KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
NOWOŚĆ
Okładka książki Ajurwedyjska książka kucharska Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać
Nowa edycja Ajurwedyjskiej książki kucharskiej! Zawiera ponad 250 sprawdzonych, prostych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by wspomóc zachowanie witalności i energii przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucjonalnych - od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały. „Książka prezentuje proste przepisy oparte na zasadach ajurwedy, które mogą służyć każdemu za przewodnik w codziennym gotowaniu”. dr Vasant Lad, lekarz ajurwedyjski, autor: „Ayurveda, The Science of Self-Healing”, współautor: „The Yoga of Herbs” „Jednym z najbardziej pożytecznych fragmentów książki są schematy menu; pokazano tu diety dla różnych ajurwedyjskich typów, jak również poszczególne menu, bezpieczne dla wszystkich”. dr David Frawley, autor: „Ayurvedic Healing: A comprehensive Guide”, współautor: „The Yoga of Herbs” „Książka, zainspirowana ajurwedyjską nauką o żywieniu, uczy czytelników posługiwać się pożywieniem w celu polepszenia jakości ich życia” Dr. Robert Svoboda, lekarz ajurwedyjski, autor: „Prakruti, Your Ayurvedic Constitution” „Nie jest to kolejna książka kucharska, mamy przed sobą unikalny podręcznik służący osiągnięciu pełnego zdrowia. Jeśli będzie stosowany ze zrozumieniem, doprowadzi do okrycia zupełnie nowego wymiaru troski o zdrowie i radości płynącej z jedzenia”. Yogi Amrit Desai, założyciel Centrum Kripalu, kierownik duchowy Amadea Morningstar – uzyskała licencjat w dziedzinie żywienia na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley, a następnie tytuł magistrapsychoterapii. Przez 15 lat nauczała i prowadziła praktykę dietetyka. W 1983 rozpoczęła studia nad ajurwedą i jej praktycznym zastosowaniem, które sprawiły, że ajurweda stała się kluczowym elementem jej prywatnej praktyki leczenia oraz nauczania. Od 1984 roku pracuje w Instytucie Ajurwedy w Albuquerque, w Nowym Meksyku. Urmila Desai – poznała i doświadczyła kuchni ajurwedyjskiej w swojej rodzinnej wiosce Halol, w Indiach. W wieku 19 lat wyszła za mąż za Jogina Amrita Desai. Od tego momentu zaangażowała się praktykę jogi, zdrowia oraz gotowania. Inspiracja przepisami ajurwedyjskimi wypływa z jej duchowej praktyki. Wieloletnia znajomość autorek, oparta o doświadczenie twórczego gotowania, zaowocowała powstaniem niniejszej książki.
44,52
59,00 zł
Opakowanie Żywienie osób starszych
Transformacja demograficzna nie pozostawia żadnych wątpliwości, populacja ludzi starszych dynamicznie zwiększa się na całym świecie. Prognozuje się, iż w 2050 roku osoby w wieku 65 lat i więcej będą stanowiły nawet 30% polskiej populacji. Wy­musza to konieczność szerszego spojrzenia na tę grupę osób w kontekście wielochorobowości, wielolekowości, większego obciążenia czynnikami ryzyka niedożywienia, sarkopenii, a także zróżnicowanych potrzeb żywieniowych. Poniższe opracowanie systematyzuje wiedzę dotyczącą postępowania dietetycznego w grupie osób starszych w ujęciu wielodyscyplinarnym, stanowiąc źródło informacji dla wielu specjalistów sprawujących opiekę nad pacjentem geriatrycznym. Publikacja stanowi rekomendacje Sekcji Dietetyki Medycznej POLSPEN w zakresie żywienia osób starszych w której zostały uwzględnione najnowsze wyniki badań w opisywanej dziedzinie, a także aktualne zalecenia towarzystw naukowych.
71,46
79,00 zł
NOWOŚĆ
Opakowanie Zespół jelita nadwrażliwego
Zespół jelita nadwrażliwego (IBS) jest jednym z najczęściej rozpoznawanych schorzeń układu pokarmowego. Szacuje się, że problem ten może dotyczyć nawet co piątej osoby w Polsce. Wielu pacjentów szuka odpowiedzi na pytania czy za diagnozą tej choroby może kryć się coś więcej, czy muszą przyzwyczaić się do życia z IBS i czy mogą sobie jakoś pomóc? Publikacja jest znakomitym przewodnikiem, w którym znajdziesz zarówno porady lekarza, dietetyka jaki i innych specjalistów. Autorki, dzięki swojej wieloletniej praktyce naukowej oraz pracy z pacjentami dzielą się swoim doświadczeniem i wiedzą na temat zespołu jelita nadwrażliwego, pokazując właściwą drogę postępowania i zintegrowanego podejścia do terapii. Z tej książki dowiesz się: czym jest IBS, jak przebiega proces diagnostyki IBS, jak wygląda pogłębiona ścieżka diagnozy i jakie są możliwości diagnostyczne dla pacjentów z podejrzeniem lub stwierdzonym IBS, jak dobrać dietę i suplementację w IBS, jakie są kluczowe elementy terapii IBS, jak dobrać dietę i suplementację w IBS, jak jest rola psychiki w IBS.
53,37
59,00 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Jem świadomie. 100 przepisów na domowe przysmaki
Miłość to w kuchni najlepsza przyprawa. Najlepsze smaki, najcudowniejsze zapachy i najbardziej fascynujące połączenia powstają wtedy, kiedy kucharz kocha świat i ludzi. Wiktoriya Popin to kucharka, której wzór możemy znaleźć w ciepłych, miłych wspomnieniach z dzieciństwa, kiedy to matka lub babcia karmiły nas nie tylko fantastycznymi daniami, ale też właśnie miłością. Z miłości stworzone są w tej książce przepisy na domowe przysmaki, a każdy z nich jest przemyślany tak, aby dostarczać tylko zdrowych, naturalnych składników. Autorka strony internetowej Picante Cooking nie zatrzymuje się na przepisach. Tworzy dla czytelników coś więcej – kulinarną filozofię, w której królują natura i dobre emocje. Nie ma tu rakotwórczych konserwantów, toksycznych fosforanów czy syntetycznych barwników. Jest natomiast dużo klasycznych potraw w nowoczesnym, autorskim wydaniu, oraz wykwintnych dań kuchni francuskiej czy bliskowschodniej, które wcale nie są tak skomplikowane jakby mogło się wydawać. Dzięki doświadczeniu i pasji Wiktoriy Popin możemy nauczyć się samodzielnie zrobić parówki czy kiełbasy, szybko i sprawnie przygotować domowy chleb lub bułeczki. Tworzenie dżemów przestanie być dla nas czarną magią, pasta tahini wejdzie na stałe do naszego kuchennego repertuaru, a samodzielnie wykonane nalewki i likiery ocieplą zimowe wieczory. Ta książka daje wybór. Dzięki niej możesz jeść świadomie i bezpiecznie. To jest możliwe. Niekoniecznie nawet nakładem dużego wysiłku. Czytaj, smakuj i żyj zdrowo.
40,34
59,90 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Sugarproof
Could sugar be the hidden cause of your child’s problems? Written by a world leader in the field of childhood nutrition SUGARPROOF is a definitive, evidence-based guide for all parents who want to understand just how bad sugar is and what they can do. It details mind-blowing facts about sugar and what it does to a child’s body and mind, and the amazing improvements that happen when we take sugar away - improved memory, capacity to learn and resistance to disease for starters! It gives parents key strategies to reduce sugar, step by step sugar reset plans, delicious sugar free recipes and tips on ways to ensure everyone around you – grandparents, schools, carers – are on board too. The facts are stark and the evidence is clear – sugar is bad for adults and children alike – even more so for children and it's time to take action and 'sugarproof' your child.
44,60
51,00 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki 155 dań do pudełka. Domowa dieta bez glutenu
Osoby na diecie bezglutenowej to dzisiaj już całkiem liczna społeczność. Niektórzy znaleźli się w tej grupie, gdyż ich organizm tak zdecydował, a inni dlatego że w bezglutenowym menu upatrzyli nowy kulinarny trend. Pierwsi postępują rozsądnie, bo dieta bezglutenowa jest dla nich jak lek. A pozostali? O ile tylko nie stają się fanatykami kuchni „gluten free”, tydzień czy weekend bezglutenowy raz na jakiś czas może być dla nich po prostu pozytywnym kulinarnym doświadczeniem. Niezależnie od przyczyn stosowania takiej diety, dla wszystkich „bezglutenowych” jedzenie poza domem wciąż bywa niełatwym zadaniem. Dlatego możliwość przygotowania szybkich i prostych, a co najważniejsze – zbilansowanych posiłków, które da się zabrać ze sobą, jest tak istotna. Jeśli zatem organizm rzucił ci wyzwanie i dieta eliminacyjna stała się twoją codziennością, nie traktuj jej jak pasma wyrzeczeń. Niech będzie okazją do eksperymentowania w domowej kuchni. Książka zawiera bezglutenowy jadłospis na 4 tygodnie, uzupełniony praktycznymi wskazówkami. Są tu sprawdzone przepisy na domowe pieczywo – niezawodne do kanapek, lecz także takie, które zastąpi słodki podwieczorek.
13,46
19,99 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Candida. Skuteczne uzdrawianie grzybic.
Antybiotyki, antykoncepcja hormonalna, niewłaściwa dieta to tylko kilka czynników wywołujących namnażanie się grzybów Candida. Ich przerost wywołuje niebezpieczną chorobę – kandydozę, która jest przyczyną wielu poważnych dolegliwości, takich jak otyłość, zespół nieszczelnego jelita, nietolerancje pokarmowe, wrzody czy choroba Leśniowskiego-Crohna. Poznaj holistyczny program, dzięki któremu już w 2 tygodnie powstrzymasz niebezpieczny rozrost drożdżaków, przywrócisz prawidłowe funkcjonowanie jelit oraz odbudujesz mikroflorę. Odkryj ponad 40 przepisów na łatwe do wykonania posiłki oraz proste porady dietetyczne, które pomogą Ci w pełni wrócić do zdrowia! Pokonaj Candidę naturalnie!
33,81
49,40 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Dieta odkwaszająca
Zmęczenie, osłabienie mięśni i kości, bóle głowy, obniżony nastrój, problemy ze snem, kłopoty trawienne – to tylko niektóre z objawów zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej…, a także efektów stosowania źle zbilansowanej diety. Dzięki naturalnym procesom zachodzącym w organizmie pH naszego ciała jest utrzymywane na stabilnym poziomie. Czasem dochodzi jednak do sytuacji, gdy równowaga kwasowo-zasadowa zostaje zachwiana. Nieprawidłowa dieta może wpływać na pogorszenie funkcji organizmu, a także skutkować większym ryzykiem poważnych chorób. Jak zatem zadbać o właściwe pH naszego organizmu? Które produkty działają kwasotwórczo? Jak komponować posiłki, by proporcje poszczególnych składników były prawidłowe? Czy to prawda, że kwaśne produkty wcale nie są zakwaszające? W książce znajdziesz wszystkie niezbędne informacje dotyczące diety odkwaszającej oraz prozdrowotnego stylu żywienia, a także przepisy na łatwe w przygotowaniu, smaczne i zdrowe potrawy, dzięki którym zadbasz o równowagę kwasowo-zasadą swojego ciała. Katarzyna Kozłowska – absolwentka studiów na kierunku dietetyka i pasjonatka zdrowej kuchni. Od lat zajmuje się zdrowym odżywianiem i edukacją żywieniową. Szczególnie interesuje się wpływem diety na urodę i dobre samopoczucie.
23,56
34,99 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Naturalne piękno Ścieżka wewnętrznej przemiany
Poświęcasz mnóstwo czasu i energii, aby być piękną. W końcu tego wymaga się od kobiety. Idealna kobieta musi mieć gęste włosy, duże oczy, gładką cerę, smukłą sylwetkę. Takich wymagań jest oczywiście o wiele więcej. Porównujemy się do jakichś mitycznych wzorów, wydajemy fortunę na kosmetyki, fryzjera, ciuchy, kolejną dietę-cud i... wciąż jesteśmy niezadowolone z uzyskanych efektów. Wymarzony ideał piękna jest po prostu nieosiągalny, choć krzyczące zewsząd reklamy przekonują nas, że przecież wystarczy jeszcze tylko trochę wyrzeczeń... Trzymasz w ręku książkę, dzięki której wyzwolisz się z tego zaklętego kręgu. Pokaże Ci ona, że istnieje inna, prawdziwa droga pozwalająca odkryć w sobie piękno i po prostu je wyzwolić. Szybko przekonasz się, jak bardzo jesteś piękna, naturalnie piękna. Twoje piękno wykracza poza fizyczność. Jest uniwersalne i autentyczne. To piękno, które jest całkowicie unikalne dla każdego człowieka. Dowiesz się, jakie zmiany należy przeprowadzić i w jakim tempie warto ich dokonywać . Zaczniesz odkrywać swoje najistotniejsze piękno, które będzie Ci służyło w każdym miejscu i o każdej porze. Dzięki tej książce: poznasz sześć filarów naturalnego piękna; dowiesz się, w jaki sposób zmienić swoją dietę; nauczysz się praktyk pielęgnowania skóry — od wewnątrz na zewnątrz; poznasz praktyki odpowiednie do pielęgnowania Twojego piękna przez wszystkie pory roku; poznasz zalety treningów i przydatne techniki jogi; dowiesz się, jak odnaleźć drogę do swojego duchowego piękna. Naturalne piękno jest Twoim naturalnym prawem! O autorach Deepak Chopra jest fundatorem Chopra Center for Wellbeing (Centrum Dobrego Samopoczucia) i najznakomitszym nauczycielem filozofii Wschodu w cywilizacji Zachodu. Od dziesięcioleci jest autorem bestsellerów, a jego książki rozchodzą się w milionach egzemplarzy. Więcej o autorze dowiesz się z jego strony internetowej: www.chopra.com. Kimberly Snyder, specjalistka do spraw żywności, jest autorką bestsellerowej serii „New York Timesa” zatytułowanej Beauty Detox. Snyder występuje gościnnie w takich programach jak Good Morning America, The Dr. Oz Show, Ellen i Today jako ekspertka od dietetyki, zdrowia i piękna. Pisały o niej „New York Times”, „Wall Street Journal”, „Vouge”, „Vanity Fair” i „Elle”, a także wiele innych czasopism. Z jej porad korzysta wiele znanych gwiazd branży rozrywkowej. Snyder wymyśliła przepis na organiczny sok Glow Bio, stworzyła markę koktajli, a także prowadzi popularny podcast Beauty Inside Out. Jej blog, strona internetowa oraz produkty pomogły rozpropagować ruch Beauty Detox w ponad 150 krajach. Więcej informacji znajdziesz na stronie KimberlySnyder.com.
28,89
42,90 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Roślinny Comfort Food dla każdego
HEDONIZM NA TALERZU Marzysz o chwili wytchnienia, chcesz poczuć się komfortowo, bezpiecznie i sprawić sobie przyjemność? Z przepisami Eryka erVegana na doskonałe comfort food to możliwe! Dzięki tej książce ugotujesz przepyszne potrawy, które poprawią ci nastrój, wrócisz wspomnieniami do czasów dzieciństwa czy pierwszej miłości, przygotujesz wyjątkową kolację dla przyjaciół, a przede wszystkim – gotując, sprawisz przyjemność sobie! Zdecydowanie zasługujesz na jedzenie, którego smak cię otuli. Nie musisz poświęcać wiele czasu i szukać trudno dostępnych składników, żeby przygotować doskonałe: • kluski, pierogi i inne mączne specjały jak z babcinej kuchni • tofu generała Tso, które przeniesie cię do egzotycznej Azji • ciasteczka z czekoladą, uwodzące smakiem i dostarczające wielu cennych składników odżywczych. Spełnij swoje zachcianki i daj się rozpieścić! POZWÓL SOBIE NA DROBNE PRZYJEMNOŚCI, LECZ ZRÓB TO Z GŁOWĄ! Teraz w prostej wersji roślinnej.
42,01
57,99 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Kuchnia według zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.
Prawidłowe odżywianie i oddychanie sprawiają, że dobrze się czujesz. Jednak często po posiłku odczuwasz zmęczenie i brak energii. Jak to zmienić, podpowie Georg Weidinger, znany lekarz, który wspólnie ze swoją żoną, opracował dietę opartą na Tradycyjnej Medycynnie Chińskiej. Wykorzystali oni zasady gotowania według Pięciu Przemian, ale dostosowali je do zachodniego współczesnego świata. Opracowane przez nich dania nie tylko dobrze smakują, ale również stanowią bazę do powrotu do zdrowia. Ich dieta oczyszcza organizm, poprawia pracę układu trawiennego i wpływa na procesy regeneracyjne. W przyswajaniu składników odżywczych oraz prawidłowej przemianie materii pomoże Ci 10 zasad zdrowego odżywiania, które opracowali Autorzy. Gotuj dla zdrowia.
54,55
79,70 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Tutto bene. Włoska kuchnia Flavii. Rodzinne historie, przepisy i opowieści
Flavia gotuje, czerpiąc wzory tak z dawnej kuchni polskiej, jak i z bogatych tradycji florenckich i toskańskich. Ta książka jest szlakiem wiodącym z Warszawy do Villi Calcinaia w sercu Chianti Classico, pełnym smaków i aromatów wiernie opisanych przez Małgosię. Tessa Capponi-Borawska Litry oliwy, kilogramy pomidorów, masło, kluski i brzoskwinie skąpane w winie… Ta książka to opowieść o autorskiej kuchni Flavii Borawskiej, o smakach i aromatach, które są jej bliskie. Flavia gotuje z szacunkiem dla wspomnień, dla tradycji i rodzinnych historii. Ale też nie ogranicza siebie i innych. Podróżuje, próbuje, kolekcjonuje nowe kulinarne wrażenia, a potem przenosi je na domowy grunt. Cukinie z miętą, długo pieczone pomidory, parmigiana, risotto z Marmite – wystarczy kilka elementów, aby stworzyć wyjątkowe danie. Nie potrzeba całego arsenału składników, ale umiejętności wyciągnięcia z produktu esencji smaku. Liczy się pomysł, dyscyplina wykonania, szacunek dla jedzenia. A przede wszystkim – miłość dla tych, których karmimy. Flavia Borawska – szefowa kuchni, absolwentka akademii kulinarnej Le Cordon Bleu, laureatka tytułu Kobieta Szef 2020 polskiej edycji przewodnika Gault et Millau. Do swojej kuchni wprowadza nie tylko włoskie smaki, ale i inspiracje z różnych stron świata. Małgosia Minta – reporterka, autorka książek, specjalistka w dziedzinie trendów, autorka popularnego bloga Minta Eats. Nie może żyć bez masła, pomidorów i podróży.
33,60
49,90 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Dieta oczyszczająca jelita. Przełomowy program CLEAN GUT
Kompleksowy program, który pomoże ci uzdrowić i zregenerować jeden z najbardziej obciążonych obszarów w twoim ciele: jelita. Jelita – Centrum Zdrowia Twojego Organizmu Choroby serca, nadwaga, schorzenia autoimmunologiczne, a także huśtawki nastroju, obniżone libido, nieświeży oddech czy zaparcia – wszystkie te problemy mogą być bezpośrednio związane z nieprawidłowym funkcjonowaniem jelit. Dlaczego? Bo to właśnie ten niezwykły, składający się ze stu milionów komórek nerwowych układ odpowiada za stan naszego zdrowia i emocji. Jeśli nie funkcjonuje on jak należy, szybko zaczynamy odczuwać tego skutki. Zadbaj więc o swoje jelita (nazywane też drugim mózgiem), a raz na zawsze pożegnasz się z niestrawnością, zmęczeniem, bezsennością oraz innymi schorzeniami. Jak przekonuje Alejandro Junger, zdrowe jelita to prosta droga do długotrwałego zdrowia. Dieta Clean Gut, czyli czas na detoks jelit Oczyścić jelita z nagromadzonych toksyn i odzyskać równowagę pomóc może autorska dieta Clean Gut, oparta na czterech prostych zasadach: usuwaj, zastępuj, zaszczepiaj i naprawiaj i podzielona na dwie fazy. Pierwsza z nich to 21-dniowa dieta oczyszczająca, składająca się z potraw lekkostrawnych i wykluczająca pokarmy, które mogą prowadzić do zaburzenia pracy jelit. Druga to 7-dniowy proces wprowadzania do codziennej diety różnych produktów i obserwacja, które z nich służą twoim jelitom, a które szkodzą. W ten sposób z łatwością uzdrowisz i zregenerujesz jeden z najbardziej obciążonych i najciężej pracujących układów w twoim organizmie. Mój lekarz rodzinny, Alejandro Junger, rozumie zdrowie dosłownie od podszewki! Jego wspaniały program Clean odmienił moje życie, a jego nowy program zmienił mój sposób pojmowania zarówno choroby, jak i zdrowia. Program Clean Gut jest odkrywczy i odmładzający. Gwyneth Paltrow
28,94
42,90 zł
Okładka książki Historie kuchenne o miłości, rodzinie i sile..
arbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała z rodziną niemal całe południe Polski w poszukiwaniu bezpiecznego miejsca. Domu. Przez wiele lat rodzina mieszkała na Śląsku Opolskim pośród niezwykle życzliwych miejscowych. Wspomnienia, rodzinne historie i smaki, które jak u Prousta przenoszą w bliską sercu przeszłość, były motywem przewodnim pierwszego tomu „Historii kuchennych”. Drugi tom powstał z podobnej potrzeby, chociaż tęsknota do dawnych smaków i wspomnień wzbogaciła się o niewyobrażalną miłość do dzieci, wnuków, piesków, kotków, ptaków, drzew... Porady, zdrowe mikstury, niezwykłe nalewki, potrawy, które przenoszą do dawnych zabawnych lub smutnych historii i te, które pomagają nakarmić największego niejadka. Bogactwo smaków, wiedzy, mnóstwo ciepła i humoru... To można znaleźć w drugiej części „Historii kuchennych”.
33,60
49,90 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Prep. Zaplanuj wege tydzień
Zaplanuj wegetariańskie posiłki z wyprzedzeniem, ogranicz swój stres i ciesz się pysznymi daniami! „Prep” pochodzi od angielskiego słowa „prepare” (przygotowywać), z kolei określenie „prepper” oznacza osobę, która zabezpiecza się na cięższe czasy. Codzienne przyrządzanie jedzenia bywa męczące, nie zawsze masz pomysł na to, co ugotować na obiad, ani wystarczająco dużo czasu na bieżące zakupy. Zorganizuj wielkie gotowanie, np. w niedzielny wieczór, przygotuj bazę zaplanowanych na cały tydzień posiłków, oszczędzając przy tym czas, energię, wodę i żywność. W książce odkryjesz przepisy inspirowane kuchniami z całego świata. Znane potrawy, np. risotto, lasagne czy falafel, przeplatają się z takimi nowinkami jak sałatki fatteh i larb. A pośród tego wszystkiego znajdziesz tygodniowe menu, które skomponujesz, wykorzystując resztki. Są tu dania pełne smaków Francji, Włoch, tex-mex oraz posiłki z niedrogich składników na trudniejsze dni. Książka zawiera praktyczne listy zakupowe, a pysznych jadłospisów jest aż 13 – posiłków wystarczy na cały kwartał! Wszystkie przepisy są proste w przygotowaniu. W wielu z nich pojawiają się mleko, ser i jajka, ale dzięki wskazówkom bardzo łatwo je tak zmodyfikować, aby były odpowiednie dla wegan.
36,36
54,00 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Kurs gotowania Marka Łebkowskiego
Ponadczasowe książki mistrza Marka Łebkowskiego pomagają kolejnym pokoleniom Polaków w nauce gotowania i odkrywaniu tajników sztuki kulinarnej. Nowy wybór przepisów to praktyczna propozycja dla każdego, kto chce sięgnąć po źródło sprawdzonej wiedzy, zainspirować się i poznać to, co najlepsze w kuchni polskiej. Dzięki książce nauczysz się, jak przyrządzić barszcz, ulepić idealne pierogi czy wyrobić pyszne ciasto drożdżowe. Znajdziesz tu tradycyjne przepisy na smaczne dania z warzyw, mięsa, ryb i mąki, na zupy oraz słodkości, a także wskazówki i porady. Przez kolejne etapy przygotowania wielu potraw krok po kroku przeprowadzą Cię zdjęcia. Zachwyć się domowymi smakami i wzbogać swój kuchenny repertuar! Marek Łebkowski (1952-2010) – smakosz, znawca kuchni i sztuki kulinarnej, fotograf, absolwent Wydziału Operatorskiego Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Teatralnej i Telewizyjnej w Łodzi. Napisał ponad 100 książek kucharskich, opublikowanych w kilku językach w łącznym nakładzie około 5 mln egzemplarzy.
30,24
44,90 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Istambuł do zjedzenia
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych przystawkach do raki. W jego książce „Stambuł do zjedzenia” miasto to jawi się jako kulinarne królestwo gotowe, by je odkryć. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze wyprawy to te bez mapy w ręce. Bartek wie to doskonale, dlatego w Stambule, kierowany intuicją i poleceniami znajomych, dociera do zakamarków zapomnianych przez turystów. I właśnie dzięki temu powstał przewodnik kulinarny pełen opowieści o wielkiej historii, pachnący bakłażanem i wyjątkowy jak turecki dywan.
47,13
69,99 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Nie jem więc gotuję.
Małgorzata Górnikowska
Nie jem więc gotuję.
Nie jem, więc gotuję to książka kucharska wychodząca naprzeciw osobom zmagającym się z alergiami pokarmowymi. Autorka proponuje w niej smaczne i bogate w składniki odżywcze potrawy bez glutenu, jajek, mleka krowiego, drożdży, orzechów, kukurydzy, migdałów, miodu i kakao. Zgromadzone przez nią przepisy na pieczywo, apetyczne smarowidła, zupy, dania główne, przekąski, sałatki i desery pozwalają na komponowanie codziennych jadłospisów dla całej rodziny bez popadania przy tym w rutynę i kulinarną nudę. Uzupełnieniem są atrakcyjne zdjęcia pobudzające apetyt i zachęcające do przyrządzania prostych, a przy tym niebanalnych dań.
20,17
29,95 zł
NOWOŚĆ
Okładka książki Wegańskie smarowidła na domowym pieczywie
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego lista produktów jest niezwykle bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Podane na samodzielnie upieczonym chlebie lub zaserwowane jako dip do chrupiących przekąsek czy pokrojonych w słupki świeżych warzyw stanowią pełnowartościowy i zdrowy posiłek na każdą porę dnia. Książka zawiera ponad 100 wypróbowanych przepisów na wegańskie i wegetariańskie smarowidła oraz domowe pieczywo.
20,17
29,95 zł
Okładka książki Młody szef kuchni. Przepisy na słodkie i wytrawne
Książka kucharska z kursem pieczenia dla starszych dzieci i młodzieżyKsiążka Młody szef kuchni z przepisami na słodkie i wytrawne wypieki zawiera wszystko, czego potrzeba, by zachęcić młodocianego adepta sztuki kulinarnej do chwycenia za wałek i upieczenia pysznych ciast i babeczek, pizzy, tart oraz rozmaitych słodkich i słonych przekąsek.Dzięki atrakcyjnym zdjęciom, wskazówkom dotyczącym zasad bezpieczeństwa, szczegółowym objaśnieniom, zrozumiałym poradom oraz niebanalnym przepisom, które są dostosowane do umiejętności początkujących kucharzy, jest idealnym prezentem dla tych, którzy stawiają swoje pierwsze kroki w świecie wypieków.Pozwoli także opanować bardziej zaawansowane techniki tym, którzy już od lat pieką w domu z pomocą starszych i marzą o tym, by przejść od pomagania do samodzielnego i twórczego działania w kuchni.Z pomocą tej książki każdy będzie mógł zachwycić swoimi wypiekami rodzinę i przyjaciół.
28,08
34,90 zł
1
/
2
/
3
/
4
/
5
... 118
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj