KruKam Mąka sojowa 1000g
Mąka sojowa otrzymywana jest ze zmielonych , nieprażonych ziaren soji.
Soja to roślina strączkowa która spokrewniona z takimi warzywami jak fasola jaś, groch czy soczewica.
Charakteryzuję sie lekko orzechowym smakiem i puszystą konsystencją.
Mąka ta jest bogata w białko roślinne, które z powozdeniem może zastąpić te zwierzęce. Mnogość soli mineralnych sprawia, że jest ona rekomendowana zarówno przez dietetyków jak i kucharzy.Jest całkowicie bezglutenowa i niemal pozbawiona skrobi. W porównaniu z białą mąką ma trzykrotnie niższy indeks glikemiczny.
Składniki:
Mąka sojowa
Wartości odżywcze KruKam Mąka sojowa 1000g
Produkt zawiera |
w 100g |
% RWS |
Wartość energetyczna: |
* |
* |
Tłuszcze: |
19,94 g |
* |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
2,88 g |
* |
Węglowodany: |
30,16 g |
* |
w tym cukry: |
7,33 g
|
* |
Błonnik: |
9,3 g |
* |
Sól: |
0,01 g |
* |
Białko: |
36,49 g |
* |
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona