KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Zdjęcie produktu KruKam Pieprz syczuański ziarno 25g
KruKam Pieprz syczuański 25g Składniki: Pieprz Wartości odżywcze KruKam Pieprz syczuański 25g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: - * Tłuszcz: - * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: - * Węglowodany: - * w tym cukry: - * Błonnik: - * Białko: - * Sól: - * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
6,90
6,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kasza jaglana 1000g
KruKam Kasza jaglana 1000g Kasza jaglana to nic innego jak łuskane proso. Pod względem wartości odżywczych jakie w sobie zawiera, można ją porównywać z kaszą gryczaną. Ma bardzo mało skrobi za to dostarcza dużą ilość białka, które jest bardzo łatwo przyswajane. Znajdziemy w niej również witaminy z grupy B: B1 (tiamina), B2 (ryboflawina), B6 (pirydoksyna) oraz żelazo czy miedź, krzem, witaminę E i lecytynę.   Zastosowanie : Wielką zaletą kaszy jaglanej jest jej uniwersalność. Kaszę jaglaną można ją jeść o każdej porze – rano na ciepło (zastępując nią płatki owsiane), na obiad (zamiast ziemniaków albo w zupie), na kolację w sałatce, a nawet na deser (budyń jaglany)!     Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: kasza jaglana może zwierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy, soji Wartości odżywcze KruKam Kasza jaglana 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1449 kJ/346 kcal * Tłuszcz: 2,9 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,6 g * Węglowodany: 71,6 g * w tym cukry: 0,1 g * Błonnik: 3,2 g * Białko: 10,5 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
9,90
10,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kasza bulgur 1000g
KruKam Kasza Bulgur 1000g Kasza bulgur jest otrzymywana z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy durum - najbardziej wartościowej odmiany pszenicy. Dietetycy są zgodni, że produkty na bazie pszenicy durum są zdecydowanie zdrowsze niż te na bazie zwykłej pszenicy, gdyż posiadają więcej witamin, pierwiastków mineralnych i innych substancji, które korzystnie wpływają na organizm. Kasza bulgur zawiera ściśle ze sobą współpracujące składniki mineralne, które odpowiadają za prawidłową pracę układu sercowo-naczyniowego: potas, wapń, magnez i sód.     Zastosowanie :  Stosowana w kuchni jako dodatek do dań mięsnych, sałatek i śniadań. Kaszę bulgur zalej lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody). Następnie gotuj bez przykrycia ok. 7 min. Po tym czasie zdejmij z ognia, przykryj i pozostaw do spęcznienia.   Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: kasza turecka - bulgur może zwierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy, soji Wartości odżywcze KruKam Kasza Bulgur 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1432 kJ/342 kcal * Tłuszcz: 1,33 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,23g * Węglowodany: 75,87 g * w tym cukry: 0,41 g * Błonnik: 12,5 g * Białko: 12,29 g * Sól: 0.04 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
9,90
10,00 zł
Zdjęcie produktu Krukam Czarnuszka 250g
Krukam Czarnuszka 250g Czarnuszka siewna - (Nigella sativa L.) - (inne jej nazwy to: czarnucha, kmin czarny, panna w zieleni, kąkolnica, kwiat kopru, kolendra rzymska, kwiat gałki muszkatołowej) - to roślina jednoroczna z rodziny jaskrowatych. Pochodzi z Bliskiego Wschodu, znana była już w starożytnej Asyrii i wspomniana jest w Biblii, a jako pierwszy opisał ją grecki lekarzDioskurides Pedanios.     Wszędzie tam, gdzie pojawia się stan zapalny czarnuszka stanowi niezrównany oręż aby się z nim rozprawić. Również wszędzie tam, gdzie szwankuje system immunologiczny. Dlaczego tak się dzieje? Otóż nasionka czarnuszki posiadają ponad 100 aktywnych substancji, z czego część zapewne nie została jeszcze przez naukowców odkryta. To prawdziwa skarbnica związków biologicznie aktywnych!   Znane jest jej działanie żółciopędne, moczopędne, wiatropędne, przeciwbakteryjne, przeciwbólowe oraz rozkurczające na mięśnie gładkie, wzmaga wydzielanie mleka, poprawia trawienie, reguluje miesiączkę i wzmacnia odporność.   obniża poziom cukru we krwi zmniejsza ryzyko zakrzepów i zatorów działa przeciwbólowo w bólach różnego pochodzenia (dzięki malantynie) i uspokaja działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybicznie i antywirusowo zwalcza pasożyty odkaża układ pokarmowy i oddechowy działa moczopędnie i przeciwobrzękowo odtruwa miąższ wątroby ze związków toksycznych i nadmiaru leków, co wykazano w badaniach klinicznych stymuluje układ odpornościowy (w tym syntezę interferonu) - sprawia, że organizm z większą łatwością eliminuje pierwsze objawy grypy i przeziębienia oraz ma więc więcej sił, które może zużyć do walki z uczuleniami przydatna również podczas leczenia zapalenia zatok oraz kataru czarnuszka siewna działa przeciwnowotworowo dzięki alfa-hederynie hamuje odczyny autoagresji immunologicznej, stąd jako jedna z niewielu roślin znajduje zastosowanie w leczeniu tocznia, alergii, reumatyzmu, łuszczycy szwajcarskie badania wskazują na skuteczność wyciągu w ochronie wątroby i żołądka (do głównych fosfolipidów należy ważna dla regeneracji wątroby fosfatydylocholina (46–48% całkowitej ilości fosfolipidów) olejek eteryczny z czarnuszki i jej wyciągi powstrzymują ataki astmy Składniki: czarnuszka ziarno produkt może zawierać śladowe ilości: gluten, orzechów, sezamu, gorczycy, soji  
8,90
9,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Nasiona chia 150g
KruKam Nasiona Chia 150g Chia pochodzi z Gwatemali oraz centralnej i południowej części Meksyku. Ze względu na niepowtarzalne wartości odżywcze jej ziaren uprawiana była przez Azteków już w czasach prekolumbijskich.   Co zatem kryją w sobie te niepozorne nasionka? Nasiona chia to najbogatsze roślinne źródło kwasów Omega-3. Olej z nasion chia zawiera 30% kwasów omega-3 oraz 40% kwasów omega-6. Zakłada się, że jest to optymalna równowaga egzogennych kwasów tłuszczowych. Niski indeks glikemiczny sprawia, że nasiona chia są idealne dla diabetyków.  Ogromna zawartość błonnika Nasiona chia wykazują imponującą zawartość antyoksydantów oraz witamin i minerałów takich jak wapń, fosfor, magnez, żelazo, niacyna i cynk. Charakteryzują się również wysoką zawartością łatwo przyswajalnego białka.   Z czym to się je?   W zasadzie to kwestia wyobraźni i upodobań. Istnieją dziesiątki sposobów na włączenie ziaren chia do diety. Oto kilka z nich: Wrzuć je w całości do porannej porcji płatków, owsianki, jogurtu, etc. Dodawaj do sałatek, omletów, dań typu stir-fry, gotowanych ziemniaków, ryżu, fasoli czy soczewicy. Zmielone używaj do pieczenia chleba i ciast łącząc je z mąką. Zmiksuj z koktajlem owocowym. Zalej gorącą wodą (tak jak siemię lniane), by uzyskać żel świetnie nawadniający organizm. Zmiksuj z masłem orzechowym lub nutellą. Podgryzaj surowe jako przekąskę. Sproszkowanego ziarna używaj do zagęszczania zup, gulaszów i masy mięsnej. Ze zmielonych nasion przyrządź zdrowy budyń. Zmiksuj z miodem, cynamonem i suszonymi owocami jako alternatywę do tradycyjnego dżemu Składniki: nasiona chia - szałwia hiszpańska Wartości odżywcze KruKam Nasiona Chia 150g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2096 kJ/ 505 kcal * Tłuszcz: 31 g * w tym tłuszcze nasycone: 2,3 g * Węglowodany: 25 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: - * Białko: 20 g * Sól 0.04 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
4,90
Zdjęcie produktu KruKam Ryż do sushi 1000g
KruKam Ryż do sushi 1000g Ryż do sushi to główny składnik popularnego japońskiego dania. Po ugotowaniu ma idealną delikatnie sypką i lepką konsystencję co pozwala łatwo zawinąć go w rolki. wypłukujemy i wsypujemy ryż do garnka i dodajemy na jedną szklankę ryżu 1,25 szklanki wody. Ryż gotujemy na wysokim ogniu przez minutę/dwie dopóki nie zagotuje się woda, następnie skręcamy gaz na minimum i przykrywamy garnek. Gotujemy dopóki nie zniknie poziom wody nad ryżem lub gdy powierzchnia przestanie „bąblować”.    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: ryż do sushi Wartości odżywcze KruKam Ryż do sushi 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1547 kJ/ 370 kcal * Tłuszcz: 0,6 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,2 g * Węglowodany: 81,7 g * w tym cukry: 0,2 g * Błonnik: 2,8 g * Białko: 6,8 g * Sól: 0 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
10,90
11,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka z komosy ryżowej 250g
KruKam Mąka z komosy ryżowej 250g Mąka z komosy ryżowej z Peru z ziarna komosy ryżowej.  Składniki: ziarno komosy ryżowej mielone 100% Wartości odżywcze KruKam Mąka z komosy ryżowej 250g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1540 kJ/ 368 kcal * Tłuszcz: 6,07 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,7 g * Węglowodany: 57,16 g * w tym cukry: 0,1 g * Błonnik: 7 g * Białko: 14,12 g   Sól:   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
5,90
7,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka z tapioki 500g
KruKam Mąka z tapioki 500g Mąka (skrobia) z tapioki to produkt bezglutenowy, wegański i hipoalergiczny. Nie posiada charakterystycznego smaku, ani zapachu, co sprawia, że śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak. TAPIOKA to produkt skrobiowy pozyskiwany z bulw korzeniowych manioku. Tapioka zawiera lekkostrawne węglowodany.   Tapioka to skrobia pozyskiwana z korzenia manioka, czyli z najbardziej wartościowej części tej rośliny. Maniok to krzew rosnący w Boliwii, Paragwaju. Maniok stał się odpowiednikiem naszego ziemniaka w strefie klimatu umiarkowanego.   Używana w kuchni indyjskiej i innych południowo-azjatyckich głównie do zagęszczania, do lekkich puddingów, ale też jako składnik ciasta do pierożków.   Mąki (skrobii)z tapioki używa się:   do wypieku chleba (jest to najpopularniejszy chleb w Brazylii), sprawdza się do wypieku ciastek i ciast bezglutenowych, do puddingu, do zagęszczania zup, sosów, do wyrobu niektórych de Mąka z tapioki to produkt bezglutenowy, wegański i hipoalergiczny. Nie posiada charakterystycznego smaku, ani zapachu, co sprawia, że śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak. TAPIOKA to produkt skrobiowy pozyskiwany z bulw korzeniowych MANIOKU. Tapioka zawiera lekkostrawne węglowodany. Składniki: Skrobia z tapioki Wartości odżywcze KruKam Mąka z tapioki 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1524 kJ/ 364 kcal * Tłuszcz: 0,1 g * w tym tłuszcze nasycone: 0 g * Węglowodany: 91 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: - * Białko: 0,1 g * Sól: 0,1 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
7,90
7,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka kokosowa 500g
KruKam Mąka kokosowa 500g Mąka kokosowa to naturalny produkt uboczny, powstający podczas produkcji mleka kokosowego. Uzyskiwana na skutek usunięcia większości płynów oraz tłuszczów z miąższu orzecha kokosowego, a następnie dokładnie mielona. Kolorem i wyglądem przypomina mąkę pszenną, jednak o wyraźnym zapachu kokosa. Mąka kokosowa składa się przede wszystkim z oleju kokosowego (14%) oraz błonnika (aż 58%), a także wody, białka i niewielkiej ilości węglowodanów. Tak wysoka zawartość błonnika i niska węglowodanów, sprawia że jest to doskonały produkt dla osób będących na diecie nisko węglowodanowej. Jest również doskonałym źródłem kwasu laurowego i tłuszczów nasyconych. Mąka kokosowa zawiera również znaczne ilości manganu, witaminę C i tiaminę. Dzięki temu, że zawiera naturalny cukier, wypieki potrzebują mniej cukru. Sama mąka natomiast ma lekko słodki smak kokosa. Wspaniale sprawdza się również jako dodatek do koktajli owocowych i mlecznych, a także jako zagęszczacz do zup i sosów.  Składniki: Mąka kokosowa  Wartości odżywcze KruKam Mąka kokosowa 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1492 kJ/359 kcal * Tłuszcz: 13,5 g * w tym tłuszcze nasycone: 12,8 g * Węglowodany: 22,6 g * w tym cukry: 19,5 g * Błonnik: 35,2 g * Białko: 19,2 g * Sól: 0,08 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
8,90
9,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Płatki jaglane 500g
KruKam Płatki jaglane 500g Płatki jaglane wytwarzane są ze zboża, które tradycją uprawy sięga odległych czasów. Mianowicie, otrzymuje się je z gniecionych ziaren prosa. Płatki jaglane nie mają wyraźnego smaku, ale za to charakteryzują się chrupką strukturą. Nadają się do spożywania z mlekiem, jogurtem czy ulubionymi owocami. Produkty jaglane, jak kasza, otręby czy mąka, są powszechnie uznawane za zdrowe i korzystnie wpływające na zdrowie człowieka.Zdrowa alternatywa dla tradycyjnego śniadania Musli zawiera dużo błonnika, białka roślinnego witamin i mikroelementów.   Zastosowanie : Płatki jaglane można jeść po zagotowaniu lub na surowo. Doskonale komponują się z jogurtem, mlekiem i owocami oraz sprawdzają jako składnik muesli. Można z nich przyrządzić wyśmienity budyń oraz stosować w daniach wytrawnych jako dodatek do kotletów, panierka lub zagęstnik zup.   Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: Płatki jaglane Informacje o alergenach: nie zawiera Wartości odżywcze KruKam Płatki jaglane 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1449 kJ/346 kcal * Tłuszcz: 2,9 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,6 g * Węglowodany: 71,6 g * w tym cukry: 0,1 g * Błonnik: 3,2 g * Białko: 10,5 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
5,90
6,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Ryż basmati 1000g
KruKam Ryż basmati 1000g Ryż Basmati to odmiana ryżu białego charakteryzująca się długim i smukłym ziarnem. Posiada mniej skrobi, jest puszysty i bardzo delikatny. Basmati jest ryżem szlachetnym o wyrazistym, oryginalnym i lekko orzechowym smaku.   Prekursor ryżu długoziarnistego, o charakterystycznym aromacie, najpopularniejszy w Indiach i Pakistanie. Jego ziarna są dłuższe i cieńsze niż ziarna pozostałych odmian ryżu.    Zastosowanie :   Charakterystyczna odmiana ryżu o długich białych lub brązowych ziarnach, czyli basmati. Ma lekko migadałowo-orzechowy smak i zapach. Jest świetny to wszelkiego rodzaju sałatek oraz smażenia. Wspaniale komponuje się z rybami, mięsem lub potrawami kuchni orientalnej (przede wszystkim hinduskiej). Jego ziarna, w przeciwieństwie do innych gatunków, w procesie gotowania stają się grubsze, a dłuższe. To jedna z najtwardszych odmian, dzięki czemu zachowuje swoją sypkość; jeśli potrzebujemy ryżu, który się nie skleja, ze spokojem możemy sięgnąć po basmati.   Pzechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: ryż biał (basmati) Wartości odżywcze KruKam Ryż basmati 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1440 kJ / 333 kcal * Tłuszcz: 1,11 g * w tym tłuszcze nasycone: 0 g * Węglowodany: 75,56 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: - * Białko: 6,5 g * Sól: 0,02 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
11,90
12,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Ryż brązowy 1000g
KruKam Ryż brązowy naturalny 1000g Ryż brązowy - to pełnoziarniste ziarno ryżu wraz ze wszystkimi cennymi składnikami. Pozbawiony jest jedynie najbardziej zewnętrznej warstwy, która jest niejadalna. Jest cennym źródłem błonnika (zawiera 3 razy więcej błonnika niż ryż biały), dzięki czemu korzystnie wpływa na trawienie i syci na dłużej.   Jak gotować? Ryż wsypujemy do zimnej, nieosolonej wody w proporcji 1 szklanka ryżu na 2-2,5 szklanki wody. Doprowadzamy do wrzenia i od tego momentu gotujemy przez 25-30 minut, na wolnym ogniu, bez przykrycia aż ryż wchłonie wodę. Składniki: Ryż brązowy Wartości odżywcze KruKam Ryż brązowy naturalny 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1500 kJ/354 kcal * Tłuszcz: 3,2 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,8 g * Węglowodany: 72 g * w tym cukry: 0,7 g * Błonnik: 3,1 g * Białko: 7,7 g * Sól: 0,03 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
8,90
9,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Ryż czerwony 1000g
KruKam Ryż czerwony 1000g Ryż czerwony- powstaje na skutek fermentacji ziaren ryżu przez niektóre szczepy leczniczych drożdży. Jest znany już od ponad 2000 lat. Używany był kiedyś zarówno jako pożywienie, ale także jako lek. Jest cennym źródłem antyoksydantów, błonnika i witamin. Uważa się, że wspomaga układ krążenia oraz system odpornościowy. Jest delikatnie orzechowy w smaku. Ze względu na otoczkę ziarna jest twardszy od tradycyjnego białego ryżu.   Jak gotować? Ryż wsypujemy do osolonej wrzącej wody w stosunku 1 szklanka ryżu na 3 szklanki wody. Gotujemy na wolnym ogniu , bez przykrycia ok. 40 minut. Składniki: Ryż czerwony Wartości odżywcze KruKam Ryż czerwony 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1461 kJ/349 kcal * Tłuszcz: 2,33 g * w tym tłuszcze nasycone: 0 g * Węglowodany: 74,42 g * w tym cukry: 4,65 g * Błonnik: 7 g * Białko: 9,3 g * Sól: 0,8 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
14,90
14,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Ryż jaśminowy 1000g
KruKam Ryż jaśminowy 1000g Ryż jaśminowy - ryż bardzo ceniony w kulturze azjatyckiej, dzięki swojemu jaśminowemu aromatowi i lekko orzechowemu smaku. Używany jest w wielu tajskich potrawach. Charakterystyczną cechą są długie, kształtne ziarna. Duża zawartość skrobi sprawia, że jest on nieco bardziej kleisty, przez co idealnie nadaje się także do deserów. Jest bogaty w białka, wapń, fosfor oraz witaminę B1 i B6. Uważa się, że ma pozytywny wpływ na pracę trzustki, śledziony, a także żołądka.   Jak gotować? Ryż należy przepłukać kilkakrotnie pod bieżącą chłodną wodą. Następnie zalać ryż wodą w stosunku 1:1, osolić wodę oraz gotować pod przykryciem ok. 12 minut (aż ryż wchłonie całą wodę). Zdjąć garnek z ognia i pozostawić ryż przykryty jeszcze kilka minut. Składniki: Ryż jaśminowy Wartości odżywcze KruKam Ryż jaśminowy 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1566 kJ / 374 kcal * Tłuszcz: 1,03 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,294 g * Węglowodany: 80,89 g * w tym cukry: 0,33 g * Błonnik: 1,8 g * Białko: 7,51 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
11,90
12,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta daktylowa 1000g
KruKam Pasta daktylowa 1000g Pasta daktylowa to sprasowane i odsączone z wody daktyle bez pestek, poddane procesowi pasteryzacji i hermetycznie zamknięte. Pasta jest idealna do deserów, do smarowania spodów ciast, batonów, jako dodatek do koktajli. Zrobisz z niej również popularne "kulki mocy" obtaczając pastę w wiórkach kokosowych. Można ją wykorzystać do wypieku różnych rodzajów chleba i słodkich bułek. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów, sorbetów i słodyczy. Składniki: 100% daktyle Wartości odżywcze KruKam Pasta daktylowa 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1147 kJ/ 274 kcal * Tłuszcz: 0,5 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g * Węglowodany: 72,5 g * w tym cukry: 72,5 g * Potas: 648 mg 32 % Sól: 1,0 mg * Białko: 2,2 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona    
16,90
17,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta z orzechów pecan 150g
KruKam Pasta z orzechów pecan 150g Orzechy pekan zaliczane są do jednych z najszlachetniejszych gatunków orzechów. Podobne do orzechów włoskich, charakteryzują się maślanym posmakiem i aromatem, pozbawionym goryczki. Wizualnie przypominają orzechy włoskie (są nieco ciemniejsze od włoskich), jednak w smaku są o wiele słodsze i  delikatniejsze. Składniki: Orzechy Pecan Wartości odżywcze KruKam Pasta z orzechów pecan 150g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2930 kJ/ 700 kcal * Tłuszcz: 32,8 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,0 g * Węglowodany: 57,6 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: 2,6 g * Sól: 0,04 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona    
19,90
20,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta migdałowa crunchy 300g
KruKam Pasta migdałowa crunchy 300g Migdały - najlepsze źródło magnezu Migdałowiec jest rośliną uprawianą w basenie Morza Śródziemnego, a także w Kalifornii. Owoce migdałowca mają szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym jako składnik bakalii oraz dodatek do ciast i deserów. Ponadto często przerabiane są na marcepan, a z nasion migdałów tłoczy się bardzo odżywczy olej migdałowy. W kosmetyce olejek migdałowy stosowany jest jako składnik balsamów i kremów. Migdały są źródłem witaminy E i B2. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Migdały są również źródłem miedzi, manganu, cynku, fosforu, potasu. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.   Właściwości lecznicze migdałów: - zmniejszają ryzyko zawału serca - chronią przed miażdżycą - wpływają korzystnie na układ nerwowy - poprawiają pamięć i koncentrację - obniżają ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera - stanowią świetny element profilaktyki przeciwnowotworowej - oddziałują alkalizująco na organizm - budują mocne kości i zęby - opóźniają procesy starzenia - przywracają zdrowy i piękny wygląd włosom i paznokciom - wpływają korzystnie na układ odpornościowy. - zapobiegają cukrzycy Składniki: Migdały mielone Wartości odżywcze KruKam Pasta migdałowa crunchy 300g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2559 kJ/ 619 kcal * Tłuszcz: 53 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g * Węglowodany: 7,5 g * w tym cukry: 4,9 g * Błonnik: 12 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona    
22,90
22,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta z orzechów laskowych 300g
KruKam Pasta z orzechów laskowych 300g Składniki: Orzechy laskowe mielone Wartości odżywcze KruKam Pasta z orzechów laskowych 300g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2920 kJ/ 698 kcal * Tłuszcz: 69 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g * Węglowodany: 17 g * w tym cukry: 2,8 g * Błonnik: 9,8 g * Sól: 0,004 g * Białko: 16,8 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
20,90
20,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta z orzechów włoskich 300g
KruKam Pasta z orzechów włoskich 300g Składniki: orzechy włoskie prażone Wartości odżywcze KruKam Pasta z orzechów włoskich 300g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2699 kJ/ 645 kcal * Tłuszcz: 60,3 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,56 g * Węglowodany: 18 g * w tym cukry: 2,2 g * Błonnik: 6,5 g * Sód 0,004 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
19,90
20,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Olej kokosowy extra virgin 900ml
KruKam Olej kokosowy Extra Virgin zimnotłoczony 900ml Nasz olej kokosowy Extra Virgin uzyskiwany jest metodą zimnego tłoczenia z ręcznie zbieranych, dojrzałych kokosów. Olej jest nieoczyszczony, w pełni naturalny, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Nadaje się idealnie do celów zarówno spożywczych jak i kosmetycznych.   Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie.  Można go używać do smarowania pieczywa oraz pieczenia.  Bardzo dobrze nadaje się do smażenia. W kosmetyce używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy.   Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Olej w temperaturze powyżej 25'C przyjmuje postać płynną. Składniki: 100 % Olej kokosowy nierafinowany, kwas kaprylowy-C8 8g, kwas kaprynowy-C10 10g, kwas laurynowy-C12 48g, kwas mirystynowy-C14 17g, kwas palmitynowy-C16 9g, kwas stearynowy-C18 1,9g, kwasy nienasycone 6,4g, żelazo 0,6mg, wapń 2,25mg Wartości odżywcze KruKam Olej kokosowy Extra Virgin 900ml Produkt zawiera w 100ml % RWS Wartość energetyczna: 899 kcal   Tłuszcz: 99,88 g   w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 99,88 g   Węglowodany: 0 g   w tym cukry: 0 g   Błonnik: 0 g   Białko: 0 g   Sól: 0 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
27,90
28,99 zł
1
/
2
/
3
... 3
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj