Pierwsza oficjalna książka kucharska wprost z TikToka, z przedmową Gordona Ramsaya i jego córki Tilly!Najpopularniejsze trendy kulinarne z rozrywkowej platformy z miliardem użytkowników na całym świecie! Wnieś radość do swojej kuchni dzięki przepisom, które znasz i kochasz, i baw się dobrze przy testowaniu nowych.Ponad sześćdziesiąt przepisów od najpopularniejszych twórców w twojej kuchni pojawią się The Korean Vegan, Cooking with Shereen, Cooking with Lynja, a także Newt i ScheckEats. Poznasz też wskazówki i techniki od najlepszych szefów kuchni z TikToka: pojawią się między innymi Ming Tsai, Alex Guarnaschelli i The Pasta Queen. Każdy przepis został nie tylko przetestowany i sprawdzony pod kątem domowej kuchni, ale zawiera również kod QR do zeskanowania, dzięki czemu możesz przejść bezpośrednio do strony twórcy. To jak wspólne przygotowywanie posiłku w twojej kuchni!
'These are my go-to recipes when I want to eat well at home. My great hope is that they will inspire you to get cooking to improve your own health whatever your personal goal.'
GORDON RAMSAY
The dream combination - a Michelin-starred superchef who is also a committed athlete. Gordon knows how important it is to eat well, whether you're training for a triathlon or just leading a busy active life. And just because it's healthy food you don't have to compromise on taste and flavour.
The book is divided into three sections, each one offering breakfasts, lunches, suppers, sides and snacks with different health-boosting benefits. The Healthy section consists of nourishing recipes for general wellbeing; the Lean recipes encourage healthy weight loss; and the Fit section features pre- and post-workout dishes to build strength and energise.
This is the ultimate collection of recipes that you'll enjoy cooking and eating, and will leave you in great shape whatever your fitness goals.
W tej ważnej książce najbardziej elektryzujący brytyjski kucharz wyjaśnia podchwytliwy zazwyczaj temat deserów. Upraszczając klasyczne metody tam, gdzie to możliwe, Gordon Ramsay pomaga ci przyrządzić serię deserów, którym nie można się oprzeć, aby efektownie zakończyć każdy posiłek.Prowadząc cie krok po kroku przez każdy proces, pierwsze rozdziały są podzielone na bloki deserów, w tym owoce, lody i kremy, musy i suflety - przepisy, które można ze sobą łączyć, kiedy naprawdę będziesz chciał zrobić wrażenie. Następnie mamy samodzielne dania, od ulubionych potraw domowników po desery na specjalne okazje - ""podkręcone"" - letni pudding, na przykład, przygotowany z brioszką zamiast chleba i podany w formie widowiskowego stosiku, lub tarta melasowa na super lekkim cieście i podana z creme fraqiche aromatyzowaną trawą cytrynową.Każdy przepis jest przedstawiony w jasny i łatwy do naśladowania sposób oraz ilustrowany przyprawiającymi o ślinkę w ustach zdjęciami, sprawiając wrażenie, iż Gordon stoi obok ciebie, prowadząc cię krok po kroku. Wypełniona profesjonalnymi poradami i wyjątkowym zbiorem przepisów książka Desery Gordona Ramsaya to definitywna książka o przygotowywaniu deserów.
Sekrety szefa kuchni to coś więcej niż zbiór znakomitych receptur od cieszącego się uznaniem szefa kuchni z olbrzymią charyzmą - w tej fascynującej książce kucharskiej odsłania on bowiem wiele swych kulinarnych sekretów.Przepisy są przedstawione w jasny i łatwy do wykorzystania sposób, znajdziemy tu także szczegółowe wyjaśnienia i zdjęcia, które obrazują unikalne metody Gordona, jego genialne rozwiązania ułatwiające gotowanie i inne przydatne w kuchni wskazówki. Spróbujcie przygotować na przykład jego sałatkę z tuńczyka z treviso, posługując się opracowaną przez niego techniką karmelizowania gorzkich liści. Przyrządźcie też jego odświeżającą letnią zupę i dorzućcie do niej kostki lodu z dodatkiem oliwy z oliwek - sprawią, że będzie chłodna, a w trakcie topienia się przesycą ją niepowtarzalnym smakiem.Wiele pomysłów Gordona jest prostych, jednocześnie niewiarygodnie skutecznych.Dla wygody przepisy są podzielone według rodzajów żywności: ryby, drób i dzikie ptactwo, mięso, warzywa i sałatki, owoce itd. Wiele gotowych potraw jest pokazanych na wspaniałych, całostronicowych ilustracjach. Można być pewnym, że dania z przepisów bez problemu przygotuje się w domu - wszystkie zostały wcześniej przetestowane w domowej kuchni. Dodatkowo można się zapoznać z różnymi sposobami przyrządzania potraw z wyprzedzeniem czy takimi oszczędzającymi czas, które są praktykowane w restauracjach Gordona, dzięki czemu zorganizuje się na przykład przyjęcie bez nadmiernego wysiłku.Ta inspirująca książka kucharska ma szansę stać się klasyczną pozycją w waszej kuchni.
Wyrzućcie mrożone dania i potrawy na wynos. Kto inny może zademonstrować, jak gotować porządne jedzenie szybko i smacznie, jeśli nie Gordon Ramsay, trzygwiazdkowy kucharz i gwiazda telewizji? Czerpiąc inspirację z popularnej serii F Word Gordon Ramsay zebrał ponad 100 przepisów, które przyrządza się super szybko i łatwo.Książka jest podzielona na krótkie części: 15 z nich to szybkie przepisy na przystawki, zupy, dania z ryb i mięs, makarony, lunche i desery; 15 to propozycje menu codziennego i na przyjecie. Wiele potraw można przyrządzić w niespełna kwadrans (a na żadne nie potrzeba więcej, niż pół godziny); aby zrealizować propozycję menu, wystarczy 30-45 min. Gordon radzi, jakie produkty warto mieć w zapasie, by gotować szybciej. Podsuwa też pomysły ""działania na skróty"".Idealna książka kucharska dla zagonionych, pełna przepisów, do których będziecie chcieli wracać.
,,Każda strona tej książki jest przesycona pasją przyrządzania wykwintnych potraw (...). Najprostsze składniki Gordon łączy w taki sposób, że powstają cudowne dania, będące poezją smaku"". Thane PrinceGordon Ramsay jest uważany za największy brytyjski talent kulinarny. W Pasji smaku znalazło się ponad 100 przepisów, charakteryzujących się niezwykłą lekkością i intensywnością smaku. Wykorzystując wyłącznie najświeższe składniki, minimalne ilości masła i śmietany oraz najbardziej klarowne, nasycone intensywnym smakiem buliony, Ramsay przyrządza wysublimowane potrawy, dostarczające podniebieniu wspaniałych wrażeń. Wiele jego znanych przepisów - m.in. zupa cappuccino z langust i soczewicy, tortellini z ratatouille z warzywami w sosie gazpacho czy rabarbarowy cre`me brulée - zostało dostosowanych do możliwości kuchni domowej i podzielonych na łatwe do zrealizowania etapy.Gordon Ramsay rozpoczął swą barwną karierę jako zawodowy futbolista w drużynie Glasgow Rangers. Obecnie jest jedynym brytyjskim kuchmistrzem, który może się poszczycić aż czterema gwiazdkami przyznanymi przez prestiżowy gastronomiczny Przewodnik Michelin. Pasja smaku autorstwa Gordona Ramsaya w 1997 roku zdobyła nagrodę Glenfiddich za Najlepszą Książkę Kulinarną Roku.Gordon Ramsay jest gospodarzem programu telewizyjnego Hell`s Kitchen (Piekielna Kuchnia).
Wiele osób postrzega gotowanie jako przykry obowiązek. Rodzina Godona Ramsaya wprowadza do codziennych zajęć elementy zabawy. Jako kucharz pracuje pod wielką presją czasu, jednak gdy wraca do domu, zwalnia. Gotowanie w domu to dla niego terapia... W domu nie potrafi spędzać czasu, siedząc w fotelu i czytając gazetę, mimo że zaczyna się uczyć, jak tłumić nadaktywność i się wyciszać. Tym, którzy znają go z pracy, wydaje się, że w jego kuchni musi panować napięta atmosfera. Tak jednak nie jest. Jak sam twierdzi, nie wyznacza zadań domownikom, liczy na ich spontaniczne pomysły, jednak stara się, by każdy członek rodziny służył pomocą pozostałym. Wciąż poszukujemy nowych i modnych produktów. Tym samym ryzykujemy, próbując przygotować coraz bardziej skomplikowane i wyszukane potrawy. Gordon Ramsay radzi, by pamiętać, że w domu warto sięgać po sprawdzone przepisy, że na co dzień nie ma obowiązku podawania najdroższych gatunków mięsa i najbardziej wyszukanych dań.
25,18 zł
39,99 zł
Produkt niedostępny
1
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?