KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Zdjęcie produktu Etja Olej kosmetyczny konopny Bio 50ml
Etja Olej kosmetyczny konopny Bio 50ml OLEJ KONOPNY BIO /Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil/ Nierafinowany, tłoczony wyłącznie na zimno z nasion konopi pochodzącej z uprawy ekologicznej. Jest jedynym olejem naturalnym charakteryzującym się idealną proporcją NNKT, pełniącą kluczową rolę w metabolizmie lipidów w organizmie człowieka. Dzięki swoim właściwościom wykazuje wysoki działanie odżywcze,  immunostymulujace, regeneracyjne i przeciwstarzeniowe. Wpływa korzystnie na strukturę i wygląd skóry, która staje się bardziej elastyczna i uzyskuje za sprawą zawartego chlorofilu ładniejszy koloryt. Przy systematycznym stosowaniu wszelkiego typu podrażnienia i stany zapalne jak egzema, łuszczyca ulegają złagodzeniu.Za sprawą lekkiej formuły i przeciwalergicznemu działaniu stosowany jest w kosmetykach dla dzieci. Wrażliwy na wyższe temperatury dlatego powinien być przechowywany w chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych. Polecany do skóry dojrzałej, tłustej z trądzikiem oraz przy zapaleniach skórnych. Sposób użycia: - może być stosowany bezpośrednio na skórę Jego delikatna struktura olejowa stanowi dobry dodatek do preparatów kosmetycznych, zwłaszcza do kremów do delikatnej skóry. - kąpiel z udziałem oleju wzmacnia strukturę skóry i mocno ją uelastycznia. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody dodaj ok 10 ml oleju konopnego. - jako środek głęboko penetrujący tkanki skóry jest doskonałym nośnikiem substancji naprawczych, ekstraktów roślinnych oraz olejków eterycznych. - olej ten jest łatwo absorbowany przez skórę, charakteryzuje się dobrą rozsmarowywalnością, dlatego jest dobrym dodatkiem do oliwek do masażu.  - stosować jako oliwkę do ciała, najlepiej mieszać w tym przypadku z olejkiem jojoba gold BIO, olejem ze słodkich migdałow lub olejem z perilla z pachnotki - duża zawartość aminokwasów wykazuję korzystne działanie na skórę głowy i włosy. Stosowany jako dodatek do odżywek poprawia kondycję włosów, stają się bardziej błyszczące i łatwiejsze w czesaniu. Składniki: INCI: Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecana przechowywanie w lodówce .  
14,90
17,23 zł
Zdjęcie produktu Etja Olej kosmetyczny z nasion malin 50ml
Etja Olej kosmetyczny z nasion malin 50ml MALINA (Rubus) inaczej jeżyna. Roślina pochodzi z rodziny różowatych. Nazywana maliną ze względu na czerwoną barwę owoców i ich łatwego odpadania od dna kwiatowego. Krzewy zazwyczaj są łukowato wygięte lub wykładają się nisko na ziemi.Pod ziemią tworzą podziemne klącza i rozłogi, dzięki którym się rozprzestrzeniają. Owoce występują w odmianie kwaśnej lub słodkiej i są jadalne. OLEJ Z NASION I PESTEK MALIN /Rubus Ldaeus (Raspberry) Seed Oil/ Olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe  omega-3 (ALA), omega-6 (LA), witaminy A i E oraz kwas elagowy będący antyoksydantem. Olej pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, dlatego powinien być stosowany do ran, oparzeń i odmrożeń. Wspomaga wytworzenie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność  skóry oraz redukcję zmarszczek. Dodatkowo olej z malin pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, który absorbuje promieniowanie z zakresu UVB i UVA. Olej z pestek malin szybko się wchłania, jest lekki nie pozostawia tłustego filmu. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej i trądzikowej. Sposób użycia: - stosować bezpośrednio na skórę. Kilka kropli (3-5) rozetrzeć w dłoniach i kulistymi ruchami wcierać w uprzednio oczyszczoną skórę twarzy do momentu całkowitego wchłonięcia. - natłuszczać  dłonie podatne na odmrożenia zwłaszcza w okresie zimowym - zawartość kwasów omega-3 i omega-6 podnoszą odporność na zakarzenia oraz pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łocznej. Stosowany na rany i oparzenia przyspiesza ich gojenie.  - dzięki wysokiej zawartości kwasów nienasyconych stosować jako dodatek do produktów kosmetycznych, zwłaszcza kremów w stężeniu 10-20% - jako dodatek pielęgnacyjny do mieszanek olejowych przeznaczonych do masażu. Wygładza skórę nadając jej jędrność - do kąpieli ujędrniająco-regenerującej - odświeża skórę po opalaniu Składniki: INCI: Rubus Ldaeus (Raspberry) Seed Oil.  
22,90
28,00 zł
Zdjęcie produktu Etja Olej kosmetyczny krokoszowy Bio 50ml
Etja Olej kosmetyczny krokoszowy Bio 50ml Tłoczony na zimno olej z krokosza barwierskiego Carthamus Tinctorius intensywnie odzywia, regeneruje i ujędrnia ciało. Zawiera największą ilość kwasu linolowego ze wszystkich olejów roślinnych. Opróćz tego zawiera kwas olejowy oraz kwas palmitynowy, a także witaminy Ai E. Olej z krokosza barwierskiego to olej do skóry tłustej i trądzikowej. Działa przeciwzapalnie, redukuje wypryski oraz zanieczyszczenia. Zastosowanie: - do masazu - do kąpieli - do pielęgnacji skóry - jako naturalny dodatek do kremów, balsamów i odżywek do włosów   Sposób użycia: - do masażu: 10-15 kropli oleju najleiej połączyć z naturalnym olejkiem eterycznym, a następnie kulistymi ruchami dłoni masować ciało. Do masażu warto jest używać tylko naturalnych olei, ponieważ nie zatykają porów skóry. - do kąpieli: 5-10 kropli oleju wlać do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej i czystej wody bez dodatków płynów i innych środków pianotwórczych. Należy starannie rozprowazić olej po powierzchni wody. Można także dodać 3-5 kropli naturalnego olejku eterycznego. - do pielęgnacj skóry: nasze oleje są bardzo wydajne, dlatego wystarczy małą ilość nanieść na skórę i delikatnie rozsmarować. Naturalne oleje doskonałe są przy stanach zapalnych oraz przy rozstępach skóry. Produkt nie zawiera konserwantów, barwnikow i parabenów. Składniki: Olej z krokosza barwierskiego. INCI: Carthamus Tinctorius Oil  
11,90
15,90 zł
1
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka