KATEGORIE
KONTO

W tym dziale dostępne są różnego rodzaju mąki. Można tu nabyć takie mąki jak np. mąka migdałowa, lniana, gryczana, ryżowa, z cieciorki czy sojowa. Mąki te stanowią świetną alternatywę dla mąk pszennych czy żytnich. Nadają się do przygotowywania naleśników czy ciast. Można je również dowolnie mieszać ze sobą, aby uzyskać pożądaną konsystencję wyrobu gotowego.

 

tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Zdjęcie produktu KruKam Mąka kokosowa 500g
KruKam Mąka kokosowa 500g Mąka kokosowa to naturalny produkt uboczny, powstający podczas produkcji mleka kokosowego. Uzyskiwana na skutek usunięcia większości płynów oraz tłuszczów z miąższu orzecha kokosowego, a następnie dokładnie mielona. Kolorem i wyglądem przypomina mąkę pszenną, jednak o wyraźnym zapachu kokosa. Mąka kokosowa składa się przede wszystkim z oleju kokosowego (14%) oraz błonnika (aż 58%), a także wody, białka i niewielkiej ilości węglowodanów. Tak wysoka zawartość błonnika i niska węglowodanów, sprawia że jest to doskonały produkt dla osób będących na diecie nisko węglowodanowej. Jest również doskonałym źródłem kwasu laurowego i tłuszczów nasyconych. Mąka kokosowa zawiera również znaczne ilości manganu, witaminę C i tiaminę. Dzięki temu, że zawiera naturalny cukier, wypieki potrzebują mniej cukru. Sama mąka natomiast ma lekko słodki smak kokosa. Wspaniale sprawdza się również jako dodatek do koktajli owocowych i mlecznych, a także jako zagęszczacz do zup i sosów.  Składniki: Mąka kokosowa  Wartości odżywcze KruKam Mąka kokosowa 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1492 kJ/359 kcal * Tłuszcz: 13,5 g * w tym tłuszcze nasycone: 12,8 g * Węglowodany: 22,6 g * w tym cukry: 19,5 g * Błonnik: 35,2 g * Białko: 19,2 g * Sól: 0,08 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
8,90
9,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka gryczana 1000g
KruKam Mąka gryczana 1000g Gryka jest jedną z najpopularniejszych kasz serwowanych na polskich stołach. Jest wybornym dodatkiem do zup, pulpetów, gulaszów i pieczeni. Polecana również jako dodatek do potraw wegetariańskich np. pasztetów. Składniki: Mąka ryżowa Wartości odżywcze KruKam Mąka gryczana 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1407 kJ / 336 kcal * Tłuszcze: 3,1 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g * Węglowodany: 69,3 g * w tym cukry: 0,7 g * Błonnik: 5,9 g * Sól: 0,01 g * Białko: 12,6 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
9,90
12,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka ryżowa 1000g
KruKam Mąka ryżowa 1000g Czysta mąka ryżowa zawiera również wszystkie witaminy z grup B. Na 100 g zawiera 7 g białka. Ma średni indeks glikemiczny, który wynosi 40 pnk. Jeśli chodzi o właściwości zdrowotne, mąka z białego ryżu nie odbiega od ciemnej mąki ryżowej. Jest bogata w te same minerały, a co najważniejsze, jest lekkostrawna, tym samym polecana w dietach. Składniki: Mąka ryżowa Wartości odżywcze KruKam Mąka ryżowa 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1532 kJ / 354 kcal * Tłuszcze: 3,2 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g * Węglowodany: 72 g * w tym cukry: 0,7 g * Błonnik: 3,1 g * Sól: 0,03 g * Białko: 7,7 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
8,90
9,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka sojowa 1000g
KruKam Mąka sojowa 1000g Mąka sojowa otrzymywana jest ze zmielonych , nieprażonych ziaren soji. Soja to roślina strączkowa która spokrewniona z takimi warzywami jak fasola jaś, groch czy soczewica. Charakteryzuję sie lekko orzechowym smakiem i puszystą konsystencją.   Mąka ta jest bogata w białko roślinne, które z powozdeniem może zastąpić te zwierzęce. Mnogość soli mineralnych sprawia, że jest ona rekomendowana zarówno przez dietetyków jak i kucharzy.Jest całkowicie bezglutenowa i niemal pozbawiona skrobi. W porównaniu z białą mąką ma trzykrotnie niższy indeks glikemiczny.  Składniki: Mąka sojowa Wartości odżywcze KruKam Mąka sojowa 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: * * Tłuszcze: 19,94 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,88 g * Węglowodany: 30,16 g * w tym cukry: 7,33 g * Błonnik: 9,3 g * Sól: 0,01 g * Białko: 36,49 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
6,90
8,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka z cieciorki 500g
KruKam Mąka z cieciorki 500g Mąka z cieciorki Składniki: Mąka z cieciorki Wartości odżywcze KruKam Mąka z cieciorki 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1407 kJ/ 336 kcal * Tłuszcze: 6,69 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g * Węglowodany: 57,82 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: 10,8 g * Sól: 0,02 g * Białko: 22,39 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
7,90
7,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka migdałowa 250g
KruKam Mąka migdałowa 250g Mąka migdałowa - powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek. Charakteryzuje się naturalnym, delikatnie słodkim smakiem, który jednak nie jest zbyt intensywny i dlatego jest świetnym dodatkiem do wypieków, np. ciast, naleśników czy omletów.  Ponieważ w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki może być jedzona na surowo, świetnie nadaje się jako dekoracja deserów oraz panierka .   Mąką migdałowa jest bardzo pożywna. Na 100 gramów mąki zawiera aż 20 gramów białka.Jest też doskonałym źródłem zdrowych węglowodanów i tłuszczy, szczególnie omega-3, które chronią nasze serce i minimalizują ryzyko udaru mózgu. Składniki: Mąka migdałowa Wartości odżywcze KruKam Mąka migdałowa 250g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2393 kJ / 572 kcal * Tłuszcz: 52 g * w tym tłuszcze nasycone: 4,74 g * Węglowodany: 20,5 g * w tym cukry: 4,2 g * Błonnik: - * Białko: 20 g * Sól: 0,04 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
14,90
15,00 zł
Produkt niedostępny
Zdjęcie produktu KruKam Mąka jaglana 1000g
KruKam KruKam Mąka jaglana 1000g Kasza jaglana znana już była w neolicie, na terenach Indii, Chin oraz Afryki. Wzmianki o niej znajdziemy nawet w Starym Testamencie. Mąka jaglana jest doskonała do wypieku ciast, chleba oraz pierogów czy naleśników.   Mąka jaglana powstaje w wyniku zmielenia kaszy jaglanej. Ta z kolei pozyskiwana jest z prosa. Kasza jaglanajako jedyna z kasz działa zasadotwórczo dzięki czemu jest uważana za pożywienie pomocne w profilaktyce nowotworowej. Osoby cierpiące na nawracające zakwaszające organizm infekcje drożdżakowe, również powinny włączyć produkty jaglane do swojej diety. Zawarta w prosie lecytyna wpływa korzystnie na pamięć i reguluje poziom cholesterolu we krwi. Ze względu na właściwości oczyszczające produkty jaglane są szczególnie polecane przy detoksykacji organizmu. Składniki: Mąka jaglana Wartości odżywcze KruKam Mąka jaglana 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1449 kJ/ 346 kcal * Tłuszcze: 2,9 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g * Węglowodany: 71,6 g * w tym cukry: 0,1 g * Błonnik: 3,2 g * Sól: 0,01 g * Białko: 10,5 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
9,90
10,00 zł
Produkt niedostępny
1
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj