KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Zdjęcie produktu KruKam Papryka słodka wędzona 50g
KruKam Papryka słodka wędzona 50g Składniki: Papryka KruKam Papryka słodka wędzona 50g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: - * Tłuszcz: - * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: - * Węglowodany: - * w tym cukry: - * Błonnik: - * Białko: - * Sól: - * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
3,49
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu KruKam Kmin rzymski ziarno 50g
KruKam Kmin rzymski ziarno 50g Krukam to specjalnie wyselekcjonowane zioła i przyprawy z całego świata. Są to produkty naturalne bez dodatku wzmacniaczy smaku i konserwantów. Ze szczególną starannością firma Krukam dba o ich pakowanie, dzięki czemu są świeże i aromatyczne.  
4,90
5,00 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu KruKam Pomidor czosnek bazylia 40g
KruKam Pomidor czosnek bazylia 40g Krukam to specjalnie wyselekcjonowane zioła i przyprawy z całego świata. Są to produkty naturalne bez dodatku wzmacniaczy smaku i konserwantów. Ze szczególną starannością firma Krukam dba o ich pakowanie, dzięki czemu są świeże i aromatyczne.  
3,77
3,79 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu KruKam Kmin rzymski mielony 50g
KruKam Kmin rzymski mielony 50g Krukam to specjalnie wyselekcjonowane zioła i przyprawy z całego świata. Są to produkty naturalne bez dodatku wzmacniaczy smaku i konserwantów. Ze szczególną starannością firma Krukam dba o ich pakowanie, dzięki czemu są świeże i aromatyczne.  
4,90
5,00 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu Krukam Liofilizowany burak proszek 50g
Burak liofilizowany proszek 50g Liofilizacja, to zjawisko powszechne w przyrodzie. Jest to przemiana fazowa wody ze stanu stałego w gazowy z pominięciem stanu ciekłego. W latach pięćdziesiątych stosowane na skalę laboratoryjną, z czasem znalazło zastosowanie w produkcji żywności.   Liofilizacja to, na dzień dzisiejszy, najnowocześniejsza i najzdrowsza metoda utrwalania. Procesowi temu można poddać niemal wszystkie substancje i produkty zawierające wodę. Żywność poddawana liofilizacji w pierwszej fazie procesu zostaje zamrożona, a następnie w warunkach obniżonego ciśnienia, ulega sublimacji. Finalny produkt zostaje pozbawiony wody (wilgotność resztkowa wynosi ok. 3 %) co doskonale go utrwala i uniemożliwia rozwój flory bakteryjnej. Ponadto „liofilizat” jest lekki- suche masy oscylują w granicach 10 %, co czyni go łatwym w transporcie. Po dodaniu wody produkty liofilizowane odzyskują swoje pierwotne właściwości.  
16,90
17,00 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu Krukam Liofilizowany banan proszek 50g
Banan liofilizowany proszek 50g Liofilizacja, to zjawisko powszechne w przyrodzie. Jest to przemiana fazowa wody ze stanu stałego w gazowy z pominięciem stanu ciekłego. W latach pięćdziesiątych stosowane na skalę laboratoryjną, z czasem znalazło zastosowanie w produkcji żywności.   Liofilizacja to, na dzień dzisiejszy, najnowocześniejsza i najzdrowsza metoda utrwalania. Procesowi temu można poddać niemal wszystkie substancje i produkty zawierające wodę. Żywność poddawana liofilizacji w pierwszej fazie procesu zostaje zamrożona, a następnie w warunkach obniżonego ciśnienia, ulega sublimacji. Finalny produkt zostaje pozbawiony wody (wilgotność resztkowa wynosi ok. 3 %) co doskonale go utrwala i uniemożliwia rozwój flory bakteryjnej. Ponadto „liofilizat” jest lekki- suche masy oscylują w granicach 10 %, co czyni go łatwym w transporcie. Po dodaniu wody produkty liofilizowane odzyskują swoje pierwotne właściwości.  
11,90
11,99 zł
Zdjęcie produktu Krukam Sól czarna Kala Namak drobnoziarnista 1000g
Krukam Sól czarna Kala Namak drobnoziarnista 1000g Sól czarna mielona - kala namak jest szeroko stosowana w kuchni indyjskiej jako przyprawa lub dodatek do ostrych sosów, wszystkich rodzajów owoców i wielu innych indyjskich pikantnych przekąsek. Jest również wysoko ceniona przez wegan, którzy używają jej do imitacji smaku jajek.     Kala namak składa się głównie z chlorku sodu i śladowej ilości siarczanu sodu, siarczku żelaza i siarkowodoru. Chlorek sodu (sól kuchenna) nadaje słonego smaku, siarczek żelaza dodaje różowego koloru, inne związki siarki odpowiadają za lekko gorzkawy smak, a siarkowodór nadaje jajeczny zapach. W medycynie ajurwedyjskiej ma zastosowanie jako środek przeczyszczający i wspomagający trawienie.   Sól czarną Kala Namak można również dodać do kąpieli w wannie. Zabieg ten korzystnie wpływa na organizm w przypadku grypy, bólu mięśni i stawów, a także ma pozytywny wpływ na skórę.  Składniki: 100% sól czarna Kala Namak  
10,90
Zdjęcie produktu KruKam Kardamon ziarno 40g
KruKam Kardamon ziarno 40g Składniki: Kardamon Wartości odżywcze KruKam Kardamon ziarno 40g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: - * Tłuszcz: - * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: - * Węglowodany: - * w tym cukry: - * Błonnik: - * Białko: - * Sól: - * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
13,90
14,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Czosnek płatki 50g
KruKam Czosnek płatki 50g Składniki: Czosnek Wartości odżywcze KruKam Czosnek płatki 50g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: - * Tłuszcz: - * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: - * Węglowodany: - * w tym cukry: - * Błonnik: - * Białko: - * Sól: - * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
3,90
6,49 zł
Zdjęcie produktu Krukam Mak biały 1000g
Krukam Mak biały 1000g Biały mak często określa się jako "Indiański", "Mak Bliskiego Wschodu" lub "Azjatycki ", ponieważ w tych kuchniach jest najczęściej spotykany. Biały mak jest delikatniejszą odmianą maku, gdyż ma bardziej słodszy i łagodniejszy smak niż mak niebieski. Mak to dodatek na specjalne okazje - doskonale nadaje się do świątecznych wypieków. Białego maku używa się m.in. do wypiekania Rogali Świętomarcińskich - tradycyjnych poznańskich przysmaków z okazji dnia św. Marcina, a także kutii, klusek, pierogów, strucli i potraw wigilijnych. Jest doskonałym dodatkiem do ciast, ciasteczek, tortów, słodkich bułeczek i deserów. Składniki: mak biały Wartości odżywcze Krukam Mak biały 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2000kJ / 478kcal * Tłuszcz: 42,9g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,5g * Węglowodany: 24,7g * w tym cukry: 1,4g * Błonnik: 20,5g * Białko: 20,1g * Sól: 0,02g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
24,90
29,99 zł
Zdjęcie produktu Krukam Cukier daktylowy 250g
Krukam Cukier daktylowy 250g Krukam Cukier daktylowy Składniki: daktyle sproszkowane  
13,90
14,00 zł
Zdjęcie produktu Krukam Sól himalajska drobnoziarnista 1000g
Krukam Sól himalajska drobnoziarnista 1000g Sól himalajska - najszlachetniejsza i najczystsza sól na Ziemi   Sól himalajska posiada barwę od białej do jasnoróżowej i ciemnoczerwonej. Jest zdrowsza i czystsza od innych soli, posiada strukturę zbliżoną do struktury diamentu i nie zawiera żadnych zanieczyszczeń znajdujących się w środowisku. W przeciwieństwie do powszechnie używanej soli warzonej, himalajska sól krystaliczna wykazuje niezwykłe właściwości prozdrowotne. Najobficiej występującym pierwiastkiem jest sód, ale co najważniejsze oryginalna sól himalajska zawiera ponad 80 mikro i makroelementów w formie koloidalnej w tym również magnez, cynk, wapń i żelazo. Z tego powodu, dodanie nieco większej ilości soli himalajskiej do posiłków, może pomóc wyrównać ewentualny niedobór substancji mineralnych.   Sól himalajska i jej zalety: - wzmacnia i odtruwa organizm - eliminuje toksyny w organizmie - równoważy pH organizmu - normalizuje ciśnienie krwi - chroni przed chorobami reumatycznymi oraz artretyzmem - pomaga w przypadku zapalenia stawów, cellulitu, wysypek skórnych    Stosowanie soli himalajskiej: Sól himalajska oprócz stosowania w kuchni jako dodatek do mięs, kasz, ziemniaków, czy sałatek, można używać do kąpieli. W tym celu należy wsypać kilogram soli himalajskiej i zalać ciepłą wodą. Taka kąpiel usuwa toksyny z organizmu, a także ma pozytywny wpływ na łagodzenie objawów schorzeń reumatologicznych. Dodatkowo sól himalajską można używać do peelingu, który „wyciąga” ze skóry toksyny i usuwa martwy naskórek, co przyspiesza jej regenerację.   Przechowywanie: Sól przechowywana w słoiku czy specjalnym pojemniku na przyprawy łatwo ulega krystalizacji. Aby tego uniknąć należy dodać ziarenko ryżu lub laskę cynamonu, które pochłaniają łatwo wilgoć. Składniki: 100% sól himalajska różowa jodowana  
5,90
6,00 zł
Zdjęcie produktu Krukam Sól kłodawska drobnoziarnista 1000g
Krukam Sól kłodawska drobnoziarnista 1000g Sól kłodawska drobnoziarnista Składniki: Sól kłodawska drobnoziarnista  
5,90
6,00 zł
Zdjęcie produktu Krukam Pieprz biały ziarno 60g
Krukam Pieprz biały ziarno 60g Krukam to specjalnie wyselekcjonowane zioła i przyprawy z całego świata. Są to produkty naturalne bez dodatku wzmacniaczy smaku i konserwantów. Ze szczególną starannością firma Krukam dba o ich pakowanie, dzięki czemu są świeże i aromatyczne. Składniki: Pieprz biały w ziarnie Masa netto 60 g Kraj pochodzenia: Wietnam  
7,90
8,00 zł
Zdjęcie produktu Krukam Czosnek niedźwiedzi 20g
Krukam Czosnek niedźwiedzi 20g W swoim składzie zawiera między innymi: mnóstwo wit. C oraz innych witamin (A, E), olejki eteryczne (min.: urasalinę), flawonoidy, allicynę, aminokwasy, mikro i makro elementy (min.: siarkę, selen, mangan, żelazo), a także wiele innych cennych substancji. Dzięki nim czosnek niedźwiedzi ma działanie bakteriobójcze i przeciwgrzybiczne. Obniża również ciśnienie krwi i poziom „złego cholesterolu”. Ponieważ działa podobnie, jak dobrze znany nam czosnek pospolity, jego spożywanie poleca się osobom osłabionym długą chorobą, cierpiącym na schorzenia górnych dróg oddechowych oraz mającym problemy trawienne. Czosnek niedźwiedzi działa też przeciwgorączkowo i jest polecany przy przeziębieniach. Z jego cebul można również przygotować preparat, pozwalający zwalczać niektóre choroby roślin (mączniaki, zarazę ziemniaczaną). Składniki: czoosnek niedźwiedzi  
3,90
4,00 zł
Zdjęcie produktu Brat Imbir kłącze 100g
Brat Imbir kłącze 100g Imbir kłącze wieloletnie uprawiany w Azji, Afryce, Australii i na Karaibach. Mocny, intensywny aromat imbiru. Substancje żywicowe m.in. zinferon, gingerol, odpowiadają za palący, lekko gorzki smak.   Aktywne substancje i związki zawarte w kłączu imbiru, sprawiają, że znajduje on szerokie zastosowanie również poza kuchnią.   Kłącze imbiru:   Pobudza odporność przy przeziębieniach i przynosi ulgę chorym stawom, Zwiększa koncentrację i wydajność umysłową, Polepsza krążenie, Ułatwia trawienie, Łagodzi mdłości, Łagodzi bóle miesiączkowe, Imbir najlepiej nadaje się do pierników, herbatników czy sałatek owocowych. Służy także do aromatyzowania gorzkiego piwa, wina i kompotów. Charakterystyczny smak nadaje zupom i potrawą z drobiu. Imbir dodawany jest do marynat z dyni i ogórków, sosów, pasztetów i flaków. Sposób użycia: Według włanego uznania Składniki: imbir kłącze   Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.  
6,90
9,00 zł
Zdjęcie produktu Brat Pomidory suszone 500g
Brat Pomidory suszone 500g Aby uzyskać 1 kg suszonych pomidorów potrzeba aż kilkunastu kilogramów świeżych pomidorów. W efekcie otrzymujemy coś w rodzaju pomidora w pigułce, będącego źródłem wielu witamin i minerałów: antyutleniacze, witaminy A, C, K, witaminy z grupy B, cynk, fosfor, magnez, żelazo, kwas foliowy i inne mikroelementy. Sposób użycia: Stanowią doskonały dodatek do potraw mięsnych, gulaszy, ryżu, makaronów, spaghetti, farszów, pizzy, zup, kanapek, zapiekanek, sałatek. Składniki: suszone pomidory, sól   Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci. Wartości odżywcze Brat Pomidory suszone 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 734 kJ / 174 kcal * Tłuszcze: 1 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g * Węglowodany: 23 g * w tym cukry: 22,6 g * Błonnik: 10,7 g * Sól: 12,56 g * Białko: 12,8 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
18,90
19,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Liofilizowana czarna porzeczka proszek 50g
KruKam Czarna porzeczka liofilizowana proszek 50g Liofilizacja, to zjawisko powszechne w przyrodzie. Jest to przemiana fazowa wody ze stanu stałego w gazowy z pominięciem stanu ciekłego. W latach pięćdziesiątych stosowane na skalę laboratoryjną, z czasem znalazło zastosowanie w produkcji żywności.   Liofilizacja to, na dzień dzisiejszy, najnowocześniejsza i najzdrowsza metoda utrwalania. Procesowi temu można poddać niemal wszystkie substancje i produkty zawierające wodę. Żywność poddawana liofilizacji w pierwszej fazie procesu zostaje zamrożona, a następnie w warunkach obniżonego ciśnienia, ulega sublimacji. Finalny produkt zostaje pozbawiony wody (wilgotność resztkowa wynosi ok. 3 %) co doskonale go utrwala i uniemożliwia rozwój flory bakteryjnej. Ponadto „liofilizat” jest lekki- suche masy oscylują w granicach 10 %, co czyni go łatwym w transporcie. Po dodaniu wody produkty liofilizowane odzyskują swoje pierwotne właściwości. Składniki: czarna porzeczka liofilizowana proszek  
12,90
12,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Liofilizowana truskawka proszek 30g
KruKam Truskawka liofilizowana proszek 30g Liofilizacja, to zjawisko powszechne w przyrodzie. Jest to przemiana fazowa wody ze stanu stałego w gazowy z pominięciem stanu ciekłego. W latach pięćdziesiątych stosowane na skalę laboratoryjną, z czasem znalazło zastosowanie w produkcji żywności.   Liofilizacja to, na dzień dzisiejszy, najnowocześniejsza i najzdrowsza metoda utrwalania. Procesowi temu można poddać niemal wszystkie substancje i produkty zawierające wodę. Żywność poddawana liofilizacji w pierwszej fazie procesu zostaje zamrożona, a następnie w warunkach obniżonego ciśnienia, ulega sublimacji. Finalny produkt zostaje pozbawiony wody (wilgotność resztkowa wynosi ok. 3 %) co doskonale go utrwala i uniemożliwia rozwój flory bakteryjnej. Ponadto „liofilizat” jest lekki- suche masy oscylują w granicach 10 %, co czyni go łatwym w transporcie. Po dodaniu wody produkty liofilizowane odzyskują swoje pierwotne właściwości. Składniki: truskawka liofizowana proszek  
8,90
12,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Liofilizowany jarmuż proszek 50g
KruKam Jarmuż liofilizowany proszek 50g Liofilizacja, to zjawisko powszechne w przyrodzie. Jest to przemiana fazowa wody ze stanu stałego w gazowy z pominięciem stanu ciekłego. W latach pięćdziesiątych stosowane na skalę laboratoryjną, z czasem znalazło zastosowanie w produkcji żywności.   Liofilizacja to, na dzień dzisiejszy, najnowocześniejsza i najzdrowsza metoda utrwalania. Procesowi temu można poddać niemal wszystkie substancje i produkty zawierające wodę. Żywność poddawana liofilizacji w pierwszej fazie procesu zostaje zamrożona, a następnie w warunkach obniżonego ciśnienia, ulega sublimacji. Finalny produkt zostaje pozbawiony wody (wilgotność resztkowa wynosi ok. 3 %) co doskonale go utrwala i uniemożliwia rozwój flory bakteryjnej. Ponadto „liofilizat” jest lekki- suche masy oscylują w granicach 10 %, co czyni go łatwym w transporcie. Po dodaniu wody produkty liofilizowane odzyskują swoje pierwotne właściwości. Wartości odżywcze KruKam Jarmuż liofilizowany proszek 50g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1193 kj / 284 kcal * Tłuszcze: 3,8 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g * Węglowodany: 34 g * w tym cukry: 5,5 g * Błonnik: 21 g * Sól: 0,2 g * Białko: 18 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
15,90
16,00 zł
1
/
2
/
3
... 3
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj