Team. Na swoim koncie mają m.in. bieg 100 milowy (174 km) oraz biegi Ultra Rzeźnik (100km) i Rzeźnik (78km) w ciągu jednego tygodnia. Damian Parol Dietetyk specjalizujący się w tematyce żywienia sportowców. Bada wydolność biegaczy na diecie wegańskiej. Uważa, że połączenie sportu i diety roślinnej pozwala uporać się z problemem chorób cywilizacyjnych, takich jak nowotwory, otyłość, cukrzyca typu II czy miażdżyca."
23,02
34,90 zł
Okładka książki Kuchnia dla serca Zdrowie z roślin
100 mil na Krecie, oregano na kilogramy i rośliny na talerzu, czyli zdrowe serce. Jeśli zastanawiasz się, jak połączyć radość jedzenia z dbałością o serce i jak zrealizować postanowienie, aby „zdrowiej żyć“, ta książka jest dla Ciebie. Znajdziesz tu 120 przepisów na dania przygotowane przez pasjonatów diety roślinnej i ultramaratończyków Violettę i Roberta. Wspiera ich zespół naukowy pod przewodnictwem prof. kardiologii Artura Mamcarza. Dowiedz się więcej o (dobrej) sile nawyków, naucz się skutecznie czytać etykiety i sprawdź, dlaczego warto zrezygnować z soli. Zainspiruj się i działaj już od dziś.
27,91
39,90 zł
Produkt niedostępny
1
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj