KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Okładka książki Drinki i koktajle. Napoje z klasą
Koktajle przypominają ludzi. Mają swoje rodziny, tajemnice i często interesującą historię. Nazwy jednych są dowcipne, a innych poważne i rzeczowe. Każdy drink i koktajl ma w sobie coś wyjątkowego. Niektóre ci posmakują, inne nie. Wkrótce odkryjesz, że im więcej o nich wiesz, tym większą masz przyjemności w ich przygotowaniu i spożywaniu. Co oznacza nazwa Mai Tai? W jaki sposób powinno być przygotowane martini Bonda? I czym różni się rum od cachaça? Wielbicieli Hemingwaya zaś z pewnością zainteresuje, co powiedział, gdy po raz pierwszy skosztował daiquiri.Dzięki tej książce nauczysz się fachowej terminologii i poznasz tajniki barowych narzędzi. Zapoznasz się z technikami mieszania koktajli i odwiedzisz legendarne bary koktajlowe na całym świecie. Przedstawione przepisy sprawdzą się na skromnej prywatce i wykwintnym przyjęciu. Jest tu wiele różnorodnych drinków - od dobrze znanych klasyków, po ich różnorodne zmodyfikowane wersje -  oraz mnóstwo ciekawostek, które możesz serwować swoim gościom w rozmowie.
36,15
49,90 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Desery lodowe
Kto nie chciałby zrobić we własnej kuchni lodów, których nie powstydziłyby się najlepsze włoskie lodziarnie? EliqMaranik zaprasza wszystkich na wspaniałe lodowe przyjęcie! W swojej książce pokazuje jak w domowych warunkach, przy wykorzystaniu łatwo dostępnych i naturalnych składników stworzyć kremowe, orzeźwiające lody o przeróżnych smakach. Książka zawiera także krótki zarys historii lodów oraz przedstawienie różnych technik ich wytwarzania. Blisko 60 przepisów ilustrowanych smakowitymi zdjęciami, liczne ciekawostki, informacje i porady w jednej książce!
20,47
29,90 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Czekolada
Książka Eliq Maranik przyprawi o przyspieszone bicie serca wszystkich miłośników czekolady. Około 60 smakowitych przepisów na pralinki, trufle, cukierki, ciasta i desery dowodzi, że czekolada ma w kuchni niemal nieograniczone zastosowanie. Znajdują się w niej proste, ale efektowne przepisy na brownie lub klasyczny mus czekoladowy, a także wymagające większej wprawy receptury na pralinki czy trufle. Poza fantastycznymi przepisami znalazły się tu również ciekawe informacje na temat historii czekolady, dziejów jej produkcji, narzędzi oraz technik obróbki.
26,87
39,90 zł
Produkt niedostępny
1
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj