KruKam KruKam Mąka jaglana 1000g
Kasza jaglana znana już była w neolicie, na terenach Indii, Chin oraz Afryki. Wzmianki o niej znajdziemy nawet w Starym Testamencie. Mąka jaglana jest doskonała do wypieku ciast, chleba oraz pierogów czy naleśników.
Mąka jaglana powstaje w wyniku zmielenia kaszy jaglanej. Ta z kolei pozyskiwana jest z prosa. Kasza jaglanajako jedyna z kasz działa zasadotwórczo dzięki czemu jest uważana za pożywienie pomocne w profilaktyce nowotworowej. Osoby cierpiące na nawracające zakwaszające organizm infekcje drożdżakowe, również powinny włączyć produkty jaglane do swojej diety. Zawarta w prosie lecytyna wpływa korzystnie na pamięć i reguluje poziom cholesterolu we krwi. Ze względu na właściwości oczyszczające produkty jaglane są szczególnie polecane przy detoksykacji organizmu.
Składniki:
Mąka jaglana
Wartości odżywcze KruKam Mąka jaglana 1000g
Produkt zawiera |
w 100g |
% RWS |
Wartość energetyczna: |
1449 kJ/ 346 kcal |
* |
Tłuszcze: |
2,9 g |
* |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
0,6 g |
* |
Węglowodany: |
71,6 g |
* |
w tym cukry: |
0,1 g |
* |
Błonnik: |
3,2 g |
* |
Sól: |
0,01 g |
* |
Białko: |
10,5 g |
|
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona