KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu KruKam Pasta z orzechów makadamia 150g
Orzechy makadamia - słodkie i bogate w cenny tłuszcz smakołyki Orzechy makadamia (macadamia) to pożywna i zdrowa (choć wysokokaloryczna!) przekąska. Niestety nie są one w naszym kraju zbyt popularne - m.in. dlatego, iż, faktycznie, ich cena jest stosunkowo wysoka. Jak się jednak okaże, warto, choć raz na jakiś czas, zakupić orzechy makadamia i cieszyć się ich wyjątkowym smakiem oraz wartościami odżywczymi (i płynącymi z nich właściwościami). Już nawet małe ich porcje są w stanie znacząco wpłynąć na nasze samopoczucie, ogólną witalność oraz stan zdrowia. Orzechy makadamia są istną skarbnicą witamin i minerałów. Stanowią bowiem dobre źródło witamin: B2, B3 (PP), B5, B6, E, minerałów: wapnia, fosforu, żelaza, potasu, cynku, magnezu i selenu. W odniesieniu do witaminy B1 oraz składników mineralnych: miedzi i manganu można je nazwać prawdziwą kopalnią tych składników. Warto wiedzieć, iż 100 gramowa porcja orzechów makadamia pokrywa ponad 100% dziennego zapotrzebowania na witaminę B1, ponad 80% dziennego zapotrzebowania na ów pierwszy pierwiastek i ponad 200% zapotrzebowania na ten drugi! To wartości naprawdę godne uwagi. Poza tym, orzechy makadamia są wspaniałym źródłem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz błonnika (prawie 9 g w 100 gramowej porcji). KruKam Pasta z orzechów makadamia 150g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 3003 kJ/ 715 kcal * Tłuszcz: 68,4 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9 g * Węglowodany: 9,4 g * w tym cukry: 3,6 g * Błonnik: 3,7 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona    
21,90
22,00 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu KruKam Pasta z orzechów pinii 150g
KruKam Pasta z orzechów pinii 150g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 3032 kJ/ 722 kcal * Tłuszcz: 72 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,2 g * Węglowodany: 4,4 g * w tym cukry: 4,0 g * Błonnik: 9,6 g * Sól: 0 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona    
31,90
32,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta kokosowa 5kg
KruKam Pasta kokosowa 5kg Pasta kokosowa jest wytwarzana poprzez zmielenie miąższu kokosa. W wyższej temperaturze przyjmuje postać gęstego kremu. Mus kokosowy, który często nazywany jest też masłem kokosowym, jest smacznym źródłem błonnika, potasu, magnezu i żelaza. Dzięki witaminie D jest sprzymierzeńcem walki z depresją, a witamina K w nim zawarta, pomaga w nauce, wspierając procesy neurologiczne. W odróżnieniu od oleju kokosowego jest bardziej zwarty, dzięki czemu jest świetnym dodatkiem do omletów, ciast czy batonów. Sprawdza się też jako dodatek do smoothies, czy jako zdrowy zamiennik śmietany, jako uwieńczenie deseru owocowego   Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. W wyższej temperaturze mus przyjmuje płynną postać. Przed użyciem dokładnie wymieszać. Składniki: Mielony miąższ kokosowy Wartości odżywcze KruKam KruKam Pasta kokosowa 5kg Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2849 kJ / 691 kcal   Tłuszcz: 67g   w tym tłuszcze nasycone: 63g   Węglowodany: 9.1g   w tym cukry: 0g   Błonnik: 15g   Białko: 6.1g   Sól: 0.04g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
129,90
140,00 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu KruKam Pasta orzechowa 100% crunchy 5kg
KruKam Pasta orzechowa 100% crunchy 5kg Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są teżbogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.   Obecność kawałków orzechów w maśle orzechowym, z pewnością spowoduje zainteresowanie i przychylność dzieci, otwartych na ciekawe i nowe pomysły także w swoim codziennym menu. Właśnie dla nich produkt ten stanowi idealną propozycją na zdrowe, energetyczne śniadanie czy przekąskę. Nie od dziś wiadomo, żeorzechy są najlepszym "paliwem dla mózgu".   Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca. Składniki: Masło orzechowe crunchy, orzechy arachidowe mielone 100% Wartości odżywcze KruKam Pasta orzechowa 100% crunchy 5kg Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2354 kJ/ 560 kcal * Tłuszcz: 46,1 g * w tym tłuszcze nasycone: 6,1 g * Węglowodany: 19,2 g * w tym cukry: sacharoza/skrobia 6,2 g/5,5 g * Błonnik: 7,3 g * Sód: 0,016 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
89,90
100,00 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu KruKam Pasta orzechowa 100% 5kg
KruKam Pasta orzechowa 100% 5kg Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są teżbogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.   Obecność kawałków orzechów w maśle orzechowym, z pewnością spowoduje zainteresowanie i przychylność dzieci, otwartych na ciekawe i nowe pomysły także w swoim codziennym menu. Właśnie dla nich produkt ten stanowi idealną propozycją na zdrowe, energetyczne śniadanie czy przekąskę. Nie od dziś wiadomo, żeorzechy są najlepszym "paliwem dla mózgu".   Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca. Składniki: 100% orzechy ziemne prażone, bez dodatków. Wartości odżywcze KruKam Pasta orzechowa 100% 5kg Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2354 kJ/ 560 kcal * Tłuszcz: 46,1 g * w tym tłuszcze nasycone: 6,1 g * Węglowodany: 19,2 g * w tym cukry: sacharoza / skrobia 6,2 g / 5,5 g * Błonnik: 7,3 g * Sód 0,016 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
89,90
100,00 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu KruKam Masło z nerkowców 5kg
KruKam Masło z nerkowców 5kg Nerkowce to owoce nerkowca zachodniego (znanego także jako nanercz zachodni - Anacardium occidentale L.) - gatunku drzewa z rodziny nanerczowatych, który jest bliskim krewnym mango. Nerkowce pochodzą z obszarów tropikalnych Ameryki Południowej (głównie z Brazylii). Te, przypominające kształtem nerkę orzechy (stąd ich nazwa), są uprawiane również w Indiach, Wietnamie oraz Afryce Środkowej. Odmiana brazylijska ma większy rozmiar i charakteryzuje się słodkim smakiem, natomiast te pochodzące z upraw indyjskich są mniejsze, bardziej chrupkie, ale mniej słodkie. Składniki: Orzechy nerkowca Wartości odżywcze KruKam Masło z nerkowców 5kg Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2552kJ / 615kcal   Tłuszcz: 60g   w tym tłuszcze nasycone: 8.8g   Węglowodany: 20.8g   w tym cukry: 5g   Błonnik: b.d.   Białko: 21.2g   Sól: 0.01g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
289,90
300,00 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu KruKam Pasta sezamowa tahini 5kg
KruKam Pasta sezamowa Tahini 5kg Tahini, to podstawowy składnik wielu dań tradycyjnej kuchni blisko i dalekowschodniej oraz śródziemnomorskiej, a dokładnie greckiej. Jego historia sięga przeszło 4000 lat i niezwykle trudno jest jednoznacznie ustalić skąd dokładnie się wywodzi.Tahini (tahina), to pasta przygotowana na bazie nasion sezamu, uzyskiwana przez rozdrobnienie uprażonych, łuskanych nasion. Dzięki temu, że są one wcześniej prażone, tahini charakteryzuje się intensywnym aromatem oraz bogatym orzechowym smakiem, który zbliżony jest do masła orzechowego.Do produkcji tahini nie używa się żadnych składników chemicznych, ani konserwantów! Składniki: Sezam biały ziarno mielone Wartości odżywcze KruKam Pasta sezamowa Tahini 300g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2777kJ / 672kcal   Tłuszcz: 60g   w tym tłuszcze nasycone: 9.6g   Węglowodany: 3.6g   w tym cukry: 1.7g   Błonnik: b.d.   Białko: 25.4g   Sól: 0g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
149,90
150,00 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu KruKam Pasta pistacjowa 5kg
KruKam Pasta pistacjowa 5kg Składniki: Pistacje surowe Wartości odżywcze KruKam Pasta pistacjowa 5kg Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2550kJ / 609kcal * Tłuszcz: 45.97g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5.6g * Węglowodany: 29,65g * w tym cukry: b.d. * Błonnik: b.d. * Sól: 0g * Białko: 19g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
779,90
800,00 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu KruKam Pasta z orzechów laskowych 5kg
KruKam Pasta z orzechów laskowych 5kg Składniki: Orzechy laskowe mielone Wartości odżywcze KruKam Pasta z orzechów laskowych 5kg Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2920 kJ/ 698 kcal * Tłuszcz: 69 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g * Węglowodany: 17 g * w tym cukry: 2,8 g * Błonnik: 9,8 g * Sól: 0,004 g * Białko: 16,8 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
319,90
350,00 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu KruKam Pasta migdałowa 5kg
KruKam Pasta migdałowa 5kg Migdały - najlepsze źródło magnezu Migdałowiec jest rośliną uprawianą w basenie Morza Śródziemnego, a także w Kalifornii. Owoce migdałowca mają szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym jako składnik bakalii oraz dodatek do ciast i deserów. Ponadto często przerabiane są na marcepan, a z nasion migdałów tłoczy się bardzo odżywczy olej migdałowy. W kosmetyce olejek migdałowy stosowany jest jako składnik balsamów i kremów. Migdały są źródłem witaminy E i B2. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Migdały są również źródłem miedzi, manganu, cynku, fosforu, potasu. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.   Właściwości lecznicze migdałów: - zmniejszają ryzyko zawału serca - chronią przed miażdżycą - wpływają korzystnie na układ nerwowy - poprawiają pamięć i koncentrację - obniżają ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera - stanowią świetny element profilaktyki przeciwnowotworowej - oddziałują alkalizująco na organizm - budują mocne kości i zęby - opóźniają procesy starzenia - przywracają zdrowy i piękny wygląd włosom i paznokciom - wpływają korzystnie na układ odpornościowy. - zapobiegają cukrzycy Składniki: Migdały mielone Wartości odżywcze KruKam Pasta migdałowa 5kg Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2559 kJ / 619 kcal * Tłuszcz: 53 g * w tym tłuszcze nasycone: 4 g * Węglowodany: 7,5 g * w tym cukry: 4,9 g * Błonnik: 12 g * Białko: 22 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
289,90
300,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta orzechowa 100% crunchy 900g
KruKam Pasta orzechowa 100% crunchy 900g Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są teżbogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.   Obecność kawałków orzechów w maśle orzechowym, z pewnością spowoduje zainteresowanie i przychylność dzieci, otwartych na ciekawe i nowe pomysły także w swoim codziennym menu. Właśnie dla nich produkt ten stanowi idealną propozycją na zdrowe, energetyczne śniadanie czy przekąskę. Nie od dziś wiadomo, żeorzechy są najlepszym "paliwem dla mózgu".   Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca. Składniki: Masło orzechowe crunchy, orzechy arachidowe mielone 100% Wartości odżywcze KruKam Pasta orzechowa 100% crunchy 900g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2354 kJ/ 560 kcal * Tłuszcz: 46,1 g * w tym tłuszcze nasycone: 6,1 g * Węglowodany: 19,2 g * w tym cukry: sacharoza/skrobia 6,2 g/5,5 g * Błonnik: 7,3 g * Sód: 0,016 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
19,90
20,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta migdałowa 900g
KruKam Pasta migdałowa 900g Migdały - najlepsze źródło magnezu Migdałowiec jest rośliną uprawianą w basenie Morza Śródziemnego, a także w Kalifornii. Owoce migdałowca mają szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym jako składnik bakalii oraz dodatek do ciast i deserów. Ponadto często przerabiane są na marcepan, a z nasion migdałów tłoczy się bardzo odżywczy olej migdałowy. W kosmetyce olejek migdałowy stosowany jest jako składnik balsamów i kremów. Migdały są źródłem witaminy E i B2. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Migdały są również źródłem miedzi, manganu, cynku, fosforu, potasu. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.   Właściwości lecznicze migdałów: - zmniejszają ryzyko zawału serca - chronią przed miażdżycą - wpływają korzystnie na układ nerwowy - poprawiają pamięć i koncentrację - obniżają ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera - stanowią świetny element profilaktyki przeciwnowotworowej - oddziałują alkalizująco na organizm - budują mocne kości i zęby - opóźniają procesy starzenia - przywracają zdrowy i piękny wygląd włosom i paznokciom - wpływają korzystnie na układ odpornościowy. - zapobiegają cukrzycy Składniki: Migdały mielone Wartości odżywcze KruKam Pasta migdałowa 900g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2559 kJ / 619 kcal * Tłuszcz: 53 g * w tym tłuszcze nasycone: 4 g * Węglowodany: 7,5 g * w tym cukry: 4,9 g * Błonnik: 12 g * Białko: 22 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
61,90
64,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pieprz syczuański ziarno 25g
KruKam Pieprz syczuański 25g Składniki: Pieprz Wartości odżywcze KruKam Pieprz syczuański 25g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: - * Tłuszcz: - * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: - * Węglowodany: - * w tym cukry: - * Błonnik: - * Białko: - * Sól: - * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
6,90
6,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kasza jaglana 1000g
KruKam Kasza jaglana 1000g Kasza jaglana to nic innego jak łuskane proso. Pod względem wartości odżywczych jakie w sobie zawiera, można ją porównywać z kaszą gryczaną. Ma bardzo mało skrobi za to dostarcza dużą ilość białka, które jest bardzo łatwo przyswajane. Znajdziemy w niej również witaminy z grupy B: B1 (tiamina), B2 (ryboflawina), B6 (pirydoksyna) oraz żelazo czy miedź, krzem, witaminę E i lecytynę.   Zastosowanie : Wielką zaletą kaszy jaglanej jest jej uniwersalność. Kaszę jaglaną można ją jeść o każdej porze – rano na ciepło (zastępując nią płatki owsiane), na obiad (zamiast ziemniaków albo w zupie), na kolację w sałatce, a nawet na deser (budyń jaglany)!     Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: kasza jaglana może zwierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy, soji Wartości odżywcze KruKam Kasza jaglana 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1449 kJ/346 kcal * Tłuszcz: 2,9 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,6 g * Węglowodany: 71,6 g * w tym cukry: 0,1 g * Błonnik: 3,2 g * Białko: 10,5 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
9,90
10,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kasza bulgur 1000g
KruKam Kasza Bulgur 1000g Kasza bulgur jest otrzymywana z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy durum - najbardziej wartościowej odmiany pszenicy. Dietetycy są zgodni, że produkty na bazie pszenicy durum są zdecydowanie zdrowsze niż te na bazie zwykłej pszenicy, gdyż posiadają więcej witamin, pierwiastków mineralnych i innych substancji, które korzystnie wpływają na organizm. Kasza bulgur zawiera ściśle ze sobą współpracujące składniki mineralne, które odpowiadają za prawidłową pracę układu sercowo-naczyniowego: potas, wapń, magnez i sód.     Zastosowanie :  Stosowana w kuchni jako dodatek do dań mięsnych, sałatek i śniadań. Kaszę bulgur zalej lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody). Następnie gotuj bez przykrycia ok. 7 min. Po tym czasie zdejmij z ognia, przykryj i pozostaw do spęcznienia.   Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: kasza turecka - bulgur może zwierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy, soji Wartości odżywcze KruKam Kasza Bulgur 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1432 kJ/342 kcal * Tłuszcz: 1,33 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,23g * Węglowodany: 75,87 g * w tym cukry: 0,41 g * Błonnik: 12,5 g * Białko: 12,29 g * Sól: 0.04 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
9,90
10,00 zł
Zdjęcie produktu Krukam Czarnuszka 250g
Krukam Czarnuszka 250g Czarnuszka siewna - (Nigella sativa L.) - (inne jej nazwy to: czarnucha, kmin czarny, panna w zieleni, kąkolnica, kwiat kopru, kolendra rzymska, kwiat gałki muszkatołowej) - to roślina jednoroczna z rodziny jaskrowatych. Pochodzi z Bliskiego Wschodu, znana była już w starożytnej Asyrii i wspomniana jest w Biblii, a jako pierwszy opisał ją grecki lekarzDioskurides Pedanios.     Wszędzie tam, gdzie pojawia się stan zapalny czarnuszka stanowi niezrównany oręż aby się z nim rozprawić. Również wszędzie tam, gdzie szwankuje system immunologiczny. Dlaczego tak się dzieje? Otóż nasionka czarnuszki posiadają ponad 100 aktywnych substancji, z czego część zapewne nie została jeszcze przez naukowców odkryta. To prawdziwa skarbnica związków biologicznie aktywnych!   Znane jest jej działanie żółciopędne, moczopędne, wiatropędne, przeciwbakteryjne, przeciwbólowe oraz rozkurczające na mięśnie gładkie, wzmaga wydzielanie mleka, poprawia trawienie, reguluje miesiączkę i wzmacnia odporność.   obniża poziom cukru we krwi zmniejsza ryzyko zakrzepów i zatorów działa przeciwbólowo w bólach różnego pochodzenia (dzięki malantynie) i uspokaja działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybicznie i antywirusowo zwalcza pasożyty odkaża układ pokarmowy i oddechowy działa moczopędnie i przeciwobrzękowo odtruwa miąższ wątroby ze związków toksycznych i nadmiaru leków, co wykazano w badaniach klinicznych stymuluje układ odpornościowy (w tym syntezę interferonu) - sprawia, że organizm z większą łatwością eliminuje pierwsze objawy grypy i przeziębienia oraz ma więc więcej sił, które może zużyć do walki z uczuleniami przydatna również podczas leczenia zapalenia zatok oraz kataru czarnuszka siewna działa przeciwnowotworowo dzięki alfa-hederynie hamuje odczyny autoagresji immunologicznej, stąd jako jedna z niewielu roślin znajduje zastosowanie w leczeniu tocznia, alergii, reumatyzmu, łuszczycy szwajcarskie badania wskazują na skuteczność wyciągu w ochronie wątroby i żołądka (do głównych fosfolipidów należy ważna dla regeneracji wątroby fosfatydylocholina (46–48% całkowitej ilości fosfolipidów) olejek eteryczny z czarnuszki i jej wyciągi powstrzymują ataki astmy Składniki: czarnuszka ziarno produkt może zawierać śladowe ilości: gluten, orzechów, sezamu, gorczycy, soji  
8,90
9,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Nasiona chia 150g
KruKam Nasiona Chia 150g Chia pochodzi z Gwatemali oraz centralnej i południowej części Meksyku. Ze względu na niepowtarzalne wartości odżywcze jej ziaren uprawiana była przez Azteków już w czasach prekolumbijskich.   Co zatem kryją w sobie te niepozorne nasionka? Nasiona chia to najbogatsze roślinne źródło kwasów Omega-3. Olej z nasion chia zawiera 30% kwasów omega-3 oraz 40% kwasów omega-6. Zakłada się, że jest to optymalna równowaga egzogennych kwasów tłuszczowych. Niski indeks glikemiczny sprawia, że nasiona chia są idealne dla diabetyków.  Ogromna zawartość błonnika Nasiona chia wykazują imponującą zawartość antyoksydantów oraz witamin i minerałów takich jak wapń, fosfor, magnez, żelazo, niacyna i cynk. Charakteryzują się również wysoką zawartością łatwo przyswajalnego białka.   Z czym to się je?   W zasadzie to kwestia wyobraźni i upodobań. Istnieją dziesiątki sposobów na włączenie ziaren chia do diety. Oto kilka z nich: Wrzuć je w całości do porannej porcji płatków, owsianki, jogurtu, etc. Dodawaj do sałatek, omletów, dań typu stir-fry, gotowanych ziemniaków, ryżu, fasoli czy soczewicy. Zmielone używaj do pieczenia chleba i ciast łącząc je z mąką. Zmiksuj z koktajlem owocowym. Zalej gorącą wodą (tak jak siemię lniane), by uzyskać żel świetnie nawadniający organizm. Zmiksuj z masłem orzechowym lub nutellą. Podgryzaj surowe jako przekąskę. Sproszkowanego ziarna używaj do zagęszczania zup, gulaszów i masy mięsnej. Ze zmielonych nasion przyrządź zdrowy budyń. Zmiksuj z miodem, cynamonem i suszonymi owocami jako alternatywę do tradycyjnego dżemu Składniki: nasiona chia - szałwia hiszpańska Wartości odżywcze KruKam Nasiona Chia 150g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2096 kJ/ 505 kcal * Tłuszcz: 31 g * w tym tłuszcze nasycone: 2,3 g * Węglowodany: 25 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: - * Białko: 20 g * Sól 0.04 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
5,90
6,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Ryż do sushi 1000g
KruKam Ryż do sushi 1000g Ryż do sushi to główny składnik popularnego japońskiego dania. Po ugotowaniu ma idealną delikatnie sypką i lepką konsystencję co pozwala łatwo zawinąć go w rolki. wypłukujemy i wsypujemy ryż do garnka i dodajemy na jedną szklankę ryżu 1,25 szklanki wody. Ryż gotujemy na wysokim ogniu przez minutę/dwie dopóki nie zagotuje się woda, następnie skręcamy gaz na minimum i przykrywamy garnek. Gotujemy dopóki nie zniknie poziom wody nad ryżem lub gdy powierzchnia przestanie „bąblować”.    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: ryż do sushi Wartości odżywcze KruKam Ryż do sushi 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1547 kJ/ 370 kcal * Tłuszcz: 0,6 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,2 g * Węglowodany: 81,7 g * w tym cukry: 0,2 g * Błonnik: 2,8 g * Białko: 6,8 g * Sól: 0 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
10,90
11,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka z tapioki 500g
KruKam Mąka z tapioki 500g Mąka (skrobia) z tapioki to produkt bezglutenowy, wegański i hipoalergiczny. Nie posiada charakterystycznego smaku, ani zapachu, co sprawia, że śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak. TAPIOKA to produkt skrobiowy pozyskiwany z bulw korzeniowych manioku. Tapioka zawiera lekkostrawne węglowodany.   Tapioka to skrobia pozyskiwana z korzenia manioka, czyli z najbardziej wartościowej części tej rośliny. Maniok to krzew rosnący w Boliwii, Paragwaju. Maniok stał się odpowiednikiem naszego ziemniaka w strefie klimatu umiarkowanego.   Używana w kuchni indyjskiej i innych południowo-azjatyckich głównie do zagęszczania, do lekkich puddingów, ale też jako składnik ciasta do pierożków.   Mąki (skrobii)z tapioki używa się:   do wypieku chleba (jest to najpopularniejszy chleb w Brazylii), sprawdza się do wypieku ciastek i ciast bezglutenowych, do puddingu, do zagęszczania zup, sosów, do wyrobu niektórych de Mąka z tapioki to produkt bezglutenowy, wegański i hipoalergiczny. Nie posiada charakterystycznego smaku, ani zapachu, co sprawia, że śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak. TAPIOKA to produkt skrobiowy pozyskiwany z bulw korzeniowych MANIOKU. Tapioka zawiera lekkostrawne węglowodany. Składniki: Skrobia z tapioki Wartości odżywcze KruKam Mąka z tapioki 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1524 kJ/ 364 kcal * Tłuszcz: 0,1 g * w tym tłuszcze nasycone: 0 g * Węglowodany: 91 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: - * Białko: 0,1 g * Sól: 0,1 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
8,90
9,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka kokosowa 500g
KruKam Mąka kokosowa 500g Mąka kokosowa to naturalny produkt uboczny, powstający podczas produkcji mleka kokosowego. Uzyskiwana na skutek usunięcia większości płynów oraz tłuszczów z miąższu orzecha kokosowego, a następnie dokładnie mielona. Kolorem i wyglądem przypomina mąkę pszenną, jednak o wyraźnym zapachu kokosa. Mąka kokosowa składa się przede wszystkim z oleju kokosowego (14%) oraz błonnika (aż 58%), a także wody, białka i niewielkiej ilości węglowodanów. Tak wysoka zawartość błonnika i niska węglowodanów, sprawia że jest to doskonały produkt dla osób będących na diecie nisko węglowodanowej. Jest również doskonałym źródłem kwasu laurowego i tłuszczów nasyconych. Mąka kokosowa zawiera również znaczne ilości manganu, witaminę C i tiaminę. Dzięki temu, że zawiera naturalny cukier, wypieki potrzebują mniej cukru. Sama mąka natomiast ma lekko słodki smak kokosa. Wspaniale sprawdza się również jako dodatek do koktajli owocowych i mlecznych, a także jako zagęszczacz do zup i sosów.  Składniki: Mąka kokosowa  Wartości odżywcze KruKam Mąka kokosowa 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1492 kJ/359 kcal * Tłuszcz: 13,5 g * w tym tłuszcze nasycone: 12,8 g * Węglowodany: 22,6 g * w tym cukry: 19,5 g * Błonnik: 35,2 g * Białko: 19,2 g * Sól: 0,08 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
8,90
9,00 zł
1
/
2
/
3
... 3
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj