KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu Zielnik Szampon w kostce do wszystkich rodzajów włosów Imbir i pomarańcza 60g
Zielnik Szampon w kostce do wszystkich rodzajów włosów Imbir i pomarańcza 60g Uniwersalny szampon do włosów w kostce o pobudzającym, świeżym zapachu pomarańczy to świetna alternatywa dla tradycyjnych, płynnych szamponów. Przede wszystkim doskonale oczyszcza włosy oraz skórę głowy, a dzięki zawartości naturalnych olejów i ekstraktów roślinnych sprawia, że włosy zachowują zdrowy, piękny wygląd i świetną kondycję, dobrze się rozczesują i układają. Kostka świetnie się pieni i jest bardzo wydajna, wystarczy nawet na ok. 40 - 50 myć w zależności od długości włosów. Dzięki papierowym opakowaniom mamy okazję także przysłużyć się środowisku ograniczając zaśmiecanie planety plastikowymi butelkami. To naturalny produkt, dzięki któremu rezygnujesz z nadmiaru plastiku i szkodliwych chemicznych substancji. Ta mała kostka z powodzeniem zastępuje szampon w dużej butelce ze względu na swoją ogromną wydajność. I co ważne, rozkosznie pachnie! Sprawdź jego skuteczne działanie już teraz! Składniki: Sodium Coco-Sulfate, Aqua, Parfum, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Theobroma Cacao Seed Butter, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Zingiber Officinale Root Extract, Raphanus Sativus (Radish) Root Extract, Phenoxyethanol, Tocopherol (Vitamin E), Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool, Citral, Geraniol, Citronellol, CI 15985. Sposób użycia: Sposób użycia jest prosty, potrzyj zwilżone włosy i spień, masując przy okazji skórę głowy, następnie dokładnie spłucz letnią wodą.  
19,90
24,90 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu Zielnik Szampon w kostce do włosów mieszanych Cytryna i drzewo herbaciane 60g
Zielnik Szampon w kostce do włosów mieszanych Cytryna i drzewo herbaciane 60g Niezwykle wydajny, przepięknie pachnący szampon w kostce, który skutecznie radzi sobie z pielęgnacją włosów mieszanych. Zawiera masło kakaowe, olej makadamia, oliwę z oliwek, olejek z drzewa herbacianego oraz witaminę E. To naturalny produkt, dzięki któremu rezygnujesz z nadmiaru plastiku i szkodliwych chemicznych substancji. Ta mała kostka z powodzeniem zastępuje szampon w dużej butelce ze względu na swoją ogromną wydajność. I co ważne, rozkosznie pachnie! Sprawdź jego skuteczne działanie już teraz! Składniki: Sodium Coco-Sulfate, Aqua, Parfum, Theobroma Cacao Seed Butter, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Phenoxyethanol, Tocopherol, (Vitamin E), Melaleuca Alternifolia (Tea Tee) Leaf Oil, Limonene, Linalool, Citral, Geraniol, Cl 42051, Cl 19140   Sposób użycia: Sposób użycia jest prosty, potrzyj zwilżone włosy i spień, masując przy okazji skórę głowy, następnie dokładnie spłucz letnią wodą.  
19,90
24,90 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu Dolina Czeremchy Odżywka do włosów w kostce 80g
Dolina Czeremchy Odżywka do włosów w kostce Głęboko odżywiająca i pielęgnująca odżywka w kostce zawierająca luksusowe oleje i masła tłoczone na zimno, d-pantenol i hydrolizowane proteiny owsa. Nadaje włosom połysk i miękkość. Sposób użycia: Rozgrzać kostkę przez kilka sekund pod strumieniem ciepłej wody, następnie wetrzeć niewielką ilość w umyte i wilgotne włosy, spłukać. Skład: Wosk emulgujący, masło mango, alkohol cetearylowy, alkohol cetylowy, kationowy emulgator na bazie oleju rzepakowego, masło kakaowe, zapach, olej z owoców rokitnika, olej z awokado, woda, hydrolizowane proteiny owsa, D-Panthenol, konserwant bez parabenów i związków formaldehydu INCI: Cetearyl Alcohol, Polysorbate 60, Mangifera Indica Seed Butter, Cetyl Alcohol, Behentrimonium Methosulfate, Butylene Glycol, Theobroma Cacao Seed Butter, Parfum, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Persea Gratissima Oil, Aqua, Hydrolyzed Oat Protein, D-Panthenol, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol Waga produktu: 70 g (+/- 5 g) Produkt przeznaczony dla osób powyżej 3 roku życia.  
33,90
35,00 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu Dolina Czeremchy Szampon w kostce owsiany 70g
Dolina Czeremchy Szampon w kostce "Owsiany" Ręcznie robiony szampon w kostce z olejem owsianym, olejem makowym, olejem z gorczycy, jedwabiem owsianym i zielonym owsem. Skład: Skład: anionowy surfaktant na bazie oleju kokosowego, biała glinka kaolin, woda, masło shea, gliceryna roślinna, olej makowy, olej z gorczycy, ocet cydrowy, mleko kokosowe, olej owsiany, amfoteryczny surfaktant na bazie oleju kokosowego, miód pszczeli spadziowy, jedwab owsiany, olejek cytronelowy, olejek lawendowy, olejek bergamotkowy, zielony owies, ekstrakt z aloesu  INCI: Sodium Cocoyl Isethionate, Kaolin, Aqua, Butyrospermum Parkii Butter, Glycerin, Papaver Somniferum Seed Oil, Brassica Alba Seed Oil, Pyrus Malus Vinegar, Cocos Nucifera Milk, Avena Sativa Kernel Oil, Cocamidopropyl Betaine, Honey, Avena Sativa Kernel Flour, Cymbopogon Winterianus Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Citrus Bergamia Oil, Avena Sativa Straw Powder, Aloe Barbadensis Leaf Extract Waga produktu: 70 g (+/- 5 g) Produkt przeznaczony dla osób powyżej 3 roku życia.  
27,90
29,00 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu Dolina Czeremchy Szampon w kostce czeremchowy 70g
Dolina Czeremchy Szampon w kostce "Czeremchowy" Ręcznie robiony szampon w kostce z serii "Polskie kwiaty, owoce i zioła", z olejem czeremchowym, olejem z pestek śliwek, ekstraktem z jabłka cukrowego, olejem z pestek malin, ekstraktem z czerwonej koniczyny. Do włosów normalnych i przetłuszczających się Skład: anionowy surfaktant na bazie oleju kokosowego, biała glinka, wosk słonecznikowy, oliwa z oliwek, gliceryna roślinna, aromat, olej z pestek śliwek, ekstrakt z jabłka cukrowego, olej z pestek malin, amfoteryczny surfaktant na bazie oleju kokosowego, woda, olej czeremchowy, dwutlenek tytanu, ekstrakt z czerwonej koniczyny, ocet cydrowy, mika (pigment mineralny)  INCI: Sodium Cocoyl Isethionate, Kaolin, Helianthus Annus Seed Wax, Olea Europea Fruit Oil, Glycerin, Parfum, Prunus Domestica Oil, Annona Squamosa Fruit Powder, Rubus Idaeus Seed Oil, Cocamidopropyl Betaine, Aqua, Padus Avium Mill Flower and Fruit Oil, CI77891*, Trifolium Pratense Extract, Apple Vinegar, CI77019*, CI77891*, CI77491, CI77742*  * oznaczenia pigmentów mineralnych i perłowych, takich jak mika, ultramaryna itp.  Waga produktu: 70 g (+/- 5 g)  Produkt przeznaczony dla osób powyżej 3 roku życia.  
32,90
34,00 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu Dolina Czeremchy Szampon w kostce rokitnikowy 70g
Dolina Czeremchy Szampon w kostce "Rokitnikowy" Ręcznie robiony szampon w kostce z olejem rokitnikowym, ekstraktem z owoców róży, orzechami shikakai i masłem mango. Szampon zwiększający objętość: do włosów cienkich i suchych Skład: anionowy surfaktant na bazie oleju kokosowego, napar z zielonej herbaty, biała glinka Kaolin, masło mango, olej słonecznikowy, gliceryna roślinna, olej z owoców rokitnika, olejek z różowego grejfruta, ekstrakt z żywokostu, amfoteryczny surfaktant na bazie oleju kokosowego, proszek z orzechów shikakai, ekstrakt z owoców róży, ekstrakt z aloesu INCI: Sodium Cocoyl Isethionate, Aqua, Kaolin, Mangifera Indica Seed Butter, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycerin, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Citrus Paradisi Oil, Symphytum Officinale Leaf Extract, Cocamidopropyl Betaine, Camellia Sinensis Leaves, Acacia Concinna Nut Powder, Rosa Canina Fruit Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract Waga produktu: 70 g (+/- 5 g) Produkt przeznaczony dla osób powyżej 3 roku życia.  
27,90
28,90 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu Dolina Czeremchy Szampon w kostce kwiat lotosu 70g
Dolina Czeremchy Szampon w kostce "Kwiat lotosu" Szampon poprawia kondycję włosów i skóry głowy, nadaje siłę i blask oraz objętość. Może wspomagać leczenie łupieżu, łuszczycy oraz atopowego zapalenia skóry. W składzie znajduje się między innymi olej neem, masło tucuma, olej kokosowy, wosk jojoba, hydrolat z ylang ylang, ekstrakt z kwiatów lotosu, brahmi, bhringraj, tulsi i aloes. Skład: anionowy surfaktant na bazie oleju kokosowego, biała glinka, glinka rhassoul, olej kokosowy, olej rycynowy, gliceryna roślinna, olej neem, wosk jojoba, aromat masło tucuma, amfoteryczny surfaktant na bazie oleju kokosowego, ekstrakt z białej wierzby, woda, ekstrakt z aloesu, hydrolat z ylang ylang, proszek tulsi, ekstrakt z kwiatów lotosu, proszek bhringraj, proszek brahmi, pigment perłowy (mika) INCI Sodium Cocoyl Isethionate, Kaolin, Maroccan Lava Clay, Cocos Nucifera Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Glycerin, Azadirachta Indica Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil&Hydrogenated Vegetable Oil, Parfum, Astrocaryum Vulgare Butter, Cocamidopropyl betaine, Salix Alba Bark Extract , Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Cananga Odorata Distillate Water, Ocimum Sanctum Powder, Nelumbo Nucifera Powder, Eclipta Alba Powder, Bacopa Monniera Powder, CI77019**, CI77891**, CI77491**, CI77499**, CI77742**  * substancje występujące naturalnie w olejkach eterycznych ** oznaczenia pigmentów mineralnych i perłowych, takich jak mika, ultramaryna itp. Waga produktu: 70 g (+/- 5 g) Produkt przeznaczony dla osób powyżej 3 roku życia.  
30,90
31,90 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu Dolina Czeremchy Szampon w kostce melisowy 70g
Dolina Czeremchy Szampon w kostce "Melisowy" Ręcznie robiony szampon w kostce z olejkiem melisowym, lanoliną, olejem konopnym, olejem laurowym i zieloną glinką. Skutecznie oczyszcza skórę głowy i dostarcza jej wszelkich niezbędnych składników odżywczych. Do włosów normalnych i przetłuszczających się Skład: anionowy surfaktant na bazie oleju kokosowego, napar z melisy, biała glinka Kaolin, olej konopny, masło shea, gliceryna roślinna, ocet cydrowy, zielona glinka Montmorillonite, proszek z owoców amla, amfoteryczny surfaktant na bazie oleju kokosowego, olej laurowy, lanolina, olejek z białej kamfory, olejek melisowy, olejek z cedru atlaskiego, ekstrakt z aloesu, mika mineralna   Sodium Cocoyl Isethionate, Aqua, Kaolin, Cannabis Sativa Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Glycerin, Pyrus Malus Vinegar, Montmorillonite, Emblica Officinalis Fruit Powder, Cocamidopropyl Betaine, Laurus Nobilis Berry Oil, Lanolin, Cinnamomum Camphora Bark Oil, Melissa Officinalis Leaf Oil, Cedrus Atlantica Bark Oil, Melissa Oficinalis Leaves, Aloe Barbadensis Leaf Extract, CI77019, CI77288 * substancje występujące naturalnie w olejkach eterycznych ** oznaczenia pigmentów mineralnych i perłowych, takich jak mika, ultramaryna itp. Waga produktu: 70 g (+/- 5 g) Produkt przeznaczony dla osób powyżej 3 roku życia.  
27,90
29,90 zł
NOWOŚĆ
Zdjęcie produktu Bio Olja Hydrolat laurowy 100 ml
Bio Olja Hydrolat laurowy 100 ml Naturalny wzmacniacz układu odpornościowego Woda z liści laurowych jest jednym z najlepszych naturalnych produktów jakie dała nam natura do oczyszczania i tonizowania skóry. Ma szerokie właściwości antybakteryjne i przeciwwirusowe. Pobudza krążenie krwi i napina skórę. Młodzieńcza skóra Hydrolat laurowy firmy BioOlja zawiera silne, naturalne przeciwutleniacze dzięki którym, Twoja skóra odzyska blask i elastyczność. Wzmacnia skórę, czyniąc ją mniej podatną na zanieczyszczenia środowiska, a przez to mniej podatną na przebarwienia. Wzmacnia włosy Hydrolat laurowy jest dobrym tonikiem dla włosów, ponieważ przyspiesza wzrost włosów i zapobiega ich nadmiernemu wypadaniu. Działa ściągająco, pomaga zacieśnić przyczepność mieszków włosowych i cebulek włosów. Pomaga również nawilżyć skórę głowy, zapobiegając w ten sposób łupieżowi i łuszczeniu się skóry głowy. Dzięki temu Twoje włosy będą wyglądać zdrowiej, a stan skóry głowy ulegnie znacznej poprawie. Łagodzi skurcze Hydrolat laurowy pomaga złagodzić skurcze menstruacyjne, ze względu na swoje właściwości przeciwskurczowe. Rozluźnia mięśnie macicy i łagodzi często związane z nimi problemy, takie jak nudności i zmęczenie. Rozjaśnia umysł Pod względem emocjonalnym i energetycznym, hydrolat laurowy może zwiększyć pewność siebie i pomóc w utrzymaniu jasności umysłu i koncentracji. Rozgrzewa, podnosi na duchu i zachęca do pozytywnego myślenia. Doskonale sprawdza się jako spray do pomieszczeń lub do ciała, orzeźwiający i rozgrzewający. Odstrasza owady Nie musisz już wydawać na drogie i syntetyczne pestycydy lub środki owadobójcze. Zamiast tego, możesz użyć naturalnej wody z liści laurowych firmy BioOlja! Jej właściwości skutecznie odstraszają wszelkiego rodzaju niechciane owady w Twoim domu. Hydrolaty firmy BioOlja są destylowane przy użyciu świeżego materiału roślinnego, który nie tylko pozwala na wychwytywanie wszystkich substancji lotnych, ale co najważniejsze, wewnętrznej wody komórkowej z żywej rośliny. To właśnie ta woda komórkowa, nasycona pożywnymi minerałami i kwasami tłuszczowymi, sprawia, że ​​hydrolaty firmy BioOlja posiadają niezwykłe właściwości. Aromatyczne hydrolaty zawierają rozpuszczalne w wodzie aktywne składniki roślinne. Zatrzymują niewielką ilość związków olejków eterycznych (około 0,2 grama / litr) - głównie łagodniejsze, bardziej hydrofilowe aromatyczne estry i alkohole –dzięki czemu są łagodne i nie powodują podrażnień skóry. Jest to jeden z powodu, dla których delikatność hydrolatów idealnie nadaje się do dostarczania ich wartości dzieciom, osobom starszym i osobom o wyraźnej wrażliwości. Są także głębokim i rozkosznym sposobem na poznanie i docenienie siły życiowej.  
17,90
25,50 zł
Zdjęcie produktu Golden Farm Proszek gorczycowy 100g
Golden Farm Proszek gorczycowy 100g Idealny do przygotowywania tonizujących maseczek kosmetycznych na twarz, maseczek likwidujących przebarwienia skóry, masek do włosów stymulujących wzrost, do kąpieli stóp na przeziębienia. Proszek gorczycowy nie jest lekiem. Proszek gorczycowy nadaje się do mycia naczyń, doskonale usuwa tłuszcz i niszczy bakterie.  
3,90
5,90 zł
Zdjęcie produktu Mira masło shea nierafinowane 100 ml
Mira masło shea nierafinowane 100 ml Masło Shea (masło karité) to olej wydobywany z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Ma formę twardego masła o biało-beżowym odcieniu. Po rozgrzaniu w dłoniach nabiera konsystencji płynnego i tłustego oleju. Shea wspaniale nawilża i pielęgnuje skórę. Pozostawia delikatną warstwę okluzyjną na skórze, dzięki czemu ochrania naskórek. Wspomaga procesy gojenia się skóry, łagodzi podrażnienia i świetnie sprawdza się na drobne otarcia i skaleczenia. Zapobiega powstawaniu rozstępów. Masło wykazuje właściwości anti-aging i opóźnia procesy starzenia się skóry. Dzięki zawartości kwasu cynamonowego i cykloartenolu Shea jest naturalnym filtrem, który chroni przed działaniem promieni UV.  Masło shea posiada charakterystyczny orzechowy zapach.   Produkt jest w 100% naturalny - jego zapach oraz kolor mogą się nieznacznie różnić w zależności od partii. Skład: INCI: Butyrospermum Parkii Butter Sposób użycia: Sposób użycia: Jako baza do kremów, maseczek do włosów i balsamów. Nadaje się do codziennego stosowania.    Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych: 2-90%. Właściwości: Surowiec do zastosowań kosmetycznych: masło SHEA, INCI: Butyrospermum Parkii Butter, Masa w opakowaniu: 100 g, Numer CAS: 91080-23-8, Numer EINECS/ELINCS: 293-515-7, Zastosowanie: na skórę i włosy; w formulacjach kosmetycznych na wszystkie obszary skóry, łącznie z okolicą oczu, Właściwości: natłuszczające, przeciwobrzękowe, przeciwzapalne, antybakteryjne, łagodzące, wygładzające,  Dedykowany: cera sucha, skóra z problemami, skóra dojrzała, Najważniejsze cechy: tłoczone na zimno, nierafinowane, Postać: olej stały, topi się w temp. 28-35oC, Kolor: biała, słomkowa, jasnożółta, Opakowanie: PP, materiał podlega recyklingowy.  
11,90
13,00 zł
Zdjęcie produktu Mira masło kokosowe nierafinowane 100 ml
Mira masło kokosowe nierafinowane 100 ml Nasze naturalne masło kokosowe jest nierafinowane i tłoczone na zimno dzięki czemu zachowuje swoje wyjątkowe właściwości oraz niepowtarzalny aromat tropikalnych kokosów. Doskonale nadaje się jako surowiec do kosmetyków, a także do stosowania bezpośrednio na skórę i włosy. Posiada właściwości silnie nawilżające i odżywcze, dlatego idealnie sprawdzi się do cery suchej i zniszczonej oraz włosów z rozdwajającymi się końcówkami. Sprawia, że włosy są lśniące i wygładzone, a skóra nawilżona, miękka, bez oznak przesuszenia. Doskonale się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy.    Produkt jest w 100% naturalny - jego zapach oraz kolor mogą się nieznacznie różnić w zależności od partii. Skład: INCI: Cocos Nucifera Oil Sposób użycia: Sposób użycia: Jako baza do kremów, maseczek do włosów i balsamów. Nadaje się do codziennego stosowania.    Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych: 1-100%. Właściwości: Surowiec do zastosowań kosmetycznych: masło/olej kokosowy, INCI: Cocos Nucifera Oil, Masa w opakowaniu: 100 g, Numer CAS: 8001-31-8, Numer EINECS/ELINCS: 232-282-8, Zastosowanie: na skórę i włosy, do demakijażu, Właściwości: nawilża, odżywia, usuwa przebarwienia, zatrzymuje wodę w skórze, Dedykowany: cera sucha, skóra z egzemą i łuszczycą, skóra i cera z przebarwieniami, włosy suche, Najważniejsze cechy: tłoczone na zimno, nierafinowane, Postać: w temp. pokojowej ciało stałe, topi się w ok. 25-28oC, Kolor: od białego po jasnożółty, Opakowanie: PP, materiał poddawany recyklingowi.  
11,90
14,00 zł
Zdjęcie produktu Mira olej makadamia rafinowany 50 ml
Mira Olej makadamia rafinowany 50 ml Rafinowany olej makadamia to naturalny olej przeznaczony do pielęgnacji całego ciała. Doskonale zmiękcza naskórek i poprawia wygląd skóry. Łagodzi podrażnienia wywołane promieniami słonecznymi oraz wspomaga regenerację naskórka przy urazach mechanicznych. Olej makadamia polecany jest dla osób u których pojawiły się pierwsze zmarszczki. Świetnie napina skórę i ujędrnia ją. Jest często stosowany w kosmetykach przeciwzmarszczkowych. Posiada właściwości antyutleniające oraz antycellulitowe. Można go stosować bezpośrednio na skórę. Wchłania się doskonale i nie pozostawia tłustego filmu na skórze.    Produkt jest w 100% naturalny - jego zapach oraz kolor mogą się nieznacznie różnić w zależności od partii.   Sposób użycia: Sposób użycia: Jako baza do kremów, balsamów, odżywek do włosów i paznokci, serum. Nadaje się do codziennego stosowania.    Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych: 1-99%. Skład: INCI: Macadamia Ternifolia Seed Oil Właściwości: Surowiec do zastosowań kosmetycznych: olej makadamia, INCI: Macadamia Ternifolia Seed Oil, Masa w opakowaniu: 50 ml, Numer CAS: 128497-20-1 & 129811-19-4, Zastosowanie: na skórę, włosy i paznokcie, Właściwości: natłuszczające, zmiękczające, napinające, przeciwzmarszczkowe,  Dedykowany: cera sucha, zniszczona, dojrzała, trądzikowa, mieszana, wrażliwa, Najważniejsze cechy: rafinowane.  
10,90
16,00 zł
Zdjęcie produktu Mira olej jojoba nierafinowany 50 ml
Mira Olej jojoba nierafinowany 50 ml Nierafinowany olej jojoba należy do grupy płynnych wosków. To źródło nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz alkoholi. Zawiera wiele witamin takich jak A, E, F. Dzięki nim regeneruje skórę, zapobiega starzeniu skóry i niszczy wolne rodniki. Olej ten niezwykle łatwo wchłania się w skórę i można go stosować do wszystkich typów skóry. Olej jojoba nawilży i załagodzi zmiany skóry przy łuszczycy i egzemie. Można go stosować na końcówki włosów (zapobiega łamliwości i rozdwajaniu się końcówek) oraz do paznokci (świetnie regeneruje płytkę paznokcia, nawet po lakierze hybrydowym). Stosowanie tego oleju ujędrni, natłuści, zmiękczy skórę.    Produkt jest w 100% naturalny - jego zapach oraz kolor mogą się nieznacznie różnić w zależności od partii.   Sposób użycia: Sposób użycia: Jako baza do kremów, balsamów, odżywek do włosów i paznokci. Nadaje się do codziennego stosowania.    Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych: 1-99%. Skład: INCI: Simmondsia Chinensis Oil Właściwości: Surowiec do zastosowań kosmetycznych: olej jojoba, INCI: Simmondsia Chinensis Oil, Masa w opakowaniu: 50 ml, Numer CAS: 90045-98-0, Numer EINECS/ELINCS: 289-964-3, Zastosowanie: na skórę, włosy i paznokcie, Właściwości: natłuszczające, zmiękczające, ujędrniające,  Dedykowany: cera sucha, skóra z problemami, skóra z egzemą i łuszczycą, cera trądzikowa, dojrzała, Najważniejsze cechy: tłoczone na zimno, nierafinowane, Postać: ciecz,  Kolor: żółty, jasnożółty, złoty Opakowanie: butelka z ciemnego szkła z pompką.   
18,90
28,00 zł
Zdjęcie produktu Mira olej z pestek malin nierafinowany 50 ml
Mira Olej z pestek malin nierafinowany 50 ml Olej z pestek malin stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, dzięki czemu ujędrnia skórę zapobiegając starzeniu się skóry. Ma silne właściwości przeciwzapalne oraz łagodzi skutki poparzeń słonecznych. Jest bardzo lekkim olejem, który nie zatyka porów. Posiada właściwości antybakteryjne, dlatego zapobiega powstawaniu zaskórników oraz wyprysków. Szybko się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy na skórze. Łagodzi, koi, wzmacnia i odbudowuje naskórek.    Produkt jest w 100% naturalny - jego zapach oraz kolor mogą się nieznacznie różnić w zależności od partii.   Sposób użycia: Sposób użycia: Jako baza do kremów, maseczek do włosów, balsamów, jako dodatek serum do twarzy i włosów. Nadaje się do codziennego stosowania.    Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych: 5-99%. Skład: INCI: Rubus Idaeus Seed Oil Właściwości: Surowiec do zastosowań kosmetycznych: olej z pestek malin, INCI: Rubus Idaeus Seed Oil, Masa w opakowaniu: 50 ml, Numer CAS: 84929-76-0, Numer EINECS/ELINCS: 284-554-0, Zastosowanie: na skórę i włosy, Właściwości: natłuszczające,  Dedykowany: cera sucha, skóra z problemami, skłonna do alergii, trądzikowa, Najważniejsze cechy: tłoczone na zimno, nierafinowane, Postać: ciecz, Kolor: żółty Opakowanie: butelka z ciemnego szkła z pompką.  
25,90
28,00 zł
Zdjęcie produktu Mira olej ze słodkich migdałów rafinowany 50 ml
Mira Olej ze słodkich migdałów rafinowany 50 ml Rafinowany olej ze słodkich migdałów to najbardziej uniwersalny olej stosowany w kosmetyce. Jest on bazą wielu kosmetyków. Olej ten świetnie się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy na skórze. Polecany jest dla każdego typu skóry, nawet tej najbardziej wymagającej. Olej ze słodkich migdałów łagodzi podrażnienia i różnego rodzaju dolegliwości dermatologiczne. Nie jest drażniący, ani uczulający zatem świetnie sprawdzi się podczas pielęgnacji skóry dziecka. Olej bardzo dobrze nawilży, ukoi suchą skórę, ujędrni i dostarczy niezbędnych składników.    Produkt jest w 100% naturalny - jego zapach oraz kolor mogą się nieznacznie różnić w zależności od partii.   Sposób użycia: Sposób użycia: Jako baza do kremów, balsamów, odżywek do włosów i paznokci, serum. Nadaje się do codziennego stosowania.    Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych: 1-99%. Skład: INCI:  Prunus Amygdalus Dulcis Oil Właściwości: Surowiec do zastosowań kosmetycznych: olej ze słodkich migdałów, INCI:  Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Masa w opakowaniu: 50 ml, Numer CAS: 8007-69-0 / 90320-37-9, Numer EINECS 291-063-5, Zastosowanie: na skórę, włosy i paznokcie, Właściwości: łagodzące, zmiękczające, regenerujące,  Dedykowany: dla każdego typu cery, pielęgnacja skóry dziecka, Najważniejsze cechy: rafinowany, Postać: ciecz, Kolor: jasnożółty, Opakowanie: butelka z ciemnego szkła z pompką.  
8,90
15,00 zł
Zdjęcie produktu Fitomed Odżywka do włosów przetłuszczających się szałwia i rozmaryn 200g
Fitomed Odżywka do włosów przetłuszczających się szałwia i rozmaryn 200g Polecamy do: włosów przetłuszczających się i łamliwych.   Działanie: wygładza, zmniejsza łamliwość włosów, ułatwia rozczesywanie, nadaje połysk. Składniki aktywne: wyciąg z liści szałwii - zawiera m.in. garbniki, saponiny, triterpeny, flawonoidy, kwasy organiczne. Jest silnym antyseptykiem, działa ściągająco, przeciwzapalnie i bakteriobójczo. Znajduje swoje zastosowanie w kosmetykach do cery tłustej i trądzikowej. W preparatach do włosów stosowany jest jako składnik przeciwłupieżowy oraz hamujący wypadanie włosów.   wyciąg z rozmarynu - jest silnym przeciwutleniaczem, korzystnie wpływa na włosy i skórę głowy. Dzięki działaniu antyseptycznym i ściągającym, świetnie sprawdza się w walce z łojotokiem i łupieżem. Wzmacnia i pobudza włosy do wzrostu, zapobiega ich nadmiernemu wypadaniu i siwieniu.   biotyna – to inaczej witamina H lub witaminą B7. Jak pozostałe witaminy z grupy B, biotyna odgrywa istotną rolę w zachowaniu zdrowej skóry, włosów i paznokci Składniki: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Salvia Officinalis Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Behentrimonium Methosulfate, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Citric Acid, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Benzyl Alcohol, Biotyn, Ethylhexylglycerin, Parfum. Sposób użycia: niewielką ilość odżywki nanieś na mokre końcówki włosów, po kilku minutach spłucz ciepłą wodą.   Dla uzyskania lepszego efektu pielęgnacyjnego polecamy stosowanie szamponu do włosów przetłuszczających się „Mydlnica lekarska”. Właściwości: Kosmetyk wegański. Zawartość składników naturalnych i aktywnych wynosi 95%. Produkt ziołowy, dopuszcza się wytrącenie osadu i wahanie koloru. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed słońcem   
12,90
16,00 zł
Zdjęcie produktu Fitomed Hydrolat lawendowy 100g
Fitomed Hydrolat lawendowy 100g Lawendato niewielka krzewinka o intensywnym aromacie, pochodząca z rejonów śródziemnomorskich. Charakteryzuje się wiecznie zielonymi listkami i niebiesko-fioletowymi, drobnymi kwiatami. Jej piękny zapach, niezwykłe walory ozdobne, lecznicze i kosmetyczne powodują, że chętnie uprawiana jest w ogrodach przydomowych niemal na całym świecie. Lawenda to zioło uspokajające, zmniejszające stres i napięcie. Hydrolat z lawendy pozyskiwany jest w procesie destylacji kwiatów lawendy parą wodną.   Kwiaty lawendy zawierają: olejek eteryczny (lawendowy), garbniki, triterpeny, kumaryny, fitosterole, antocyjany, kwasy organiczne i sole mineralne.   Właściwości: płyn transparentny, lekko żółty, możliwy naturalny osad, pH 4,0-5,5, intensywny kwiatowy (lawendowy) zapach.   Działanie: antyoksydacyjne, regenerujące, antyseptyczne, relaksujące i uspokajające, łagodzące podrażnienia, łagodzące stany zapalne skóry głowy, hamujące wypadanie włosów, antycellulitowe.   Przeznaczenie i stosowanie: 5-30% w kosmetykach do mieszanej i zmęczonej; jako dodatek do kosmetyków do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów, takich jak: toniki, peelingi, maseczki, kremy, szampony. Doskonały jako odświeżacz powietrza i pościeli. Składniki: Skład/Ingredients: Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Water, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Aqua, Citric Acid. Przechowywanie: przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem.  
15,90
19,00 zł
Zdjęcie produktu E-fiore Olejek laurowy nierafinowany 60ml
E-fiore Olejek laurowy nierafinowany 60ml Olej laurowy oferowany wprzez e-fiore jest tłoczony na zimno ze świeżych owoców, jagód wawrzynu szlachetnego. Ma ciekawą ciemnozieloną barwę i intensywny zapach. W temperaturze powyżej 25 stopni zaczyna się topić. W skład naszego oleju ze świeżych owoców wchodzą glicerydy kwasu laurynowego, palmitynowego, olejowego i linolowego oraz olejki eteryczne. To nieoceniony antyseptyk, lek na wszelkie problemy skórne.    WSKAZANIA: - trądzik, wypryski, skóra tłusta - zmiany skórne, łuszczyca, półpasiec, grzybica - wypadanie włosów, łupież - zmieniona chorobowo skóra - kruche, łamliwe właosy - zniszczone paznokcie - bóle stawów i reumatyzm Właściwości oleju laurowego: - olej znany jest ze swoich właściwości przeciwtrądzikowych, ściągających i przeciwbakteryjnych, można go stosować punktowo na pryszcze. - skuteczny środek pobudzający wzrost włosów, oraz pomagający w walce z łupieżem, do stosowania jako wcierka w skórę głowy na kilka godzin przed myciem  - odżywka do włosów wypadających, słabych, nadmiernie się przetłuszczających oraz w przypadku zanieczyszczonej skóry głowy  - ma działanie rozgrzewające, stąd na twarz należy dodać olej laurowy do innego oleju bazowego, polecamy połączenie z olejkiem z czarnego kminu, arganowym, z czarnuszki - stosowany jest w leczeniu zwichnięć i obrzęku stawów, a także gojeniu trudno gojących się ran i zmian łuszczycowych, wykazuje się jako skuteczny lek uśmierzający ból różnego pochodzenia reumatycznego i artretycznego. Składniki: Ingredients: Laurus nobilis L. Sposób użycia: Stosować bezpośrednio na skórę lub do produkcji naturalnych maseł. Olejek ma działanie rozgrzewające. Nie stosować w okolice oczu i na wrażliwe, podrażnione miejsca na skórze.   
23,90
26,00 zł
Zdjęcie produktu E-fiore Masło do ciała laurowe 120ml
E-fiore Masło oliwne 120ml Naturalny antyseptyk. Naturalne masło laurowe z olejem laurowym, masłem shea i olejkiem z czarnego kminu wykazuje działanie antyseptyczne, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i łagodzące. Pomaga leczyć grzybicę, egzemy i wypryski. Działa łagodząco na stany zapalne skóry, włosów i paznokci. Sprawia, że skóra szybciej się goi i regeneruje, jest bardziej elastyczna i lepiej ukrwiona. Jest też polecane na stany zapalne stawów, rozluśnia mięśnie i działa łagodząco. Ma charakterystyczny zapach i zielony kolor, jest miękkie, puszyste i szybko się wchłania.   Przeznaczenie: łagodzi stany zapalne działa antyseptycznie ujędrnia i wygładza skórę przyspiesza gojenie ran i owrzodzeń regeneruje skórę Składniki: butyrospermum parkii butter, laurus nobilis oil, prunus amygdalus dulcis oil, nigella sativa seed oil, cethearyl alkohol, tocopheryl acetate Sposób użycia: w razie potrzeby na czystą, osuszoną skórę, najlepiej na noc, lub przed ekspozycją na wiatr, mróz czy słońce.   Można stosować jako surowiec do produkcji kosmetyków.  
23,90
28,90 zł
1
/
2
/
3
/
4
/
5
... 5
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj