KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Ekspresowo w kuchni. 15, 30 i 45 min
Wbrew pozorom szybkie gotowanie nie jest sztuką zarezerwowaną dla zawodowych kucharzy. Osoby mające mało czasu na przyrządzanie posiłków nie muszą wcale skazywać siebie i domowników na jedzenie gotowych dań ze sklepu czy stołowanie się w barach oraz restauracjach. W książce „Ekspresowo w kuchni” znajdziesz przepisy na śniadania, obiady, desery i kolacje, które przeciętnie biegła w sztuce kulinarnej osoba przygotuje w przedziale czasowym od 15 do 45 minut. Gdy wstałeś trochę za późno, przygotuj omlet z szynką lub owsiankę kokosową, a gdy po pracy jesteś głodny jak wilk, zrób sycące spaghetti carbonara. Natomiast do kawy, na którą zaprosiłaś przyjaciółkę, podaj czekoladowe babeczki w kubkach.
26,93
39,99 zł
Polski superfood
Czy wiesz, co kryje się pod hasłem superfood? To produkty odznaczające się wyjątkowo dużą wartością odżywczą, obfitujące w składniki niezbędne dla zachowania zdrowia i dobrej kondycji. Do superżywności zaliczają się nie tylko egzotyczne odkrycia w rodzaju komosy ryżowej, jagód goji czy spiruliny, ale także artykuły znane w polskiej kuchni od wieków! Takie swojskie składniki, jak: buraki, jarmuż, kiszona kapusta, dynia, płatki owsiane czy kasza jaglana, również mają nieprzeciętne walory prozdrowotne. W naszej książce znajdziesz przepisy na różnorodne specjały przyrządzane wyłącznie z krajowej superżywności. Są to przekąski, sałatki, zupy, a nawet dania obiadowe i desery świetnie wpisujące się w polską tradycję kulinarną.
23,56
34,99 zł
Detoks - zadbaj o wątrobę
Wątroba to niezwykle ważny organ, dla jej dobra zrezygnuj z przetworzonej, śmieciowej żywności oraz nadmiaru słodyczy i nasyconych tłuszczów. Warto o nią zadbać np. przez kilkudniowy detoks. W naszej książce znajdziesz przepisy na dania i napoje oczyszczające, które można włączyć do codziennego jadłospisu.
8,07
11,99 zł
Obniżamy ciśnienie
Problem podwyższonego ciśnienia tętniczego dotyczy coraz większej liczby osób. W leczeniu nadciśnienia pomocna jest odpowiednia dieta, naturalnie obniżająca ciśnienie krwi, oraz aktywność fizyczna. Polecamy dania z wykorzystaniem produktów pełnoziarnistych, warzyw i owoców, chudego nabiału i mięsa, ryb, nasion i orzechów.
8,07
11,99 zł
Sprawny umysł
Mózg to najważniejszy organ naszego ciała. Odpowiednie ćwiczenia umysłowe i zdrowa dieta pozwalają zachować dobrą pamięć. W naszej książce znajdziesz zestaw przepisów na proste dania zasobne w składniki, które odżywiają mózg, poprawiają koncentrację i nastrój.
8,07
11,99 zł
Uciec przed zawałem
W krajach rozwiniętych choroba wieńcowa jest najczęstszym schorzeniem układu krążenia, a zawał serca to przyczyna wielu zgonów. Aktywność fizyczna i odpowiednia dieta pomagają uciec przed zawalem. Najlepszą jest dieta pełna warzyw, owoców i dobrych tłuszczy. Polecamy przepisy bogate w składniki wspomagające pracę serca oraz chroniące ptrzed miażdżycą – surówki, dania warzywne, ryby i owoce morza oraz owocowe desery.
8,07
11,99 zł
Smacznie dla diabetyka
Cukrzyca to choroba, której wykrycie wymusza całkowitą zmianę stylu życia. Diabetyk, oprócz przyjmowania leków powinien zadbać o sposób odżywiania. Najważniejsze są regularność i właściwe zbilansowanie posiłków, a podstawą każdego dania powinny być składniki o niskim indeksie glikemicznym.
8,07
11,99 zł
Zdrowe jelita
Zdrowe jelita, to dobre samopoczucie. Nasza książka zachęca do wprowadzenia zmiany w stylu odżywiania, potrzebne do wyeliminowania problemów jelitowych i utrzymania układu pokarmowego w zdrowiu. Proponujemy łatwe przepisy na pożywne posiłki, dzięki którym można poczuć się lepiej.
8,07
11,99 zł
Dieta dla kobiet 50 +
Po 50. roku życia o wiele łatwiej o dodatkowe kilogramy, więc warto zmienić styl życia oraz sposób odżywiania. Odpowiednio skomponowana dieta z pewnością pomoże dłużej czuć się młodo, a także zachować promienny wygląd i dobre samopoczucie. Polecamy dania zawierające większą ilość wapnia i magnezu, za to mniej kaloryczne i z niższym IG.
8,07
11,99 zł
Wspieramy odporność
Zamiast stosować suplementy i łykać tabletki, zastosuj zdrową dietę. Aby wzmocnić odporność na infekcje, zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym warto dostarczać organizmowi odpowiednią porcję witamin i minerałów. Znajdziecie je w surówkach, daniach z warzyw, ryb i mięsa oraz owocowych deserach.
8,07
11,99 zł
Obiad
praca zbiorowa
Obiad
To wyjątkowa książka kucharska, gdyż dzięki niej przestanie cię dręczyć odwieczne pytanie: „Co dziś zrobić na obiad?”. Znajdziesz tu różnorodne propozycje na gorąco – od zup i potraw warzywnych, przez mięsa i ryby, po dania na bazie makaronu, kaszy i ryżu oraz specjały mączne. Są to pomysły łatwe i nieco trudniejsze, odpowiednie na co dzień i na specjalną okazję. Dzięki tak urozmaiconemu menu bez trudu wybierzesz przepisy dopasowane do twoich preferencji.
26,93
39,99 zł
Kiszonki. Samo zdrowie
Kiszona kapusta czy ogórki to nie tylko porcja witamin, których brakuje nam w chłodniejszych porach roku, ale też naturalny probiotyk. Kiszonki są mniej kaloryczne niż nieprzetworzone warzywa czy owoce, a kisić można nie tylko kapustę i ogórki ale także inne warzywa a nawet owoce. Najzdrowsze zaś są kiszonki wykonane samodzielnie. W tej książce przedstawiamy zasady przyrządzania i przechowywania kiszonek oraz zestaw przespisów na wyborne przetwory. Książka adresowana zarówno do osób dopiero zaczynających robić przetwory, jak i tych wszystkich, którzy od lat zapełniają swoje spiżarnie pysznościami w słoikach.
23,56
34,99 zł
Vege słodycze
praca zbiorowa
Vege słodycze
Myślisz, że nie da się zrobić smacznego ciasta, naleśników i kremu do tortu bez użycia mleka, śmietanki, masła oraz jajek? Jeśli tak, to jesteś w błędzie! Proponujemy ci zestaw przepisów na słodkie wypieki oraz desery, w których składniki pochodzenia zwierzęcego zostały zastąpione produktami roślinnymi, np. jajka siemieniem lnianym lub skrobią ziemniaczaną, mleko krowie – mlekiem orzechowym czy ryżowym, a żelatyna – agarem. Znajdziesz tu m.in. tort biszkoptowy, ciasteczka owsiane, mus czekoladowy z awokado i sorbet truskawkowy na patyku. Książka ta z pewnością zainteresuje nie tylko zdeklarowanych wegan, ale także osoby poszukujące przepisów na naturalne słodycze, które można jeść bez wyrzutów sumienia.
23,56
34,99 zł
Green food. Zielono znaczy zdrowo
Różne barwy warzyw i owoców cieszą oczy, a za każdą z nich kryją się inne zalety. Zielone są nie tylko piękne, lecz także pełne zdowia. Jarmuż, brokuły, szpinak, szczypiorek, natka pietruszki, koperek i sałata – to witaminy bez kalorii. A do tego owoce: awokado, kiwi, winogrono... można je wymieniać bez końca. Zapraszamy do rozsmakowania się w zielonych daniach, przyrządzonych według naszych przepisów. Proponujemy nie tylko sałatki, ale także zimne i ciepłe przekąski, zupy, koktajle, a nawet desery. Znajdziesz tu m.in. sałatkę ze szparagów i szpinaku, omlet z fasolką szparagową, krem z brokułów, placuszki z cukinii oraz deser jogurtowy z kiwi.
26,93
39,99 zł
Domowe burgery, pizze, tortille, wrapy
Wielu z nas lubi „złapać coś szybkiego na ząb” – frytki, hot dogi, hamburgera z niezapomnianym smakiem keczupu! Czasami szybkie tempo życia rodzi konieczność korzystania z fast foodów. Ale tylko domowe posiłki ze świeżych, wartościowych składników, przygotowane bezpośrednio przed spożyciem, zawierają cenne składniki odżywcze. Połączcie jedno z drugim, przyrządzając domowe burgery, pizze czy wrapy, ale bez nadmiaru soli i starego tłuszczu. Polecamy przepisy na smaczne i łatwe do przygotowania przekąski. Spróbujcie na śniadanie zrobić burgera z cielęciną, do pracy weźcie tortillę z łagodnym sosem i warzywami. Wybierzcie coś ciepłego na kolację, np.margheritę czy quesadillę z brokułami.
23,56
34,99 zł
Regionalna kuchnia polska
Wracamy do korzeni i odkrywamy na nowo zapomniane przepisy. Dzięki modzie na eko coraz częściej przekonujemy się o wartości tradycyjnych smaków. Kuchnia regionalna oparta jest na prostych składnikach, dostępnych na miejscu, u lokalnych dostawców. Jest to kuchnia zgodna z rytmem pór roku, w pełni wykorzystująca smakowe i zdrowotne walory produktów sezonowych – zwłaszcza takich, z których Polska naprawdę może być dumna, jak jabłka czy śliwki. Dzięki tej książce nie tylko poznacie bogactwo kulinarne różnych regionów Polski, ale również samodzielnie przyrządzicie te oryginalne potrawy. Spróbujcie ugotować wielkopolskie pyry z gzikiem, zrazy po warszawsku albo góralską kwaśnicę, a na deser upieczcie śląski kołocz.
26,93
39,99 zł
Mięso. Wielka księga zdrowia
Wieprzowina, wołowina i drób serwowane są w najrozmaitszych konfiguracjach smakowych, przyrządzane różnorodnie, w zależności od regionu oraz zmieniających się mód. Czy warto jeść mięso? Tak, gdyż jest ono źródłem białka, składników mineralnych i witamin potrzebnych naszemu organizmowi. Mięso i wędliny ze sprawdzonego źródła, dobrze przyrządzone, zawsze świeże i zawsze z warzywami to znakomite składniki dobrej kuchni. Poznajcie doskonałe pomysły na dania z mięsa pieczonego i duszonego, na grilla i szybkie stir-fry. Wśród naszych propozycji znajdziecie także przepisy na domowy wyrób wędlin.
26,93
39,99 zł
Tarty na słodko i na słono
Tarty to bardzo uniwersalne wypieki. Spody z ciasta kruchego lub francuskiego wypełnia się nadzieniami z mięsem, warzywami, grzybami, serami, owocami czy orzechami. Dzięki tej różnorodności tarty nigdy się nie nudzą i świetnie nadają się na rozmaite okazje. W naszej książce znajdziesz bogaty wybór przepisów na tarty w wydaniu słodkim i słonym. Na lancz możesz przygotować np. sycącą tartę cebulową, a gdy spodziewasz się gości – wyrafinowaną tartę ze szparagami i z kozim serem lub urocze tartaletki z porem i cukinią. Natomiast na niedzielny deser wybierz np. tartę czekoladową z truskawkami, tartę cytrynową z bezą lub tartaletki z budyniem i czarną porzeczką. A to tylko kilka kuszących specjałów, które znajdziesz w „Tartach na słodko i słono”.
23,56
34,99 zł
SKUTECZNIE.TV Nowe przepisy
Lubisz gotować, ale możesz na to poświęcić niewiele czasu? Ta książka jest dla ciebie! Oto wybór najnowszych przepisów Magdy Grzegorczyk. Znajdziesz tu pomysły na proste i szybkie dania, które smakują każdemu, a nie wymagają wielogodzinnych przygotowań. Przepisy posegregowane są w działy, dzięki czemu łatwo wybierzesz propozycję na śniadanie, obiad czy kolację, przygotujesz deser i ciasto, a także rozmaite dania na spotkanie w gronie przyjaciół. Rano przygotuj szybkie placuszki śniadaniowe, na obiad przyrządź kotlety drobiowe z cukinią, jako deser wybierz miniserniczki z owocami. Gości uracz klopsikami drobiowymi w sosie chrzanowym z mascarpone oraz wspaniałym creme brulée.
26,93
39,99 zł
Risotto i kaszotto
praca zbiorowa
Risotto i kaszotto
Jeśli lubicie proste i lekkie dania na obiad lub lancz skorzystajcie z naszej książki. Risotto jest najpopularniejszym sposobem przyrządzania ryżu we Włoszech, a kaszotto pod zabawnie brzmiącą nazwą kryje dania z kaszą nawiązujące do włoskich. Podobieństwo polega na metodzie przyrządzania. Wystarczy opanować przepis podstawowy, a potem możemy do woli eksperymentować z dodatkami, ogranicza nas jedynie wyobraźnia. Jeśli szukacie inspiracji, koniecznie wypróbujcie przepis na risotto z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami albo kaszotto z zielonym groszkiem i porem. Polecamy!
23,56
34,99 zł
1
/
2
/
3
/
4
... 4
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka