KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Okładka książki To jest ci pisane. Jak zaakceptować siebie dzięki astrologii
Czy w gwiazdach zostało zapisane nasze życiowe powołanie, predyspozycje, drogi rozwoju? Amerykańska astrolożka Chani Nicholas twierdzi, że tak. Przekonuje, że moment, w którym zaczerpnęliśmy pierwszego tchu, ma wpływ na nasze unikalne talenty. A astrologia pomaga nam je rozpoznać. Jest narzędziem samorozwoju, dzięki któremu odkryjemy i zrozumiemy swój wrodzony potencjał oraz czekające nas wyzwania. Wzbogaceni tą wiedzą, będziemy mogli żyć życiem, które jest nam pisane. W książce znajdziemy podstawowe zasady interpretacji horoskopu urodzeniowego oraz bardziej szczegółowe przedstawienie jego głównych elementów – Słońca, Księżyca, Ascendentu i jego władcy. Każdemu ze znaków zostały przyporządkowane afirmacje i pytania rozwojowe, które można wykorzystać do medytacji lub innej metody duchowej pracy nad sobą.
30,73
44,90 zł
Okładka książki Prep. Zaplanuj wege tydzień
Zaplanuj wegetariańskie posiłki z wyprzedzeniem, ogranicz swój stres i ciesz się pysznymi daniami! „Prep” pochodzi od angielskiego słowa „prepare” (przygotowywać), z kolei określenie „prepper” oznacza osobę, która zabezpiecza się na cięższe czasy. Codzienne przyrządzanie jedzenia bywa męczące, nie zawsze masz pomysł na to, co ugotować na obiad, ani wystarczająco dużo czasu na bieżące zakupy. Zorganizuj wielkie gotowanie, np. w niedzielny wieczór, przygotuj bazę zaplanowanych na cały tydzień posiłków, oszczędzając przy tym czas, energię, wodę i żywność. W książce odkryjesz przepisy inspirowane kuchniami z całego świata. Znane potrawy, np. risotto, lasagne czy falafel, przeplatają się z takimi nowinkami jak sałatki fatteh i larb. A pośród tego wszystkiego znajdziesz tygodniowe menu, które skomponujesz, wykorzystując resztki. Są tu dania pełne smaków Francji, Włoch, tex-mex oraz posiłki z niedrogich składników na trudniejsze dni. Książka zawiera praktyczne listy zakupowe, a pysznych jadłospisów jest aż 13 – posiłków wystarczy na cały kwartał! Wszystkie przepisy są proste w przygotowaniu. W wielu z nich pojawiają się mleko, ser i jajka, ale dzięki wskazówkom bardzo łatwo je tak zmodyfikować, aby były odpowiednie dla wegan.
36,96
54,00 zł
Okładka książki Kurs gotowania Marka Łebkowskiego
Ponadczasowe książki mistrza Marka Łebkowskiego pomagają kolejnym pokoleniom Polaków w nauce gotowania i odkrywaniu tajników sztuki kulinarnej. Nowy wybór przepisów to praktyczna propozycja dla każdego, kto chce sięgnąć po źródło sprawdzonej wiedzy, zainspirować się i poznać to, co najlepsze w kuchni polskiej. Dzięki książce nauczysz się, jak przyrządzić barszcz, ulepić idealne pierogi czy wyrobić pyszne ciasto drożdżowe. Znajdziesz tu tradycyjne przepisy na smaczne dania z warzyw, mięsa, ryb i mąki, na zupy oraz słodkości, a także wskazówki i porady. Przez kolejne etapy przygotowania wielu potraw krok po kroku przeprowadzą Cię zdjęcia. Zachwyć się domowymi smakami i wzbogać swój kuchenny repertuar! Marek Łebkowski (1952-2010) – smakosz, znawca kuchni i sztuki kulinarnej, fotograf, absolwent Wydziału Operatorskiego Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Teatralnej i Telewizyjnej w Łodzi. Napisał ponad 100 książek kucharskich, opublikowanych w kilku językach w łącznym nakładzie około 5 mln egzemplarzy.
30,73
44,90 zł
Okładka książki Bioogród. Uprawa roślin w zgodzie z naturą
Podręcznik dla zainteresowanych ogrodnictwem prowadzonym z zachowaniem równowagi biologicznej. Zarówno dla rozpoczynających przygodę z uprawą roślin, jak i dla osób, które istniejący ogród chcą przekształcić w prowadzony w zgodzie z naturą. Od krótko omówionych korzeni bioogrodnictwa przez konkretne praktyczne realizacje (siedem wzorcowych projektów, które pokazują szerokie spektrum możliwości, m.in. mały ogródek przydomowy, samowystarczalny duży ogród, sad, miejski ogród społeczny) po instrukcje krok po kroku, jak wdrożyć w życie idee ogrodnictwa biologicznego: • oszczędność wody, energii i surowców naturalnych, • rezygnacja z chemicznych oprysków oraz łatwo rozpuszczalnych nawozów mineralnych, • gleba jako podstawa: odpady roślinne pozostające w naturalnym obiegu w ogrodzie, • bioróżnorodność jako sposób na naturalną ochronę roślin. Uprawa zarówno roślin użytkowych, czyli warzyw, ziół, drzew i krzewów owocowych, jak i kwiatów ozdobnych. Przejrzysty układ, poglądowe rysunki i fotografie, dużo praktycznych porad.
60,92
89,00 zł
Okładka książki Bucket List. 1000 miejsc, w których odnajdziesz ciszę i spokój
Oto książka dla tych, którzy pragną harmonii i wewnętrznej równowagi. Skarbnica pomysłów, które mogą stać się inspiracją. Znajdziesz tu listę miejsc z całego świata oraz propozycje podróży, dzięki którym zafundujesz sobie zarówno krótkie momenty ucieczki od codzienności, jak i dłuższe wyprawy kojące zestresowane ciało i duszę. Odkryjesz trudno dostępne zakątki w sercach miast, odizolowane schroniska skryte w dziewiczej przyrodzie, cenione ośrodki medytacyjne, a także centra kulturowe, artystyczne i duchowe. Ta książka pomoże ci zwolnić tempo, zostawić za sobą codzienny stres i odkryć, co jest dla ciebie najlepsze. Może to być na przykład oglądanie wschodu słońca z balonu unoszącego się nad kanadyjskim jeziorem albo rozkoszowanie się ciszą w budapesztańskiej kawiarence. Każde z opisanych tu miejsc oferuje przestrzeń i czas, by odetchnąć, pomyśleć, wsłuchać się w siebie i odnaleźć własne ja.
67,77
99,00 zł
Okładka książki Czytaj skład Gotuj z głową!
Wiele osób wciąż podchodzi do sprawdzania składu na opakowaniach z oporem. Działa tu podobny mechanizm jak w każdej nowej sytuacji – obawiamy się tego, czego nie rozumiemy. Obawę warto jednak zamienić w ciekawość i dobre nawyki, to naprawdę możliwe! Pokażemy Ci, że czytanie etykiet nie jest trudne, jeśli pamięta się o kilku podstawowych zasadach. Z całą pewnością możemy powiedzieć, że dziś dobrej jakości produkty są dostępne dla wszystkich, a przygotowanie zdrowego posiłku wcale nie musi zabierać dużo czasu i energii. Wymaga to tylko zbudowania pewnej wiedzy i rozwinięcia kreatywności. Pokazujemy, jak mądrze podejść do kwestii zakupów i gotowania, by jednocześnie móc cieszyć się pysznymi daniami. Ścisłe podążanie za przepisami nigdy nas nie przekonywało, odbierało bowiem przyjemność tworzenia, ograniczało i pochłaniało zbyt dużo czasu. Stawiamy na inspirowanie się przepisami i swobodne gotowanie z tego, co akurat jest w lodówce, czy z produktów sezonowych. Jak się za to wszystko zabrać z głową? Znamy odpowiedź! Katarzyna Rada i Jagoda Fabicka
26,91
39,90 zł
Okładka książki Kuchnia polska dla początkujących
Niezbędnik dla osób, które rozpoczynają przygodę kulinarną. Dzięki tej książce każdy nowicjusz bardzo szybko poczuje się pewnie w kuchni. Znikną wszelkie obawy, a gotowanie stanie się przyjemnością. Przydatne informacje, praktyczne rady, ciekawe pomysły, sekrety kulinarne, podstawowe przepisy, a ponadto: - informacje o produktach i ich wartości odżywczej, - zasady racjonalnego żywienia, - zdrowe i atrakcyjne menu dla rodziny, - techniki przyrządzania i sposoby podawania potraw, - skomplikowane czynności zaprezentowane etapami, krok po kroku.
27,31
39,90 zł
Okładka książki Wirus i inne drobne ustrojstwa
Nie bój się, poznaj wroga i dowiedz się, jak sobie z nim poradzić. Nowa książka duetu Boguś Janiszewski, Max Skorwider. Jej bohaterem jest Piotrek. Piotrek to wirus zwierzęcy. Tata nakładł mu jednak do głowy, że może osiągnąć wszystko, czyli zainfekować człowieka. Jest to bardzo prestiżowa rzecz wśród wirusów. I Piotrkowi się udaje… Przeczytaj tę historię do końca. Z książki, dowiadujemy się: - co to są wirusy i czym różnią się od bakterii - jak się przenoszą, jak działają i czemu są odporne na antybiotyki - jak ludzie się przed nimi bronią (higiena, kwarantanna, wzmacnianie odporności) - co to jest układ odpornościowy i jak działa szczepionka. Wciągająca opowieść z mnóstwem rzetelnych, zweryfikowanych przez fachowców informacji.
23,89
34,90 zł
Okładka książki Masz to we krwi Choroby autoimmunologiczne
Poradnik dla osób zmagających się z chorobą autoimmunologiczną oraz dla wszystkich, którzy poszukują przyczyn swego złego samopoczucia i podejrzewają, że mogą cierpieć na chorobę z autoagresji. Napisany przez dietetyczki kliniczne, które same zmagają się ze schorzeniami autoimmunologicznymi. Pomoże ustabilizować parametry i uzyskać stan remisji. Odpowiada na pytania: - Czym są choroby autoimmunologiczne? - Jakie są ich przyczyny i objawy? - Jakie badania warto wykonać, chorując lub podejrzewając u siebie takie schorzenie? - Jak wspomagać powrót do zdrowia? - Jaką dietę i suplementację warto stosować? - Czy gluten naprawdę szkodzi? - Jaki wpływ na chorobę autoimmunologiczną mają jelita? - Jaka aktywność fizyczna jest zalecana dla osób chorych?
23,89
34,90 zł
Okładka książki Czas na obiad 100 pomysłów na odżywczy posiłek
Szukasz ciekawych pomysłów na obiad, który będzie nie tylko smaczny, ale też odżywczy? Próbujesz ograni-czyć ilość mięsa w diecie, ale nie wiesz, jak prawidłowo skomponować sycące posiłki? Potrzebujesz ela-stycznych przepisów, które można dopasować do swoich potrzeb? Jeśli tak, to mam to, czego szukasz. Trzy-masz w ręku książkę, która zawiera 100 pomysłów na pełnowartościowy obiad dla Ciebie i Twojej rodziny. Klasyka w zdrowszej wersji oraz mnóstwo smaków przywiezionych z różnych zakątków świata – oto antido-tum na obiadową monotonię. Ugotuj ze mną coś pysznego! Viola Urban – autorka bloga Okiemdietetyka.pl „Jeśli chcesz na co dzień gotować smacznie i zdrowo, ta książka jest dla Ciebie. Znajdziesz tu wiele kulinarnych inspiracji, ale i solidną dawkę wiedzy, która przyda się każdego dnia. To ważna i potrzebna pozycja, która doskonale łączy teorię z praktyką”. (Grzegorz Łapanowski – założyciel Fundacji Szkoła na Widelcu) Kiedyś myślałam, że wyszukane smaki to tylko domena dobrych restauracji. Uważałam tak, dopóki w moje ręce nie wpadły książki Violi, która odczarowuje wizerunek zdrowych posiłków, pokazując, że mogą być one jednocześnie pełne smaku, bogate w wartości odżywcze i naprawdę łatwe do przygotowania. Korzystając z tej książki, można przekształcić zwykłą domową kuchnię w miejsce, w którym powstają dania, jakich nie powstydziłaby się żadna znana restauracja”. (Magdalena Hajkiewicz-Mielniczuk – psychodietetyczka, dietetyczka, www.wiem-co-jem.pl)
34,16
49,90 zł
Okładka książki Sztuczna inteligencja To, o czym dorośli Ci nie mówią
Skąd się wzięła idea tworzenia myślących maszyn? Jaką technologią obecnie dysponujemy? Czym się różnią roboty od zwykłych maszyn? Co to jest sztuczna inteligencja i do czego może się przydać? Czym nasz proces uczenia się różni od uczenia maszyn? Galeria robotów i aplikacji. Wizja przyszłości: jak będzie wyglądała rola człowieka w nowej rzeczywistości; co się stanie, gdy maszyny zyskają świadomość? Czy inteligencja sztuczna jest lepsza?
34,16
49,90 zł
Okładka książki KUCHNIA BARDZO POLSKA NIEZAPOMNIANE SMAKI
Nowe wydanie kultowej książki kucharskiej, którą pokochali Polacy. Wysmakowane zdjęcia i aranżacje pozwalają spojrzeć na tradycję z zupełnie innej strony. Klasyczna kuchnia polska po latach zapomnienia wraca do łask. Jest doskonała, lokalna i sezonowa, może być prosta lub niezwykle wykwintna. To smaki zapamiętane z dzieciństwa, kojarzące się z domem, rodzinnymi przyjęciami i poczuciem przynależności. Po prostu pyszne. Ponad 370 przepisów na: • przekąski • przystawki • sosy • zupy • dania główne • desery • ciasta • świąteczne specjały Ewa Aszkiewicz, właśc. Anna Kozowska (1935-2019) – zawodowo pracowała jako bankowiec, otrzymała doktorat na wydziale rolniczym, jednak to kuchnia była jej największą pasją. Swoje pomysły kulinarne i przepisy publikowała najpierw w prasie, z czasem stając się autorką bestsellerowych książek, z których gotowała cała Polska.
54,08
79,00 zł
Okładka książki Kuchnia wege w sercu Bieszczad
Kiedy miałam 18 lat, przyjechałam po raz pierwszy w Bieszczady. Po kilku latach zamieszkałam w Cisnej, małej górskiej miejscowości. Tu poznałam Andrzeja i tutaj urodziła się Agata. Zbudowaliśmy nasz pierwszy dom, który był też niewielkim rodzinnym pensjonatem. Kiedy zabrał go pożar, z pomocą przyjaciół wybudowaliśmy nowy Przystanek Cisna. Lubimy zapraszać gości, słuchać z nimi muzyki, przygotowywać jedzenie pełne bieszczadzkich przysmaków. Robimy to, co kochamy najbardziej. Gotuję dla moich bliskich, przyjaciół i naszych gości. Dla wszystkich, którzy mają ochotę spróbować moich bezmięsnych dań. Czas spędzany przez nich przy stole powinien być porą smakowania, odkrywania jedzenia, ale też rozmów i śmiechu. Cieszy mnie towarzystwo ludzi i nie chcę spędzać w kuchni długich godzin. Dlatego z moich przepisów można szybko wyczarować smaczne potrawy. Uwolnij wyobraźnię i spróbuj! - Kasia Rozmysłowicz „Każdy z nas ma ukryty w głębi pamięci jakiś niepowtarzalny obraz, smak, zapach, który kojarzy mu się z niezapomnianą chwilą. Garść soczystych czereśni prosto z drzewa, kubek mleka oferowany przy wiejskiej drodze czy krajobraz otulony mgłą. Takie wspomnienia przechowujemy często jak najcenniejszy skarb. Książka „Przystanek Cisna” to nie tylko znakomite przepisy na każdą porę roku, to zatrzymane na dłużej obrazy i smaki. To intymny pamiętnik chwil”. - Małgorzata Szczepańska – redaktor naczelna „Sielskiego Życia” Nie ma nic piękniejszego niż połączenie magicznych miejsc i dobrego jedzenia. Te dwie rzeczy są wspaniałe osobno, ale razem „smakują” jeszcze lepiej. Książka przenosi nas do świata smacznej wegetariańskiej kuchni, do świata niesamowitych smaków, zapachów i magicznych miejsc. Myślę, że stwierdzenie: „Rzuć wszystko i wyjedź w Bieszczady...” nabierze teraz jeszcze mocniejszego znaczenia”. - Paula Jagodzińska – blogerka, podróżniczka
34,16
49,90 zł
Okładka książki Masz to we krwi
Coraz bardziej uświadamiamy sobie, jak ważne są badania profilaktyczne. Jednak widząc wyniki, często nie mamy pojęcia, co one oznaczają. Ta książka to praktyczny poradnik dosłownie dla każdego. W prostych słowach dowiesz się, jak odczytać wyniki morfologii, cholesterolu oraz panelu tarczycy. Znajdziesz tu też coś, czego nie spotkasz w innych publikacjach – praktyczną analizę wyników badań konkretnych przypadków. Książka jest tak zaprojektowana, żebyś po jej lekturze potrafił odczytać wyniki badań, wyciągając z nich konkretne wnioski. Praktyczny poradnik, z którego dowiesz się, jak odczytywać wyniki badań krwi (od morfologii przez panel tarczycy po cholesterol), jak minimalizować ryzyko choroby i wdrożyć prawidłowe nawyki dietetyczne wspomagające zdrowie.
27,31
39,90 zł
Okładka książki 1001 win, których warto spróbować
Jak dokonać wyboru spośród tysięcy roczników bordeaux? Który z szampanów ma rozsądną cenę i jest najlepszy? Kiedy należy otworzyć dany rocznik burgunda? Jakie wina z Nowego Świata są godne uwagi? 1001 win, których warto spróbować to wyczerpujący, bogato ilustrowany przewodnik po najlepszych oraz najbardziej interesujących trunkach z każdego regionu winiarskiego świata. Na rynku sa tysiące wielkich win, ale którego z nich warto przynajmniej raz w życiu skosztować? W podjęciu właściwej decyzji pomoże ta książka.
81,46
119,00 zł
Okładka książki Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów
Egzotyczne oleje, które cudownie leczą raka, jagody pożerające tkankę tłuszczową we śnie, napoje oczyszczające krew, sproszkowane wodorosty odpędzające złe moce. Media, a zwłaszcza internet, pełne są mitów na temat żywności i żywienia, zachęt do jedzenia pączków z buraków, „kotletów” z kaszy manny czy picia kawy z olejem kokosowym. Czas na porządek w tym śmietniku informacyjnym! "Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów" Katarzyny Bosackiej pomoże odnaleźć się w zalewie opinii i masie produktów, by robić racjonalne, zdrowe i tanie zakupy. Dowiesz się z niego m.in., że olej kokosowy jest gorszy niż smalec, mleko sojowe czy migdałowe nigdy nie zastąpi krowiego, a gluten jest… pyszny i zdrowy. Poręczna forma: niemal 300 haseł opisujących poszczególne produkty, w alfabetycznym układzie. Najnowszy stan wiedzy poparty badaniami naukowymi. Produkty tradycyjne oraz nowości, które dopiero zdobywają polski rynek. W każdym haśle: opis, zalecenia dietetyczne, wskazówki, jak kupować, i ciekawostki. Weź leksykon na zakupy i wybieraj tylko dobre produkty.
27,31
39,90 zł
Okładka książki Forma obfitości. Lokalnie, zdrowo, sezonowo
Po „Misce szczęścia” nadszedł czas na „Formę obfitości”. Laura Osęka proponuje 87 przepisów na pyszne i nieskomplikowane dania, które da się przygotować w jednym naczyniu w piekarniku. W tej książce znajdziesz połączenia wszystkich pięciu (a nawet sześciu) smaków, zainspirowane kuchniami świata, ale wykonane w znacznej mierze z łatwo dostępnych, polskich składników. Dzięki sezonowym warzywom i owocom stworzysz posiłki bez wyrzeczeń, pełne smaku i aromatu. Od słodkich i wytrawnych propozycji śniadaniowych, przez wypieki i zapiekanki, aż do gulaszy i potraw w duchu zero waste. Rozpocznij podróż w 87 dań dookoła roku ze swoją FORMĄ OBFITOŚCI! „To książka dla tych, którzy nie mają czasu gotować. Tych, co nie wierzą, że można jeść pysznie, sezonowo i zdrowo, nie spędzając wielu godzin przy garnkach. To również książka dla tych, którzy uważają, że miejsce kobiety jest w kuchni – z kieliszkiem wina w dłoni, z nogami na krześle, czekającej na blachę kolorowych i soczystych warzyw. Dla takich „blachar” jak ja”. (Basia Starecka – dziennikarka kulinarna, podróżniczka, autorka bloga Nakarmionastarecka.pl) „Znów jestem głodny – to wszystko przez Laurę, której miłość do kuchni jest niesłychanie zaraźliwa. Bez pretensji, zadęcia i laboratoryjnego zaplecza wypiekła dla nas właśnie kolejny dowód, że jedzenie łagodzi obyczaje. Autorka jest w świetnej formie – jej przepisy przydadzą się przez cały rok, a z przygotowaniem poradzi sobie każdy”. (Paweł Loroch – dziennikarz kulinarny) „Ta książka to mistrzowski kurs pieczenia w jednej formie. MINIMUM WYSIŁKU – MAKSIMUM SMAKU. Laura dzieli się sprawdzonymi sposobami na połączenia nie tylko warzywne na cztery pory roku. Kilka prostych składników, szczypta przypraw i jedna blacha – to jej wzór na szczęście przy wspólnym stole! Wypróbujcie przepisy z tej książki w swojej kuchni, a zapewniam Was, że ZAPIEKANKA już na zawsze zmieni swoje oblicze na MIŁOŚĆ!” (Joanna Jakubiuk – Podlasianka, tropicielka regionalnych smaków i strażniczka tradycji kulinarnych, aktywistka kulinarna, autorka książki „Ziemniak”) --- 10% dochodu Autorki ze sprzedaży książki zostanie przekazane na rzecz domu tymczasowego Kocia Łapka. PATRONI MEDIALNI: KUKBUK, Food Service, Ouichef.pl, „KUCHNIA. Magazyn dla smakoszy”, Beszamel.pl, Mistrz Branży, I Love Nature PARTNERZY WYDANIA: BioBazar, Baziółka O TWÓRCACH KSIĄŻKI: LAURA OSĘKA – Gotująca psycholożka i psychodietetyczka. Od lat kolekcjonuje książki kucharskie, kocha zwierzęta, a czworonożni przyjaciele znaleźli pod jej dachem swój dom. Gdy nie gotuje, wykłada, pracuje z pacjentami, prowadzi warsztaty albo jeździ swoim starym fordem taunusem. JAROSŁAW ROGER BERDAK – Syn artysty fotografika, rzemieślnik i fotograf. Gdy nie fotografuje, wytwarza piękne przedmioty z drewna pod marką „I love nature”. Gdyby nadarzyła się okazja, zamieszkały na Jukonie.
30,73
44,90 zł
Okładka książki POROZMAWIAJMY O CZYMŚ PRZYJEMNIEJSZYM
Kiedy Roz, jedyne i późne dziecko swych rodziców, po niemal 10 latach nieobecności odwiedza dom rodzinny, zszokowana odkrywa, że jej matka i ojciec z dziarskich emerytów zmienili się w nieradzących sobie z codziennością staruszków. Ktoś powinien się nimi zająć, zorganizować życie, a przede wszystkim uświadomić, że nie są w stanie dalej żyć sami. Cóż, kiedy oni zwykle unikali rozmów na niewygodne tematy. Po prostu nie przyjmowali ich do wiadomości. Ta historia wydarzyła się naprawdę. Roz Chast, uznana rysowniczka "New Yorkera" i autorka kilku powieści graficznych dzieli się swoją historią i w zabawny, pełen humory, wzruszający sposób pozwala oswoić się z tematem, który dotyczy prawie każdego z nas – momentu przedefiniowania ról, gdy musimy stać się opiekunami swoich rodziców, a potem przygotować się na ich odejście… Porozmawiajmy o czymś przyjemniejszym.
38,33
56,00 zł
Okładka książki MOTYWATOR 8 TYGODNI DO BYCIA FIT
Jak zmienić tryb życia na zdrowszy i w nim wytrwać? „Motywator” to książka, która jest jednocześnie źródłem wiedzy, wyzwaniem i przewodnikiem. Nie szukaj tutaj motywujących cytatów – ta książka to narzędzie, które dostarczy ci odpowiedniej wiedzy i inspiracji, by zmienić dotychczasowe nawyki i poczuć się lepiej. Dodatkowe zadania na każdy dzień, zdrowe przepisy i ośmiotygodniowy program treningów pozwolą ci osiągnąć zamierzone cele i być fit bez wysiłku, niezależnie od tego, czy dopiero zaczynasz, czy jesteś osobą zaawansowaną. To kompas, który wskaże ci drogę do lepszego zdrowia, dobrej kondycji i smukłej sylwetki. Marta Hennig – trener personalny, instruktor fitness, trener przygotowania motorycznego, autorka CodziennieFit.pl, jednego z najpopularniejszych blogów fitness w Polsce. „Zastanawiałaś się kiedyś, co zrobić, żeby tak ci się chciało, jak ci się nie chce? Marta Hennig znalazła odpowiedź na to pytanie nurtujące ludzkość (a przynajmniej tę część ludzkości, która chce zmienić styl życia na zdrowszy). Dużo praktycznych wskazówek i solidny motywacyjny kopniak – pozycja obowiązkowa!” (Monika Ciesielska, dietetyk, www.drlifestyle.pl) „Trochę się zjeżyłam, gdy zobaczyłam tytuł z motywacją w roli głównej. Na szczęście to uczucie minęło, gdy zaczęłam czytać książkę. Przede wszystkim jest ona praktyczna – znajdziesz tu plan na każdy dzień, mnóstwo wskazówek i informacji dotyczących odżywiania oraz tego, co dzieje się z naszym ciałem. I co ważne – ta książka jest po prostu piękna, a ja uwielbiam piękne książki. Dzięki temu chce się je czytać i chce się z nimi pracować. Od tej nie mogłam się oderwać!” (Ola Budzyńska, www.paniswojegoczasu.pl) „Czemu takich publikacji nie było wcześniej? Motywujący do pracy i samoobserwacji, mądry i odpowiadający na najważniejsze pytania – taki jest „Motywator”. A na dodatek pięknie wydany!” (Ania Kęska, www.aniamaluje.com)
29,71
39,90 zł
Okładka książki Deserownik Kuchniokracja
„Tytuł jest nieprzypadkowy, deserownikiem nazywano bowiem mebel służący do wystawiania deserów oraz innych wypieków. Ten ciekawy sprzęt zainspirował mnie do stworzenia książki będącej zbiorem 75 przepisów na ciasta, desery i wytrawne wypieki, uzupełnionej 15 felietonami przybliżającymi historię i pochodzenie różnych potraw oraz produktów. Znajdziecie tu receptury na klasyczne łakocie w nowoczesnej odsłonie, specjały inspirowane kuchnią azjatycką oraz wytrawne dania idealne zarówno na codzienny obiad, jak i spotkanie z przyjaciółmi. Od ponad dziesięciu lat zajmuję się kulinariami. Interesuje mnie historia, pochodzenie i symbolika jedzenia, ale także wszystko, co związane z jego wpływem na nasze samopoczucie oraz zdrowie. Chętnie śledzę i analizuję nowe trendy kulinarne. Jednak nie tylko świetne składniki i dobra technika wpływają na smak podawanego jedzenia. Miłość, przyjaźń, oddanie – to one sprawiają, że desery smakują wyjątkowo i pozostają w naszej pamięci na długo...” - Autorka
33,60
49,90 zł
1
/
2
/
3
/
4
/
5
... 7
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj