KATEGORIE
KONTO

Kuchnia chińska szeroko znana jest jako Kuchnia Pięciu Przemian. W Tradycyjnej Medycynie Chińskiej dieta zajmuje ważne miejsce, jednak nie tylko stosowanie określonych reguł odżywiania ma znaczenie. Równie ważne jest przestrzeganie pewnych zasad przygotowywania posiłków i wykorzystywania odpowiednich produktów. W tym dziale znaleźć można składniki popularnie wykorzystywane w Kuchni Pięciu Przemian, m.in. sezam, nasiona czarnuszki, nasiona chia, ale również kasze, jak kasza jaglana, a także ryż oraz różnego rodzaju mąki, np. mąka kokosowa. W ofercie znaleźć też można zdrowe tłuszcze, takie jak masło klarowane czy olej kokosowy, a także rożnego rodzaju pasty orzechowe, np. pasta z orzechów makadamia.

 

tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Zdjęcie produktu KruKam Pasta z orzechów makadamia 150g
Orzechy makadamia - słodkie i bogate w cenny tłuszcz smakołyki Orzechy makadamia (macadamia) to pożywna i zdrowa (choć wysokokaloryczna!) przekąska. Niestety nie są one w naszym kraju zbyt popularne - m.in. dlatego, iż, faktycznie, ich cena jest stosunkowo wysoka. Jak się jednak okaże, warto, choć raz na jakiś czas, zakupić orzechy makadamia i cieszyć się ich wyjątkowym smakiem oraz wartościami odżywczymi (i płynącymi z nich właściwościami). Już nawet małe ich porcje są w stanie znacząco wpłynąć na nasze samopoczucie, ogólną witalność oraz stan zdrowia. Orzechy makadamia są istną skarbnicą witamin i minerałów. Stanowią bowiem dobre źródło witamin: B2, B3 (PP), B5, B6, E, minerałów: wapnia, fosforu, żelaza, potasu, cynku, magnezu i selenu. W odniesieniu do witaminy B1 oraz składników mineralnych: miedzi i manganu można je nazwać prawdziwą kopalnią tych składników. Warto wiedzieć, iż 100 gramowa porcja orzechów makadamia pokrywa ponad 100% dziennego zapotrzebowania na witaminę B1, ponad 80% dziennego zapotrzebowania na ów pierwszy pierwiastek i ponad 200% zapotrzebowania na ten drugi! To wartości naprawdę godne uwagi. Poza tym, orzechy makadamia są wspaniałym źródłem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz błonnika (prawie 9 g w 100 gramowej porcji). KruKam Pasta z orzechów makadamia 150g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 3003 kJ/ 715 kcal * Tłuszcz: 68,4 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9 g * Węglowodany: 9,4 g * w tym cukry: 3,6 g * Błonnik: 3,7 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona    
21,90
22,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta kokosowa 900g
KruKam Pasta kokosowa 900g Pasta kokosowa 900g jest wytwarzana poprzez zmielenie miąższu kokosa. W wyższej temperaturze przyjmuje postać gęstego kremu. Mus kokosowy, który często nazywany jest też masłem kokosowym, jest smacznym źródłem błonnika, potasu, magnezu i żelaza. Dzięki witaminie D jest sprzymierzeńcem walki z depresją, a witamina K w nim zawarta, pomaga w nauce, wspierając procesy neurologiczne. W odróżnieniu od oleju kokosowego jest bardziej zwarty, dzięki czemu jest świetnym dodatkiem do omletów, ciast czy batonów. Sprawdza się też jako dodatek do smoothies, czy jako zdrowy zamiennik śmietany, jako uwieńczenie deseru owocowego   Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. W wyższej temperaturze mus przyjmuje płynną postać. Przed użyciem dokładnie wymieszać. Składniki: Mielony miąższ kokosowy Wartości odżywcze KruKam KruKam Pasta kokosowa 900g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2849 kJ / 691 kcal * Tłuszcz: 67g * w tym tłuszcze nasycone: 63g * Węglowodany: 9.1g * w tym cukry: 0g * Błonnik: 15g * Białko: 6.1g * Sól: 0.04g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona    
26,90
27,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta orzechowa 100% crunchy 900g
KruKam Pasta orzechowa 100% crunchy 900g Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są teżbogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.   Obecność kawałków orzechów w maśle orzechowym, z pewnością spowoduje zainteresowanie i przychylność dzieci, otwartych na ciekawe i nowe pomysły także w swoim codziennym menu. Właśnie dla nich produkt ten stanowi idealną propozycją na zdrowe, energetyczne śniadanie czy przekąskę. Nie od dziś wiadomo, żeorzechy są najlepszym "paliwem dla mózgu".   Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca. Składniki: Masło orzechowe crunchy, orzechy arachidowe mielone 100% Wartości odżywcze KruKam Pasta orzechowa 100% crunchy 900g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2354 kJ/ 560 kcal * Tłuszcz: 46,1 g * w tym tłuszcze nasycone: 6,1 g * Węglowodany: 19,2 g * w tym cukry: sacharoza/skrobia 6,2 g/5,5 g * Błonnik: 7,3 g * Sód: 0,016 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
19,90
20,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kasza jaglana 1000g
KruKam Kasza jaglana 1000g Kasza jaglana to nic innego jak łuskane proso. Pod względem wartości odżywczych jakie w sobie zawiera, można ją porównywać z kaszą gryczaną. Ma bardzo mało skrobi za to dostarcza dużą ilość białka, które jest bardzo łatwo przyswajane. Znajdziemy w niej również witaminy z grupy B: B1 (tiamina), B2 (ryboflawina), B6 (pirydoksyna) oraz żelazo czy miedź, krzem, witaminę E i lecytynę.   Zastosowanie : Wielką zaletą kaszy jaglanej jest jej uniwersalność. Kaszę jaglaną można ją jeść o każdej porze – rano na ciepło (zastępując nią płatki owsiane), na obiad (zamiast ziemniaków albo w zupie), na kolację w sałatce, a nawet na deser (budyń jaglany)!     Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: kasza jaglana może zwierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy, soji Wartości odżywcze KruKam Kasza jaglana 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1449 kJ/346 kcal * Tłuszcz: 2,9 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,6 g * Węglowodany: 71,6 g * w tym cukry: 0,1 g * Błonnik: 3,2 g * Białko: 10,5 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
9,90
10,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kasza bulgur 1000g
KruKam Kasza Bulgur 1000g Kasza bulgur jest otrzymywana z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy durum - najbardziej wartościowej odmiany pszenicy. Dietetycy są zgodni, że produkty na bazie pszenicy durum są zdecydowanie zdrowsze niż te na bazie zwykłej pszenicy, gdyż posiadają więcej witamin, pierwiastków mineralnych i innych substancji, które korzystnie wpływają na organizm. Kasza bulgur zawiera ściśle ze sobą współpracujące składniki mineralne, które odpowiadają za prawidłową pracę układu sercowo-naczyniowego: potas, wapń, magnez i sód.     Zastosowanie :  Stosowana w kuchni jako dodatek do dań mięsnych, sałatek i śniadań. Kaszę bulgur zalej lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody). Następnie gotuj bez przykrycia ok. 7 min. Po tym czasie zdejmij z ognia, przykryj i pozostaw do spęcznienia.   Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: kasza turecka - bulgur może zwierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy, soji Wartości odżywcze KruKam Kasza Bulgur 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1432 kJ/342 kcal * Tłuszcz: 1,33 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,23g * Węglowodany: 75,87 g * w tym cukry: 0,41 g * Błonnik: 12,5 g * Białko: 12,29 g * Sól: 0.04 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
9,90
11,90 zł
Zdjęcie produktu Krukam Czarnuszka 250g
Krukam Czarnuszka 250g Czarnuszka siewna - (Nigella sativa L.) - (inne jej nazwy to: czarnucha, kmin czarny, panna w zieleni, kąkolnica, kwiat kopru, kolendra rzymska, kwiat gałki muszkatołowej) - to roślina jednoroczna z rodziny jaskrowatych. Pochodzi z Bliskiego Wschodu, znana była już w starożytnej Asyrii i wspomniana jest w Biblii, a jako pierwszy opisał ją grecki lekarzDioskurides Pedanios.     Wszędzie tam, gdzie pojawia się stan zapalny czarnuszka stanowi niezrównany oręż aby się z nim rozprawić. Również wszędzie tam, gdzie szwankuje system immunologiczny. Dlaczego tak się dzieje? Otóż nasionka czarnuszki posiadają ponad 100 aktywnych substancji, z czego część zapewne nie została jeszcze przez naukowców odkryta. To prawdziwa skarbnica związków biologicznie aktywnych!   Znane jest jej działanie żółciopędne, moczopędne, wiatropędne, przeciwbakteryjne, przeciwbólowe oraz rozkurczające na mięśnie gładkie, wzmaga wydzielanie mleka, poprawia trawienie, reguluje miesiączkę i wzmacnia odporność.   obniża poziom cukru we krwi zmniejsza ryzyko zakrzepów i zatorów działa przeciwbólowo w bólach różnego pochodzenia (dzięki malantynie) i uspokaja działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybicznie i antywirusowo zwalcza pasożyty odkaża układ pokarmowy i oddechowy działa moczopędnie i przeciwobrzękowo odtruwa miąższ wątroby ze związków toksycznych i nadmiaru leków, co wykazano w badaniach klinicznych stymuluje układ odpornościowy (w tym syntezę interferonu) - sprawia, że organizm z większą łatwością eliminuje pierwsze objawy grypy i przeziębienia oraz ma więc więcej sił, które może zużyć do walki z uczuleniami przydatna również podczas leczenia zapalenia zatok oraz kataru czarnuszka siewna działa przeciwnowotworowo dzięki alfa-hederynie hamuje odczyny autoagresji immunologicznej, stąd jako jedna z niewielu roślin znajduje zastosowanie w leczeniu tocznia, alergii, reumatyzmu, łuszczycy szwajcarskie badania wskazują na skuteczność wyciągu w ochronie wątroby i żołądka (do głównych fosfolipidów należy ważna dla regeneracji wątroby fosfatydylocholina (46–48% całkowitej ilości fosfolipidów) olejek eteryczny z czarnuszki i jej wyciągi powstrzymują ataki astmy Składniki: czarnuszka ziarno produkt może zawierać śladowe ilości: gluten, orzechów, sezamu, gorczycy, soji  
9,90
12,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka kokosowa 500g
KruKam Mąka kokosowa 500g Mąka kokosowa to naturalny produkt uboczny, powstający podczas produkcji mleka kokosowego. Uzyskiwana na skutek usunięcia większości płynów oraz tłuszczów z miąższu orzecha kokosowego, a następnie dokładnie mielona. Kolorem i wyglądem przypomina mąkę pszenną, jednak o wyraźnym zapachu kokosa. Mąka kokosowa składa się przede wszystkim z oleju kokosowego (14%) oraz błonnika (aż 58%), a także wody, białka i niewielkiej ilości węglowodanów. Tak wysoka zawartość błonnika i niska węglowodanów, sprawia że jest to doskonały produkt dla osób będących na diecie nisko węglowodanowej. Jest również doskonałym źródłem kwasu laurowego i tłuszczów nasyconych. Mąka kokosowa zawiera również znaczne ilości manganu, witaminę C i tiaminę. Dzięki temu, że zawiera naturalny cukier, wypieki potrzebują mniej cukru. Sama mąka natomiast ma lekko słodki smak kokosa. Wspaniale sprawdza się również jako dodatek do koktajli owocowych i mlecznych, a także jako zagęszczacz do zup i sosów.  Składniki: Mąka kokosowa  Wartości odżywcze KruKam Mąka kokosowa 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1492 kJ/359 kcal * Tłuszcz: 13,5 g * w tym tłuszcze nasycone: 12,8 g * Węglowodany: 22,6 g * w tym cukry: 19,5 g * Błonnik: 35,2 g * Białko: 19,2 g * Sól: 0,08 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
8,90
9,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Ryż basmati 1000g
KruKam Ryż basmati 1000g Ryż Basmati to odmiana ryżu białego charakteryzująca się długim i smukłym ziarnem. Posiada mniej skrobi, jest puszysty i bardzo delikatny. Basmati jest ryżem szlachetnym o wyrazistym, oryginalnym i lekko orzechowym smaku.   Prekursor ryżu długoziarnistego, o charakterystycznym aromacie, najpopularniejszy w Indiach i Pakistanie. Jego ziarna są dłuższe i cieńsze niż ziarna pozostałych odmian ryżu.    Zastosowanie :   Charakterystyczna odmiana ryżu o długich białych lub brązowych ziarnach, czyli basmati. Ma lekko migadałowo-orzechowy smak i zapach. Jest świetny to wszelkiego rodzaju sałatek oraz smażenia. Wspaniale komponuje się z rybami, mięsem lub potrawami kuchni orientalnej (przede wszystkim hinduskiej). Jego ziarna, w przeciwieństwie do innych gatunków, w procesie gotowania stają się grubsze, a dłuższe. To jedna z najtwardszych odmian, dzięki czemu zachowuje swoją sypkość; jeśli potrzebujemy ryżu, który się nie skleja, ze spokojem możemy sięgnąć po basmati.   Pzechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: ryż biał (basmati) Wartości odżywcze KruKam Ryż basmati 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1440 kJ / 333 kcal * Tłuszcz: 1,11 g * w tym tłuszcze nasycone: 0 g * Węglowodany: 75,56 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: - * Białko: 6,5 g * Sól: 0,02 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
11,90
12,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Ryż jaśminowy 1000g
KruKam Ryż jaśminowy 1000g Ryż jaśminowy - ryż bardzo ceniony w kulturze azjatyckiej, dzięki swojemu jaśminowemu aromatowi i lekko orzechowemu smaku. Używany jest w wielu tajskich potrawach. Charakterystyczną cechą są długie, kształtne ziarna. Duża zawartość skrobi sprawia, że jest on nieco bardziej kleisty, przez co idealnie nadaje się także do deserów. Jest bogaty w białka, wapń, fosfor oraz witaminę B1 i B6. Uważa się, że ma pozytywny wpływ na pracę trzustki, śledziony, a także żołądka.   Jak gotować? Ryż należy przepłukać kilkakrotnie pod bieżącą chłodną wodą. Następnie zalać ryż wodą w stosunku 1:1, osolić wodę oraz gotować pod przykryciem ok. 12 minut (aż ryż wchłonie całą wodę). Zdjąć garnek z ognia i pozostawić ryż przykryty jeszcze kilka minut. Składniki: Ryż jaśminowy Wartości odżywcze KruKam Ryż jaśminowy 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1566 kJ / 374 kcal * Tłuszcz: 1,03 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,294 g * Węglowodany: 80,89 g * w tym cukry: 0,33 g * Błonnik: 1,8 g * Białko: 7,51 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
10,90
12,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta daktylowa 1000g
KruKam Pasta daktylowa 1000g Pasta daktylowa to sprasowane i odsączone z wody daktyle bez pestek, poddane procesowi pasteryzacji i hermetycznie zamknięte. Pasta jest idealna do deserów, do smarowania spodów ciast, batonów, jako dodatek do koktajli. Zrobisz z niej również popularne "kulki mocy" obtaczając pastę w wiórkach kokosowych. Można ją wykorzystać do wypieku różnych rodzajów chleba i słodkich bułek. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów, sorbetów i słodyczy. Składniki: 100% daktyle Wartości odżywcze KruKam Pasta daktylowa 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1147 kJ/ 274 kcal * Tłuszcz: 0,5 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g * Węglowodany: 72,5 g * w tym cukry: 72,5 g * Potas: 648 mg 32 % Sól: 1,0 mg * Białko: 2,2 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona    
15,90
17,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Olej kokosowy extra virgin 900ml
KruKam Olej kokosowy Extra Virgin zimnotłoczony 900ml Nasz olej kokosowy Extra Virgin uzyskiwany jest metodą zimnego tłoczenia z ręcznie zbieranych, dojrzałych kokosów. Olej jest nieoczyszczony, w pełni naturalny, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Nadaje się idealnie do celów zarówno spożywczych jak i kosmetycznych.   Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie.  Można go używać do smarowania pieczywa oraz pieczenia.  Bardzo dobrze nadaje się do smażenia. W kosmetyce używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy.   Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Olej w temperaturze powyżej 25'C przyjmuje postać płynną. Składniki: 100 % Olej kokosowy nierafinowany, kwas kaprylowy-C8 8g, kwas kaprynowy-C10 10g, kwas laurynowy-C12 48g, kwas mirystynowy-C14 17g, kwas palmitynowy-C16 9g, kwas stearynowy-C18 1,9g, kwasy nienasycone 6,4g, żelazo 0,6mg, wapń 2,25mg Wartości odżywcze KruKam Olej kokosowy Extra Virgin 900ml Produkt zawiera w 100ml % RWS Wartość energetyczna: 899 kcal   Tłuszcz: 99,88 g   w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 99,88 g   Węglowodany: 0 g   w tym cukry: 0 g   Błonnik: 0 g   Białko: 0 g   Sól: 0 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
27,90
28,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Olej kokosowy extra virgin 500ml
KruKam Olej kokosowy Extra Virgin zimnotłoczony 500ml Nasz olej kokosowy Extra Virgin uzyskiwany jest metodą zimnego tłoczenia z ręcznie zbieranych, dojrzałych kokosów. Olej jest nieoczyszczony, w pełni naturalny, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Nadaje się idealnie do celów zarówno spożywczych jak i kosmetycznych.   Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie.  Można go używać do smarowania pieczywa oraz pieczenia.  Bardzo dobrze nadaje się do smażenia. W kosmetyce używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy.   Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Olej w temperaturze powyżej 25'C przyjmuje postać płynną. Składniki: 100 % Olej kokosowy Wartości odżywcze KruKam Olej kokosowy Extra Virgin zimnotłoczony 500ml Produkt zawiera w 100ml % RWS Wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal   Tłuszcz: 100 g   w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 92 g   Węglowodany: 0 g   w tym cukry: 0 g   Błonnik: 0 g   Białko: 0 g   Sól: 0 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
16,90
17,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 900ml
KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 900ml Olej kokosowy bezzapachowy jest najwyższej jakości olejem. W jego skład wchodzą przede wszystkim nasycone kwasy tłuszczowe, których zawartość wynosi około 90% oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (jednonienasycone – około 6,5%, wielonienasycone – około 1,5%), witaminy (E, B, C), minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz aminokwasy.    Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie.    Zastosowanie :Można go używać do smarowania pieczywa oraz pieczenia. Idealny do smażenia - nie zmienia smaku potraw. Bardzo dobrze nadaje się do smażenia. W kosmetyce używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy.    Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Olej w temperaturze powyżej 25'C przyjmuje postać płynną. Składniki: 100 % Olej kokosowy rafinowany Wartości odżywcze KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 900ml Produkt zawiera w 100ml % RWS Wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal   Tłuszcz: 100 g   w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 91 g   Węglowodany: 0 g   w tym cukry: 0 g   Błonnik: 0 g   Białko: 0 g   Sól: 0 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
14,90
15,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 500ml
KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 500ml Olej kokosowy bezzapachowy jest najwyższej jakości olejem. W jego skład wchodzą przede wszystkim nasycone kwasy tłuszczowe, których zawartość wynosi około 90% oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (jednonienasycone – około 6,5%, wielonienasycone – około 1,5%), witaminy (E, B, C), minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz aminokwasy.    Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie.    Zastosowanie :Można go używać do smarowania pieczywa oraz pieczenia. Idealny do smażenia - nie zmienia smaku potraw. Bardzo dobrze nadaje się do smażenia. W kosmetyce używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy.    Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Olej w temperaturze powyżej 25'C przyjmuje postać płynną. Składniki: 100 % Olej kokosowy rafinowany Wartości odżywcze KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 500ml Produkt zawiera w 100ml % RWS Wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal   Tłuszcz: 100 g   w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 91 g   Węglowodany: 0 g   w tym cukry: 0 g   Błonnik: 0 g   Białko: 0 g   Sól: 0 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
9,90
10,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka gryczana 1000g
KruKam Mąka gryczana 1000g Gryka jest jedną z najpopularniejszych kasz serwowanych na polskich stołach. Jest wybornym dodatkiem do zup, pulpetów, gulaszów i pieczeni. Polecana również jako dodatek do potraw wegetariańskich np. pasztetów. Składniki: Mąka ryżowa Wartości odżywcze KruKam Mąka gryczana 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1407 kJ / 336 kcal * Tłuszcze: 3,1 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g * Węglowodany: 69,3 g * w tym cukry: 0,7 g * Błonnik: 5,9 g * Sól: 0,01 g * Białko: 12,6 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
9,90
12,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka ryżowa 1000g
KruKam Mąka ryżowa 1000g Czysta mąka ryżowa zawiera również wszystkie witaminy z grup B. Na 100 g zawiera 7 g białka. Ma średni indeks glikemiczny, który wynosi 40 pnk. Jeśli chodzi o właściwości zdrowotne, mąka z białego ryżu nie odbiega od ciemnej mąki ryżowej. Jest bogata w te same minerały, a co najważniejsze, jest lekkostrawna, tym samym polecana w dietach. Składniki: Mąka ryżowa Wartości odżywcze KruKam Mąka ryżowa 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1532 kJ / 354 kcal * Tłuszcze: 3,2 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g * Węglowodany: 72 g * w tym cukry: 0,7 g * Błonnik: 3,1 g * Sól: 0,03 g * Białko: 7,7 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
8,90
9,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka sojowa 1000g
KruKam Mąka sojowa 1000g Mąka sojowa otrzymywana jest ze zmielonych , nieprażonych ziaren soji. Soja to roślina strączkowa która spokrewniona z takimi warzywami jak fasola jaś, groch czy soczewica. Charakteryzuję sie lekko orzechowym smakiem i puszystą konsystencją.   Mąka ta jest bogata w białko roślinne, które z powozdeniem może zastąpić te zwierzęce. Mnogość soli mineralnych sprawia, że jest ona rekomendowana zarówno przez dietetyków jak i kucharzy.Jest całkowicie bezglutenowa i niemal pozbawiona skrobi. W porównaniu z białą mąką ma trzykrotnie niższy indeks glikemiczny.  Składniki: Mąka sojowa Wartości odżywcze KruKam Mąka sojowa 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: * * Tłuszcze: 19,94 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,88 g * Węglowodany: 30,16 g * w tym cukry: 7,33 g * Błonnik: 9,3 g * Sól: 0,01 g * Białko: 36,49 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
6,90
8,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Masło klarowane ghee 300ml
KruKam Masło klarowane ghee 300ml Ghee masło klarowane to idealny produkt do smażenia. Masło klarowane wytwarza się poprzez długotrwałe gotowanie na małym ogniu i usuwanie szumowin oraz osadów (klarowanie). Ghee ma wiele zalet – przede wszystkim charakteryzuje się długim okresem przydatności do spożycia. Proces klarowania usuwa z masła białko oraz inne substancje, pozostawiając sam tłuszcz zwierzęcy. Ghee charakteryzuje się wysoką temperaturą dymienia (ok. 250°C), w związku z tym doskonale nadaje się do długotrwałego smażenia. Ghee Masło klarowane • idealne do smażenia • bezwodny tłuszcz mleczny Składniki: 100% tłuszcz mleczny Wartości odżywcze KruKam Masło klarowane ghee 300ml Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 3693kJ / 898kcal * Tłuszcz: 99,8g * w tym tłuszcze nasycone: 65g * Węglowodany: 0,1g * w tym cukry: 0,1g * Błonnik: 0g * Białko: 0,1g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
18,90
19,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta kokosowa 300g
KruKam Pasta kokosowa 300g Pasta kokosowa 300g jest wytwarzana poprzez zmielenie miąższu kokosa. W wyższej temperaturze przyjmuje postać gęstego kremu. Mus kokosowy, który często nazywany jest też masłem kokosowym, jest smacznym źródłem błonnika, potasu, magnezu i żelaza. Dzięki witaminie D jest sprzymierzeńcem walki z depresją, a witamina K w nim zawarta, pomaga w nauce, wspierając procesy neurologiczne. W odróżnieniu od oleju kokosowego jest bardziej zwarty, dzięki czemu jest świetnym dodatkiem do omletów, ciast czy batonów. Sprawdza się też jako dodatek do smoothies, czy jako zdrowy zamiennik śmietany, jako uwieńczenie deseru owocowego   Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. W wyższej temperaturze mus przyjmuje płynną postać. Przed użyciem dokładnie wymieszać. Składniki: Mielony miąższ kokosowy Wartości odżywcze KruKam KruKam Pasta kokosowa 300g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2849 kJ / 691 kcal   Tłuszcz: 67g   w tym tłuszcze nasycone: 63g   Węglowodany: 9.1g   w tym cukry: 0g   Błonnik: 15g   Białko: 6.1g   Sól: 0.04g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
10,90
10,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta orzechowa 100% 500g
KruKam Pasta orzechowa 100% 500g Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są teżbogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.   Obecność kawałków orzechów w maśle orzechowym, z pewnością spowoduje zainteresowanie i przychylność dzieci, otwartych na ciekawe i nowe pomysły także w swoim codziennym menu. Właśnie dla nich produkt ten stanowi idealną propozycją na zdrowe, energetyczne śniadanie czy przekąskę. Nie od dziś wiadomo, żeorzechy są najlepszym "paliwem dla mózgu".   Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca. Składniki: 100% orzechy ziemne prażone, bez dodatków. Wartości odżywcze KruKam Pasta orzechowa 100% 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2354 kJ/ 560 kcal * Tłuszcz: 46,1 g * w tym tłuszcze nasycone: 6,1 g * Węglowodany: 19,2 g * w tym cukry: sacharoza / skrobia 6,2 g / 5,5 g * Błonnik: 7,3 g * Sód 0,016 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
12,90
15,00 zł
1
/
2
... 2
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj