KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
NOWOŚĆ
Smak czystej wody
Jeżeli wciąż uważasz, że twoja szklanka jest do połowy pusta, przelej wodę do mniejszego naczynia i przestań zawracać innym głowę Zapowiadał się piękny weekend, który Anna i Jerzy zamierzali spędzić na wycieczce. Tak to zaplanowali. Nagle wydarzenia potoczyły się błyskawicznie. Nieznośny ból, szpital i straszna diagnoza – zapalenie trzustki. Anna, skazana na bezwzględną głodówkę, marzy, by wreszcie napić się wody. Chociaż dwa łyki… Po wyjściu ze szpitala Anna musi stosować rygorystyczną dietę. Kiedy wraca do pracy, jej nadwornym kucharzem zostaje mąż, który umie zagotować jedynie wodę na herbatę. Jerzy dzielnie walczy w kuchni, ucząc się na błędach i zyskując coraz większe doświadczenie. Co dokładnie znaczy „gotować do miękkości” albo „szczypta soli”? To trudne, ale do opanowania. Przecież praktyka czyni mistrza, toteż gdy Jerzy zyskuje wreszcie upragnioną pewność siebie i przestaje zasypywać pytaniami całą rodzinę, zaczyna eksperymentować i tworzyć własne kompozycje kulinarne. Książka dla wszystkich, których świat stanął na głowie i którzy czują się w kuchni równie bezradni jak Jerzy. Dużo praktycznych, dokładnych wskazówek i przepisów dla trzustkowców, a przy tym niezwykle wciągająca lektura.
20,50
29,99 zł
Osteoporoza w codziennej praktyce
Książka „Osteoporoza w codziennej praktyce” obejmuje takie zagadnienia, jak diagnostyka osteoporozy, prewencja pierwotna i wtórna, farmakoterapia, rehabilitacja. Zawiera także rozdziały poświęcone zaleceniom dietetycznym. Czytelnik znajdzie w niej praktyczne porady: jakie badania zlecać, czym się kierować w wyborze terapii, jakie ćwiczenia usprawniające zlecić pacjentowi. W książce zamieszczono ponadto bardzo interesujący rozdział o rzadkich przyczynach osteoporozy (m.in. genetycznych), ułatwiający diagnostykę w trudnych przypadkach. Publikacja jest przydatna dla lekarzy pierwszego kontaktu, internistów, ginekologów, pediatrów.
63,48
69,00 zł
NOWOŚĆ
Dbaj o stawy i kości Zdrowa dieta
Z tego poradnika dowiesz się, jak na co dzień dbać o układ stawowo-kostny. Znajdziesz w nim praktyczne porady dietetyczne na co dzień – co jeść, a czego unikać.
3,46
3,90 zł
Ekspresowa kuchnia diabetyka
Chorujesz na cukrzycę i szukasz smacznych, a jednocześnie sprawdzonych przepisów na potrawy przygotowywane każdego dnia? Przy odrobinie wiedzy i odżywianiu zorientowanym na białko z łatwością zmienisz swoje dotychczasowe nawyki żywieniowe. W niniejszej książce znajdziesz przepisy na dania, które spełnią wszystkie twoje wymagania: w czasie nie dłuższym niż pół godziny wyczarujesz pyszności! Książka ta pomoże prowadzić aktywne życie z dobrym jedzeniem, a wszystko to przy odrobinie uważności i bez konieczności rezygnacji z ulubionych smaków. • Do codziennego użytku:przepisy na dania, które można przygotować w krótkim czasie, dopasowane do życia rodzinnego i zawodowego • Sukces dzięki zasadzie „low carb”: odżywianie zorientowane na białko oraz doskonałe składniki pozwoli zapanować nad stężeniem cukru we krwi • Wiedza specjalistów: najnowsze wyniki badań dietetyków nad cukrzycą • W punkt: wszystkie najpotrzebniejsze informacje dotyczące cukrzycy przedstawione w zrozumiały i łatwy do zapamiętania sposób • Rozsądny plan: usprawniające pracę przybory kuchenne i mądre zamienniki kulinarne do wykorzystania poza domem
33,24
49,00 zł
Jedz zielone
Pyszne przepisy dla warzywnych niejadków. Niewiele osób wynosi z domu rodzinnego prawidłowe nawyki żywieniowe, gdzie podstawę naszej piramidy pokarmowej stanowią warzywa i owoce. Często traktujemy je jako niesmaczny dodatek do dań na widok którego wiele osób, a zwłaszcza dzieci, ma „alergię”. Jedzenie warzyw kojarzymy też zwykle z dietami odchudzającymi, ale ich dobroczynne działanie na cały organizm ma dużo większe „pole rażenia”. Substancje w nich zawarte odżywiają nasze ciało, wzmacniają odporność, zapobiegają i chronią w sposób naturalny przed wieloma chorobami, a nawet leczą. I tak likopen w pomidorach poprawia odporność i redukuje stan zapalny. Warzywa zawierające skrobię chronią przed rakiem przewodu pokarmowego. Jedzenie roślin z rodziny krzyżowych - brokułów, brukselki, kalafiora czy rzeżuchy, chroni nie tylko przed nowotworami, ale również ma pozytywny wpływ na mózg, wzrok, łagodzi alergiczne zapalenie dróg oddechowych. Pomagają one przy cukrzycy typu 2, a nawet są przydatne w leczeniu autyzmu. Dzięki warzywom w naszej diecie zmniejszamy ryzyko rozwoju chorób serca, udaru oraz nadciśnienia tętniczego. Hanna Stolińska-Fiedorowicz obala mity o zielonych warzywach i udowadnia, że mogą na stałe zagościć w naszym menu jako smaczne i niecodzienne dania. Z książki dowiemy się jakie warzywa spożywać w poszczególnych miesiącach roku. Jak je przechowywać i przygotowywać, by wydobyć jak najwięcej z ich zdrowotnego potencjału. Autorka pokazuje również, w jaki sposób wprowadzić je do swojej diety w celu poprawy samopoczucia oraz zapobiegania poważniejszym dolegliwościom w przyszłości. Ostrzega również, kiedy spożywanie niektórych roślin może osłabiać lub wzmacniać działanie przyjmowanych przez nas leków. Paula Kraśniewska w blisko 90 przepisach pokazuje, że zielone warzywa i przyprawy mogą przybrać postać smakowitych i sycących dań. Przełamuje stereotypy związane z ich właściwościami, smakiem i wyniesionym z domu rodzinnego sposobem przyrządzania.
27,07
39,90 zł
NOWOŚĆ
Lecznicza Moc Ajurwedy
W tej książce autorka opisuje starą, a właściwie prastarą wiedzę. Po wprowadzeniu jej w życie i wpuszczeniu jej do codzienności każdy może zyskać na poprawie swojego zdrowia, zarówno fizycznego, jak i psychicznego. Dlaczego musimy kierować się tak starą wiedzą? Żyjemy w nowoczesnym świecie, którym rządzą technologia i badania. A mimo to nie udało nam się powstrzymać chorób serca i naczyń krwionośnych, które są najczęstszą przyczyną śmierci, ani zminimalizować skutków demencji. Dzięki Ajurwedzie można także aktywnie przeciwdziałać procesom starzenia się organizmu, co znajdzie bezposredni wyraz w odmłodzeniu skóry i poprawie witalności. Ajurweda postrzega człowieka jako indywidualną jednostkę. Rozwijamy się, jesteśmy mądrzy, dbamy o zdrowie, a mimo to każdy jest inny. To dlatego każdy z nas potrzebuje innych środków, a w szczególności potrzebuje indywidualnego sposobu odżywiania. Chodzi tu głównie o intelekt. To on, wraz z naszą wolą decyduje, czy pozwolimy, by nasze życie zmieniło się na lepsze. Autorka od ponad 20 lat czuję ogromną zmianę dzięki 21-dniowej kuracji. I trzyma się jej. W tej książce dzieli się tą wiedzą. Wypróbuj ją i poczuj, jak zmienia się całe twoje życie.
43,73
59,90 zł
NOWOŚĆ
Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej (R)
Czy chcesz, aby efekty Diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej® towarzyszyły Ci już przez całe życie? Kontynuacja bestsellerowego zbioru przepisów do diety dr Ewy Dąbrowskiej to zestaw konkretnych wskazówek oraz metod, które pomogą Ci prawidłowo wyjść z postu i wprowadzić zmiany we wszystkich aspektach Twojego życia. Spójrz na nie i na swoją dietę holistycznie. Czytając tę książkę, poznasz: 5 filarów zdrowego odżywiania, które staną się podstawą Twojej diety, powody, dla których nie możesz schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem, „tajemne” metody dietetyków przedstawione w czytelny sposób, reguły prawidłowego i świadomego komponowania posiłków, zasady efektywnej aktywności fizycznej i budowania trwałej motywacji. Raz na zawsze przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem, sylwetką i... całym życiem! Niniejsza książka, którą z serca polecam, jest holistycznym spojrzeniem na człowieka. Znajdziemy tu rozdziały opracowane przez dietetyka klinicznego, trenera personalnego, duszpasterza, a także sprawdzone wskazówki, jak znaleźć motywację do podejmowania wyzwań, i prawdziwe historie osób, którym się udało. dr Ewa Dąbrowska
23,73
34,90 zł
NOWOŚĆ
Dieta łatwostrawna. Z czym to się je?
Dieta łatwostrawna jest zalecana przez lekarzy najczęściej w przypadku zwykłych przeziębień i infekcji, ale także poważniejszych chorób, na przykład w terapii nowotworowej czy po operacjach i innych zabiegach obciążających organizm. Pacjentom takie żywienie kojarzy się zwykle z kaszą manną, rozgotowanymi ziemniakami i zupą mleczną. Dieta łatwostrawna. Z czym to się je? to pierwsza na polskim rynku publikacja podejmująca taką tematykę - propozycja dla osób, które są na diecie łatwostrawnej, a więc nieobciążającej przewodu pokarmowego długim trawieniem. Dzięki temu organizm może się skoncentrować na innych działaniach, na przykład na dochodzeniu do zdrowia. Książka ma także na celu pokazać, że dieta łatwostrawna to nie tylko rozgotowane papki, ale też całkiem apetyczne i smaczne potrawy. W książce: potrawy lekkie dla brzucha wypróbowane przepisy łatwo dostępne składniki proste wykonanie propozycje dla osób na diecie wegetariańskiej i bezglutenowej przydatne wskazówki dietetyczne i kulinarne Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer — absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Od dziewięciu lat zajmuje się dietetyką i żywieniem człowieka. Prowadzi własną poradnię dietetyczną — Food & Diet; jest dietetykiem do tzw. spraw trudnych. Dzięki swojej pasji i wiedzy z zakresu szeroko rozumianej dietetyki nie tylko pomogła wielu osobom zrzucić zbędne kilogramy, ale również nauczyła je, jak zdrowo, a przy tym smacznie się odżywiać. Od 2012 roku angażuje się w pomoc osobom poddawanym leczeniu onkologicznemu. Od kilku lat jeździ po Polsce, by szkolić pacjentów i ich rodziny, a także personel medyczny i farmaceutów w zakresie odżywiania w terapii nowotworowej. Jest współautorką książki Kuchnia i medycyna XXI wieku, do której napisała kilka rozdziałów poświęconych żywieniu podczas leczenia onkologicznego. Wciąż szuka nowych pomysłów, wyzwań, śledzi doniesienia naukowe z dziedziny dietetyki, uczestnicząc w konferencjach naukowych. Jako ekspert w zakresie żywienia jest częstym gościem programów telewizyjnych i radiowych.
27,13
39,90 zł
Bieganie na weganie
Gniewomir zabrał mnie w ekscytującą podróż, która łączy hart ducha i łagodne serce. Podróż, która jest nie tylko kolejnymi pokonanymi kilometrami w ekstremalnie trudnych biegach długodystansowych, ale także – a może przede wszystkim – drogą, której początkiem jest młodzieńcza niewiedza, a metą siła i wrażliwość dojrzałego mężczyzny. Ogromna doza inspiracji, bez względu na to, czy szukasz motywacji sportowej, poprawy zdrowia czy wartości w codziennych wyborach konsumenckich. Polecam! – Orestes Kowalski – autor kanału na YouTube “Everyday Hero”, aktywista prozwierzęcy, weganin i promotor efektywnego altruizmu. Bieganie na weganie” to bieganizm w czystej formie – pomyślałam po przeczytaniu zaledwie kilku pierwszych stron. Trzymacie w rękach pełną empatii i wrażliwości opowieść o miłości do zwierząt, świadomych wyborach i o naturalnym bieganiu. To przemyślana książka, nie tylko o treningach i jedzeniu, ale również, a może przede wszystkim, o zaglądaniu w głąb siebie. To historia o życiu, które w zdrowiu i formie można przemierzać długodystansowym biegiem. Gniewko emanuje kosmiczną energią, którą szczodrze dzieli się z czytelnikami. — Joanna JoKo Kowalczyk – autorka bloga Bieganizm, miłośniczka natury, kuchni roślinnej i biegania po górach.
29,92
44,00 zł
Odżywianie w łuszczycy Tom 2
Drugi tom książki Odżywianie w łuszczycy uwzględnia najnowsze informacje z dziedziny dietetyki dotyczące chorób autoimmunologicznych oraz wiedzę z zakresu kosmetologii. W książce zamieszczono ponad 100 nowych przepisów kulinarnych do zastosowania w diecie zalecanej w łuszczycy. Proponowane potrawy są pozbawione glutenu lub zawierają jego niewielką ilość, co ma duże znaczenie dla przebiegu choroby. Potrawy opisane w tomie drugim mogą być także z powodzeniem stosowane w schorzeniach towarzyszących łuszczycy, takich jak dna moczanowa, cukrzyca, łuszczycowe zapalenie stawów lub otyłość. Książka jest podzielona na dwie części. Część pierwsza ma za zadanie przybliżyć pacjentom podstawy teoretyczne terapii i pozwolić zrozumieć zagadnienia dotyczące samej choroby, co ułatwi wdrożenie zaleceń dietetycznych. Część druga zawiera przepisy przeznaczone dla osób chorych na łuszczycę. Ten tom jest też odpowiedzią na liczne prośby czytelników wcześniejszej publikacji, którzy przekonali się o skuteczności diety w leczeniu łuszczycy i chcieli poszerzyć wiedzę na ten temat oraz wzbogacić swój jadłospis.
39,69
47,25 zł
NOWOŚĆ
Jak wzmocnić serce. Wskazówki i przepisy
U ponad połowy osób powyżej 35 roku życia, lekarze rozpoznają pierwsze objawy chorób układu sercowo – naczyniowego. Choroby te rozwijają się nie tylko z powodu złego odżywiania, nadciśnienia czy podwyższonego cholesterolu ale przede wszystkim z niedoleczonych przewlekłych stanów zapalnych organizmu. Dr Colbert w prosty i przystępny sposób wyjaśnia mechanizmy ich powstawania oraz podpowiada, jak rozpoznać pierwsze objawy choroby wieńcowej i miażdżycy, które w konsekwencji przyczyniają się do udarów i zawałów serca. Zachęca też do prowadzenia zdrowego trybu życia i odżywiania, które wspomogą pracę serca i całego organizmu. W tym celu, zespół ekspertów przygotował zbiór prostych przepisów na smaczne dania, które ułatwią zmianę nawyków żywieniowych na lepsze i zdrowsze.
8,87
9,99 zł
HEALING SELF, THE (EXP)
HEALING SELF, THE (EXP)
28,09
32,29 zł
ENERGY PLAN, THE
ENERGY PLAN, THE
52,21
60,01 zł
KETO DIET, THE
KETO DIET, THE
40,15
46,15 zł
PAKIET DIETA WARZYWNO-OWOCOWA DR EWY DĄBROWSKIEJ
Trzy kroki do sukcesu w wyjątkowym zestawie trzech bestsellerów dietetycznych: Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej. Przepisy, Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej. Przepisy na wychodzenie, Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej® i co dalej. Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej: odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw, odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu, poprawisz wygląd swojej skóry, zwalczysz uczucie zmęczenia, ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność. Zachowaj efekty diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej do końca życia! Czytając tę książkę, poznasz: 5 filarów zdrowego odżywiania, które staną się podstawą Twojej diety, powody, dla których nie możesz schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem, tajemne metody dietetyków przedstawione w czytelny sposób, reguły prawidłowego i świadomego komponowania posiłków, zasady efektywnej aktywności fizycznej. Jedyna na rynku książka zawierająca zbiór przepisów na prawidłowe i zdrowe wyjście z diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej! Znajdziesz w niej: etapy wychodzenia z postu – pełny program w jednym miejscu, 115 doskonałych przepisów zgodnych z protokołem wyjścia z diety, listę produktów i przykładowe zestawy menu, porady dietetyczne i triki na właściwe odmierzanie składników i porcji posiłków.
47,42
69,90 zł
NOWOŚĆ
ŻYWIENIE W SPORCIE
Najpopularniejszy poradnik na temat żywienia w sporcie Nowe wydanie Żywienia w sporcie, uwzględniające najnowsze raporty medyczne, to publikacja, która jest równocześnie wyczerpującym podręcznikiem praktycznym i kompendium wiedzy teoretycznej, a co ważne, przekazuje cenne informacje w sposób interesujący i przystępny dla wszystkich. Książka ta, napisana przez jedną z czołowych brytyjskich specjalistek od spraw żywienia w sporcie, doskonale przysłuży się zarówno amatorowi aktywnego trybu życia, jak i zawodnikom pragnącym osiągać lepsze wyniki w swoich dyscyplinach. Obecne wydanie autorka wzbogaca o wyniki najnowszych, nierzadko nowatorskich badań związanych ze zdrowiem i wydolnością sportową, nie pozostawiając bez odpowiedzi żadnych pytań czy wątpliwości. Można tu znaleźć praktyczne wskazówki w następujących kwestiach: jak zwiększyć wytrzymałość, siłę i wydolność organizmu, jak obliczyć zapotrzebowanie organizmu na kalorie, węglowodany oraz białka, jak poprawić sylwetkę ile płynów wypijać i jak skutecznie nawodnić organizm. „Nowe wydanie bestsellerowej książki Żywienie w sporcie jest najbardziej kompetentnym podręcznikiem z tego zakresu na świecie”. Prof. dr hab. Łucja Pilaczyńska-Szcześniak
51,73
69,90 zł
NOWOŚĆ
SuperLunche
SuperLunche to 70 dań, które przygotujesz w maksymalnie 30 minut, bez problemu zapakujesz i zabierzesz do pracy. W książce znajdziesz przepisy na każdą porę roku: oczyszczające, lekkie ale odżywcze dania wiosenne, orzeźwiające, delikatnie wychładzające lunche na lato, odżywcze, rozgrzewające jesienne obiady, rozgrzewające, energetyczne posiłki zimowe. Ponadto menu na każdą porę roku podzielone będzie na dwa typy dań: lekkie, ale dobrze przyprawione przeznaczone dla osób, które chcą oczyścić organizm, nabrać energiii i schudnąć oraz superodżywcze - zapewniające poczucie sytości na dłuższy czas. Karolina i Maciej Szaciłło - Eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą szkolenia oraz warsztaty zdrowego odżywania, a także medytacji. Są autorami popularnych poradników dietetycznych, m.in.: Przyprawy, które leczą, Jedzenie, które leczy, Zdrowa tarczyca, Dieta Raw Food, Jem (to co) kocham i chudnę (Wydawnictwo Zwierciadło).
27,07
39,90 zł
NOWOŚĆ
SCHUDNIJ I OBNIŻ CUKIER W 8 TYGODNI
Pierwsza dieta, którą zastosujesz z przyjemnością 8-tygodniowa dieta opracowana przez dr Michaela Mosleya to rewolucyjna metoda odżywiania, skutkująca nie tylko utratą wagi i obniżeniem poziomu cukru we krwi, ale również zapobieganiem cukrzycy typu 2, a nawet cofaniem się jej. W swojej niezwykłej książce kucharskiej dr Clare Bailey – lekarz rodzinny i żona Michaela Mosleya – połączyła siły ze znaną dietetyk, dr Sarah Schenker, aby stworzyć zestaw niskokalorycznych i niskowęglowodanowych potraw. Mamy tu rozplanowane na 8 tygodni proste i smaczne dania: od szybkich śniadań po pyszne kolacje. Przepisy zaprojektowano według najzdrowszej metody żywienia – diety śródziemnomorskiej. ZREWOLUCJONIZUJ SWÓJ SPOSÓB ODŻYWIANIA. SCHUDNIJ I UTRZYMAJ WAGĘ przez: - ograniczenie prostych i przetworzonych węglowodanów - redukcję spożywanych kalorii - spożywanie zdrowych tłuszczów i wysokiej jakości białka Nieważne, czy chcesz zeszczupleć, cofnąć insulinooporność lub cukrzycę, obniżyć czy utrzymać odpowiedni poziom cukru we krwi. Ta książka pomoże ci schudnąć i na zawsze zmienić sposób, w jaki się odżywiasz. Gotowy jadłospis na 8 tygodni diety i ponad 100 propozycji pysznych potraw dla utrzymania osiągniętych rezultatów.
27,07
39,90 zł
NOWOŚĆ
MOŻESZ JEŚĆ WSZYSTKO ZDROWE ODŻYWIANIE FAKTY I MITY
Nasze życie kręci się wokół jedzenia. Kiedy zjeść? Ile zjeść? Co zjeść? Pytanie jednak brzmi, czy możemy jeść wszystko bez obaw o nasze zdrowie czy sylwetkę? Odpowiedź brzmi TAK! We wszystkim ważny jest jednak umiar i podstawowa wiedza na temat spożywanych przez nas produktów. Wiele z nich owianych jest złą sławą, ale czy słusznie. Rozprawmy się z najczęściej powtarzanymi i wciąż funkcjonującymi w powszechnej świadomości mitami na temat popularnych produktów żywieniowych, niektórych uznawanych za zdrowe. Modna dieta gwarantem sukcesu? Czy tłuszcz tuczy? Detoks na szybki i zdrowy spadek wagi? Biały cukier to biała śmierć? Dlaczego mimo diety moja waga stoi w miejscu? Czy light znaczy zdrowo?
30,46
44,90 zł
The Baby-led Weaning Cookbook
The Baby-led Weaning Cookbook
51,03
58,65 zł
1
/
2
/
3
/
4
/
5
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka