KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Okładka książki Ajurwedyjska książka kucharska Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać
Nowa edycja Ajurwedyjskiej książki kucharskiej! Zawiera ponad 250 sprawdzonych, prostych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by wspomóc zachowanie witalności i energii przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucjonalnych - od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały. „Książka prezentuje proste przepisy oparte na zasadach ajurwedy, które mogą służyć każdemu za przewodnik w codziennym gotowaniu”. dr Vasant Lad, lekarz ajurwedyjski, autor: „Ayurveda, The Science of Self-Healing”, współautor: „The Yoga of Herbs” „Jednym z najbardziej pożytecznych fragmentów książki są schematy menu; pokazano tu diety dla różnych ajurwedyjskich typów, jak również poszczególne menu, bezpieczne dla wszystkich”. dr David Frawley, autor: „Ayurvedic Healing: A comprehensive Guide”, współautor: „The Yoga of Herbs” „Książka, zainspirowana ajurwedyjską nauką o żywieniu, uczy czytelników posługiwać się pożywieniem w celu polepszenia jakości ich życia” Dr. Robert Svoboda, lekarz ajurwedyjski, autor: „Prakruti, Your Ayurvedic Constitution” „Nie jest to kolejna książka kucharska, mamy przed sobą unikalny podręcznik służący osiągnięciu pełnego zdrowia. Jeśli będzie stosowany ze zrozumieniem, doprowadzi do okrycia zupełnie nowego wymiaru troski o zdrowie i radości płynącej z jedzenia”. Yogi Amrit Desai, założyciel Centrum Kripalu, kierownik duchowy Amadea Morningstar – uzyskała licencjat w dziedzinie żywienia na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley, a następnie tytuł magistrapsychoterapii. Przez 15 lat nauczała i prowadziła praktykę dietetyka. W 1983 rozpoczęła studia nad ajurwedą i jej praktycznym zastosowaniem, które sprawiły, że ajurweda stała się kluczowym elementem jej prywatnej praktyki leczenia oraz nauczania. Od 1984 roku pracuje w Instytucie Ajurwedy w Albuquerque, w Nowym Meksyku. Urmila Desai – poznała i doświadczyła kuchni ajurwedyjskiej w swojej rodzinnej wiosce Halol, w Indiach. W wieku 19 lat wyszła za mąż za Jogina Amrita Desai. Od tego momentu zaangażowała się praktykę jogi, zdrowia oraz gotowania. Inspiracja przepisami ajurwedyjskimi wypływa z jej duchowej praktyki. Wieloletnia znajomość autorek, oparta o doświadczenie twórczego gotowania, zaowocowała powstaniem niniejszej książki.
38,32
59,00 zł
Okładka książki Ajurwedyjska książka kucharska
Publikacja dostarcza nowego spojrzenia na starożytną sztukę samoleczenia. Zawiera ponad 250 sprawdzonych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by pomóc zachować witalność i energię przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucji- od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały.
43,63
59,00 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Ajurwedyjska książka kucharska
Publikacja dostarcza nowego spojrzenia na starożytną sztukę samoleczenia. Zawiera ponad 250 sprawdzonych, prostych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by wspomóc zachowanie witalności i energii przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucjonalnych - od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały.
43,63
59,00 zł
Produkt niedostępny
1
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj