KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Zdjęcie produktu KruKam Kasza jaglana 1000g
KruKam Kasza jaglana 1000g Kasza jaglana to nic innego jak łuskane proso. Pod względem wartości odżywczych jakie w sobie zawiera, można ją porównywać z kaszą gryczaną. Ma bardzo mało skrobi za to dostarcza dużą ilość białka, które jest bardzo łatwo przyswajane. Znajdziemy w niej również witaminy z grupy B: B1 (tiamina), B2 (ryboflawina), B6 (pirydoksyna) oraz żelazo czy miedź, krzem, witaminę E i lecytynę.   Zastosowanie : Wielką zaletą kaszy jaglanej jest jej uniwersalność. Kaszę jaglaną można ją jeść o każdej porze – rano na ciepło (zastępując nią płatki owsiane), na obiad (zamiast ziemniaków albo w zupie), na kolację w sałatce, a nawet na deser (budyń jaglany)!     Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: kasza jaglana może zwierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy, soji Wartości odżywcze KruKam Kasza jaglana 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1449 kJ/346 kcal * Tłuszcz: 2,9 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,6 g * Węglowodany: 71,6 g * w tym cukry: 0,1 g * Błonnik: 3,2 g * Białko: 10,5 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
9,90
10,00 zł
Zdjęcie produktu Krukam Czarnuszka 250g
Krukam Czarnuszka 250g Czarnuszka siewna - (Nigella sativa L.) - (inne jej nazwy to: czarnucha, kmin czarny, panna w zieleni, kąkolnica, kwiat kopru, kolendra rzymska, kwiat gałki muszkatołowej) - to roślina jednoroczna z rodziny jaskrowatych. Pochodzi z Bliskiego Wschodu, znana była już w starożytnej Asyrii i wspomniana jest w Biblii, a jako pierwszy opisał ją grecki lekarzDioskurides Pedanios.     Wszędzie tam, gdzie pojawia się stan zapalny czarnuszka stanowi niezrównany oręż aby się z nim rozprawić. Również wszędzie tam, gdzie szwankuje system immunologiczny. Dlaczego tak się dzieje? Otóż nasionka czarnuszki posiadają ponad 100 aktywnych substancji, z czego część zapewne nie została jeszcze przez naukowców odkryta. To prawdziwa skarbnica związków biologicznie aktywnych!   Znane jest jej działanie żółciopędne, moczopędne, wiatropędne, przeciwbakteryjne, przeciwbólowe oraz rozkurczające na mięśnie gładkie, wzmaga wydzielanie mleka, poprawia trawienie, reguluje miesiączkę i wzmacnia odporność.   obniża poziom cukru we krwi zmniejsza ryzyko zakrzepów i zatorów działa przeciwbólowo w bólach różnego pochodzenia (dzięki malantynie) i uspokaja działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybicznie i antywirusowo zwalcza pasożyty odkaża układ pokarmowy i oddechowy działa moczopędnie i przeciwobrzękowo odtruwa miąższ wątroby ze związków toksycznych i nadmiaru leków, co wykazano w badaniach klinicznych stymuluje układ odpornościowy (w tym syntezę interferonu) - sprawia, że organizm z większą łatwością eliminuje pierwsze objawy grypy i przeziębienia oraz ma więc więcej sił, które może zużyć do walki z uczuleniami przydatna również podczas leczenia zapalenia zatok oraz kataru czarnuszka siewna działa przeciwnowotworowo dzięki alfa-hederynie hamuje odczyny autoagresji immunologicznej, stąd jako jedna z niewielu roślin znajduje zastosowanie w leczeniu tocznia, alergii, reumatyzmu, łuszczycy szwajcarskie badania wskazują na skuteczność wyciągu w ochronie wątroby i żołądka (do głównych fosfolipidów należy ważna dla regeneracji wątroby fosfatydylocholina (46–48% całkowitej ilości fosfolipidów) olejek eteryczny z czarnuszki i jej wyciągi powstrzymują ataki astmy Składniki: czarnuszka ziarno produkt może zawierać śladowe ilości: gluten, orzechów, sezamu, gorczycy, soji  
8,90
9,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Nasiona chia 150g
KruKam Nasiona Chia 150g Chia pochodzi z Gwatemali oraz centralnej i południowej części Meksyku. Ze względu na niepowtarzalne wartości odżywcze jej ziaren uprawiana była przez Azteków już w czasach prekolumbijskich.   Co zatem kryją w sobie te niepozorne nasionka? Nasiona chia to najbogatsze roślinne źródło kwasów Omega-3. Olej z nasion chia zawiera 30% kwasów omega-3 oraz 40% kwasów omega-6. Zakłada się, że jest to optymalna równowaga egzogennych kwasów tłuszczowych. Niski indeks glikemiczny sprawia, że nasiona chia są idealne dla diabetyków.  Ogromna zawartość błonnika Nasiona chia wykazują imponującą zawartość antyoksydantów oraz witamin i minerałów takich jak wapń, fosfor, magnez, żelazo, niacyna i cynk. Charakteryzują się również wysoką zawartością łatwo przyswajalnego białka.   Z czym to się je?   W zasadzie to kwestia wyobraźni i upodobań. Istnieją dziesiątki sposobów na włączenie ziaren chia do diety. Oto kilka z nich: Wrzuć je w całości do porannej porcji płatków, owsianki, jogurtu, etc. Dodawaj do sałatek, omletów, dań typu stir-fry, gotowanych ziemniaków, ryżu, fasoli czy soczewicy. Zmielone używaj do pieczenia chleba i ciast łącząc je z mąką. Zmiksuj z koktajlem owocowym. Zalej gorącą wodą (tak jak siemię lniane), by uzyskać żel świetnie nawadniający organizm. Zmiksuj z masłem orzechowym lub nutellą. Podgryzaj surowe jako przekąskę. Sproszkowanego ziarna używaj do zagęszczania zup, gulaszów i masy mięsnej. Ze zmielonych nasion przyrządź zdrowy budyń. Zmiksuj z miodem, cynamonem i suszonymi owocami jako alternatywę do tradycyjnego dżemu Składniki: nasiona chia - szałwia hiszpańska Wartości odżywcze KruKam Nasiona Chia 150g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2096 kJ/ 505 kcal * Tłuszcz: 31 g * w tym tłuszcze nasycone: 2,3 g * Węglowodany: 25 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: - * Białko: 20 g * Sól 0.04 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
4,90
Zdjęcie produktu KruKam Kasza kuskus 1000g
KruKam Kasza kuskus 1000g Kuskus jest wyrobem z pszenicy durum, który ma właściwości kaszy i makaronu. Wywodzi się z obszarów północno-zachodniej Afryki, gdzie stanowi element narodowego dania o tej samej nazwie. Kuskus cieszy się popularnością ze względu na łatwość i szybkość przygotowania oraz wszechstronność zastosowania w kuchni   Zastosowanie :  Kuskus jest bardzo uniwersalnym produktem. Może stanowić dodatek do dań głównych, zastępując makaron, ziemniaki i ryż, lub być podstawą dania. Aby poprawić jego smak, warto dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny lub ulubione zioła. Kuskus nadaje się do jedzenia na ciepło i na zimno, słono i słodko. Mocno chłonie smak przypraw, dlatego łatwo przygotować z jego udziałem aromatyczne danie. Dobrze nadaje się do szybkich sałatek z dodatkiem warzyw i mięsa, które można zabrać do pracy.   Pzechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: kuskus Wartości odżywcze KruKam Kuskus 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1574 kJ/376 kcal * Tłuszcz: 0,64 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,12 g * Węglowodany: 77,43 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: 5 g * Białko: 12,76 g * Sól: 0,025 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
9,90
10,50 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka z tapioki 500g
KruKam Mąka z tapioki 500g Mąka (skrobia) z tapioki to produkt bezglutenowy, wegański i hipoalergiczny. Nie posiada charakterystycznego smaku, ani zapachu, co sprawia, że śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak. TAPIOKA to produkt skrobiowy pozyskiwany z bulw korzeniowych manioku. Tapioka zawiera lekkostrawne węglowodany.   Tapioka to skrobia pozyskiwana z korzenia manioka, czyli z najbardziej wartościowej części tej rośliny. Maniok to krzew rosnący w Boliwii, Paragwaju. Maniok stał się odpowiednikiem naszego ziemniaka w strefie klimatu umiarkowanego.   Używana w kuchni indyjskiej i innych południowo-azjatyckich głównie do zagęszczania, do lekkich puddingów, ale też jako składnik ciasta do pierożków.   Mąki (skrobii)z tapioki używa się:   do wypieku chleba (jest to najpopularniejszy chleb w Brazylii), sprawdza się do wypieku ciastek i ciast bezglutenowych, do puddingu, do zagęszczania zup, sosów, do wyrobu niektórych de Mąka z tapioki to produkt bezglutenowy, wegański i hipoalergiczny. Nie posiada charakterystycznego smaku, ani zapachu, co sprawia, że śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak. TAPIOKA to produkt skrobiowy pozyskiwany z bulw korzeniowych MANIOKU. Tapioka zawiera lekkostrawne węglowodany. Składniki: Skrobia z tapioki Wartości odżywcze KruKam Mąka z tapioki 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1524 kJ/ 364 kcal * Tłuszcz: 0,1 g * w tym tłuszcze nasycone: 0 g * Węglowodany: 91 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: - * Białko: 0,1 g * Sól: 0,1 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
7,90
7,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Płatki jaglane 500g
KruKam Płatki jaglane 500g Płatki jaglane wytwarzane są ze zboża, które tradycją uprawy sięga odległych czasów. Mianowicie, otrzymuje się je z gniecionych ziaren prosa. Płatki jaglane nie mają wyraźnego smaku, ale za to charakteryzują się chrupką strukturą. Nadają się do spożywania z mlekiem, jogurtem czy ulubionymi owocami. Produkty jaglane, jak kasza, otręby czy mąka, są powszechnie uznawane za zdrowe i korzystnie wpływające na zdrowie człowieka.Zdrowa alternatywa dla tradycyjnego śniadania Musli zawiera dużo błonnika, białka roślinnego witamin i mikroelementów.   Zastosowanie : Płatki jaglane można jeść po zagotowaniu lub na surowo. Doskonale komponują się z jogurtem, mlekiem i owocami oraz sprawdzają jako składnik muesli. Można z nich przyrządzić wyśmienity budyń oraz stosować w daniach wytrawnych jako dodatek do kotletów, panierka lub zagęstnik zup.   Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: Płatki jaglane Informacje o alergenach: nie zawiera Wartości odżywcze KruKam Płatki jaglane 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1449 kJ/346 kcal * Tłuszcz: 2,9 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,6 g * Węglowodany: 71,6 g * w tym cukry: 0,1 g * Błonnik: 3,2 g * Białko: 10,5 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
5,90
6,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Ryż basmati 1000g
KruKam Ryż basmati 1000g Ryż Basmati to odmiana ryżu białego charakteryzująca się długim i smukłym ziarnem. Posiada mniej skrobi, jest puszysty i bardzo delikatny. Basmati jest ryżem szlachetnym o wyrazistym, oryginalnym i lekko orzechowym smaku.   Prekursor ryżu długoziarnistego, o charakterystycznym aromacie, najpopularniejszy w Indiach i Pakistanie. Jego ziarna są dłuższe i cieńsze niż ziarna pozostałych odmian ryżu.    Zastosowanie :   Charakterystyczna odmiana ryżu o długich białych lub brązowych ziarnach, czyli basmati. Ma lekko migadałowo-orzechowy smak i zapach. Jest świetny to wszelkiego rodzaju sałatek oraz smażenia. Wspaniale komponuje się z rybami, mięsem lub potrawami kuchni orientalnej (przede wszystkim hinduskiej). Jego ziarna, w przeciwieństwie do innych gatunków, w procesie gotowania stają się grubsze, a dłuższe. To jedna z najtwardszych odmian, dzięki czemu zachowuje swoją sypkość; jeśli potrzebujemy ryżu, który się nie skleja, ze spokojem możemy sięgnąć po basmati.   Pzechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: ryż biał (basmati) Wartości odżywcze KruKam Ryż basmati 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1440 kJ / 333 kcal * Tłuszcz: 1,11 g * w tym tłuszcze nasycone: 0 g * Węglowodany: 75,56 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: - * Białko: 6,5 g * Sól: 0,02 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
11,90
12,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Granola z nerkowców 250g
KruKam Granola z nerkowców 250g Granola z orzechów nerkowca - prażone nerkowce! Idealne do musli, ciast, do produkcji past. Nerkowce to owoce nerkowca zachodniego (znanego także jako nanercz zachodni - Anacardium occidentale L.) - gatunku drzewa z rodziny nanerczowatych, który jest bliskim krewnym mango. Nerkowce pochodzą z obszarów tropikalnych Ameryki Południowej (głównie z Brazylii). Te, przypominające kształtem nerkę orzechy (stąd ich nazwa), są uprawiane również w Indiach, Wietnamie oraz Afryce Środkowej. Odmiana brazylijska ma większy rozmiar i charakteryzuje się słodkim smakiem, natomiast te pochodzące z upraw indyjskich są mniejsze, bardziej chrupkie, ale mniej słodkie.   Właściwości orzechów nerkowca: - mają korzystny wpływ przede wszystkim na funkcjonowanie układu krążenia oraz serca - zmniejszają ryzyko zachorowań na cukrzycę, chorobę niedokrwienną serca czy chorobę wieńcową - poprawiają kondycję psychiczną i gospodarkę wapniową - obniżają tzw. zły cholesterol - pobudzają pracę mózgu - łagodzą stany depresyjne - zapobiegają atakom serca - poprawiają stan skóry - regulują poziom cukru we krwi - zapobiegają niedokrwistości, pękaniu naczyń krwionośnych, osteoporozie, arytmii i infekcjom - zapobiegają niedotlenieniu organizmu - poprawiają stan skóry, paznokci i włosów   Sugerowany sposób użycia: Według własnego uznania jednak już garść dziennie wystarczy do zaspokojenia głodu i zapotrzebowania na różne mikroelementy.   Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu należy spożyć w ciągu 7 dni oraz przed datą minimalnej trwałości. Składniki: Orzechy nerkowca prażone, kostka 2-4mm Wartości odżywcze KruKam Granola z nerkowców 250g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2369 kJ / 566 kcal * Tłuszcz: 47 g * w tym tłuszcze nasycone: 8,33 g * Węglowodany: 27 g * w tym cukry: 6 g * Błonnik: 3 g * Białko: 18 g * Sól: - * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
16,90
19,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Ryż jaśminowy 1000g
KruKam Ryż jaśminowy 1000g Ryż jaśminowy - ryż bardzo ceniony w kulturze azjatyckiej, dzięki swojemu jaśminowemu aromatowi i lekko orzechowemu smaku. Używany jest w wielu tajskich potrawach. Charakterystyczną cechą są długie, kształtne ziarna. Duża zawartość skrobi sprawia, że jest on nieco bardziej kleisty, przez co idealnie nadaje się także do deserów. Jest bogaty w białka, wapń, fosfor oraz witaminę B1 i B6. Uważa się, że ma pozytywny wpływ na pracę trzustki, śledziony, a także żołądka.   Jak gotować? Ryż należy przepłukać kilkakrotnie pod bieżącą chłodną wodą. Następnie zalać ryż wodą w stosunku 1:1, osolić wodę oraz gotować pod przykryciem ok. 12 minut (aż ryż wchłonie całą wodę). Zdjąć garnek z ognia i pozostawić ryż przykryty jeszcze kilka minut. Składniki: Ryż jaśminowy Wartości odżywcze KruKam Ryż jaśminowy 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1566 kJ / 374 kcal * Tłuszcz: 1,03 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,294 g * Węglowodany: 80,89 g * w tym cukry: 0,33 g * Błonnik: 1,8 g * Białko: 7,51 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
11,90
12,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta daktylowa 1000g
KruKam Pasta daktylowa 1000g Pasta daktylowa to sprasowane i odsączone z wody daktyle bez pestek, poddane procesowi pasteryzacji i hermetycznie zamknięte. Pasta jest idealna do deserów, do smarowania spodów ciast, batonów, jako dodatek do koktajli. Zrobisz z niej również popularne "kulki mocy" obtaczając pastę w wiórkach kokosowych. Można ją wykorzystać do wypieku różnych rodzajów chleba i słodkich bułek. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów, sorbetów i słodyczy. Składniki: 100% daktyle Wartości odżywcze KruKam Pasta daktylowa 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1147 kJ/ 274 kcal * Tłuszcz: 0,5 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g * Węglowodany: 72,5 g * w tym cukry: 72,5 g * Potas: 648 mg 32 % Sól: 1,0 mg * Białko: 2,2 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona    
16,90
17,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta z orzechów pecan 150g
KruKam Pasta z orzechów pecan 150g Orzechy pekan zaliczane są do jednych z najszlachetniejszych gatunków orzechów. Podobne do orzechów włoskich, charakteryzują się maślanym posmakiem i aromatem, pozbawionym goryczki. Wizualnie przypominają orzechy włoskie (są nieco ciemniejsze od włoskich), jednak w smaku są o wiele słodsze i  delikatniejsze. Składniki: Orzechy Pecan Wartości odżywcze KruKam Pasta z orzechów pecan 150g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2930 kJ/ 700 kcal * Tłuszcz: 32,8 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,0 g * Węglowodany: 57,6 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: 2,6 g * Sól: 0,04 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona    
19,90
20,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta migdałowa crunchy 300g
KruKam Pasta migdałowa crunchy 300g Migdały - najlepsze źródło magnezu Migdałowiec jest rośliną uprawianą w basenie Morza Śródziemnego, a także w Kalifornii. Owoce migdałowca mają szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym jako składnik bakalii oraz dodatek do ciast i deserów. Ponadto często przerabiane są na marcepan, a z nasion migdałów tłoczy się bardzo odżywczy olej migdałowy. W kosmetyce olejek migdałowy stosowany jest jako składnik balsamów i kremów. Migdały są źródłem witaminy E i B2. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Migdały są również źródłem miedzi, manganu, cynku, fosforu, potasu. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.   Właściwości lecznicze migdałów: - zmniejszają ryzyko zawału serca - chronią przed miażdżycą - wpływają korzystnie na układ nerwowy - poprawiają pamięć i koncentrację - obniżają ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera - stanowią świetny element profilaktyki przeciwnowotworowej - oddziałują alkalizująco na organizm - budują mocne kości i zęby - opóźniają procesy starzenia - przywracają zdrowy i piękny wygląd włosom i paznokciom - wpływają korzystnie na układ odpornościowy. - zapobiegają cukrzycy Składniki: Migdały mielone Wartości odżywcze KruKam Pasta migdałowa crunchy 300g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2559 kJ/ 619 kcal * Tłuszcz: 53 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g * Węglowodany: 7,5 g * w tym cukry: 4,9 g * Błonnik: 12 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona    
22,90
22,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta z orzechów laskowych 300g
KruKam Pasta z orzechów laskowych 300g Składniki: Orzechy laskowe mielone Wartości odżywcze KruKam Pasta z orzechów laskowych 300g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2920 kJ/ 698 kcal * Tłuszcz: 69 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g * Węglowodany: 17 g * w tym cukry: 2,8 g * Błonnik: 9,8 g * Sól: 0,004 g * Białko: 16,8 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
20,90
20,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta z orzechów włoskich 300g
KruKam Pasta z orzechów włoskich 300g Składniki: orzechy włoskie prażone Wartości odżywcze KruKam Pasta z orzechów włoskich 300g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2699 kJ/ 645 kcal * Tłuszcz: 60,3 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,56 g * Węglowodany: 18 g * w tym cukry: 2,2 g * Błonnik: 6,5 g * Sód 0,004 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
19,90
20,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Olej kokosowy extra virgin 900ml
KruKam Olej kokosowy Extra Virgin zimnotłoczony 900ml Nasz olej kokosowy Extra Virgin uzyskiwany jest metodą zimnego tłoczenia z ręcznie zbieranych, dojrzałych kokosów. Olej jest nieoczyszczony, w pełni naturalny, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Nadaje się idealnie do celów zarówno spożywczych jak i kosmetycznych.   Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie.  Można go używać do smarowania pieczywa oraz pieczenia.  Bardzo dobrze nadaje się do smażenia. W kosmetyce używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy.   Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Olej w temperaturze powyżej 25'C przyjmuje postać płynną. Składniki: 100 % Olej kokosowy nierafinowany, kwas kaprylowy-C8 8g, kwas kaprynowy-C10 10g, kwas laurynowy-C12 48g, kwas mirystynowy-C14 17g, kwas palmitynowy-C16 9g, kwas stearynowy-C18 1,9g, kwasy nienasycone 6,4g, żelazo 0,6mg, wapń 2,25mg Wartości odżywcze KruKam Olej kokosowy Extra Virgin 900ml Produkt zawiera w 100ml % RWS Wartość energetyczna: 899 kcal   Tłuszcz: 99,88 g   w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 99,88 g   Węglowodany: 0 g   w tym cukry: 0 g   Błonnik: 0 g   Białko: 0 g   Sól: 0 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
27,90
28,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Olej kokosowy extra virgin 500ml
KruKam Olej kokosowy Extra Virgin zimnotłoczony 500ml Nasz olej kokosowy Extra Virgin uzyskiwany jest metodą zimnego tłoczenia z ręcznie zbieranych, dojrzałych kokosów. Olej jest nieoczyszczony, w pełni naturalny, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Nadaje się idealnie do celów zarówno spożywczych jak i kosmetycznych.   Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie.  Można go używać do smarowania pieczywa oraz pieczenia.  Bardzo dobrze nadaje się do smażenia. W kosmetyce używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy.   Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Olej w temperaturze powyżej 25'C przyjmuje postać płynną. Składniki: 100 % Olej kokosowy Wartości odżywcze KruKam Olej kokosowy Extra Virgin zimnotłoczony 500ml Produkt zawiera w 100ml % RWS Wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal   Tłuszcz: 100 g   w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 92 g   Węglowodany: 0 g   w tym cukry: 0 g   Błonnik: 0 g   Białko: 0 g   Sól: 0 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
16,90
17,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 900ml
KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 900ml Olej kokosowy bezzapachowy jest najwyższej jakości olejem. W jego skład wchodzą przede wszystkim nasycone kwasy tłuszczowe, których zawartość wynosi około 90% oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (jednonienasycone – około 6,5%, wielonienasycone – około 1,5%), witaminy (E, B, C), minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz aminokwasy.    Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie.    Zastosowanie :Można go używać do smarowania pieczywa oraz pieczenia. Idealny do smażenia - nie zmienia smaku potraw. Bardzo dobrze nadaje się do smażenia. W kosmetyce używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy.    Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Olej w temperaturze powyżej 25'C przyjmuje postać płynną. Składniki: 100 % Olej kokosowy rafinowany Wartości odżywcze KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 900ml Produkt zawiera w 100ml % RWS Wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal   Tłuszcz: 100 g   w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 91 g   Węglowodany: 0 g   w tym cukry: 0 g   Błonnik: 0 g   Białko: 0 g   Sól: 0 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
13,90
14,33 zł
Zdjęcie produktu KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 500ml
KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 500ml Olej kokosowy bezzapachowy jest najwyższej jakości olejem. W jego skład wchodzą przede wszystkim nasycone kwasy tłuszczowe, których zawartość wynosi około 90% oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (jednonienasycone – około 6,5%, wielonienasycone – około 1,5%), witaminy (E, B, C), minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz aminokwasy.    Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie.    Zastosowanie :Można go używać do smarowania pieczywa oraz pieczenia. Idealny do smażenia - nie zmienia smaku potraw. Bardzo dobrze nadaje się do smażenia. W kosmetyce używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy.    Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Olej w temperaturze powyżej 25'C przyjmuje postać płynną. Składniki: 100 % Olej kokosowy rafinowany Wartości odżywcze KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 500ml Produkt zawiera w 100ml % RWS Wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal   Tłuszcz: 100 g   w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 91 g   Węglowodany: 0 g   w tym cukry: 0 g   Błonnik: 0 g   Białko: 0 g   Sól: 0 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
9,90
10,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta migdałowa 250g
KruKam Pasta migdałowa 250g Migdały - najlepsze źródło magnezu Migdałowiec jest rośliną uprawianą w basenie Morza Śródziemnego, a także w Kalifornii. Owoce migdałowca mają szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym jako składnik bakalii oraz dodatek do ciast i deserów. Ponadto często przerabiane są na marcepan, a z nasion migdałów tłoczy się bardzo odżywczy olej migdałowy. W kosmetyce olejek migdałowy stosowany jest jako składnik balsamów i kremów. Migdały są źródłem witaminy E i B2. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Migdały są również źródłem miedzi, manganu, cynku, fosforu, potasu. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.   Właściwości lecznicze migdałów: - zmniejszają ryzyko zawału serca - chronią przed miażdżycą - wpływają korzystnie na układ nerwowy - poprawiają pamięć i koncentrację - obniżają ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera - stanowią świetny element profilaktyki przeciwnowotworowej - oddziałują alkalizująco na organizm - budują mocne kości i zęby - opóźniają procesy starzenia - przywracają zdrowy i piękny wygląd włosom i paznokciom - wpływają korzystnie na układ odpornościowy. - zapobiegają cukrzycy Składniki: Migdały mielone Wartości odżywcze KruKam Pasta migdałowa 250g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2559 kJ / 619 kcal * Tłuszcz: 53 g * w tym tłuszcze nasycone: 4 g * Węglowodany: 7,5 g * w tym cukry: 4,9 g * Błonnik: 12 g * Białko: 22 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
19,90
20,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka sojowa 1000g
KruKam Mąka sojowa 1000g Mąka sojowa otrzymywana jest ze zmielonych , nieprażonych ziaren soji. Soja to roślina strączkowa która spokrewniona z takimi warzywami jak fasola jaś, groch czy soczewica. Charakteryzuję sie lekko orzechowym smakiem i puszystą konsystencją.   Mąka ta jest bogata w białko roślinne, które z powozdeniem może zastąpić te zwierzęce. Mnogość soli mineralnych sprawia, że jest ona rekomendowana zarówno przez dietetyków jak i kucharzy.Jest całkowicie bezglutenowa i niemal pozbawiona skrobi. W porównaniu z białą mąką ma trzykrotnie niższy indeks glikemiczny.  Składniki: Mąka sojowa Wartości odżywcze KruKam Mąka sojowa 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: * * Tłuszcze: 19,94 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,88 g * Węglowodany: 30,16 g * w tym cukry: 7,33 g * Błonnik: 9,3 g * Sól: 0,01 g * Białko: 36,49 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
6,90
6,99 zł
1
/
2
/
3
... 3
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj