KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Okładka książki Oswoić alergię
Masz alergię? Ta książka jest dla ciebie! Dzięki niej dowiesz się, jak postępować, żeby uciążliwe dolegliwości wreszcie przestały cię gnębić! Dr n. med. Danuta Myłek - jeden z najlepszych polskich alergologów - w swojej pięćdziesięcioletniej praktyce łączy rzetelną wiedzę lekarza z naukami z pogranicza medycyny oraz najnowszymi wynikami badań naukowych. W tej książce wprowadza nas w tajniki fascynującego świata alergii. Wyjaśnia mechanizmy powstawania uczuleń i zdradza, jak rozpoznawać i leczyć choroby z nimi związane. Ta wiedza ma nam dać świadomość, bez której trudno wyzdrowieć. Tylko pacjent umiejący sobie uzmysłowić procesy zachodzące w jego organizmie, zrozumie, jak ważne jest wprowadzenie zmian w codziennym życiu i wsparcie wysiłków lekarza. Zdrowy styl życia to klucz do sukcesu. Dr Myłek zabiera nas w niezwykłą podróż po świecie alergologii. Zdradza przyczyny tej powszechnej choroby. Uczy nas obserwować siebie i wprowadzać w życie korzystne dla zdrowia zmiany, które sprawią, że wreszcie poczujemy się dobrze. Nie daj się alergii i żyj zdrowo! Co zawiera ta książka? szczegółowe opisy przyczyn powstawania różnych rodzajów alergii, zalecenia dotyczące stylu życia, a także sposobu odżywiania się, interesujące studia przypadków, zaskakujące wyjaśnienia źródeł chorób powszechnie uważanych za niezbadane, kolejne kroki w diagnozowaniu alergii, podpowiedzi, jak pomóc swojemu lekarzowi i o czym go poinformować, osobiste wyznania Autorki, która sama cierpiała niegdyś na trudną do rozpoznania alergię.
29,41
44,90 zł
Okładka książki Od lekarza do kucharza
Od lekarza do kucharza – Danuta Myłek Jak odpowiednio łączyć składniki pokarmowe, uzupełnić ich niedobór i poprawić stan zdrowia? Na te wszystkie pytania odpowiada Danuta Myłek w swojej bestsellerowej książce „Od lekarza do kucharza”. Stanowi ona połączenie podręcznika o zdrowiu z książką kucharską, zawierającą zdrowe i smaczne przepisy kulinarne. Jest to obowiązkowa pozycja dla osób cierpiących na alergię, nadwagę, reumatyzm, cukrzycę oraz wszystkich zdrowych osób, które chcą żyć długo w dobrej formie fizycznej i psychicznej. Danuta Myłek Autorka jest doktorem nauk medycznych, specjalizuje się w alergologii i dermatologii. Uczestniczy w kongresach naukowych w Polsce i za granicą od 1985 roku, gdzie prezentuje swoje prace i wyniki badań. Oprócz „Od lekarza do kucharza” jest autorką popularnej książki pt. „Alergie”. Jej misja to leczyć przyczyny chorób i powodować, aby pacjenci zdrowo jedli, pili i pozytywnie myślenie o życiu. Recepta na zdrową kuchnię W książce szczegółowo przedstawiono zasady żywienie dzieci i dorosłych oraz przepisy na różne okazje. Znajdziesz w niej przepisy na potrawy z owoców, warzyw, dania z mięsa, ryb, nabiału, zupy i pyszne desery. Autorka poświęciła też rozdział na spożywanie napojów. Fragment książki Zdrowi często nie przywiązują wagi do tego co i jak jedzą. Dopiero choroba pozwala nam docenić znaczenie jedzenia, gotowania, kupowania produktów żywnościowych. Musisz zacząć samodzielnie gotować, bo to wielka przyjemność. Niech w gotowaniu króluje smak i zdrowotność. Wbrew powszechnym opiniom da się to pogodzić. Niech w gotowaniu króluje smak i zdrowotność. Wbrew powszechnym opiniom to da się pogodzić.
31,90
37,80 zł
1
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj