KATEGORIE
KONTO
W tym dziale znaleźć można pozycje poświęcone zdrowemu odżywianiu i różnym dietom. Nabyć tu można zarówno książki kucharskie zawierające sprawdzone przepisy na tradycyjne dania w nowej jak i klasycznej odsłonie, jak i te kierowane do osób odżywiających się w określony sposób, np. zawierające przepisy będące w zgodzie z dietą ketogeniczną, wegetariańską czy inną. Znaleźć tu można również poradniki z zakresu psychodietetyki oraz żywienia małych dzieci. A także poradniki i książki kucharskie dedykowane osobom borykającym się z określonymi chorobami, np. Hashimoto czy insulinoopornością albo osobom dializowanym.
 
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
NOWOŚĆ
Okładka książki Almanach 4 - Siła Naturalnych Terapii
Almanach 4 – naturalne terapie   Każdego roku w naszej Redakcji przychodzi czas wytężonej pracy dopieszczania kolejnego tomu Almanachu miesięcznika „Zdrowie bez Leków”. Każdego roku o tej porze również wielu Czytelników wyczekuje nowego wydania, by dołączyć je do swojej kolekcji. Także i w roku 2021 nie zawiedliśmy Państwa oczekiwań – przygotowaliśmy czwarty tom tego jedynego w swoim rodzaju kompendium wiedzy z zakresu medycyny klasycznej i naturalnej. W dzisiejszych czasach z pewnością warto inwestować w wiedzę przelaną na karty książek o zdrowiu.    Czym wyróżnia się czwarta część Almanachu?   Zgodnie z tradycją kompendium zawiera zbiór najlepszych i najciekawszych artykułów, jakie ukazały się w numerach od 39 do 49 „ZbL”. Znajdziecie tu Państwo wiele pożytecznej wiedzy z zakresu naturalnych terapii, co jest tematem przewodnim tegorocznej publikacji. To, co wyróżnia kompendium na tle swoich poprzedników, to wyższa niż dotychczas liczba stron. W pewnym momencie stanęliśmy przed dylematem, z których artykułów zrezygnować, ponieważ publikacja przekroczyła limit stron. Na szczęście udało się ocalić wszystkie artykuły i nie było potrzeby z żadnych rezygnować. I tak oto tegoroczny Almanach zyskał gabaryty opasłego tomiska, osiągając ponad 532 stron! Poprzedni, trzeci tom, liczy 428 stron, drugi – 352, a pierwszy – 350. Dlatego też z pewnością każdy z Państwa znajdzie dla siebie treści, jakich potrzebuje.    W najnowszym wydaniu został udoskonalony i bardziej doprecyzowany spis treści, który jest tym bardziej przejrzysty, że przy każdym z artykułów widnieje nazwisko autora – tego elementu brakowało w poprzednich wydaniach.    W najnowszym Almanachu nie zabrakło również całkowicie nowych niepublikowanych tekstów autorstwa specjalistów z wielu dziedzin medycyny naturalnej i konwencjonalnej. Do grona autorytetów dołączył prof. Michał Tombak – autor wielu książek, piszący w pięknym stylu na ważne tematy zdrowotne, oraz dr n. med. prof. Krzysztof Krupka. Podobnie jak w poprzednim Almanachu głos zabrali specjaliści wielu dziedzin: dyplomowani naturopaci, zielarze-fitoterapeuci, dietetycy, diagności laboratoryjni, eksperci promocji zdrowia, botanicy, ekolodzy, terapeuci medycyny chińskiej i ajurwedy. Oni wszyscy podzielili się swoją wiedzą.    Zapraszamy do zapoznania się z przepięknie wydanym Almanachem, ponieważ wiedza w nim zawarta jest na wagę złota.
97,90
99,00 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Gotuj sprytnie jak Jamie
Ta książka nauczy cię przyrządzać smaczne, pożywne i niedrogie posiłki. Proponuję bogactwo smaków i kolorów, potrawy wprawiające w dobry nastrój i dające prawdziwą przyjemność z jedzenia. Każde z dań ma korzystną cenę i jest tańsze niż przeciętna porcja na wynos. Pora na sprytne gotowanie! Jamie Oliver
58,29
79,91 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki 30 minut w kuchni
Pokażę ci, jak w zaledwie 30 minut postawić na stole cały posiłek, składający się z wielu wspaniałych potraw… Jeśli – tak jak ja – kochasz dobre jedzenie, a po ciężkim dniu czeka na ciebie wygłodzona rodzina, pozwól, że wtajemniczę cię w zupełnie rewolucyjną, nową metodę gotowania. Dzięki tej książce dowiesz się, jak przygotować cały posiłek w czasie, który zwykle przeznaczasz na przyrządzenie zaledwie jednego dania. Kiedy zobaczysz, ile udało ci się osiągnąć w ciągu zaledwie 30 minut, padniesz z wrażenia. Tak właśnie było ze mną! Szybkość wcale nie oznacza pogorszenia jakości. Osiągniesz ją dzięki dobrej organizacji, sprawnemu działaniu i różnym sztuczkom, dzięki którym w niezwykle krótkim czasie przygotujesz smakowite dania. Każdy z 50 przedstawionych w książce przepisów został starannie opracowany. Nie ma tu czasu na obijanie się – to porządne, szybkie gotowanie naprawdę pysznych dań. Stworzyłem kompletne zestawy potraw, które doskonale do siebie pasują, a przepisy podałem w naprawdę wyjątkowy sposób, dzięki czemu bardzo łatwo jest z nich korzystać. Gotując tą metodą, spożytkujesz optymalnie każdą minutę, a do tego zapewnisz sobie świetną zabawę, wykorzystując swoją kuchnię do celu, dla którego została stworzona. Myślisz, że to nie może się udać? Zapewniam cię, że to możliwe! Zajrzyj do środka i przekonaj się, jakie dania proponuję. Kiedy już zaczniesz gotować w ten sposób, zachwycisz się nim i nigdy z niego nie zrezygnujesz.
58,29
79,91 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki 15 minut w kuchni
Superszybkie, smaczne,zbilansowane posiłki na każdy dzień tygodnia Wymyślenie przepisów z tej książki było dla mnie prawdziwym wyzwaniem! Założyłem, że mają być proste, niebanalne i metodycznie opisane. Chciałem, by zawierały wspaniałe składniki, które zachwycą Ciebie i Twoich bliskich. Czerpałem inspirację z kuchni całego świata, ma­jąc w pamięci smaki, które wszyscy wprost uwielbiamy. Bawiłem się klasycznymi przepisami na kurczaka, steki i makarony, ulepszałem wspaniałe sałatki i mnóstwo innych dań, wzorowałem się na wybornym azjatyckim jedzeniu ulicznym i genialnych smakach Maroka… Krótko mówiąc: chcę zaproponować Ci moje wersje posiłków, które tak chętnie kupujesz na mieście. I jeszcze coś – to jedne z najszybszych i najsmaczniejszych potraw, jakie kiedykolwiek wymyśliłem. Wszystkie przepisy testowaliśmy bez końca, żeby ta książka była dla Ciebie godnym zaufania towarzyszem w kuchni. Myślę, że się nią zachwycisz. Ja jestem z niej bardzo dumny! Podobało Ci się 30 minut w kuchni? Jeśli tak, to ta książka rzuci Cię na kolana!
58,29
79,91 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Zatrzymaj Hashimoto. Wzmocnij tarczycę!
Twoja skóra jest sucha, a włosy łamliwe? Nie masz siły nawet na chwilę aktywności? Nie możesz się skoncentrować? Czujesz się jak przysłowiowy sopel lodu? Czy jest profilaktyka, którą możesz zastosować od dziś? Odpowiedź brzmi... Tak! Wystarczy wprowadzić nawet kilka sprawdzonych porad z tej książki, aby poczuć się lepiej już w ciągu kilku tygodni… Autor żyje z chorobą Hashimoto już ponad 17 lat! Stosuje sprawdzone programy diety, naturalnej suplementacji połączone z odpowiednią aktywnością i oczyszczaniem organizmu. W tym poradniku dzieli się praktyczną wiedzą i przedstawia porady, które sam stosuje. Dzięki nim zwalczysz większość dolegliwości, wstrzymując tym samym proces rozwoju choroby. Z książki dowiesz się, jak diagnozować i w naturalny sposób leczyć objawy choroby Hashimoto. Sprawdzisz, czy dieta bezglutenowa to faktycznie droga do poprawy twojego zdrowia. Nauczysz się, jak właściwie stosować suplementacje oraz jak pokonać stres i depresję. Poznasz tajniki zdrowej kuchni oraz siłę detoksu w chorobie Hashimoto. Twoja hormonalna nawigacja zacznie na nowo wzmacniać swoją moc! W książce znajdziesz też mnóstwo sprawdzonych przepysznych przepisów, które doskonale wpłyną na wzmocnienie twojej tarczycy oraz układu odpornościowego. Nie zwlekaj! Zatrzymaj Hashimoto!
30,93
49,90 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Leczenie dietą. Wygraj z Candidą!
Walcz z kandydozą! Kolejna książka autora bestsellerowego "Jaglanego detoksu". Jeżeli od dłuższego czasu trapią cię niepokojące objawy, w tym częste znużenie, spadki energii, wychłodzenie organizmu, zapalenia układu moczowego, przewlekle infekcje, bóle mięśniowe i stawowe, wypryski i egzemy skórne, stany lękowe i depresyjne, alergie pokarmowe, problemy trawienne oraz brak koncentracji, a leczenie farmakologiczne nie przynosi żadnych efektów, to nie zwlekaj tylko zacznij od zmiany stylu życia i zastosuj program Anty Candida. Oprócz inspiracji kulinarnych, znajdziecie tu informacje dotyczące rozpoznania i leczenia kandydozy w oparciu nie tylko o moją praktykę ale również o medyczne publikacje znanych ekspertów. W książce znajdziecie przepisy na łatwe do przygotowania śniadania, obiady i kolacje oraz dodatkowa tabela produktów dopuszczonych w programie, z których w opisanych fazach można przygotować sobie dowolne potrawy. "Dieta zamiast alergologa, kardiologa, a nawet psychiatry? Marek Zaremba przekonuje, że wszystko jest możliwe." Agnieszka Sztyler-Turovsky, Onet "Kandydoza, choroba wywołana drożdżakami, to prawdziwe wyzwanie dla medycyny, ponieważ coraz częściej nie poddaje się leczeniu farmakologicznemu. Kiedy tabletki zawodzą, ratunkiem jest zmiana diety i stylu życia. Polecam!" Iza Radecka, redaktor naczelna miesięcznika "Zdrowie"
30,93
49,90 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Zrób, zjedz, powtórz. Składniki, przepisy..
Jedzenie jest dla mnie źródłem nieustających przyjemności: lubię myśleć o nim łakomie, głęboko się nad nim zastanawiać i czerpać z niego mądrość. Jedzenie daje mi otuchę, inspirację, sens i piękno; odżywia moje ciało i wyznacza porządek dnia. Zrób, zjedz, powtórz – dla mnie to nie tylko mantra. To historia mojego życia. Zrób, zjedz, powtórz to wyborny zbiór przepisów poprzeplatanych opowieściami o jedzeniu, napisanych typowym dla Nigelli absorbującym i przenikliwym stylem. Autorka zastanawia się, czym jest przepis, wypowiada wojnę idei grzesznej przyjemności, dzieli się z czytelnikami wiedzą i przepisami, do których nieustannie chce się wracać. Moje przepisy rodzą się blisko życia, w moim domu. W tej książce dzięki ponad setce nowych potraw z wykorzystaniem jej ulubionych składników poznajemy kuchenny rytm i rytuały autorki. Rozdziały A jak anchois (hołd na cześć „morskiego bekonu”), Rabarbar, Czuła apologia brązowego jedzenia, obszerna część poświęcona rodzinnym obiadom oraz inspirujące pomysły na wegańskie uczty, kolacje solo i świąteczne rarytasy – to zapowiedź tylko niektórych z serwowanych tu przez Nigellę pyszności.
51,06
69,99 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Jak zacząć odchudzanie zupami
Książka Jak zacząć odchudzanie zupami to podstawowy podręcznik do rozpoczęcia redukcji wagi za pomocą zup. To zbiór zasad, porad i wskazówek, aby zacząć realizować swój cel o szczupłej sylwetce i zdrowym ciele.   Książka ta nie tylko przedstawia, jak zacząć odchudzanie, ale także daje praktyczne porady, jak trwale, skutecznie i prosto to zrobić.   Jeśli szukasz skutecznej i smacznej metody na odchudzanie, to ta książka zapozna Cię ze szczegółami takiego sposobu.   „Jak zacząć odchudzanie zupami” została napisana przez Monikę Honory, która sama schudła 40kg, a teraz dzieli się z innymi, jak osiągnąć sukces w redukcji kilogramów. Tysiące osób skorzystało z tej metody. Sprawdź, może okaże się, że i Ty spełnisz marzenia dzięki Programowi Przemian.   Uwaga: Żadne przepisy nie powtarzają się w innych książkach autorstwa Moniki Honory.   Co zawiera książka: Opis Programu Przemian, znanego jako dieta zupowa, ze szczególną analizą przygotowania, omówienia zasad i ich wdrożenia. Proces przygotowania do rozpoczęcia Przemiany - jak wsłuchać się w potrzeby swojego organizmu. Opis badań, które warto przeprowadzić przed przystąpieniem do odchudzania zupami. 13 przepisów na zupy oraz na wywary. HIT! 2- tygodniowy, przykładowy harmonogram Programu Przemian - to gotowa instrukcja postępowania po dołączeniu do Programu Przemian.   Dodatkowo książka zawiera: Jak działa metabolizm i jak go pobudzić? Porady, jak przygotować swoją psychikę i nastawienie, aby wytrwać w odchudzaniu. Jak przygotować bliskich na Przemianę i uzyskać ich wsparcie. Wszystko o tym, jakie porcje jeść, w jakich odstępach czasowych. Jak przygotować kuchnię. Jak radzić sobie z problemami i pułapkami, które mogą pojawić się w trakcie odchudzania. Porady, jak przetrwać spotkania rodzinne, wesela, grille, gdy się odchudzasz. Jak unikać pokus w postaci słodyczy, słonych przekąsek, słodkich napojów. Jak wzmacniać swoją silną wolę i walczyć z demotywatorami. Praktyczne wskazówki, jak dbać o skórę, aby zachować jej elastyczność i jędrność. Metamorfozy osób, które skutecznie schudły z Programem Przemian. Najczęstsze odpowiedzi na pytania o Program Przemian.   Ta książka, to zupełnie nowe spojrzenie na proces odchudzania. To kompleksowy poradnik, który pozwoli Ci osiągnąć pierwsze efekty od momentu przystąpienia do Programu. Znajdziesz w nim odpowiedzi na nurtujące Cię pytania dotyczące Programu Przemian. Uporządkujesz swoją wiedzę i będziesz miał pod ręką praktyczne wsparcie merytoryczne.   Nie warto dłużej czekać. Nie szukaj wymówek "zacznę od jutra, od poniedziałku, po wakacjach". Zadbaj o siebie już dziś.   Dla kogo jest ta książka: Dla tych, którzy szukają skutecznej metody odchudzania; Dla osób, które zwątpiły, że jeszcze jakiś sposób na redukcję wagi może przynieść upragnione rezultaty; Dla tych, którzy szukają przepisów na zupy odchudzające; Dla osób, które nie lubią liczyć kalorii, ani ważyć swoich dań, a mimo to chcą schudnąć. Jeśli stosowałeś kiedyś np. tabletki na odchudzanie, to teraz przekonasz się, że bez nich, w zdrowy sposób możesz także schudnąć.   Dzięki tej książce: Dowiesz się, co to jest Program Przemian, zwany dietą zupową. Zrozumiesz najważniejsze zasady, którymi należy się kierować przy redukcji wagi. Przekonasz się, że nie tylko kalorie są ważne przy odchudzaniu. Nabierzesz przekonania, że niezależnie od wieku, zawsze można rozpocząć pracę nad zmniejszeniem masy ciała. Zaoszczędzisz czas na poszukiwanie informacji o zasadach Programu Przemian. W tej książce masz wszystkie niezbędne informacje. Dzięki zastosowaniu porad z tej książki jest duża szansa, że poczujesz się lepiej i będziesz w pełni sił.   Elegancji wygląd książki sprawi, że będzie ona również idealnym pomysłem na prezent.
79,00
NOWOŚĆ
Okładka książki Nie ma czasu na wymówki. Zdrowe odżywianie dla zabieganych
Książka „Nie czas na wymówki. Zdrowe odżywianie dla zabieganych” to idealna pozycja dla tych, którzy w codziennym ferworze zajęć porzucają zdrowe nawyki lub odkładają zadbanie o zdrowie „na spokojniejszy czas”. Każdy z nas żyje w określony dla siebie sposób: ukształtowany przez nawyki nabyte w domu rodzinnym, zainspirowany przez trendy czy pod przymusem codziennych zadań. Jesteśmy zabiegani i pracujemy do późna w nocy, a natłok obowiązków uniemożliwia nam prowadzenie zdrowego stylu życia i spożywania pełnowartościowych posiłków. Często też nie zdajemy sobie sprawy, jak bardzo niska wartość odżywcza, nieregularność i brak posiłków wpływa negatywnie na nasze zdrowie psychiczne i fizyczne oraz ogólną kondycję organizmu, co przekłada się na jakość codziennego funkcjonowania. Milena Nosek motywuje czytelnika do samodzielnego planowania i przyrządzania posiłków. Podpowiada, jak wybierać i przechowywać produkty, by długo zachowały swoją świeżość. Udowadnia, że przy dobrej organizacji nie wymaga to wiele czasu, a korzyści dla naszego organizmu będą nieocenione. Z książki dowiemy się jak przyrządzić odżywcze, smaczne i niezbyt czasochłonne posiłki. Autorka przygotowała wiele różnorodnych przepisów oraz przykładowy tygodniowy plan żywienia z listą zakupów. W przepisach podała orientacyjny czas przygotowywania posiłków, ich kaloryczność, miary i jednostki produktów oraz krótkie sugestie o pakowaniu dań do pojemników, które łatwo można potem dopasować do własnych planów i rozkładu dnia. Zdrowe odżywianie będzie pozytywnie wpływało na naszą kondycję, jeśli będzie mu towarzyszyła aktywność fizyczna, właściwy balans między czasem pracy i relaksu oraz odpowiednia ilość snu. Dlatego zachęca do tego, by zamiast gonić za najpopularniejszymi dietami czy treningami, po prostu poznać i zaakceptować potrzeby a także ograniczenia własnego organizmu – każdy z nas jest bowiem inny.
30,93
49,90 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Odchudzanie zupami
Książka Odchudzanie zupami, to gotowy jadłospis, przepisy i porady, do skutecznego odchudzania. To druga obowiązkowa lektura po książce: Jak zacząć odchudzanie zupami. To narzędzie dla tych, którzy chcą poznać, jak powinien wyglądać przykładowy miesiąc z Programem Przemian, zwanym popularnie, jako dieta zupowa.Książka przedstawia harmonogram wraz z menu na pierwsze 4 tygodnie odchudzania. Jest to gotowy plan działania, dzień po dniu, dzięki któremu będziesz pewien, że nie popełnisz błędów i zachowasz wszystkie zasady przygotowania posiłków, a także zadbasz o siebie holistycznie.To 4-tygodniowy plan działania, który niemal za rękę poprowadzi Cię przez ten najtrudniejszy etap, jakim jest zmiana nawyków i wejście w rytm dbania o zdrowie.   Uwaga: Żadne przepisy nie powtarzają się w innych książkach autorstwa Moniki Honory.   Co zawiera książka: HIT! 4-tygodniowy harmonogram. Każdy dzień zawiera konkretne wskazówki co jeść, pić oraz dodatkowe porady dotyczące aktywności fizycznej i motywacji. 51 przepisów kulinarnych! 43 przepisy na zupy odchudzające oraz dodatkowe 8 przepisów na wywary, zakwasy, klopsiki, kluseczki itp.   Dodatkowo książka zawiera: W harmonogramie znajdują się również wskazówki i porady w zakresie aktywności fizycznej, nauki dbania o skórę, porady motywacyjne. Opis, na czym polega odżywianie zgodne z Program Przemian. Przypomnienie zasad Programu Przemian. Listy zakupów. Konkretne wskazówki, jak przygotować się do realizacji planu. Jak w razie potrzeby modyfikować jadłospis. Jakie trudności mogą się pojawić podczas Przemiany i jak sobie z nimi radzić. Przewodnik po smakach – co zrobić, gdy masz ochotę na słone, słodkie itp. Jak przyprawiać zupy, by nadać im wyjątkowy smak.     Dla kogo jest ta książka: Dla osób, które dopiero niedawno usłyszały o odchudzaniu zupami i chcą rozpocząć swoją drogą po szczupłą i zdrową sylwetkę; Dla osób, które Program Przemian, ale chciałyby uporządkować swoją wiedzę; Dla osób, które szukają gotowego rozwiązania, aby nie popełnić błędów na starcie przy samodzielnym komponowaniu menu; Dla osób, które chcą oszczędzić czas i dostać od razu gotowy harmonogram na cały miesiąc.   Dzięki tej książce: Ugotujesz 43 różnorodne zupy bez żadnego trudu, korzystając z łatwo dostępnych składników; Nauczysz się, co to znaczy holistyczne dbanie o siebie, nie tylko w kontekście żywieniowym; Poznasz przepisy na zupy, które nigdy się nie nudzą; Zaoszczędzisz czas na wymyślanie własnych przepisów na zupy; Zadbasz o swoje zdrowie i zaczniesz spełniać marzenia. Elegancji wygląd książki sprawi, że będzie ona również idealnym pomysłem na prezent.  
79,00
Okładka książki Wege
Jamie Oliver, bestsellerowy autor uwielbianych na całym świecie książek kucharskich, powraca z przepysznymi daniami warzywnymi. I w samą porę obecnie coraz więcej z nas stara się ograniczać spożycie mięsa z pobudek zdrowotnych, finansowych lub ekologicznych.Jamie, czerpiąc inspiracje z kuchni świata, przygotował zbiór przepisów na oryginalne i nieskomplikowane potrawy z warzywami w roli głównej. Jego dania to prawdziwa uczta dla oczu i podniebienia: są tak smaczne, sycące i różnorodne, że zupełnie nie odczujesz braku mięsa. Wegetarianie, okazjonalni jarosze i żądni nowych wrażeń mięsożercy w tej książce każdy z was znajdzie coś dla siebie!
58,29
79,90 zł
Okładka książki 5 składników. Gotuj szybko i łatwo
Jamie Oliver autor największych kulinarnych bestsellerów powraca we wspaniałym stylu Łącząc na niesamowite sposoby zaledwie pięć składników, Jamie wyczarował ponad 130 zupełnie nowych przepisów, które możesz wykorzystać na co dzień i od święta. Znajdziesz tu wszystko od sałatek i pasty, przez ciekawe pomysły na kurczaka, ryby warzywa, ryż, makarony, wołowinę i wieprzowinę, aż po słodkości. Ta książka to maksimum smaku przy minimum wysiłku, szeroki wachlarz posiłków o różnej wartości odżywczej i mnóstwo fantastycznych inspiracji.
58,29
79,90 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Jak zdrowo jeść i nie zwariować
Kolejna publikacja Piotra Kucharskiego – autora bestsellerowego poradnika Chleb. Domowa piekarnia. W książce Jak zdrowo jeść i nie zwariować razem z żoną Magdaleną, psychodietetyczką, uczy, jak właściwie się odżywiać i czerpać z tego nie tylko zdrowie, ale i radość. Magdalena i Piotr Kucharscy z pasją zachęcają do przygotowywania potraw z warzyw i owoców zgodnie z cyklem pór roku. Skutecznie przekonują, że warto samemu piec chleb, uprawiać własne zioła. Proponują balans pomiędzy tym, co zdrowe, a odrobiną kulinarnego szaleństwa. Dania zachwycają innowacyjnością. W przepisach króluje różnorodność, a na talerzach – kolory. Najlepsze jedzenie to takie, które jest przyrządzane w domu z pasją i wyobraźnią. Gotuj więc z fantazją i jedz z przyjemnością! Na zdrowie!
37,71
59,90 zł
Okładka książki Cztery pory roku na Polanie Smaków
Dawniej kuchnią rządził odwieczny rytm czterech pór roku. Gotowało się z tego, co było akurat dostępne, a na pewne smaki trzeba było czekać przez cały rok. Andrzej Polan, utytułowany szef kuchni, który w swojej pracy lubi sięgać do podstaw, tym razem postanowił przybliżyć czytelnikom nieco zapomnianą koncepcję gotowania sezonowo i lokalnie. Potrawy przyrządzane z dostępnych w regionie składników są zdrowe, a odkrywając smakowite patenty naszych przodków, możemy na powrót zakochać się w polskiej kuchni. Wyrusz w niezwykłą kulinarną podróż w duchu „cudze chwalicie, swego nie znacie”. Wybierz się w niepowtarzalną kulinarną podróż po Polsce. Książka podzielona jest na cztery segmenty: wiosnę, lato, jesień i zimę. Znajdziesz w niej przepisy na wyśmienite dania z lokalnych składników, przygotowane w zgodzie z prastarym rytmem czterech pór roku. Są to zarówno proste inspiracje na codzienny obiad, jak i te bardziej skomplikowane – zawsze jednak mocno osadzone w realiach czasu i regionu. Polska to piękny kraj, który ma Ci do zaoferowania prawdziwe kulinarne cuda. Biesiaduj z przyjaciółmi i smakuj chwile.
44,00
69,90 zł
Okładka książki Kuracja Breussa
Rudolf Breuss
Kuracja Breussa
Pod pojęciem uzdrowienia rozumiem przywrócenie choremu organowi jego pierwotnej funkcji bez ograniczeń, a nie jego amputację. Czy częściowo lub całkowicie usunięty organ jest wyleczonym organem? Czy można okaleczenie porównywać z uzdrowieniem? Rudolf Breuss   W zmodyfikowanej, dopasowanej do współczesnych ludzi kuracji Breussa widzę możliwość leczenia raka, o ile zdobędą się na odwagę, by ją przetrzymać. Jeśli dojdzie do tego silna wiara, może z pewnością wydarzyć się cud, jakiego się nie spodziewano. dr n. med. Fritz Becker (z Przedmowy)   Rudolf Breuss (1899–1990)   Austriacki naturopata, którego proste metody leczenia raka i innych chorób przewlekłych pomogły ponad 45 000 chorym. Co ważne, udało mu się pomóc chorym, którym lekarze nie dawali już szans na przeżycie. Totalna kuracja przeciwrakowa Breussa jest zmodyfikowaną kuracją głodową opartą częściowo na  kuracji głodowej Otto Buchingera, elementach nauk Sebastiana Kneippa, a także na podstawie wieloletnich doświadczeń i obserwacji własnych Breussa.   Rak, zdaniem Breussa, nie jest chorobą, lecz niezależną naroślą, odżywiającą się wyłącznie stałym pokarmem. Aby pokonać raka, należy go zagłodzić. Dlatego w czasie opracowanej przez niego 42-dniowej kuracji należy spożywać jedynie soki warzywne i herbaty ziołowe.  Skomponowane przez niego soki warzywne zawierają minerały i witaminy niezbędne dla funkcjonowania organizmu podczas kuracji, w czasie której organizm własnymi siłami zwalcza chorobę. Jego książka została przetłumaczona na języki: chiński, angielski, francuski, włoski, chorwacki, słoweński, rosyjski oraz polski.   Marcelin Jan Pietryja ofm   Kapłan, zakonnik w zakonie franciszkanów w Katowicach-Panewnikach. Doktor teologii.  Pasjonat i entuzjasta fitoterapii. Od wielu lat kształci się w zakresie ziołolecznictwa. Ukończył studium farmaceutyczno-zielarskie w Poznaniu. Swoją wiedzę pogłębia współpracując z najlepszymi  specjalistami w tej dziedzinie z wiodących ośrodków naukowych w kraju i za granicą.  W 2007 roku utworzył Herbarium św. Franciszka – miejsce, gdzie odwiedzający klasztor mogą spróbować herbat ziołowych skomponowanych według starych zakonnych receptur, nabyć różne ziołowe specyfiki, a także zasięgnąć porad dotyczących zdrowego trybu życia i profilaktyki zdrowotnej.  Od 2007 roku organizuje corocznie Franciszkańskie Konferencje Zielarsko-Farmaceutyczne. W 2012 roku  o. Marcelin Pietryja utworzył serię wydawniczą Biblioteka Św. Franciszka, w której wydawane są książki z zakresu ziołolecznictwa i fitoterapii. W 2015 roku założył Instytut Medycyny Klasztornej, w którym kształcą się przyszli fitoterapeuci. Jest także wykładowcą w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Stanisława Pigonia w Krośnie.
43,90
49,90 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Rosja od kuchni. Jak zbudować imperium nożem, chochlą i widelcem
Z tej książki dowiecie się, jak – i po co! - kucharz Stalina uczył kucharza Gorbaczowa śpiewać do drożdżowego ciasta. Dlaczego Nina, kucharka z wojny w Afganistanie, zmuszała się, by gotując, myśleć o czymś przyjemnym. Kto wygrał konkurs na najlepszą stołówkę z tych, które powstały wokół Czarnobyla tuż po katastrofie. I dlaczego Breżniew nienawidził kawioru. Przeczytacie o kucharzu i testerze jedzenia Stalina, który toczył z nim nierówną walkę o życie swojej żony. Poznacie przepis na pierwszą zupę, która poleciała w kosmos. I na makaron z turkawkami, którym zajadał się ostatni car, Mikołaj. Przeczytacie też o kuchni ludzi, którzy nie mają co jeść: o Ukrainie, którą Stalin pacyfikował przez głód. I o blokadzie Leningradu. Ale przede wszystkim zobaczycie, jak jedzenie może służyć propagandzie. W kraju takim jak Związek Radziecki służył jej każdy kotlet usmażony i podany w każdej stołówce i restauracji, od Kaliningradu, po krąg polarny i od Mołdawii po Władywostok. Polityczne było zarówno to, co jadł pierwszy sekretarz partii komunistycznej, jak i zwykły obywatel. Rosja jest godną następczynią ZSRR, więc wciąż karmi ludzi propagandą, tak jak robiła to przed laty. I nie przypadkiem rządzi nią Władimir Putin, wnuk kucharza Spirydona Putina. O nich obu też w tej książce przeczytacie.
41,47
49,99 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Wino. Praktyczny poradnik
Książka prezentuje regiony winiarskie, szczepy winorośli oraz najbardziej znane gatunki win z różnych krajów. Zawiera porady, jak czytać etykiety, czym się różnią poszczególne trunki oraz jak się je wytwarza. Zapoznaje z metodami ich wyboru, sposobami serwowania oraz zasadami łączenia z rozmaitymi potrawami. Smakowitym dodatkiem są przepisy na przystawki, dania główne i desery, z którymi idealnie komponuje się lampka wina. Ciekawym uzupełnieniem są informacje dotyczące historii i kultury picia wina w różnych zakątkach świata.
43,36
69,95 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Dzieci gotują. Słodkości
Dzieci gotują. SŁODKOŚCI Lubicie słodycze? Oto książka pełna receptur słodkich przyjemności. Ciasta, torty, serniki, desery i inne łakocie. Łatwiejsze – dla nowicjusza, który pierwszy raz wiąże fartuch kuchenny i nie odróżnia wałka od trzepaczki, i takie dla prawdziwych mistrzów – co lubią wyzwania. Przepisy zostały opracowane tak, by ich wykonanie sprawiało radość. Zawierają opisy czynności, krok po kroku oraz apetyczne zdjęcia, dzięki którym możecie samodzielnie stworzyć słodkie arcydzieła. W książce znajdziecie też Przepis na sukces, żeby łatwiej było Wam oswoić kuchnię i Zaradnik, który pomoże pokonać kulinarne przeszkody. Z taką pomocą niejedno Wam się upiecze. A w nagrodę… czeka na Was wylizywanie garnuszków po polewie czekoladowej, podjadanie kolorowej posypki i podskubywanie kruszonki. Dla każdego coś słodkiego!
25,92
39,90 zł
Okładka książki The Diabetes Weight-Loss Cookbook
In 2012 Giancarlo Caldesi was diagnosed with type 2 diabetes. Since adopting a low-carb diet he has lost almost 4 stone and put his diabetes into remission - transforming his and his family's health. Working with nutritionist Jenny Phillips, Giancarlo and his wife Katie show you how to enjoy a low carb but not no-carb way of life with simple recipes using easy-to-source ingredients that will fill you up without fattening you up. Steak and Chips are still on the menu, as are delicious curries such as Butter Chicken and Spinach Paneer, even puddings like Hot Chocolate Pots or Peanut Butter & Jelly Cake. An initial diagnosis of diabetes can be shocking and the masses of information daunting, but Katie and Giancarlo share their personal experience of diabetes and weight loss to empower you to make your own informed decisions about food, without sacrificing any of the flavour.
84,10
99,00 zł
Opakowanie Paleo: Recipes from the Caveman's Cookbook
Would you fancy a mammoth steak or simply some natural foods enjoyed by mankind in the Old Stone Age, long before the rise of agriculture? This book is the ultimate companion to anyone interested in the oldest human diet ever, which greatly contributed to our evolution. Archaeologists, anthropologists and paleontologists studied the bones and teeth of our ancestors and their living environment to reconstitute their nutritional habits. This book results of these scientific studies and is a serious introduction to paleo cooking. While the paleo diet is limited to basic ingredients, such as meats, fish, eggs, vegetables, fruits, herbs, nuts and seeds, it offers a lot of nutritional benefits, as it is gluten-free, low-carb and relies on fresh products. This is sufficient to keep away modern diseases linked to poor nutrition, such as over-weight or diabetes.
58,62
69,00 zł
1
/
2
/
3
/
4
/
5
... 135
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj