KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Zdjęcie produktu KruKam Kawa ziarnista Brazylia Cerrado pistacjowa 250g
KruKam Kawa ziarnista Brazylia Cerrado pistacjowa 250g Brazylia Cerrado to ziarna pochodzące z kawowego regionu Cerrado, w stanie Minas Gerais. Wypalona jest odrobinę ciemniej by klasyczny brazylijski profil smakowy stał się idealną bazą dla kawy aromatyzowanej. Ziarno polecamy szczególnie do ekspresów kolbowych i kawiarek. Jest to również bardzo smaczna baza do kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duże i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 mn.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: MOGIANA, SAO PAULO ODMIANA: MUNDO NUOVO PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: KAKAO, MLECZNA CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY, TOFFI ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA
26,90
27,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kawa mielona Brazylia Cerrado pistacjowa 250g
KruKam Kawa mielona Brazylia Cerrado pistacjowa 250g Brazylia Cerrado to ziarna pochodzące z kawowego regionu Cerrado, w stanie Minas Gerais. Wypalona jest odrobinę ciemniej by klasyczny brazylijski profil smakowy stał się idealną bazą dla kawy aromatyzowanej. Ziarno polecamy szczególnie do ekspresów kolbowych i kawiarek. Jest to również bardzo smaczna baza do kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duże i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 mn.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: MOGIANA, SAO PAULO ODMIANA: MUNDO NUOVO PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: KAKAO, MLECZNA CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY, TOFFI ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA
26,90
27,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kawa ziarnista Brazylia Cerrado orzechowa 250g
KruKam Kawa ziarnista Brazylia Cerrado orzechowa 250g Brazylia Cerrado to ziarna pochodzące z kawowego regionu Cerrado, w stanie Minas Gerais. Wypalona jest odrobinę ciemniej by klasyczny brazylijski profil smakowy stał się idealną bazą dla kawy aromatyzowanej. Ziarno polecamy szczególnie do ekspresów kolbowych i kawiarek. Jest to również bardzo smaczna baza do kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duże i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 mn.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: MOGIANA, SAO PAULO ODMIANA: MUNDO NUOVO PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: KAKAO, MLECZNA CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA
25,90
26,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kawa mielona Brazylia Cerrado orzechowa 250g
KruKam Kawa mielona Brazylia Cerrado orzechowa 250g Brazylia Cerrado to ziarna pochodzące z kawowego regionu Cerrado, w stanie Minas Gerais. Wypalona jest odrobinę ciemniej by klasyczny brazylijski profil smakowy stał się idealną bazą dla kawy aromatyzowanej. Ziarno polecamy szczególnie do ekspresów kolbowych i kawiarek. Jest to również bardzo smaczna baza do kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duże i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 mn.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: MOGIANA, SAO PAULO ODMIANA: MUNDO NUOVO PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: KAKAO, MLECZNA CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA
25,90
26,90 zł
Zdjęcie produktu Polski Mniszek Kawa mielona z korzeni z mniszka lekarskiego kawowa 150g
Polski Mniszek Kawa mielona z korzeni z mniszka lekarskiego kawowa 150g Coraz bardziej popularna staje się tez kawa z korzenia Mniszka lekarskiego. Zachowuje ona podobne właściwości jak tradycyjna a przy tym napój jest niezwykle zdrowotny, ponieważ wspomaga odporność, pracę wątroby oraz detoksyfikację organizmu. Mniszek jest także składnikiem wielu mieszanek dla pacjentów onkologicznych, także takich, które mają wzmagać wytwarzanie białych krwinek, więc jest to coś, co rzeczywiście warto sobie przyrządzić. Wzrosła świadomość ludzi co do leczniczych właściwości tej rośliny, da się zauważyć powrót do tradycyjnych metod leczenia i doceniania rzeczy, które są z nami od zawsze. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że coraz więcej osób jest zafascynowanych właściwościami roślin nas otaczających i dostrzegania ich piękna, oraz niesamowitych właściwości Kawa z mniszka lekarskiego posiada właściwości prozdrowotne. Poprawia odporność, reguluje i usprawnia pracę wątroby. Wspomaga przemianę materii i detoksykację organizmu. Pobudza trawienie, łagodzi ból brzucha, reguluje metabolizm. Pomaga w uzyskaniu użytecznej energii. Sposób parzenia: Na jedną czubatą łyżeczkę kawy (około 6g) 100ml gorącej wody w temperaturze 90-95C. Kawę z korzenia mniszka lekarskiego można przyrządzić używając następujących metod parzenia: ekspres przelewowy, drip, zaparzacz (French Press), Chemex, tradycyjna metoda parzenia (zalewajka). Skład: 100% mielony korzeń z Mniszka lekarskiego    
16,90
17,90 zł
Zdjęcie produktu Polski Mniszek Kawa mielona z korzeni z mniszka lekarskiego orzechowa 150g
Polski Mniszek Kawa mielona z korzeni z mniszka lekarskiego orzechowa 150g Coraz bardziej popularna staje się tez kawa z korzenia Mniszka lekarskiego. Zachowuje ona podobne właściwości jak tradycyjna a przy tym napój jest niezwykle zdrowotny, ponieważ wspomaga odporność, pracę wątroby oraz detoksyfikację organizmu. Mniszek jest także składnikiem wielu mieszanek dla pacjentów onkologicznych, także takich, które mają wzmagać wytwarzanie białych krwinek, więc jest to coś, co rzeczywiście warto sobie przyrządzić. Wzrosła świadomość ludzi co do leczniczych właściwości tej rośliny, da się zauważyć powrót do tradycyjnych metod leczenia i doceniania rzeczy, które są z nami od zawsze. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że coraz więcej osób jest zafascynowanych właściwościami roślin nas otaczających i dostrzegania ich piękna, oraz niesamowitych właściwości Kawa z mniszka lekarskiego posiada właściwości prozdrowotne. Poprawia odporność, reguluje i usprawnia pracę wątroby. Wspomaga przemianę materii i detoksykację organizmu. Pobudza trawienie, łagodzi ból brzucha, reguluje metabolizm. Pomaga w uzyskaniu użytecznej energii. Sposób parzenia: Na jedną czubatą łyżeczkę kawy (około 6g) 100ml gorącej wody w temperaturze 90-95C. Kawę z korzenia mniszka lekarskiego można przyrządzić używając następujących metod parzenia: ekspres przelewowy, drip, zaparzacz (French Press), Chemex, tradycyjna metoda parzenia (zalewajka). Skład: 100% mielony korzeń z Mniszka lekarskiego    
16,90
17,90 zł
Zdjęcie produktu Polski Mniszek Kawa mielona z korzeni z mniszka lekarskiego waniliowa 150g
Polski Mniszek Kawa mielona z korzeni z mniszka lekarskiego waniliowa 150g Kawa mielona z korzenia Mniszka Lekarskiego o smaku waniliowym - aromatyzowana. Prozdrowotne właściwości skromnego Mniszka Lekarskiego znane są od stuleci. Polskie uprawy Mniszka lekarskiego cenione są w Europie, Ameryce Północnej i Południowej oraz Azji. Nasza kawa wytwarzana jest ze specjalnie uprawianych gatunków Mniszka lekarskiego na terenie naszego kraju. Po zebraniu korzenie czyści się, suszy i porcjuje. Następnie, zgodnie z naszym know-how podlega obróbce, dzięki której uzyskujemy ten wspaniały produkt. Kawa z korzenia mniszka lekarskiego posiada niezwykłe właściwości prozdrowotne. Poprawia odporność, reguluje i usprawnia pracę wątroby. Wspomaga przemianę materii i detoksykację organizmu. Poprawia trawienie i łagodzi ból brzucha. Poprawia metabolizm. Pomaga w uzyskaniu użytecznej energii. Kawa z korzenia mniszka lekarskiego nie zawiera kofeiny i konserwantów. Właściwie przyrządzona, potrafi pozytywnie zaskoczyć swoim aromatem i smakiem. Sposób parzenia: Na jedną czubatą łyżeczkę kawy (około 6 g) 100 ml gorącej wody w temperaturze 90- 95'C. Kawę z korzenia mniszka lekarskiego można przyrządzić używając następujących metod parzenia: ekspres przelewowy, drip, zaparzacz (French Press), Chemex, tradycyjna metoda parzenia (zalewajka). Cechy: Stopień palenia: 100% wypalany korzeń mniszka lekarskiego Skład: Kawa bezkofeinowa, 100% mielony korzeń z mniszka lekarskiego Kwasowość: delikatna Gorycz: delikatna Słodycz: średnia Profil smakowy: waniliowy Intensywność smaku: lekka esencja i delikatny smak kawy Uprawy: województwo podkarpackie, lubelskie, podlaskie Palarnia: Siedlecka Manufaktura Kawy / Polska    
16,90
23,99 zł
Zdjęcie produktu Polski Mniszek Kawa mielona z korzeni z mniszka lekarskiego czekoladowa 150g
Polski Mniszek Kawa mielona z korzeni z mniszka lekarskiego czekoladowa 150g Kawa mielona z korzenia Mniszka Lekarskiego o smaku czekoladowym - aromatyzowana. Prozdrowotne właściwości skromnego Mniszka Lekarskiego znane są od stuleci. Polskie uprawy Mniszka lekarskiego cenione są w Europie, Ameryce Północnej i Południowej oraz Azji. Nasza kawa wytwarzana jest ze specjalnie uprawianych gatunków Mniszka lekarskiego na terenie naszego kraju. Po zebraniu korzenie czyści się, suszy i porcjuje. Następnie, zgodnie z naszym know-how podlega obróbce, dzięki której uzyskujemy ten wspaniały produkt. Kawa z korzenia mniszka lekarskiego posiada niezwykłe właściwości prozdrowotne. Poprawia odporność, reguluje i usprawnia pracę wątroby. Wspomaga przemianę materii i detoksykację organizmu. Poprawia trawienie i łagodzi ból brzucha. Poprawia metabolizm. Pomaga w uzyskaniu użytecznej energii. Kawa z korzenia mniszka lekarskiego nie zawiera kofeiny i konserwantów. Właściwie przyrządzona, potrafi pozytywnie zaskoczyć swoim aromatem i smakiem. Sposób parzenia: Na jedną czubatą łyżeczkę kawy (około 6 g) 100 ml gorącej wody w temperaturze 90- 95'C. Kawę z korzenia mniszka lekarskiego można przyrządzić używając następujących metod parzenia: ekspres przelewowy, drip, zaparzacz (French Press), Chemex, tradycyjna metoda parzenia (zalewajka). Cechy: Stopień palenia: 100% wypalany korzeń mniszka lekarskiego Skład: Kawa bezkofeinowa, 100% mielony korzeń z mniszka lekarskiego Kwasowość: delikatna Gorycz: delikatna Słodycz: średnia Profil smakowy: czekolada Intensywność smaku: lekka esencja i delikatny smak kawy Uprawy: województwo podkarpackie, lubelskie, podlaskie Palarnia: Siedlecka Manufaktura Kawy / Polska    
16,90
23,99 zł
Zdjęcie produktu Polski Mniszek Kawa mielona z korzeni z mniszka lekarskiego naturalna 150g
Polski Mniszek Kawa mielona z korzeni z mniszka lekarskiego 150g Prozdrowotne właściwości skromnego Mniszka Lekarskiego znane są od stuleci. Polskie uprawy Mniszka lekarskiego cenione są w Europie, Ameryce Północnej i Południowej oraz Azji. Nasza kawa wytwarzana jest ze specjalnie uprawianych gatunków Mniszka lekarskiego na terenie naszego kraju. Po zebraniu korzenie czyści się, suszy i porcjuje. Następnie, zgodnie z naszym know-how podlega obróbce, dzięki której uzyskujemy ten wspaniały produkt. Kawa z korzenia mniszka lekarskiego posiada niezwykłe właściwości prozdrowotne. Poprawia odporność, reguluje i usprawnia pracę wątroby. Wspomaga przemianę materii i detoksykację organizmu. Poprawia trawienie i łagodzi ból brzucha. Poprawia metabolizm. Pomaga w uzyskaniu użytecznej energii. Kawa z korzenia mniszka lekarskiego nie zawiera kofeiny i konserwantów. Właściwie przyrządzona, potrafi pozytywnie zaskoczyć swoim aromatem i smakiem. Sposób parzenia: Na jedną czubatą łyżeczkę kawy (około 6 g) 100 ml gorącej wody w temperaturze 90- 95'C. Kawę z korzenia mniszka lekarskiego można przyrządzić używając następujących metod parzenia: ekspres przelewowy, drip, zaparzacz (French Press), Chemex, tradycyjna metoda parzenia (zalewajka). Cechy: Stopień palenia: 100% wypalany korzeń mniszka lekarskiego Skład: Kawa bezkofeinowa, 100% mielony korzeń z mniszka lekarskiego Kwasowość: delikatna Gorycz: delikatna Słodycz: średnia Profil: smakowy orzech Intensywność smaku: lekka esencja i delikatny smak kawy    
13,90
19,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kawa ziarnista Brazylia Mogiana 250g
KruKam Kawa ziarnista Brazylia Mogiana 250g Mogiana to ziarna produkowane od wielu pokoleń przez rodzinę Moscardini na farmach w okolicy miasta Franca, blisko granicy ze stanem Minas Gerais. W naszym profilu palenia kawa charakteryzuje się niską kwasowością i wysokim balansem smaku. Znajdziesz w niej dominujące nuty kakao, mlecznej czekolady i orzecha laskowego. To kawa, którą szczególnie polecamy do ekspresów automatycznych i kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duże i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 mn.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: MOGIANA, SAO PAULO ODMIANA: MUNDO NUOVO PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: KAKAO, MLECZNA CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA
21,90
28,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kawa ziarnista Kolumbia San Rafael 250g
KruKam Kawa ziarnista Kolumbia San Rafael 250g Finca San Rafael to 24-hektarowa farma należąca do Gustavo Zuluagi. Dzięki wyjątkowemu położeniu między doliną rzeki Cauca i wschodnią ścianą Andów, farma, i rosnące na niej krzewy kawowca, korzystają z wyjątkowego mikroklimatu. W paczce znajdziesz ziarna odmiany Castillo pochodzące z obróbki mytej. Kawa jest bardzo słodka, intensywna, o wysokim body i pozbawiona kwasowości. Pachnie orzechami i czekoladą. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Ziarna odmiany Castillo pochodzą z 24 hektarowej farmy należącej do Gustavo Zuluagi. Gospodarstwo położone jest na wysokości 1600 m n.p.m. w regionie Caldas, w okolicy Belalcazar, gdzie kawa jest obrabiana na mokro. Dzięki wyjątkowemu położeniu między doliną rzeki Cauca i wschodnią ścianą Andów, farma, i rosnące na niej krzewy kawowca, korzystają z wyjątkowego mikroklimatu. Tę kawę kupiliśmy prosto z farmy, bez pośredników! GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: KOLUMBIA REGION: CALDAS, BELACAZAR ODMIANA: CASTILLO PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: MIGDAŁ, ORZECH WŁOSKI, KARMEL, CZEKOLADA ZALECAMY: EKSPRES AUTOMATYCZNY, EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA
25,90
26,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kawa ziarnista Honduras Marcala 250g
KruKam Kawa ziarnista Honduras Marcala 250g Honduras Marcala to ziarna pochodzące z kooperatywy COMSA, która funkcjonuje w regionie La Paz i zrzesza drobnych farmerów. W smaku tej kawy dominują nuty orzecha, cukru trzcinowego i czekolady. Jest słodka i niemal pozbawiona kwasowości. Wypaliliśmy ją odrobinę ciemniej, aby dobrze smakowała zaparzona w ekspresach automatycznych. Z naszego Hondurasu wydobędziesz słodkie i aromatyczne espresso, które będzie także bazą wyśmienitych kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Honduras Marcala to mieszanka odmian botanicznych Caturra, Typica i Bourbon. Ziarna pochodzą z południowego departamentu La Paz z okolic miasteczka Marcala, gdzie funkcjonuje kooperatywa COMSA. Kawa tam uprawiana jest na wysokości 1100-1200 m n.p.m. i została poddana obróbce mytej. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: HONDURAS REGION: LA PAZ, MARCALA ODMIANA: BOURBON, CATURRA, TYPICA PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: CUKIER TRZCINOWY, CZEKOLADA, ORZECH ZALECAMY: EKSPRES AUTOMATYCZNY, EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA  
21,90
26,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kawa ziarnista Brazylia Cerrado waniliowa 250g
KruKam Kawa ziarnista Brazylia Cerrado waniliowa 250g Brazylia Cerrado to ziarna pochodzące z kawowego regionu Cerrado, w stanie Minas Gerais. Wypalona jest odrobinę ciemniej by klasyczny brazylijski profil smakowy stał się idealną bazą dla kawy aromatyzowanej. Ziarno polecamy szczególnie do ekspresów kolbowych i kawiarek. Jest to również bardzo smaczna baza do kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duże i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 m n.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: CERRADO, MINAS GERAIS ODMIANA: MIESZANKA KILKU ODMIAN PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: MLECZNA, CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY, TOFFI ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA  
25,90
26,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kawa ziarnista Brazylia Cerrado kokosowa 250g
KruKam Kawa ziarnista Brazylia Cerrado kokosowa 250g Brazylia Cerrado to ziarna pochodzące z kawowego regionu Cerrado, w stanie Minas Gerais. Wypalona jest odrobinę ciemniej by klasyczny brazylijski profil smakowy stał się idealną bazą dla kawy aromatyzowanej. Ziarno polecamy szczególnie do ekspresów kolbowych i kawiarek. Jest to również bardzo smaczna baza do kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duże i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 m n.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: CERRADO, MINAS GERAIS ODMIANA: MIESZANKA KILKU ODMIAN PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: MLECZNA, CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY, TOFFI ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA  
25,90
26,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kawa mielona Brazylia Cerrado kokosowa 250g
KruKam Kawa mielona Brazylia Cerrado kokosowa 250g Brazylia Cerrado to ziarna pochodzące z kawowego regionu Cerrado, w stanie Minas Gerais. Wypalona jest odrobinę ciemniej by klasyczny brazylijski profil smakowy stał się idealną bazą dla kawy aromatyzowanej. Ziarno polecamy szczególnie do ekspresów kolbowych i kawiarek. Jest to również bardzo smaczna baza do kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duže i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 m n.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: CERRADO, MINAS GERAIS ODMIANA: MIESZANKA KILKU ODMIAN PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: MLECZNA, CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY, TOFFI ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA  
25,90
26,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kawa mielona Brazylia Cerrado karmelowa 250g
KruKam Kawa mielona Brazylia Cerrado karmelowa 250g Brazylia Cerrado to ziarna pochodzące z kawowego regionu Cerrado, w stanie Minas Gerais. Wypalona jest odrobinę ciemniej by klasyczny brazylijski profil smakowy stał się idealną bazą dla kawy aromatyzowanej. Ziarno polecamy szczególnie do ekspresów kolbowych i kawiarek. Jest to również bardzo smaczna baza do kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duże i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 mn.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: CERRADO, MINAS GERAIS ODMIANA: MIESZANKA KILKU ODMIAN PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: MLECZNA, CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY, TOFFI ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA
25,90
26,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kawa mielona Brazylia Cerrado waniliowa 250g
KruKam Kawa mielona Brazylia Cerrado waniliowa 250g Brazylia Cerrado to ziarna pochodzące z kawowego regionu Cerrado, w stanie Minas Gerais. Wypalona jest odrobinę ciemniej by klasyczny brazylijski profil smakowy stał się idealną bazą dla kawy aromatyzowanej. Ziarno polecamy szczególnie do ekspresów kolbowych i kawiarek. Jest to również bardzo smaczna baza do kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duże i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 mn.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: CERRADO, MINAS GERAIS ODMIANA: MIESZANKA KILKU ODMIAN PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: MLECZNA CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY, TOFFI ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA
25,90
26,90 zł
Zdjęcie produktu Polski Mniszek Kawa mielona z korzeni z mniszka lekarskiego czekoladowa 150g
Polski Mniszek Kawa mielona z korzeni z mniszka lekarskiego czekoladowa 150g Coraz bardziej popularna staje się tez kawa z korzenia Mniszka lekarskiego. Zachowuje ona podobne właściwości jak tradycyjna a przy tym napój jest niezwykle zdrowotny, ponieważ wspomaga odporność, pracę wątroby oraz detoksyfikację organizmu. Mniszek jest także składnikiem wielu mieszanek dla pacjentów onkologicznych, także takich, które mają wzmagać wytwarzanie białych krwinek, więc jest to coś, co rzeczywiście warto sobie przyrządzić. Wzrosła świadomość ludzi co do leczniczych właściwości tej rośliny, da się zauważyć powrót do tradycyjnych metod leczenia i doceniania rzeczy, które są z nami od zawsze. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że coraz więcej osób jest zafascynowanych właściwościami roślin nas otaczających i dostrzegania ich piękna, oraz niesamowitych właściwości Kawa z mniszka lekarskiego posiada właściwości prozdrowotne. Poprawia odporność, reguluje i usprawnia pracę wątroby. Wspomaga przemianę materii i detoksykację organizmu. Pobudza trawienie, łagodzi ból brzucha, reguluje metabolizm. Pomaga w uzyskaniu użytecznej energii. Sposób parzenia: Na jedną czubatą łyżeczkę kawy (około 6g) 100ml gorącej wody w temperaturze 90-95C.   Skład: 100% mielony korzeń z Mniszka lekarskiego    
16,90
17,90 zł
Produkt niedostępny
Zdjęcie produktu KruKam Kawa ziarnista Brazylia Cerrado karmelowa 250g
KruKam Kawa ziarnista Brazylia Cerrado karmelowa 250g Brazylia Cerrado to ziarna pochodzące z kawowego regionu Cerrado, w stanie Minas Gerais. Wypalona jest odrobinę ciemniej by klasyczny brazylijski profil smakowy stał się idealną bazą dla kawy aromatyzowanej. Ziarno polecamy szczególnie do ekspresów kolbowych i kawiarek. Jest to również bardzo smaczna baza do kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duże i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 m n.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: CERRADO, MINAS GERAIS ODMIANA: MIESZANKA KILKU ODMIAN PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: MLECZNA, CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY, TOFFI ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA  
25,90
26,90 zł
Produkt niedostępny
1
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj