KruKam Pasta daktylowa 1000g
Pasta daktylowa to sprasowane i odsączone z wody daktyle bez pestek, poddane procesowi pasteryzacji i hermetycznie zamknięte. Pasta jest idealna do deserów, do smarowania spodów ciast, batonów, jako dodatek do koktajli. Zrobisz z niej również popularne "kulki mocy" obtaczając pastę w wiórkach kokosowych. Można ją wykorzystać do wypieku różnych rodzajów chleba i słodkich bułek. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów, sorbetów i słodyczy.
Składniki:
100% daktyle
Wartości odżywcze KruKam Pasta daktylowa 1000g
Produkt zawiera |
w 100g |
% RWS |
Wartość energetyczna: |
1147 kJ/ 274 kcal |
* |
Tłuszcz: |
0,5 g |
* |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
0,5 g |
* |
Węglowodany: |
72,5 g |
* |
w tym cukry: |
72,5 g |
* |
Potas: |
648 mg |
32 % |
Sól: |
1,0 mg |
* |
Białko: |
2,2 g |
* |
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona