Po Małej paryskiej kuchni Rachel Khoo przygotowała dla wielbicieli sztuki kulinarnej Moją małą francuską kuchnię, w której dodaje odrobinę nowoczesności klasycznym przepisom ze wszystkich regionów Francji.Dzięki książkom kucharskim bezpretensjonalnej i uroczej Rachel Khoo oraz jej programom emitowanym przez BBC, wykwintna kuchnia francuska znalazła się w zasięgu każdego kucharza amatora, niezależnie od tego, z jakiego kraju pochodzi i w jak dużej kuchni przyrządza swoje dania.
Mała paryska kuchnia zawiera 120 prostych przepisów na tradycyjne francuskie potrawy, w tym te najbardziej znane: od bouilabaise i boeuf bourguignon po creme brulee i tarte tatin. Nie jest to jednak kolejny zbiór receptur na klasyczne francuskie specjały, ale też opowieść o tym, jak autorka książki je odkrywała i adaptowała, dodając własne pomysły.Uroki francuskiej kuchni, ostatnio zepchniętej nieco do lamusa, roztacza przed nami Rachel Khoo - Angielka, która swoje prawdziwe powołanie odnalazła w Paryżu. Absolwentka słynnej akademii gotowania Le Cordon Bleu, prowadząca w telewizji BBC program Paryskie gotowanie z Rachel Khoo, w swojej maleńkiej kuchni udowadnia, że przyrządzanie francuskich smakołyków jest naprawdę nieskomplikowane i możliwe w każdych warunkach.
47,22 zł
63,00 zł
Produkt niedostępny
1
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?