KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Okładka książki Pięć przemian na polskim stole. Zdrowie, energia, długowieczność (wyd. 2019)
Odżywianie według Pięciu Przemian wywodzi się z Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Przygotowując posiłki ważne jest, aby zachować odpowiednią kolejność dodawanych składników. Dieta ta często jest stosowana, aby pozbyć się różnego rodzaju dolegliwości, a także pomaga zachować równowagę i harmonię. Przemiany dla zdrowia.
22,46
34,30 zł
Okładka książki Dieta według Pięciu Przemian
Dieta według Pięciu Przemian - Katarzyna Maria Puchacz Pięć Przemian to coś więcej niż dieta. Autorka książki „Dieta według Pięciu Przemian” proponuje nowy sposób odżywiania, który zadba o Twoje zdrowie, a równocześnie umożliwi delektowanie się smakiem przygotowanych posiłków. Zyskasz świadomość, że odżywiasz i regenerujesz organizm, będziesz wypoczęty i pełen energii. Potrawy, które leczą i odżywiają Podawane przepisy są opracowane według zasad dietetyki energetycznej Pięciu Przemian medycyny chińskiej, książka jest poświęcona roślinom i ich właściwościom a nie dietetyce. Dzięki niej poznasz: zasady gotowania według Pięciu Przemian, właściwości lecznicze popularnych produktów, proste przepisy na smaczne i zdrowe sałatki, zupy, dania główne oraz desery, dziko rosnące rośliny i ich wykorzystanie w kuchni, tabele, które odzwierciedlają energetyczną wartość posiłków, metody odbudowy równowagi między sobą a otoczeniem, sposoby na eliminowanie takich chorób jak nadciśnienie,cukrzyca, wrzody żołądka i inne. Fragment książki – Warzywa liściaste Warzywa liściowe tworzą liczną grupę roślin, w skład której wchodzą tak znane i lubiane „listki” jak sałata, rzeżucha, szczypiorek, koperek, szczaw, szpinak, natka pietruszki, cykoria i mniej znane, a warte upowszechnienia jak boćwina czy trętwian. Wspólną cechą tych roślin są oczywiście jadalne liście zawierające znaczne ilości chlorofilu, a tym samym magnezu. Najlepiej rośliny te zjadać na surowo z rozmaitymi dodatkami lub – zwłaszcza natki – dodawać do rozmaitych dań, by wzbogacić ich wartość witaminową i mineralną. Rośliny zawierające kwas szczawiowy należy zjadać po obróbce cieplnej, gdyż wtedy kwas ten się rozkłada. Dlatego szpinak i szczaw należy zjadać na ciepło, a nie w formie surowej, inaczej będzie tworzył nam się szczawian wapnia osadzający się w nerkach. Najbardziej znanym warzywem liściastym są niewątpliwie rozmaite odmiany sałat: głowiasta o delikatnych liściach, głowiasta krucha o liściach jędrnych i chrupkich, liściasta nie tworząca główek tylko rozety liściowe, często o ozdobnie powycinanych liściach, które można stopniowo obrywać. Mamy także oprócz sałat zielonych odmiany barwne o liściach zabarwionych purpurowo zawierających antocyjany i pięknie prezentujących się na zagonach. Zresztą w ogóle roślina ta może stanowić ozdobę warzywnika lub dla tych, którzy lubią oryginalne połączenia – może stanowić tło i podnosić urodę kwiatów pięknie prezentujących się na delikatnym, zielonym tle. Zacznę jednak rośliny liściaste omawiać w kolejności alfabetycznej i dlatego na pierwszym miejscu znajdzie się boćwina.
24,16
34,30 zł
Okładka książki Pięć przemian na polskim stole
Tradycja Pięciu Przemian wywodzi się z Chin. Obecnie cieszy się ogromną popularnością i ma miliony wielbicieli na całym świecie. Jej zasady odżywiania są ściśle związane z wewnętrznym zegarem biologicznym i przepływem energii przez poszczególne narządy naszego ciała w cyklu dobowym. Sposób przyrządzania posiłków według tej tradycji jest źródłem harmonii, równowagi wewnętrznej i gwarancją dobrego zdrowia.Dzięki tej książce poznasz zasady odżywiania według Pięciu Przemian i proste przepisy na smaczne potrawy. Przygotowując posiłki ważne jest, abyś zachował odpowiednią kolejność dodawanych składników. Dieta ta często jest stosowana aby pozbyć się różnego rodzaju dolegliwości. W takim przypadku należy pamiętać o zakończeniu potrawy produktem należącym do tej przemiany, w której znajduje się narząd, który chcesz wzmocnić czy uzdrowić. Na przykład, jeśli cierpisz na nadkwasotę zakończ na Ziemi, ponieważ dolegliwość dotyczy żołądka, a jest on jej przyporządkowany. Na końcu książki znajdziesz precyzyjne tabele, dzięki którym dopasujesz konkretne produkty do danej przemiany.Jeśli do potrawy wykorzystasz składniki z każdego żywiołu, to będzie ona mocniejsza energetycznie i zgodna z zasadą przepływu energii. Dzięki temu nie tylko odżywisz swoje ciało, ale dodasz energii organom, które wymagają wsparcia. Najlepiej stosować produkty, które rosną w naszej szerokości geograficznej.Natura wie jakiego energetycznie pokarmu potrzebujemy, aby zbytnio nie wychładzać czy rozgrzewać organizmu.Przemiany dla zdrowia.
22,46
34,30 zł
1
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj