KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Okładka książki Babcine słoiki. Ponad 170 sprawdzonych receptur na konfitury, dżemy, kiszonki i wiele innych domowych przetworów
Konfitury, dżemy, kiszonki Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych przetworów. Zamknięte w słoikach skarby lata są nie tylko pyszne, ale też zdrowe! A ich przygotowanie wbrew pozorom nie musi być skomplikowane i czasochłonne.Marynowane grzyby, kiszone ogórki, konfitury z wiśni czy śliwkowe powidła dowiedz się, jak je przyrządzić, by smakowały jak z babcinej spiżarni. Ponad 170 przepisów na tradycyjne domowe przetwory, najlepsze metody przetwarzania owoców i warzyw, praktyczne porady znane kiedyś każdej gospodyni ta książka to prawdziwe kompendium wiedzy. Skorzystaj z tradycyjnych receptur i ciesz się smakiem pysznych sałatek, dżemów i kompotów przez cały rok!
32,97
59,96 zł
Okładka książki Medycyna alternatywna
Ajurweda, tradycyjna medycyna chińska i tybetańska, diety zdrowotne, ziołolecznictwo, homeopatia, dogoterapia, sylwoterapia, joga, osteopatia i wiele innych, niekiedy kontrowersyjnych metod leczenia...W książce zaprezentowano wszystkie najpopularniejsze terapie medycyny alternatywnej. Choć należy do nich podchodzić z rozsądkiem, coraz częściej słychać głosy, że mogą skutecznie wspierać konwencjonalne leczenie.Wielu lekarzy zaleca je, bo oprócz dobroczynnego oddziaływania na stan organizmu mają także pozytywny wpływ na psychikę pacjenta, motywują go do walki z chorobą, co jest równie ważne w powrocie do zdrowia jak samo leczenie.
16,47
29,95 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Dobra kuchnia. Dania wegetariańskie w.2015
Z wielu powodów warto się zainteresować daniami wegeteriańskimi, spróbować i poznać je bliżej. Są to świeże i pachnące potrawy, a w dodatku odżywcze i pełne smaku. Również ich przyrządzanie jest przyjemnością i przygodą kulinarną. Kuchnia jarska powinna być urozmaicona, kolorowa i dobrze doprawiona.Różnorodność dostępnych na rynku warzyw pozwala na komponowanie niezwykłych potraw, które są pełnowartościowymi posiłkami. Potraw wegetariańskich powinni także spróbować zagorzali mięsożercy lekkie, pachnące, kolorowe i pełne witamin danie z pewnością każdemu wyjdzie na zdrowie.
3,00
4,99 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Polska Kuchnia na co dzień
Człowiek XXI wieku nieustannie się spieszy - od najmłodszych lat jest pochłonięty nauką, p otem pracą. Coraz częściej brakuje nam czasu na wypoczynek i zdrowe posiłki. Jednak warto pamiętać, że p rawidłowe odżywianie nie oznacza koniec zności zrezygnowania z pracy na rzecz spędzania większości dnia w k uchni. Książka Zdrowa kuchnia/Polska kuchnia na co dzień zawiera przepisy na tradycyjne dania przygotowywane nowoczesnymi, a przede wszystkim zdrowymi metodami gotowania przez parowanie oraz z użyciem kombiwaru. Zgromadzono tu znakomite pomysły na pełne witamin sałatki i surówki, zdrowe dania wegetariańskie, ale także przepisy na interesujące wykorzystanie owoców - w lekkich deserach, a nawet w mięsnych daniach głównych. Po zapoznaniu się z przepisami warto zaprosić rodzinę lub przyjaciół do wspólnego gotowania. Bo wiadomo, że wspólnie przyrządzane posiłki lepiej smakują, a w miłym towarzystwie czas płynie o wiele wolniej.
24,72
44,95 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Polska książka kucharska czerwona
Polska książka kucharska to skarbnica tradycyjnych i współczesnych. Według nich przygotujesz szybki pożywny i smaczny obiad, niedzielne ciasto czy grillową ucztę, a przy specjalnej okazji – dzieło sztuki kulinarnej, którym zaskoczysz rodzinę i znajomych. Znajdziesz tu tradycyjne potrawy z mąki, kaszy, jaj, grzybów, mięsa i ryb, kolorowe sałatki, surówki czy zaostrzające apetyt przystawki. Nie zabrakło smakołyków kojarzących się ze swojską kuchnią – pieczywo. Wszystko to w jednej książce, którą zawsze warto mieć w zasięgu ręki. Polskiej kuchni nie trzeba nikomu zachwalać – o bogactwie jej smaków i aromatów świadczą zarówno współczesne, jak i dawne receptury, często twórczo modyfikowane. Pierogi, kluski, bigos, kapuśniak, barszcz, żurek, schabowy, pierniki, mazurki, makowce... Lista rodzimych przysmaków, podbijających nie tylko polskie podniebienia, jest znacznie dłuższa. Słyniemy ze znakomitych zup, mięs, sosów, pasztetów i ryb przyrządzanych na wiele sposobów. Jak dawniej, tak i dziś chętnie sięgamy po przepisy innych kuchni świata, dostosowując je nieco do naszych własnych upodobań kulinarnych.
23,96
39,95 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Marynaty i przetwory
Sztuka konserwacji żywności jest chyba tak stara, jak historia ludzkości. Niezależnie od położenia geograficznego i warunków klimatycznych ludzie niezwykle szybko nauczyli się, jak sprawnie zabezpieczać pożywienie przed zepsuciem. Sposoby konserwacji zmieniały się w miarę rozwoju nauki, zmieniały się także zasady przyrządzania posiłków, gusta kulinarne, niezmiennym jednak pozostawało zamiłowanie człowieka do dobrego jedzenia oraz dbałość o jego bezpieczne przechowywanie.Trudno sobie wyobrazić tradycyjną polską kuchnię bez kiszonej kapusty, nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych konfitur, dżemów, kompotów, soków, sałatek, kiszonych ogórków czy marynowanych grzybów. Zamknięte w słoikach skarby lata poustawiane na półkach spiżarni, kojarzą się z domem, dzieciństwem i tradycyjną ?babciną kuchnią?. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie musi być skomplikowane i czasochłonne, co więcej, przyrządzanie apetycznych zimowych przysmaków według tradycyjnych i nowych receptur może się okazać prawdziwą przyjemnością.
14,33
24,95 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Dobra kuchnia. Dania z truskawkami Dragon
Kiedy w XVIII wieku w Europie skrzyżowano pochodzącą ze wschodnich obszarów Ameryki Północnej poziomkę wirginijską z południowo amerykańską poziomką chilijską, nikt zapewne nie przypuszczał, jak zawrotną karierę zrobi nowy owoc.   Truskawki zawierają wiele wartościowych składników: witaminę C, fosfor, żelazo, antycyjany. Są niskokaloryczne. Owoce można spożywać na surowo, wykorzystywać jako dodatki do dań (nie tylko słodkich), popularne są także przetwory z truskawek. Dobrze znoszą zamrażanie, a z liści truskawek sporządza się herbatkę ziołową. Truskawki to owoc popularny i lubiany.
3,42
5,99 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Dobra kuchnia. Dania z owoców TW  Dragon
Jako pierwsze pojawią się świeże truskawki, potem nadchodzi pora malin, czereśni, poziomek i jagód. Sezon na wiśnie trwa niestety dosyć krótko, trzeba się spieszyć, żeby spróbować tych soczystych owoców. Jesień zapewnia śliwki, jabłka i gruszki. A potem nastaje zima, kiedy miejsce rodzimych świeżych owoców zajmują cytrusy i owoce egzotyczne. Owoce kojarzą się zazwyczaj ze słodkimi deserami i ciastami, ale mają o wiele szersze zastosowanie. Można z nich przyrządzać pyszne przystawki, słodkie i wytrawne zupy i wyśmienite, zachwycające bogactwem smaków i barw desery i orzeźwiające napoje. Owoce dodane do mięs sprawiają, że potrawy nabierają intrygującego smaku i znacznie zyskują na wykwintności.Smakiem, aromatem i apetycznym wyglądem owoców i przyrządzanych z nich dań można się cieszyć przez cały rok, ale prawdziwe owocowe szaleństwo zaczyna się wczesnym latem.
11,49
19,99 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Dobra kuchnia Marynaty i przetwory kwaszone
Kuchnia staropolska nie mogła obejść się bez domowych przetworów z warzyw i owoców. Dziś – na fali powrotu do zdrowych nawyków żywieniowych – chętnie sięgamy po te powszechnie stosowane przez nasze babcie sposoby, gdyż własnoręcznie przygotowane przetwory nie zawierają sztucznych dodatków. Do najpopularniejszych metod utrwalania produktów zalicza się marynowanie i kwaszenie. Dzięki nim otrzymujemy pełnowartościowy i smaczny produkt. Przygotowane w zaciszu własnego domu, z wyselekcjonowanych, zdrowych warzyw i owoców przetwory, to prosty i pewny sposób na zatrzymanie smaków lata i jesieni w słoiku. Marynaty i przetwory kwaszone to zbiór przepisów na przetwory, po które najczęściej sięgamy, gdy w sklepach brakuje świeżych warzyw i owoców.
4,39
7,99 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Dobra kuchnia. Dania z grzybów  Dragon
Przepisów na potrawy z grzybów są setki. I nie ma się czemu dziwić, bowiem grzyby są łatwo dostępne zarówno gatunki leśne, jak i hodowlane a przede wszystkim chętnie spożywane w rozmaitych potrawach. Chociaż według dietetyków nie mają zbyt wielu wartości odżywczych, to właśnie dzięki nim nawet najzwyklejsze danie nabiera charakteru, smaku i aromatu. Dlatego warto częściej sięgać po grzyby prawdziwy skarb polskich lasów i naszej kuchni.
3,59
5,99 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Przetwory z owoców  Dragon
Chociaż dzisiaj nie ma potrzeby robienia zapasów, a sklepowe półki są pełne różnorodnych artykułów, to domowe przetwórstwo wraca do łask. Głównie dlatego, że własnoręcznie zrobione przetwory nie zawierają sztucznych dodatków, od których tak gorliwie uciekamy we współczesnym, skażonym chemią świecie.
11,98
19,99 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Przetwory z warzyw  Dragon
Bogactwo jarzyn, ziół i aromatycznych przypraw to wyzwanie dla każdego, kto chce poświęcić trochę czasu na przyrządzanie domowych przetworów. To doskonały sposób, aby zawsze mieć pod ręką ulubione przysmaki, a także zadbać o zdrową dietę w okresie, kiedy w sklepach brakuje świeżych, pełnowartościowych jarzyn. Przyrządzanie domowych przetworów pozwala na tworzenie najrozmaitszych kompozycji smakowych z warzyw powszechnie znanych, jak i tych rzadziej spotykanych na polskich stołach.
11,49
19,99 zł
Produkt niedostępny
1
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj