KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Colibri Aloes krem do ciała 250ml
Colibri Aloes krem do ciała 250ml Aloes jest znany ze swoich właściwości nawilżających, przeciwzapalnych i leczniczych. Wysoka zawartość aminokwasów w aloesie wspomaga proces regeneracji komórek. Działa kojąco, łagodzi stany zapalne i wzmacnia funkcje ochronne skóry. Właściwości łagodzące wspierają naturalne procesy gojenia się skóry. 99% składników jest pochodzenia naturalnego. 96% składników pochodzi z rolnictwa ekologicznego. Sposób użycia: Delikatnie wmasować w skórę. Tylko do użytku zewnętrznego. Skład INCI: Aloe barbadensis extract (96%), xantham gum, aqua, benzyl alcohol, dehydroacetic acid.    
34,90
47,78 zł
Colibri Aloes sok 1000ml
Colibri Aloes sok 1000ml Colibri BioVit’am Aloe Vera Juice jest suplementem diety zawierającym sok z aloesu. Produkt nie zawiera wody, substancji konserwujących i barwników. Produkt został poddany pasteryzacji HTST (High Temperature Short Time) - utrwalanie produktu w wysokiej temperaturze przez krótki czas. Taki sposób pasteryzacji pozwala zminimalizować straty składników odżywczych oraz zachować cechy sensoryczne produktu. Sposób użycia: Porcja dzienna zawiera: od 15 ml do 45 ml soku z aloesu Sposób użycia dla dorosłych: 1 (15 ml) - 3 (45 ml) łyżki stołowe dziennie na pusty żołądek. Zalecana dzienna porcja nie powinna zostać przekroczona. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Uwagi: Po otwarciu produkt przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 15 dni. Chronić przed wilgocią oraz bezpośrednimi źródłami ciepła i przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Nadmierne spożycie może mieć działanie przeczyszczające. Skład:  99,75% sok z Aloe Vera*; regulator kwasowości: 0,25% kwas cytrynowy. * wyprodukowany zgodnie ze standardem rolnictwa ekologicznego  
34,90
45,45 zł
Colibri Aloes żel 1000ml
Colibri Aloes żel 1000ml Colibri BioVit’am Aloe Vera Gel jest suplementem diety zawierającym sok z aloesu. Produkt nie zawiera wody, substancji konserwujących i barwników. Produkt został poddany pasteryzacji HTST (High Temperature Short Time) - utrwalanie produktu w wysokiej temperaturze przez krótki czas. Taki sposób pasteryzacji pozwala zminimalizować straty składników odżywczych oraz zachować cechy sensoryczne produktu. Sposób użycia: Porcja dzienna zawiera: od 15 ml do 45 ml żelu z aloesu. Dla dorosłych: 1 (15 ml) - 3 (45 ml) łyżki stołowe dziennie na pusty żołądek. Zalecana dzienna porcja nie powinna zostać przekroczona. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Uwagi: Po otwarciu produkt przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 15 dni. Chronić przed wilgocią oraz bezpośrednimi źródłami ciepła i przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Nadmierne spożycie może mieć działanie przeczyszczające. Skład: 99,72% sok z Aloe Vera*; regulator kwasowości: 0,25% kwas cytrynowy; stabilizator: 0,03% guma ksantanowa. * wyprodukowany zgodnie ze standardem rolnictwa ekologicznego  
34,90
47,93 zł
StanLab MSM proszek 1000g
StanLab MSM proszek 1000g Suplementacja MSM wspomaga szereg procesów zachodzących w organiźmie: - wzmacnia odporność, - opóźnia procesy starzenia się organizmu, - wpływa na odbudowę kolagenu i elastyny, dzięki czemu pomaga utrzymać piękną i gładką skórę, grube i lśniące włosy oraz mocne paznokcie, - reguluje gospodarkę kwasowo-zasadową, - wspiera metabolizm tłuszczów, białek i cukru w organizmie, - pomaga w utrzymaniu zdrowych stawów i chrząstek stawowych, łagodzi bóle stawowo-mięśniowe, - neutralizuje alergeny i pomaga usunąć toksyny. Sposób użycia: Pół płaskiej łyżeczki proszku wsypać do szklanki. Zlać letnią wodą, wymieszać, wypić. Spożywać po poisłku. Zalecana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia: 2 g. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżniocowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciagu dnia. Skład: Metylosulfonylometan (MSM) Produkt może zawierać: gorczycę, seler, zboża zawierające gluten, sezam, orzechy ziemne, inne orzechy, dwutlenek siarki. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
44,90
55,35 zł
NatVita Dicytrynian Trimagnezu 500mg 100g
NatVita Dicytrynian Trimagnezu 500mg 100g DiCytrynian TriMagnezu jest organicznym związkiem chemicznym z grupy cytrynianów. Jest to sól kwasu cytrynowego i magnezu. Zawiera chelatową, wysoce przyswajalną formę magnezu. Skład: Sole kwasu cytrynowego, dicytrynian trimagnezu Sposób użycia: 0,5 g (około 1/4 łyżeczki) proszku wymieszać w 1 szklance wody. Stosować raz dziennie. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżniocowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciagu dnia. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu niedostępnym dla dzieci.  
12,90
15,55 zł
Biosa Vita Biosa BIO 1000ml
Biosa Vita Biosa BIO 1000ml Oryginalny suplement diety Vita Biosa BIO zawiera żywe kultury probiotyczne oraz mieszankę najlepszych, specjalnie wyselekcjonowanych ziół. Sposób użycia: Preparat należy przyjmować rozcieńczony wodą lub sokiem w trakcie posiłków lub pomiędzy nimi. Kurację Vita Biosą zaleca się rozpocząć od fazy wstępnej polegającej na przyjmowaniu 2-3 ml preparatu 3 razy dziennie (przez pierwszy tydzień). Następnie zaleca się przyjmować 10 ml 3 razy dziennie. Zalecana porcja dzienna dla małych dzieci to 5-10 ml podzielone na 3 porcje Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia (30 ml). Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie zaleca się kobietom w ciąży, karmiącym oraz dzieciom. Uwagi producenta: U niektórych osób w momencie rozpoczęcia suplementacji preparatu może wystąpić tzw. zjawisko homeopatyczne (nasilenie objawów schorzenia). Wówczas należy okresowo zredukować ilość przyjmowanego suplementu. Składniki: Żywe bakterie probiotyczne (Lactobacillus casei; Lactobacillus plantarium; Lactobacillus bulgaricus; Lactobacillus acidophilus; Lactobacillus fermentum, Lactobacillus delbruecki, Bifidobakterium lactis), anyż, korzeń lukrecji, koper włoski, bazylia, rumianek, trybuła ogrodowa, koper, czarny bez, kozieradka pospolita, korzeń imbiru, dziegiel, jałowiec, pokrzywa, oregano, pietruszka, mięta pieprzowa, rozmaryn lekarski, szałwia, tymianek. Produkt zawiera również: wapno, potas, fosfor, magnez, miedź, żelazo, a także witaminy z grupy B, C, A, kwas foliowy i biotynę. Przechowywanie: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym i suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.  
124,90
178,78 zł
Aura Herbals Floradrop Lactobacillus Rhamnosus GG - probiotyk 20ml
Aura Herbals Floradrop Lactobacillus Rhamnosus GG - probiotyk 20ml Probiotyk w kroplach Aura Herbals Floradrop - Lactobacillus Rhamnosus GG - probiotyk w kroplach (20ml) Floradrop - probiotyk mikrokapsułkowany Lactobacillus Rhamnosus GG 20 ml - dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego   Floradrop przeznaczony jest do postępowania medycznego w celu:   ochrony mikroflory jelitowej podczas antybiotykoterapii oraz po jej zakończeniu, zachowania równowagi mikroflory jelitowej, wspomagania odporności, profilaktyki biegunek. Probiotyki w postaci mikrokapsułkowanej, przyjmowane w dawce 5-krotnie niższej, niż te niepowleczone, wykazują taką samą skuteczność. Oznacza to, że zamiast 10 mld CFU* preparatu niepowlekanego, można przyjąć 2 mld CFU* probiotyku mikrokapsułkowanego Floradrop.. Proces mikrokapsułkowania: Proces mikrokapsułkowania zapewnia ochronę probiotyku przed wilgocią, tlenem, a także chroni przez działaniem soków trawiennych żołądka, czy wysokim ciśnieniem osmotycznym przewodu pokarmowego. Dzięki temu szczepy bakterii znacznie zwiększają swoją przeżywalność podczas przechowywania oraz pasażu w przewodzenie pokarmowym.   Mikrokapsułkowanie sprawia też, że bakterie Lactobacillus rhamnosus GG zawarte w produkcie Floradrop nie wymagają przechowywania w lodówce. Sposób użycia: Przed użyciem wstrząsnąć aż do uzyskania jednolitej zawiesiny. Odmierzyć zalecaną porcję (15 kropli) i spożyć bezpośrednio lub dodać do pokarmu. Nie dodawać do bardzo zimnych lub gorących posiłków.  Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.  Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.   Zalecana porcja:: Produkt przyjmowany pod nadzorem lekarza.   Dzieci powyżej 12 r. ż. i dorośli:   15 kropli (2 miliardy żywych kultur bakterii Lactobacillus Rhamnosus GG).   Należy skonsultować się z lekarzem w celu uzyskania informacji o właściwym stosowaniu produktu u dzieci poniżej 12 roku życia. Ważne informacje: Produkt powinien być przyjmowany pod nadzorem lekarza. Produkt może stanowić zagrożenie, gdy przyjmowany jest przez dziecko w przypadku braku wskazań lekarskich wynikających z przeznaczenia produktu.   Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu.   Przechowuj w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza w suchym miejscu. Chronić przed wilgocią i światłem.   Suplement diety przechowuj w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.   Najlepiej spożyć przed: Data minimalnej trwałości oraz numer partii podane na butelce. Spożyć w ciągu 30 dni od otwarcia. Składniki: Olej kukurydziany, mikrokapsułkowane żywe kultury bakterii (Lactobacillus Rhamnosus GG), emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, przeciwutleniacz: d-alfa-tokoferol (witamina E). Ostrzeżenia i przechowywanie: Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.   Suplement diety przechowuj w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.  
18,90
32,99 zł
Aura Herbals Likodrop likopen 10% 30ml
Aura Herbals Likodrop likopen 10% 30ml Likodrop - likopen 10% - 37 dziennych porcji Likopen jest naturalnym składnikiem żywności, mającym silne działanie przeciwutleniające.   Występuje w owocach i warzywach o czerwonej barwie. Głównym źródłem likopenu są pomidory i przetwory pomidorowe, ale znajduje się również między innymi w arbuzach, morelach oraz czerwonych grejpfrutach. Skład: Oliwa z oliwek, esktrakt z owocu pomidora zwyczajnego (w tym likopen 10%), przeciwutleniacz d-alfa-tokoferol (witamina E).   Ilość netto 30 ml - 830 kropli (37 zalecanych porcji dziennych). Sposób użycia: Przed użyciem mocno wstrząsnąć. Odmierzyć 22 krople na łyżeczce i spożyć bezpośrednio lub wymieszać z innym tłuszczem.   Występujący osad świadczy o obecności naturalnych składników i nie stanowi wady produktu.   Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia - 22 krople; 15 mg ekstraktu z pomidora (1,5 mg likopenu).   Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.   Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że bardzo ważny i zalecany jest zrównoważony sposób żywnienia i zdrowy tryb życia.   Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu.   Nie stosować w okresie ciąży i karmienia piersią. *RWS:  Referencyjna Wartość Spożycia Ostrzeżenia i przechowywanie: Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.   Suplement diety przechowuj w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.  
31,90
39,90 zł
Hepatica Mleko klaczy 180kaps
Hepatica Mleko klaczy 180kaps Mleko klaczy jest niezwykle odżywczym produktem stanowiącym podstawę diety Mongołów. Dzięki wysokiej zawartości witaminy C umożliwiło ono przetrwanie w rejonach, gdzie niedostępne były świeże warzywa i owoce. Mleko klaczy jest również tradycyjnie używane przy dolegliwościach skórnych oraz wspomaga pracę jelit i działanie układu odpornościowego. Skład białka mleka klaczy jest podobny do tego w mleku ludzkim. Mleko Klaczy jest bogate w laktozę, minerały, pierwiastki śladowe i witaminy. Zawiera także przeciwciała które pomagają zwalczać bakterie i wirusy oraz lizozym - niewielki enzym które atakuje ściany komórkowe bakterii. Cechy unikatowe produktu: produkt w czystej postaci – nie zawiera substancji dodatkowych kuracja 2 miesięczna produkt odpowiedni dla wegetarian Sposób użycia: 3x dziennie 1 kapsułka, nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.  Opakowanie: 180 kapsułek Vcaps Plus, 1 kapsułka zawiera 300mg sproszkowanego mleka klaczy   Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zaleca się stosowanie zrównoważonej i zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek ze składników. Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Skład: Sproszkowane pasteryzowane mleko klaczy, stabilizator- hydroksypropylometyloceluloza (składnik otoczki kapsułki) Kraj pochodzenia: Austria  
79,90
105,00 zł
Evogen Carnigen Raspberry Lemonade 2g
Evogen Carnigen Raspberry Lemonade 2g Konwertuje tłuszcz na energię Wspiera regenerację To doskonałe rozwiązanie do utraty tłuszczu przed treningiem lub cardio. Carnigen wykorzystuje cztery formy karnityny i jest przeznaczony dla prawdziwych smakoszy. Sposób użycia: jako suplement diety przyjmuj 1 porcję 1-2 razy dziennie Ilość porcji w opakowaniu: 2  
9,70
10,21 zł
MyVita Chrom 200mcg 60tab
MyVita Chrom 200mcg 60tab Doskonale wchłanialny chrom w postaci pikolinianu. Chrom przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu glukozy we krwi. Sposób użycia: 1 tabletka dziennie. Popić dużą ilością wody. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie zaleca się kobietom w ciąży, karmiącym oraz dzieciom. Składniki: Chrom (pikolinian chromu) 200 mcg, substancje wypełniające: celuloza i fosforan dwuwapniowy, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych i dwutlenek krzemu. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.  
10,90
14,46 zł
Manuka Miód nektarowy MGO 550+ 250g
Manuka Miód nektarowy MGO 550+ 250g Miody Manuka MGO™ 400+ i 550+ to miody zawierające najwyższe dostępne w sprzedaży stężenie naturalnego Methylglyoxalu. Certyfikat MGO™ 400+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 400 mg/kg methylglyoxalu. Methylglyoxal, jak wykazały badania naukowe, występuje w istotnych ilościach tylko w niektórych Miodach Manuka i jest charakterystyczny dla miodów Manuka. Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Czym jest Miód Manuka? W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014). Czym jest MGO™? MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie. Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). Właściwości miodów Manuka: Antybakteryjne Przeciwzapalne Przeciwwirusowe Przeciwgrzybiczne Miody manuka zasłynęły na całym świecie swoimi wzmacniającymi i antyseptycznymi właściwościami. To właśnie dzięki zapobieganiu rozwojowi drobnoustrojów, miód manuka stał się numerem jeden wśród miodów. W roku 2007 została opracowana metoda pozwalająca określić dokładne stężenie methylglyoxalu w miodzie, czyli tak zwanego MGO. To właśnie dzięki temu wskaźnikowi jesteśmy wstanie wybrać miód o silniejszym bądź słabszym działaniu antybakteryjnym. Im wyższe stężenie MGO tym silniejsze działanie. Teoretycznie w europejskich miodach MGO jest na poziomie od 1 do 10. Tymczasem w miodach manuka jest to nawet 550 i więcej. Jak widać różnica jest kolosalna. Sposób użycia: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Skład: Miód z krzewu Manuka 100% 15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji. Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej.  
189,90
259,81 zł
Manuka Miód nektarowy MGO 250+ 500g
Manuka Miód nektarowy MGO 250+ 500g Miody Manuka MGO® 100+ i 250+ to miody zawierające wysokie stężenie methylglyoxalu. Certyfikat MGO® 100+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 100 mg methylglyoxalu, składnika, który jak wykazały badania naukowe, jest charakterystyczny dla miodów Manuka. Stężenie methylglyoxalu w innych niż Manuka miodach wynosi od 0 do 10 mg/kg. Minimalne rekomendowane przez Prof. Henle stężenie to 100 mg/kg. Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Czym jest miód Manuka? W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014). Czym jest MGO™? MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia  i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie. Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). Właściwości miodów Manuka: Antybakteryjne Przeciwzapalne Przeciwwirusowe Przeciwgrzybiczne Miody manuka zasłynęły na całym świecie swoimi wzmacniającymi i antyseptycznymi właściwościami. To właśnie dzięki zapobieganiu rozwojowi drobnoustrojów, miód manuka stał się numerem jeden wśród miodów. W roku 2007 została opracowana metoda pozwalająca określić dokładne stężenie methylglyoxalu w miodzie, czyli tak zwanego MGO. To właśnie dzięki temu wskaźnikowi jesteśmy wstanie wybrać miód o silniejszym bądź słabszym działaniu antybakteryjnym. Im wyższe stężenie MGO tym silniejsze działanie. Teoretycznie w europejskich miodach MGO jest na poziomie od 1 do 10. Tymczasem w miodach manuka jest to nawet 550 i więcej. Jak widać różnica jest kolosalna. Sposób użycia: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Skład: Miód z krzewu Manuka 100% 15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 34 porcji. Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około cztery tygodnie. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej.  
179,90
243,65 zł
Manuka Miód nektarowy MGO 250+ 250g
Manuka Miód nektarowy MGO 250+ 250g Miody Manuka MGO® 100+ i 250+ to miody zawierające wysokie stężenie methylglyoxalu. Certyfikat MGO® 100+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 100 mg methylglyoxalu, składnika, który jak wykazały badania naukowe, jest charakterystyczny dla miodów Manuka. Stężenie methylglyoxalu w innych niż Manuka miodach wynosi od 0 do 10 mg/kg. Minimalne rekomendowane przez Prof. Henle stężenie to 100 mg/kg. Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Czym jest miód Manuka? W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014). Czym jest MGO™? MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia  i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie. Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). Właściwości miodów Manuka: Antybakteryjne Przeciwzapalne Przeciwwirusowe Przeciwgrzybiczne Miody manuka zasłynęły na całym świecie swoimi wzmacniającymi i antyseptycznymi właściwościami. To właśnie dzięki zapobieganiu rozwojowi drobnoustrojów, miód manuka stał się numerem jeden wśród miodów. W roku 2007 została opracowana metoda pozwalająca określić dokładne stężenie methylglyoxalu w miodzie, czyli tak zwanego MGO. To właśnie dzięki temu wskaźnikowi jesteśmy wstanie wybrać miód o silniejszym bądź słabszym działaniu antybakteryjnym. Im wyższe stężenie MGO tym silniejsze działanie. Teoretycznie w europejskich miodach MGO jest na poziomie od 1 do 10. Tymczasem w miodach manuka jest to nawet 550 i więcej. Jak widać różnica jest kolosalna.   Sposób użycia: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Skład: Miód z krzewu Manuka 100% 15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji. Opakowanie 250 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej.  
94,90
126,79 zł
Swanson Full Spectrum Chia Seed 400mg 60kaps
Swanson Full Spectrum Chia Seed 400mg 60kaps Nasiona chia należą do najzdrowszej żywności na świecie. Są one naładowane substancjami odżywczymi, które mogą istotnie wpływać na dobre funkcjonowanie ciała i mózgu. Nasiona chia to małe czarne nasiona roślin którą zwiemy szałwia hiszpańska , należy do tej samej rodziny co mięta i melisa. Są cenione za ich zdolność do zapewnienia organizmowi zrównoważonej energii. tłumaczenie słowa "chia" z języka starożytnych Majów to "siła". Pomimo używania od wieków jako dodatek do żywności, dopiero niedawno nasiona chia uznano za cenne dla zdrowia pożywienie. Nasiona chia są bogate w białka i błonnik, obydwa składniki mają potwierdzone właściwości wspomagające utratę masy ciała. Jednak podczas badań nad spożyciem przez ludzi nasion chia nie odnotowano żadnego wpływu na masę ciała. Nasiona chia są bardzo bogate w kwasy tłuszczowe Omega-3 ALA. Jednakże ludzie bardzo słabo radzą sobie z przetwarzaniem ALA do DHA, który  jest najważniejszym kwasem tłuszczowym omega-3.Nasiona chia są bogate w wapń, magnez, fosfor i białka. Wszystkie te składniki są niezbędne dla zdrowia kości. Skład: nasiona szałwi hiszpańskiej (Salvia hispanica), żelatyna, mąka ryżowa, ekstrakt rozmarynu, może zawierać jeden lub oba składniki: substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych i dwutlenek krzemu. Sposób użycia: 1 kapsułka 1-2 razy dziennie, popić wodą. Zalecana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia 2 kapsułki. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Marka Swanson Firma Swanson Health Products to bardzo znana i ceniona marka na całym świecie. Stworzona w 1969 roku jako wynik marzenia jednego człowieka o obdarowaniu całego świata dobrym zdrowiem. Wszystkie suplementy diety Swanson są objęte rygorem Dobrej Praktyki Wytwarzania, które zapewniają standard dla metod, pomieszczeń i kontroli stosowanych w procesie wytwarzania, pakowania, kontroli i magazynowania wszystkich produktów marki Swanson. Swanson deklaruje, że zadowolenie i dobro naszych klientów jest najcenniejszym skarbem i tym mottem kierują się od lat, dzięki czemu produkty Swanson zyskują na popularności i zaufaniu klientów.  
13,90
19,21 zł
Swanson Niacin ULTRA Flush-Free 500mg 120kaps
Swanson Niacin ULTRA Flush-Free 500mg 120kaps Niacyna może być, w przeciwieństwie do innych witamin z grupy B, produkowana w organizmie z podstawowego aminokwasu, tryptofanu. Są to jednak niewielkie ilości i jej najważniejszym źródłem powinno być pożywienie. Należy również pamiętać, że sam tryptofan należy do aminokwasów egzogennych, czyli takich, które nie mogą być syntetyzowane w organizmie, lecz muszą zostać dostarczone w pożywieniu. Swanson Niacin dostarcza dawkę łatwo przyswajalnej formy niacyny, zapobiegając niedoborom tego mikroelementu. Łagodzi więc bóle głowy, usprawnia pamięć, zwalcza bezsenność i zaburzenia układu nerwowego - agresję, niepokój, nadmierną aktywność. Wpływa na poprawę stanu skóry, koi owrzodzenia warg, rozjaśnia plamy na skórze. Pomaga w leczeniu pelagry, czyli rumienia lombardzkiego, objawiającego się zapaleniem skóry oraz zaburzeniami ze strony przewodu pokarmowego. łagodzi zmiany skórne likwiduje poczucie suchości skóry reguluje pracę układu nerwowego stabilizuje poziom cholesterolu wpływa na poprawę nastroju. Skład: heksaniacynian inozytolu, mąka ryżowa, żelatyna, sole magnezowe kwasów tłuszczowych (substancja przeciwzbrylająca), dwutlenek krzemu (substancja przeciwzbrylająca) Sposób użycia: 1 kapsułka 3 razy dziennie z jedzeniem, popić wodą. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Marka Swanson Firma Swanson Health Products to bardzo znana i ceniona marka na całym świecie. Stworzona w 1969 roku jako wynik marzenia jednego człowieka o obdarowaniu całego świata dobrym zdrowiem. Wszystkie suplementy diety Swanson są objęte rygorem Dobrej Praktyki Wytwarzania, które zapewniają standard dla metod, pomieszczeń i kontroli stosowanych w procesie wytwarzania, pakowania, kontroli i magazynowania wszystkich produktów marki Swanson. Swanson deklaruje, że zadowolenie i dobro naszych klientów jest najcenniejszym skarbem i tym mottem kierują się od lat, dzięki czemu produkty Swanson zyskują na popularności i zaufaniu klientów.  
44,90
61,33 zł
Evogen AminoJect Raspberry Lemonade 1x16g
Evogen AminoJect Raspberry Lemonade 1x16g AminoJect to najlepsze napoje regenerujące BCAA i glutaminę, aby zmaksymalizować efekt osiągnięcia usprawnionej sylwetki. Wykorzystując tylko najwyższej jakości aminokwasy pochodzenia roślinnego, czystość i jakość AminoJect nie ma sobie równych, dodatkowo zapewnia najwyższy stopień zadowolenia ze smaku. Ta niesamowita formuła o smaku malinowym jest wypełniona nie tylko BCAA, ale także glutaminą i betainą, aby przyspieszyć regenerację z niespotykaną szybkością. Poprawia wytrzymałość, wzmacnia.  
10,57
11,13 zł
NatVita Kurkuma ekstrakt 10:1 400mg 100kaps
NatVita Kurkuma ekstrakt 10:1 400mg 100kaps Kurkuma nazywana również szafranem indyjskim, od dawna wykorzystywana w kuchni (jest jednym ze składników mieszanki curry), jak i w medycynie tradycyjnej. Dzięki zawartości kurkuminy pozytywnie wpływa na układ trawienny oraz immunologiczny. Składniki: 400 mg kurkuma (Curcuma) ekstrakt 10:1, hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka). Sposób spożycia: 2 kapsułki dziennie. Uwagi i zalecenia: Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.  
37,90
51,86 zł
MyVita Astaksantyna 4mg 30kaps
MyVita Astaksantyna 4mg 30kaps Astaksantyna jest organicznym związkiem chemicznym pozyskiwanym z algi Haematococcus Pluvialis. Antaksantyna ma pozytywny wpływ na mózg, ośrodkowy układ nerwowy i zdrowie oczu. Stwierdzono również, że ma ona ogromny wpływ na układ odpornościowy. Astaksantyna ma również zbawienny wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Jestona jednym z najpotężniejszych odkrytych przeciwutleniaczy lipofilowych wśród karotenoiidów. Ze względgu na swoje unikalne biochemiczne właściwości Astaksantyna powinna być jednym ze składników każdej kuracji antyoksydacyjnej. Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie. Popić wodą. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie zaleca się kobietom w ciąży, karmiącym oraz dzieciom. Składniki: naturalna astaksantyna Zanthin pozyskiwana z alg Haematococcus pluvialis, otoczka kapsułki softgel (skrobia modyfikowana kukurydziana, substancja zagęszczająca: karagen, substancje utrzymujące wilgoć, woda; gliceryna), przeciwutleniacz: mieszanina naturalnych tokoferoli, esktrakt z liści rozmarynu. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.  
35,90
46,64 zł
Biooil Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 250 ml
Biooil Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 250 ml Olej czarnuszkowy marki Laboratorium Biooil jest pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno – do produkcji oleju z czarnuszki wykorzystujemy specjalnie wyselekcjonowane najwyższej jakości nasiona czarnuszki egipskiej. Olej z czarnuszki ma intensywny, korzenny smak i aromat – dzięki niemu potrawy z jego dodatkiem nabierają nowego, orientalnego charakteru. Czarnuszka to roślina, która należy do rodziny jaskrowatych. Historyczne zapiski o czarnuszce potwierdzają jej wyjątkowy charakter i potężną moc. Naturalnie czarnuszka występuje w Europie, Azji i Egipcie. Współcześnie wykorzystuje się ją w licznych gałęziach przemysłu – w przetwórstwie spożywczym, w farmakologii, w kosmetyce. W kosmetyce znajduje zastosowanie w pielęgnacji cery trądzikowej. Poprawia kondycję cery suchej oraz dojrzałej. Nasiona czarnuszki mają bardzo ciekawy skład biochemiczny – zawarte są w niej różne substancje takie jak  steroidy (m.in. fitosterol, stigmasterol, kampesteron, cholesterol, alfa-spinasterol), saponozydy triterpenoe, kumaryny, olejek eteryczny (nigellon i tymochinon), kwasy tłuszczowe czy gorzka nigellina. To właśnie naturalne biologiczne bogactwo czarnuszki sprawia, że jest ona tak wyjątkowa. Sposób użycia: Olej z czarnuszki można wykorzystywać na zimno do sałatek, surówek, koktajli, past warzywnych, deserów jako baza sosów na zimno. Nie powinny go stosować kobiety w ciąży. Oleju z czarnuszki, zwanego także czarnym złotem lub złotem Faraonów, można używać zarówno w kuchni, jak i do celów kosmetycznych.  Dzięki temu, że olej z czarnuszki tłoczony jest na zimno, zachowuje pełnię właściwości nasion, z których go wytłoczono. Warto jednak pamiętać, że olejów tłoczonych na zimno (z pojedynczymi wyjątkami) powinniśmy używać wyłącznie na zimno – smażenie, gotowanie, pieczenie z użyciem takich olejów nie jest wskazane – pod wpływem wysokiej temperatury tracą one swoje cenne właściwości.   Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.  
39,90
52,73 zł
1
/
2
/
3
/
4
/
5
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka