KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
ZAPOWIEDŹ
Okładka książki W mojej tajskiej kuchni
W tej książce znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych doznań i mnóstwo praktycznych informacji, jak zostać mistrzem tajskich dań we własnej kuchni! Przemierzając Tajlandię Daria Ładocha ze studentki dziennikarstwa stała się kulinarnym coachem. Szefowie lokalnych restauracji wprowadzili ją w tajniki swojej pracy, starsze kobiety gotujące dla rodzin zdradziły tradycyjne receptury. Obrała kilogramy krewetek, pokroiła góry warzyw i wróciła, by podzielić się tym, czego się nauczyła. „Moja tajska kuchnia” to 90 przepisów na szybkie, efektowne i niesamowicie smaczne dania. Towarzyszą im opisy produktów i porady, gdzie można je kupić i czym zastąpić. Ugotuj pyszne zielone curry z kurczakiem i bakłażanem tajskim, zasmakuj orientalnej kuchni, poznaj historię białej Tajki i wraz z nią naucz się przyrządzać potrawy z dużą dawką chilii i szczyptą humoru.
30,24
44,90 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Ślub pod chupą. Jak wychodząc za mąż, zostałam żydówką
Podobał Ci się serial Unorthodox? Przeczytaj tę książkę. Poznaj historie Polek, które zakochały się nie tylko w Żydach, ale i w żydowskiej religii oraz kulturze. Ślub pod chupą, peruka, koszerowanie mięsa, Tora – oto słownik pojęć żydowskich, które często pojawiają się w tej książce. Jej bohaterki wybrały judaizm, a więc w świetle prawa religijnego są Żydówkami. Noszą dwa imiona – dawne polskie i nowe żydowskie. Mówią o tym, jak wygląda ich codzienność, miłość, wychowywanie dzieci, relacje z rodzinami mieszkającymi w Polsce. Ich historie zaskakują, wciągają i zabierają czytelnika w podróż nie tylko do innego Izraela, ale wręcz do innego świata. Miriam, Rachel, Batya, Ruth, Tamar, Or, Keren i Avigail to kobiety, które uciekają – od liberalnej społeczności pozbawionej jasnych reguł do miejsca, gdzie obowiązują tradycja, twarde zasady i ścisłe instrukcje. Dlaczego? O tym jest ta książka.
26,87
39,90 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Fit przepisy od baletnicy sezonowo
Svetlana Ovsyankina, tancerka Polskiego Baletu Narodowego i autorka bestsellerowej książki Fit przepisy od baletnicy, powraca z porcją nowych przepisów! Dieta baletnicy musi być odżywcza, dawać energię do treningów, a przy tym pozwalać na zachowanie smukłej sylwetki. Okazuje się, że żeby odpowiednio zadbać o swoje zdrowie, prawidłową wagę i siłę fizyczną, wystarczy wprowadzić kilka prostych zasad. Poznaj jedną z najważniejszych z nich: jedz sezonowo! To właśnie świeże owoce i warzywa z lokalnych upraw są najlepszym źródłem witamin i minerałów, a przy tym są tanie i łatwo dostępne. Korzystając z sezonowych produktów, przygotujesz zdrowe i urozmaicone potrawy o każdej porze roku i dnia. W środku znajdziesz: 100 pomysłów na fit śniadania, obiady, kolacje i desery przygotowane z sezonowych i łatwo dostępnych produktów, w tym dania mięsne i wegetariańskie, potrawy, które są odpowiednie dla całej rodziny, a większość możesz zapakować i zabrać ze sobą do pracy lub szkoły, kaloryczność i wartości odżywcze wszystkich dań, praktyczne kuchenne porady oraz wskazówki, jak się odżywiać, by utrzymać talię baletnicy!
30,24
44,90 zł
Okładka książki Problemy są dobre, czyli jak odzyskać siłę w trudnych czasach
Miał 36 lat, gdy zbankrutował. Stracił dom, samochód, źródło utrzymania. To była trauma, z której trudno się podnieść. Długi spłacał kilkanaście lat. Dziś Fryderyk Karzełek, trener i mentor biznesu, swoją własną historią pokazuje, że problemy mogą wyjść nam na dobre. Nawet w czasach lockdownu i pandemii, które zmieniły nasz sposób funkcjonowania w pracy, życiu prywatnym i biznesie. Dzięki tej książce dowiesz się, jak: poradzić sobie z kłopotami, by ostatecznie w nich nie utonąć, zbudować wewnętrzną siłę w trudnych czasach, przygotować ciało i psychikę do działania, gdy nic nam nie sprzyja, znajdować szanse tam, gdzie inni widzą przeszkody, rozpoznać, że czas już odpuścić, „zejść ze zdechłego konia” i zacząć wszystko na nowo. Gdy znajdujemy się w trudnej sytuacji, czujemy gniew, przerażenie, strach. Walczymy o przetrwanie i przestajemy myśleć racjonalnie. W kryzysie działamy w trybie awaryjnym, który ogranicza nasz sposób postrzegania rzeczywistości. Ale wszystkie cele, jakie mamy są „opakowane” w przeszkody. Chodzi o to, by wypracować sobie nawyk radzenia sobie z nimi i nauczyć się traktować je nie jak koniec świata, lecz ważną lekcję.
26,87
39,90 zł
Okładka książki Codziennie jest piątek Szczęście po nordycku
Szeroko rozumiana Skandynawia jest oazą szczęścia, co potwierdzają wszystkie rankingi prezentujące poziom zadowolenia z życia poszczególnych narodów. Jak więc przeżywają szczęście na Północy? Przedstawiamy znakomite reportaże i fascynujące rozmowy ze Skandynawami. Zebraną w nich wiedzę bardzo szybko możesz wykorzystać w praktyce, by stworzyć własną sielankę. Autorki na co dzień mieszkające m.in. w Danii, Finlandii czy na Wyspach Owczych zapraszają cię w niezwykłą podróż duchową i kulinarną bez wychodzenia z domu. Dzięki nim zrozumiesz, że w basenie wszyscy jesteśmy równi (Islandia) i staniesz się mistrzem pozytywnego dystansu społecznego (Szwecja). A jeśli narzekasz, to przestaniesz (Norwegia). Obiecujemy (Pascal). Na Północy najcieplej! No i Codziennie jest piątek! Często bywam w Polsce i kocham ją za piękną architekturę i bardzo pomocnych ludzi. Z niecierpliwością czekam na każdą podróż do Polski i jestem wiecznie wdzięczna, że ten kraj istnieje. May-Linn Aaslie, Norwegia Co cię interesuje w krajach nordyckich? Socjaldemokracja? Obyczaje? Uchodźcy? Elfy? Wzornictwo? Przepisy kulinarne? Hygge? Sisu? Fika? Lagom? Wszystko to znajdziesz w tej książce! A jeśli jeszcze nie interesuje cię nic, tym bardziej warto ją przeczytać. Wojciech Orliński, dziennikarz
33,60
49,90 zł
Okładka książki Tutto bene. Włoska kuchnia Flavii. Rodzinne historie, przepisy i opowieści
Flavia gotuje, czerpiąc wzory tak z dawnej kuchni polskiej, jak i z bogatych tradycji florenckich i toskańskich. Ta książka jest szlakiem wiodącym z Warszawy do Villi Calcinaia w sercu Chianti Classico, pełnym smaków i aromatów wiernie opisanych przez Małgosię. Tessa Capponi-Borawska Litry oliwy, kilogramy pomidorów, masło, kluski i brzoskwinie skąpane w winie… Ta książka to opowieść o autorskiej kuchni Flavii Borawskiej, o smakach i aromatach, które są jej bliskie. Flavia gotuje z szacunkiem dla wspomnień, dla tradycji i rodzinnych historii. Ale też nie ogranicza siebie i innych. Podróżuje, próbuje, kolekcjonuje nowe kulinarne wrażenia, a potem przenosi je na domowy grunt. Cukinie z miętą, długo pieczone pomidory, parmigiana, risotto z Marmite – wystarczy kilka elementów, aby stworzyć wyjątkowe danie. Nie potrzeba całego arsenału składników, ale umiejętności wyciągnięcia z produktu esencji smaku. Liczy się pomysł, dyscyplina wykonania, szacunek dla jedzenia. A przede wszystkim – miłość dla tych, których karmimy. Flavia Borawska – szefowa kuchni, absolwentka akademii kulinarnej Le Cordon Bleu, laureatka tytułu Kobieta Szef 2020 polskiej edycji przewodnika Gault et Millau. Do swojej kuchni wprowadza nie tylko włoskie smaki, ale i inspiracje z różnych stron świata. Małgosia Minta – reporterka, autorka książek, specjalistka w dziedzinie trendów, autorka popularnego bloga Minta Eats. Nie może żyć bez masła, pomidorów i podróży.
33,60
49,90 zł
Okładka książki Dom z papieru. Dziennik Profesora. Escape book
Sergio Marquina, lepiej znany jako Profesor – mózg największego napadu w dziejach Hiszpanii, jako chłopiec spędził wiele miesięcy w szpitalu Świętego Jana Bożego w San Sebastián. Tam poznał Jera Lamarkę, z którym połączyła go przyjaźń. Gdy Jero przeżywał ciężkie chwile, Sergio, który już wtedy wyróżniał się błyskotliwym intelektem, wymyślał gry, by zająć umysł przyjaciela. Czasem z kolei oczy Sergia zasnuwała mgła – a wtedy Jero pokazywał mu, jak składać figurki origami. Minął już jakiś czas od napadu na Mennicę Narodową. Dzisiaj, kiedy Jero kończy sprzątać warsztat motocyklowy, który musi zamknąć, nieoczekiwanie otrzymuje przesyłkę. W środku znajduje list bez podpisu, notes, zamkniętą na kłódkę blaszaną puszkę, zdjęcie maski Dalego i czerwonego ptaszka z papieru. Jero nie ma wątpliwości. Gdzieś tam Sergio schował dla niego część łupu, jego nową szansę. Musi tylko odczytać ślady, które do niego prowadzą. A ty? Potrafisz rozwikłać zagadkę?
26,87
39,90 zł
Okładka książki Prosto, pysznie, do pudełka
Koniec nudnych kanapek z serem! Nadeszła pudełkowa rewolucja! Spędzasz większość dnia poza domem, ale chcesz jeść zdrowo? Nie masz czasu na codzienne gotowanie? Szukasz pomysłów na proste i smaczne dania na wynos? Dominika Wójciak pokazuje, jak w łatwy sposób zaplanować i przygotować zdrowe i pyszne wegetariańskie posiłki. Dzięki praktycznym bazowym przepisom codziennie możesz jeść inną potrawę, a czas poświęcony na gotowanie ograniczysz do minimum. Korzystaj z podstawowych receptur, komponując za każdym razem zupełnie nowe danie. Lunch box to nie tylko sałatki! Jako posiłek na wynos sprawdzą się również koktajle, hummus czy pesto w ciekawych połączeniach, kiszonki, nieskomplikowane dania klucze, wyśmienite sosy, półprodukty, z których w pośpiechu można zrobić znakomite potrawy. Nie ograniczaj się – przygotuj swój lunch box tak, by z przyjemnością zaczynać przerwę obiadową. Dostosuj jedzenie do swoich preferencji, pracy, trybu życia. I baw się dobrze!
26,87
39,90 zł
Okładka książki Jak wygrać życie
Można się pokłócić, potem się pogodzić. Można zbudować dom i go zburzyć. Ale nic, nikt i nigdy nie cofnie człowieka, który znalazł się po drugiej stronie życia. To jest powód, żeby z całych sił walczyć o każde ludzkie istnienie – mówi profesor Alicja Chybicka, onkolog dziecięcy, hematolog, pediatra, immunolog, specjalista medycyny paliatywnej. Trudno policzyć, ile dzieci wyleczyła z ciężkich, śmiertelnie groźnych chorób nowotworowych. Niektóre z nich miały zaledwie kilkanaście procent na przeżycie. Dziś studiują, pracują, nagrywają teledyski, jeżdżą konno. I chcą być onkologami. Ta książka wyjaśnia, dlaczego szanse leczenia chorób nowotworowych u dzieci były bardzo niskie i jakie przełomy w medycynie zaczęły odwracać ten trend. To również opowieści pacjentów, którzy dają świadectwo tego, że dzięki nadziei i determinacji – walkę z rakiem można wygrać. Chciałabym z wysokości ośmiotysięcznika zobaczyć świat, w którym już nigdy żadne dziecko nie zachoruje na nowotwór. W którym my, lekarze onkolodzy dziecięcy, już nie będziemy potrzebni. Prowadzę wojnę z panem Bogiem o każde ludzkie istnienie po to, by mogło pozostać na tym świecie jak najdłużej. prof. Alicja Chybicka
26,87
39,90 zł
Okładka książki Kiedy dziecko waży za dużo. Dietoterapia otyłości
Chcesz pomóc dziecku z nadwagą? Nie działaj na własną rękę – skorzystaj z porad dietetyka! Szacuje się, że problemy z utrzymaniem prawidłowej masy ciała ma już ok. 25% polskiej populacji, w tym również co piąte dziecko. Kiedy dotyczy to nas samych, łatwiej jest zrozumieć zagrożenie i znaleźć w sobie motywację do zmian. Co jednak zrobić, kiedy nadwagę ma nasze dziecko? Jak pomóc mu wrócić do prawidłowej wagi, nie wywierając niepotrzebnego stresu i nie odbierając radości z jedzenia? Dzięki tej książce zdobędziesz wiedzę, którą powinien dziś posiadać każdy rodzic: Skąd bierze się nadwaga u dzieci? Jak jej zapobiegać? Jakie mogą być konsekwencje otyłości w późniejszym życiu dziecka? Jakie są najczęstsze błędy żywieniowe i jak ich uniknąć? Jak stworzyć jadłospis, który będzie zdrowy, smaczny i zbilansowany? To od twoich wyborów zależy zdrowie twojego dziecka! Od-wagi!
30,24
44,90 zł
Okładka książki Kierunek: offline. Jak znaleźć cyfrową równowagę i zrozumieć e-dzieciństwo swojego dziecka?
Za­stanówmy się, kim byliśmy i ja­k spędz­aliśmy czas, z­anim na­sze ręce i umysł z­ajął sm­artfon? Czy jesteś wśród tych z pochyloną głową: w pociągu, samochodzie, pracy i domu, podczas seksu i jedzenia? Czy zawładnął Tobą mały świecący prostokąt? Czy przeczuwasz, że przestałeś być dzięki temu smart? Czy martwisz się, że Twoje dzieci spędzają zbyt dużo czasu online? Czy kojarzysz jeszcze pojęcie „offline”? Czy przeczuwasz, że Twój awatar ma niewiele wspólnego z Tobą? Czy szczerze możesz powiedzieć: „Lubię to!”? Czy Twoje ciało podlega… gramifikacji? Czy potrafisz określić granice swojej intymności w cyfrowym świecie? Zostaw telefon, wyłącz laptopa i zrób cokolwiek, co nie wymaga połączenia z internetem. Czas to nasz najcenniejszy zasób. Możesz nauczyć się wykorzystywać rzeczywistość online do poprawy jakości życia offline. Zrozum cyfrowe dzieciństwo swojego dziecka. Może pora wyjść z sieci informacji, które nas osaczają? Zamiast podłączać się do smartfona, można podłączać się do siebie samego. Prostokąt, który właśnie trzymasz w rękach, pomoże Ci w tym. Agnieszka Krzyżanowska – autorka bestsellerów Prosto i uważnie na co dzień oraz Żyj po swojemu. Notuje i fotografuje na blogu Agnes on the cloud, uparcie się nie spieszy. Woli słuchać niż mówić. Ma doktorat z filozofii, pracuje z dziećmi, filozofując z nimi o życiu.
30,24
44,90 zł
Okładka książki Samowystarczalni
Wydarzenia ostatnich miesięcy budzą myśl, że trzeba dążyć do samowystarczalności. Choć na pierwszy rzut oka wydaje się ona abstrakcją możliwą do osiągnięcia jedynie przez osoby mieszkające na wsi i posiadające wielkie pola, trzeba pamiętać, że również niewielkie mieszkanie w mieście daje nam szerokie możliwości. Nie mając innego wyjścia, na balkonie w Gdańsku uprawiałam swego czasu pomidory, fasolkę, paprykę, groszek cukrowy, cebulę i rzodkiewkę, nie wspominając o różnorodnych ziołach, które opanowały też kuchenny parapet. Wiele rzeczy jesteśmy w stanie zrobić samodzielnie – wiedza zawarta w tej książce pomoże ci się stać się SAMOWYSTARCZALNYM. Przyjmij wyzwanie i bądź samowystarczalny! Jak uprawiać pomidory na balkonie? Z czego produkować własne kosmetyki? Które zioła wzmacniają układ odpornościowy? Jak zrobić zakwas do chleba? Jak w naturalny sposób chronić rośliny przed szkodnikami? Co zrobić z odpadkami kuchennymi? Jakie zioła i warzywa wyrosną na parapecie?
30,24
44,90 zł
Okładka książki Odporność z natury. Naturalne i proste sposoby na zdrowie
Pesto z czosnku niedźwiedziego 4 garści liści czosnku niedźwiedziego 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich 2 szklanki oleju rzepakowego Liście czosnku niedźwiedziego mielimy z orzechami, dodając stopniowo olej. Na samym końcu doprawiamy. Takie pesto można przechowywać w słoiczkach w lodówce cały rok. Zdrowie to podstawa. Jego zachowanie w dużej mierze zależy od naszej odporności i genów. Aktywację wielu chorób dziedzicznych możemy jednak powstrzymać, a odporność wzmocnić właściwą dietą i aktywnością fizyczną. W niniejszej książce prezentujemy doskonałe, proste i efektywne przepisy, które wzmocnią naturalne mechanizmy obronne organizmu. KSIĄŻKA ZAWIERA: listę ziół leczniczych i roślin dezynfekujących sprawdzone przepisy kulinarne wzmacniające odporność wskazówki zastosowania roślin i miodów do celów leczniczych informacje, jak przygotować się na zimę CZY WIESZ, ŻE… kompot z malin działa przeciwgorączkowo? ziele czosnku niedźwiedziego obniża ciśnienie krwi? czosnaczek pospolity ma właściwości dezynfekujące? spożywanie mniszka lekarskiego na surowo pobudza przemianę materii? miód pszczeli stosuje się w leczeniu astmy oskrzelowej i kataru siennego? ZOBACZ MATERIAŁY AUDIOWIZUALNE DZIĘKI APLIKACJI PASCAL AR
24,85
36,90 zł
Okładka książki Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie
"Kiszonek i fermentacji" powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Czy masz ochotę na: Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem? Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci? Kiszone migdały? Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej? A może kiszoną Krwawą Mary? Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił… przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia. "Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata." Sandor Ellix Katz, autor "Sztuki fermentacji" "Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!" Maciej Nowak, krytyk kulinarny "Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego." dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK
33,60
49,90 zł
Okładka książki Beskidy z dzieckiem
Zachwyćcie się panoramą Beskidów i Tatr ze szczytu Babiej Góry! Odszukajcie sekretne „Leśne Kościoły”, gdzie odprawiano nabożeństwa! Zajrzyjcie w głąb Jaskini Malinowskiej! Autorzy bestsellerowych przewodników tym razem zabierają was w Beskid Śląski, Żywiecki oraz Mały, czyli region, który oferuje wiele atrakcji, ciekawych szlaków i ułatwień, m.in. całoroczne wyciągi krzesełkowe, dzięki czemu idealnie nadaje się do rozpoczęcia przygody z górami. Marlena i Mariusz Woch na przykładzie swojej rodziny pokazują, że można realizować swoje marzenia. Wystarczy dobry plan, motywacja i chęć działania. Chociaż nie mieszkają w górach, każdą wolną chwilę spędzają na szlaku. Dziś swoją pasją oraz praktycznymi radami dzielą się z wami. Ta książka w każdym dziecku rozbudzi miłość do gór! Znajdziecie w niej gotowy przepis na aktywny i niedrogi wypoczynek z całą rodziną.
28,89
42,90 zł
Okładka książki Walka o macierzyństwo
Chcę mieć dziecko! Nie zawsze spełnienie tego marzenia jest łatwe. Weronika Marczuk wiele lat walczyła o to, by zostać mamą. Przeżyła rozczarowania, zwątpienia, czasami brakowało jej już nadziei. Jednak w styczniu tego roku w wieku 48 lat urodziła zdrową córeczkę. Ta książka to wyjatkowy przewodnik dla wszystkich kobiet, które walczą o macierzyństwo oraz ich partnerów i rodzin. Odwołuje się zarówno do osobistego doświadczenia autorki, historii innych kobiet, jak i wiedzy ekspertów. Autorka prowadzi czytelników przez wszystkie etapy: od starań o poczęcie, przez trudy ciąży, aż do rozwiązania. Jest tu rozpacz, strata i przedwczesne porody, ale także radość i zwycięstwo. Na Instagramie macierzyństwo jest piękne, słodkie, bezproblemowe. W rzeczywistości coraz więcej kobiet ma problemy z zajściem w ciążę, donoszeniem i urodzeniem zdrowego dziecka. I to oznacza dla nich piekło. Czas, by świadomie i pewnie podejść do tematu macierzyństwa i ojcostwa. Rozpoznać swoje psychiczne blokady, podważyć obowiązujące stereotypy, przygotować się na walkę: ze sobą, organizmem i czasem. Bo bardzo często zdarza się, że dobrze zadane pytanie oraz trafna diagnoza pozwalają bardzo szybko cieszyć się najpiękniejszym okresem w życiu i zostać szczęśliwym rodzicem zdrowego dziecka.
30,24
44,90 zł
Okładka książki Slow life
Poznaj sekrety japońskiej drogi do długowieczności! Maciej Kozakiewicz, autor bestsellera Slow jogging wskazuje, jak prowadzić zdrowy styl życia zgodnie z kulturą azjatycką. Przybliża narzędzia, metody i techniki służące dbaniu o ciało, umysł i ducha. Dzięki tej książce: poznasz zasadę NIKO NIKO, czyli codziennej porcji aktywności bez zbędnego obciążania organizmu; dowiesz się, czym jest SHINRIN-YOKU, czyli kąpiel w naturze; znajdziesz swoją kotwicę długowieczności – IKAGAI, powód dla którego codziennie wstajesz z łóżka, i który zapewni ci zdrowie; dowiesz się, jaka jest twoja optymalna dawka kalorii – HARA HACHI BU, a mając dobry kontakt z ciałem, nie będziesz się przejadał i poprawisz przemianę materii; zrozumiesz, czym jest WABI SABI, czyli piękno przemijania i niedoskonałości. Nie musisz nieustannie dążyć do bicia rekordów i poprawy wyników. Zwolnij, a wtedy odnajdziesz życiowy spokój i satysfakcję. Już dziś zbliż się do poziomu aktywności naszych przodków, pokochaj proste czynności, zadbaj o zwiększające witalność nawyki – swoje i twoich dzieci, odżywiaj się mądrze, słuchaj swojego organizmu.
31,58
46,90 zł
Okładka książki Kuchnia survivalowa bez ekwipunku cz.2
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części "Kuchni survivalowej" zaprezentowano różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają! Toolbook zawiera: przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej), prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie), techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki, filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR, sól, linijkę calową i centymetrową.
24,85
36,90 zł
Okładka książki Przygotowani przetrwają
Bądź przygotowany. Chroń swoją rodzinę i przetrwaj! Nieujarzmiona natura, atak terrorystyczny albo zwykłe zdarzenie losowe mogą sprawić, że nasz świat skomplikowanych zależności zacznie się rozpadać. Brak prądu, wody w kranie, olbrzymie korki samochodowe. Nieczynne bankomaty, śnieżyce, wichury. Te i wiele innych problemów mogą na nas spaść zupełnie niespodziewanie. Nie możemy im zapobiec, ale możemy być na nie przygotowani. Dowiedz się, o co i jak możesz zadbać wcześniej. Przygotuj się na każdą sytuację awaryjną zarówno w mieście, jak i poza nim. Jakie zapasy warto gromadzić na czarną godzinę? Jak podejmować słuszne decyzje? Co to jest EDC i BOB? Jak oczyszczać wodę i powietrze?
26,87
39,90 zł
Okładka książki Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Część 1
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. Niezwykły toolbook, który wyposażono w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia – najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie. Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni? Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Obudź w sobie naszą narodową zapobiegliwość i zaradność. Tylko przygotowani przetrwają! Toolbook zawiera: prezentację technik gotowania w terenie (żar, dół ziemny, gotowanie kamieniami), przepisy kulinarne, poradnik, jak rozpalić ogień (łuk ogniowy, świder ręczny), opis gatunków drzew – jak i do czego je wykorzystać (rozpałka, podtrzymanie ognia, tworzenie żaru, wędzenie, itd.), filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR, mocny rzemień, linijkę calową i centymetrową. W serii ukazały się: "Przygotowani przetrwają", "Sztuczki survivalowe", "Terenowa apteczka ziołowa".
24,85
36,90 zł
1
/
2
/
3
/
4
/
5
... 17
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj