KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Okładka książki Zrób, zjedz, powtórz. Składniki, przepisy..
Zrób, zjedz, powtórz to dla mnie nie tylko mantra, to historia mojego życia. Jedzenie jest dla mnie źródłem nieustających przyjemności: lubię myśleć o nim łakomie, głęboko się nad nim zastanawiać i czerpać z niego mądrość. Jedzenie daje mi otuchę, inspirację, sens i piękno; odżywia moje ciało i wyznacza porządek dnia.W nowej książce Nigella Lawson dzieli się z czytelnikami rytuałami, które panują w jej kuchni. Nigella przygotowała dla nas ponad 150 nowych przepisów, w pełni oddających hołd jej ulubionym składnikom. Zrób, zjedz, powtórz to zachwycające połączenie przepisów z opowieściami o jedzeniu w przepięknym, wciągającym stylu Nigelli.Rozdziały A jak anchois (hołd na cześć morskiego bekonu), Rabarbar, obszerna część poświęcona rodzinnym obiadom oraz inspirujące pomysły na wegańskie uczty, kolacje solo i świąteczne rarytasy to tylko zapowiedź niektórych z serwowanych tu przez Nigellę pyszności.W bogatym menu znalazły się potrawy na wszelkie gusta i cztery pory roku: dip cebulowo-bakłażanowy, dynia z sosem buraczanym, colcannon z palonym masłem, spaghetti z boćwiną, chili i anchois, kurczak w kremowym sosie czosnkowym, policzki wołowe z kasztanami i porto, makaron z giczą jagnięcą w wonnym bulionie. Na łasuchów czekają biszkopty z kremem i rabarbarem, czekoladowe ciasto z masłem orzechowym, ciasto z puddingu ryżowego i crumble wiśniowo-migdałowe. Smacznego!
57,27
69,99 zł
Okładka książki Przy moim stole. Świętowanie codzienności
Przy moim stole Nigelli Lawson to zbiór 110 potraw, które „domowa bogini” chętnie podaje w swoim domu. Teraz wszystkie mogą trafić także na wasze stoły. Nigella jest wielką orędowniczką domowego gotowania, a jej nowa książka to pean na cześć jedzenia, które przygotowuje dla rodziny i przyjaciół. Rozgrzewające i kojące potrawy zachęcają do sięgnięcia po klasyczne przepisy – na potrawkę z kurczaka czy pudding toffi – ale też do odważnego próbowania nowości, takich jak fatteh z wołowiną i bakłażanem lub hummus z miso. Książka Przy moim stole zainspiruje każdego, kto lubi gotować i jeść. Nie musicie znać wyrafinowanych technik, posiadać wielkiej zręczności ani wyjątkowego doświadczenia, aby przygotować potrawy z tej książki. Znajdziecie tam przepisy na morszczuka z boczkiem, groszkiem i cydrem czy kurczaka z ziemniakami w indyjskich przyprawach. Do tego mnóstwo kolorowych dań warzywnych, na przykład sałatka śródziemnomorska czy marchewka i fenkuł z harissą. Oczywiście nie obejdzie się bez słodkości. Nigella proponuje ratunkowe brownie, sernik z białą czekoladą oraz biszkopt z kardamonem, pomarańczą i crème fraîche, które na pewno wejdą do kanonu rodzinnych przysmaków. Przy moim stole to wspaniały podręcznik gotowania oraz zbiór opowieści i wspomnień. Życie jest skomplikowane, ale gotowanie wcale nie musi takie być!
58,67
69,99 zł
Okładka książki At My Table
Nigella Lawson is a champion of the home cook and her new book celebrates the food she loves to cook for friends and family. The recipes are warming, comforting, and inspirational, from new riffs on classic dishes - including Chicken Fricassee and Sticky Toffee Pudding - to adventures in a host of new dishes and ingredients, from Aubergine Fatteh to White Miso Hummus. AT MY TABLE includes dishes to inspire all cooks and eaters, from Hake with Bacon, Peas and Cider to Indian-Spiced Chicken and Potato Traybake and Chilli Mint Lamb Cutlets; plus a host of colourful vegetable dishes, like Eastern Mediterranean Chopped Salad and Carrots and Fennel with Harissa. No Nigella cookbook would be complete without sweet treats, and AT MY TABLE is no exception, with Emergency Brownies, White Chocolate Cheesecake and a Victoria Sponge with Cardamom, Marmalade and Creme Fraiche set to become family favourites. As Nigella writes, `happiness is best shared' and the food in this book will be served and savoured at your own kitchen table just as it is at hers.
93,50
115,50 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Eating
In this inspiring, witty and eminently sensible book, Nigella Lawson sets out a manifesto for how to cook (and eat) good food every day with a minimum of fuss. From basic roast chicken and pea risotto to white truffles and Turkish Delight figs, Nigella brings the joy back into the kitchen. Selected from the books How to Eat and Kitchen by Nigella Lawson. VINTAGE MINIS: GREAT MINDS. BIG IDEAS. LITTLE BOOKS. A series of short books by the world’s greatest writers on the experiences that make us human. Also in the Vintage Minis series: Drinking by John Cheever Home by Salman Rushdie; Summer by Laurie Lee; and, Liberty by Virginia Woolf.
15,77
19,48 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Nigella ucztuje
Książka Nigella ucztuje jest wyrazem miłości do życia i wyśmienitego jedzenia, którym możemy je fetować . Opowiada o małych przyjemnościach i ważnych okazjach. O Bożym Narodzeniu, Święcie Dziękczynienia, Chanuce, Id al-Fitr, o święcie Paschy i Wielkanocy, o uczcie bezmięsnej i uczcie w środku nocy, o weselach i pogrzebach. O biesiadach na kuchennym stole i dziecięcych przysmakach, o przyjęciu i najlepszych pod słońcem ciastach czekoladowych. Ta krzepiąca, pełna pasji, ożywczo nieskomplikowana lektura zawiera ponad 300 przepisów i przeszło 200 fotografii. Nigella ucztuje... apetyczna i smakowita książka kulinarna Guardian Piękne zdjęcia, proste przepisy i odstresowujące porady Sunday Times.
55,17
79,90 zł
Produkt niedostępny
1
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj