KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Okładka książki Mięso nas zabija
Czy wiesz, że codziennie jesteś narażony na działanie jednego z najsilniej uzależniających środków na świecie? Nie chodzi tu bynajmniej o dopalacze, nikotynę, narkotyki, alkohol czy cukier. Mowa o mięsie! Autorzy ujawniają mechanizm powszechnego uzależnienia od mięsa oraz obalają masę mitów związanych ze spożywaniem białka zwierzęcego. Jednym z nich jest paradoks, że jedni spożywają duże ilości białka żeby zwiększyć masę ciała, a inni żeby zrzucić wagę. Z tej książki dowiesz się, że proteiny wcale nie pomagają spalić kilogramów, a demonizowane w ostatnich latach węglowodany nie są wcale wrogiem człowieka, ponieważ w naturalnej postaci stają się źródłem zdrowia, witalności i energii. Tymczasem testy laboratoryjne wykazały istnienie wyraźnego związku między białkiem zwierzęcym, a nadwagą, nadciśnieniem, chorobami serca, cukrzycą i nowotworami, jak również wieloma innymi chorobami odpowiedzialnymi za skrócenie długości życia. Książka nie nakłania do całkowitej rezygnacji z mięsa, ale do stopniowego, rozsądnego modyfikowania nawyków żywieniowych. Ujawnia, że białko zwierzęce można z powodzeniem zastąpić białkiem roślinnym, a najskuteczniejszą metodą na zrzucenie zbędnych kilogramów, poprawienie stanu zdrowia i uchronienie organizmu przed chorobami jest stosowanie diety o niskiej zawartości białka oraz tłuszczu. Autorzy swoje tezy popierają wynikami niezależnych badań i eksperymentów. Koniec z mięsem, początek zdrowia.
40,34
59,90 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Niskowęglowodanowe oszustwo
Dobrze znamy powtarzane do znudzenia, niczym mantra hasła niskowęglowodanowe: ,,Chleb jest zły. Tłuszcz nie ma znaczenia. Prawdziwym powodem, dla którego nie możesz schudnąć, są węglowodany"". Niskowęglowodanowy wszechświat, powołany do życia przez doktora Atkinsa, wciąż się rozrasta. Diety niskowęglowodanowe, od south beach i diety strefowej po kolejne, są nadal najczęściej wybierane przez miliony ludzi usiłujących pozbyć się zbędnych kilogramów. Marketingowe slogany mogą się od siebie różnić, ale wszystkie łączą dwa podstawowe założenia: potępienie węglowodanów i uznanie mięsa oraz tłuszczu za podstawowe źródła kalorii. Nawet ostatni krzyk mody - dieta paleo - choć kładzie większy nacisk na produkty pełnoziarniste, jest jedynie kolejną wariacją na temat węglowodanowej obsesji. W książce Niskowęglowodanowe oszustwo dr T. Colin Cambell (autor Nowoczesnych zasad odżywiania oraz Ukrytej prawdy) naukowiec, który od dziesięcioleci wiedzie prym w zakresie nauk o odżywianiu, pokazuje, gdzie tkwi błąd w rozumowaniu entuzjastów diety niskowęglowodanowej. Wyjaśnia skąd się wzięło przekonanie, że węglowodany są złe i dlaczego stanowisko to się utrzymuje, mimo ewidentnych dowodów przemawiających przeciwko tej teorii. Nie można do jednego worka wrzucić wszystkich rodzajów pożywienia, które z rozmachu określamy wspólną nazwą ,,węgle"" - takie podejście ma istotne konsekwencje dla naszego odżywiania i związanego z nim dobrego samopoczucia. Jeśli rozważasz stosowanie diety niskowęglowodanowej, przeczytaj najpierw tę książkę. Zmieni twój sposób myślenia o tym, co jesz i jak jeść powinieneś, by stracić na wadze i cieszyć się optymalnym zdrowiem teraz i w przyszłości. Czy zastanawiałeś się kiedyś, dlaczego diety, które diametralnie różnią się od siebie, przynoszą identyczne rezultaty lub obiecują takie samo działanie? Jak to jest, że wszyscy pomysłodawcy przypisują sobie doskonałe efekty, jeśli chodzi o zmniejszanie częstotliwości zachorowań na choroby serca, raka i cukrzycę typu 2, mimo że propagują różne diety? Która z diet może faktycznie powoływać się na wiarygodne dowody naukowe? Prezentowane przez Campbella w Niskowęglowodanowym oszustwie rozwiązanie jest bardzo konkretną i dobrze udokumentowaną propozycją, stojącą w opozycji do założeń diet Atkinsa, paleo i diety wysokobiałkowej. Od tej książki nie sposób się oderwać - pozwala ona zrozumieć istotę pełnowartościowej diety roślinnej. Jeśli stosujesz dietę paleo lub chcesz się o niej więcej dowiedzieć, dzięki książce Campbella spojrzysz na nią z odmiennego punktu widzenia. Jeżeli już przestrzegasz zasad pełnowartościowej diety roślinnej, Niskowęglowodanowe oszustwo pozwoli ci poznać zaplecze naukowe, jakie stoi za opracowaniem tego sposobu odżywiania. Profesor Campbell to mistrz w swojej lidze. Wielokrotnie uczestniczył w najistotniejszych odkryciach w dziedzinie diety i odżywiania, dlatego doskonale zna wyniki badań na tym polu. Jego praca to lektura obowiązkowa, niezależnie od twoich obecnych poglądów.
16,77
24,90 zł
Produkt niedostępny
1
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj