KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Okładka książki Leczenie żywieniem źródło życia i zdrowia
NOWE WYDANIE VI UZUPEŁNIONE I POPRAWIONE 2019   Autorki niniejszej książki są lekarzami z ponad 40-letnią praktyką. W swojej działalności lekarskiej łączą różnorodne metody leczenia naturalnego jak: ziołolecznictwo, akupunktura, akupresura, homeopatia klasyczna z najnowszymi osiągnięciami medycyny światowej. Całość uzupełnia szczegółowo opracowanym programem zdrowego żywienia.   Naczelną zasadą stosowaną przez autorki jest wieloaspektowe podejście do pacjenta, czyli traktowanie organizmu jako całość (holizm). Podejście holistyczne jest sposobem ujęcia problematyki niniejszej książki. Co za tym idzie - nie leczy się np. wątroby, ucha czy kolana, lecz cały organizm.   Autorki twórczo wykorzystują tradycyjne i doświadczenia z zakresu zdrowego żywienia oraz lecznictwa pochodzące z rozmaitych kultur, między innymi chińskiej, żydowskiej, staropolskiej, łącząc je wszystkie z najnowszymi osiągnięciami medycyny molekularnej.   Spis treści:   rozdział 1 - Ogólne zasady żywienia   rozdział 2 - Przewód pokarmowy   rozdział 3 - Zegar biologiczny człowieka   rozdział 4 - Technika jedzenia   rozdział 5 - Łączenie pokarmów   rozdział 6 - Nieprawidłowe nawyki żywieniowe   rozdział 7 - Odbudowa przewodu pokarmowego   rozdział 8 - Estrogeny   rozdział 9 - Odżywianie w otyłości   rozdział 10 - Choroba wrzodowa żołądka   rozdział 11 - Kalorie czy energia?   rozdział 12 - Leczenie chlorofilem   rozdział 13 - Makro i mikroelementy   rozdział 14 - Medycyna ziarna   rozdział 15 - Leczenie akupunkturą   rozdział 16 - Akupresura   rozdział 17 - Kalendarz żywieniowy dla europy środkowej   rozdział 18 - Płyny uzupełniające   rozdział 19 - Cholesterol   rozdział 20 - Poznaj swój organizm i zaufaj mu   rozdział 21 - Prawdy i mity   rozdział 22 - Parę uwag na temat trawienia    rozdział 23 - Kilka uwag o kuchni   rozdział 24 - Badania naukowe - czy medycyna przyszłości?   rozdział 25 - Epigenetyka - nowe informacje na temat odżywiania   rozdział 26 - Neurogastroenterologia   rozdział 27 - Terroryzm dietetyczny   rozdział 28 - Proste i skuteczne   rozdział 29 - Przepisy na słodycze   rozdział 30 - Rola bakterii jelitowych   Tytuł: "Leczenie żywieniem"   Autorki:  Jadwiga Kempisty lek. med., Urszula Chorzępa lek. med.   Wymiary: 15x21x1   Waga: 250g   Stron: 204   Książka zawiera mnóstwo porad dotyczących zdrowego trybu życia, zdrowego żywienia, a raczej prawidłowego odżywiania, przeplecione przepisami oraz mnóstwem poręcznych wiadomości, abyśmy jak najdłużej cieszyli się Zdrowiem!  
35,90
39,00 zł
Okładka książki Leczenie żywieniem
Leczenie żywieniem- Jadwiga Kempisty Leczenie żywieniem Autorka niniejszej książki jest lekarzem z ponad 40-letnią praktyką. W swojej działalności lekarskiej łączy różnorodne metody leczenia naturalnego jak: ziołolecznictwo, akupunktura, akupresura, homeopatia klasyczna z najnowszymi osiągnięciami medycyny światowej. Program zdrowego żywieniaTytuł akapitu Całość uzupełnia szczegółowo opracowanym programem zdrowego żywienia.Naczelną zasadą stosowaną przez autorkę jest wieloaspektowe podejście do pacjenta, czyli traktowanie organizmu jako całość (holizm). Podejście holistyczne jest sposobem ujęcia problematyki niniejszej książki. Co za tym idzie - nie leczy się np. wątroby, ucha czy kolana, lecz cały organizm. Zdrowe żywienie to podstawa Autorka twórczo wykorzystuje tradycyjne i doświadczenia z zakresu zdrowego żywienia oraz lecznictwa pochodzące z rozmaitych kultur, między innymi chińskiej, żydowskiej, staropolskiej, łącząc je wszystkie z najnowszymi osiągnięciami medycyny molekularnej.
34,50
39,00 zł
Produkt niedostępny
1
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj