KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Okładka książki Konopie cud natury
Konopie siewne uważane są przez czołowych lekarzy i naukowców za jeden z najbardziej odżywczych produktów na naszej planecie. Ponadto zmniejszają problemy skórne, poprawiają pamięć i trawienie, oczyszczają jelita, wzmacniają kości i system odpornościowy oraz posiadają działanie przeciwnowotworowe. Jedna roślina, wiele możliwości.
30,39
44,40 zł
Okładka książki Syberyjskie orzeszki cedrowe
Antidotum na raka Orzeszki cedrowe to źródło bardzo wartościowej energii, a do tego są bogate w białko oraz błonnik. Zawierają kwas elagowy, który eliminuje wolne rodniki, a tym samym zapobiega namnażaniu się substancji wywołujących raka. Działają także korzystnie na serce, gdyż przyczyniają się do udrożnienia żył i jednocześnie do lepszego przepływu krwi. Odpowiadają za to zawarte w nich kwasy tłuszczowe oraz aminokwas – arginina, który ma działanie poszerzające żyły oraz zapobiegające sklejaniu się płytek krwi. Źródło witamin i minerałów Do tego zawarta jest w nich duża ilość naturalnej witaminy E, która uniemożliwia oksydację tak zwanego złego cholesterolu LDL. Warto również podkreślić, że w takich produktach jak syberyjskie orzechy cedrowe znajdują się duże ilości miedzi i magnezu. Minerały te obniżają zbyt wysokie ciśnienie krwi oraz zapobiegają zaburzeniom rytmu serca. Poznaj leczniczą moc cedru.
26,90
39,30 zł
Okładka książki Domowe sposoby eliminujące zakwaszenie organizmu
Dlaczego powinieneś się odkwasić? Terapie odkwaszające to zarówno leczenie objawowe dolegliwości, jak i zapobieganie przewlekłym chorobom. Są skuteczne w przypadku zaburzeń snu, koncentracji, nerwowości i zaburzeń lękowych. Objawem zakwaszenia są także zaburzenia płodności. Kiedy uświadomisz sobie, że przez niewłaściwe pH tracisz również młodzieńczy wygląd, zapobiegniesz temu dzięki regularnym kuracjom oczyszczającym i odkwaszającym. Oczyścisz nie tylko ciało, ale i umysł Uzdrawianie jelit i terapie odkwaszające działają zawsze kompleksowo na poziomie ciała, psychiki i duszy. Autorka, ekspertka w dziedzinie żywienia, proponuje terapie odkwaszania takie jak głodówki, lewatywy czy żywność zasadowa. Swoje techniki opiera na metodach dr Renate Collier, która udowodniła, że kwasy odkładają się przede wszystkim w tkance łącznej i w jelitach. Dzięki tej książce poznasz również techniki automasażu nóg, głowy, karku czy pleców. Proste, naturalne, zdrowe i bezkosztowe terapie odkwaszające!
27,31
39,90 zł
Okładka książki Konopie cud natury
Konopie siewne uważane są przez czołowych lekarzy i naukowców za jeden z najbardziej odżywczych produktów na naszej planecie. Należą one do tzw. superżywności, która jest zarówno pożywieniem, jak i lekarstwem. Obecnie przeżywają swój renesans, jako najbardziej wartościowa roślina oleista. Nasiona opisywanej konopi siewnej pozbawione są substancji psychoaktywnych, w tym THC. Dzięki tej książce przekonasz się jak ogromne znaczenie ma wprowadzenie opisywanej rośliny do swojego codziennego menu. Można ją spożywać w postaci nasion, oleju, jak również suszonych liści. Konopie zawierają wszystkie potrzebne do życia aminokwasy i niezbędne kwasy tłuszczowe. W dodatku są wyjątkowo łatwo przyswajalne i stanowią jedno z najbogatszych źródeł białka. Zawierają „dobre tłuszcze” charakteryzujące się idealną równowagą zawartości kwasów omega-3 i omega-6. Ich spożywanie pomaga podnieść poziom sił witalnych i dobre samopoczucie. Działanie nasion z konopi rewelacyjnie sprawdza się u osób z problemami skórnymi (np. egzemą) ponieważ zmniejszają te dolegliwości. Dodatkowo poprawiają pamięć i trawienie, oczyszczają jelita, wzmacniają kości i system odpornościowy oraz posiadają działanie przeciwnowotworowe. Pobudzają również zdolności do samoleczenia, regenerują organizm na poziomie komórkowym, zapobiegają chorobom układu krążenia i cukrzycy, a także zwalczają stany zapalne. Konopie znalazły również zastosowanie w kosmetyce, gdyż olej z nich nie tylko odżywia i nawilża skórę, ale również goi otarcia i skaleczenia.
27,29
39,30 zł
Okładka książki Nasiona chia. Aztecki sekret zdrowia
Nasiona Chia - Książka - Barbara Simonsohn Nasiona chia, będące prawdziwą bombą witaminową, już u Azteków uchodziły za cudowny pokarm. Zawierają one pełną gamę przeciwutleniaczy, składników mineralnych, białek, błonnika oraz kwasów tłuszczowych Omega-6 i Omega-3. Jak czerpać z nich życiową energię dowiesz się z książki „Nasiona Chia. Aztecki sekret zdrowia”. O autorce książki Barbara Simonsohn od ponad 20 lat zmienia życie ludzi poprzez propagowanie zdrowego odżywiania. Pisze na ten temat artykuły i prowadzi cieszące się dużą popularnością seminaria. Jest autorką wielu publikacji, m.in. bestsellerów Stewia i Sok z młodego jęczmienia, które prezentują lecznicze właściwości produktów zaliczanych do żywności funkcjonalnej. Aztecki sekret zdrowia Z tej książki dowiesz się, jak z pomocą nasion chia wzmocnić układ odpornościowy, zapobiec chorobom układu krążenia i odnieść sukces w zdrowym, a zarazem skutecznym odchudzaniu. Dzięki nim zabezpieczysz się też przed nowotworami, stanami zapalnymi i cukrzycą. Poznasz również 111 przepisów na pyszne i zdrowe potrawy. Jest to lektura obowiązkowa zarówno dla profesjonalnych sportowców, jak i wszystkich osób świadomych tego, co jedzą. Fragment książki - Wstęp W Stanach Zjednoczonych na targach fitness i sportowych chia jest już stałym punktem. Wygląda na to, że te nasiona rodem z Ameryki Środkowej chcą odebrać palmę pierwszeństwa granatowi – magical pom – i zdobyć rynek wart 150 mln dolarów. Chia jest bardzo popularna wśród biegaczy długodystansowych. Stała się szczególnie znana w tym światku dzięki książce „Jedz i biegaj” napisanej przez wyczynowego maratończyka Scotta Jurka. Pisze on w niej o szczepie Indian meksykańskich – Tarahumara – pokonujących ogromne odległości dzięki nasionom chia, ukrytym w woreczkach materiałowych. Podobnie czynili przed wiekami wojownicy i posłańcy azteccy. Sama się o tym przekonałam, niekoniecznie dobrowolnie. W marcu 2013 r. razem ze swoim byłym partnerem biegłam w maratonie do Hanoweru. Z poczucia solidarności z nim postanowiłam przebiec te parę rundek. Nie miałam jednak pojęcia, że jedna rundka liczy sobie 22 km. W charakterze prowiantu miałam przy sobie tylko woreczek z nasionami chia. Nie cierpię tych żelków dla maratończyków. Całe są nafaszerowane chemią. Aby dotrzeć do samochodu, musiałam przebiec do końca odcinek 22 km. Okazało się, że dzięki nasionom chia i odrobinie niegazowanej wody, którą wzięłam z punktu żywieniowego, dałam radę przebiec tę trasę bez większych problemów. W czasie biegu z nasion chia i wody zrobiłam sobie coś na kształt smoothie. Przestał mnie straszyć „mur”, czyli pozbawienie się zapasów glikogenu. Glikogen jest paliwem niezbędnym dla biegacza. Jest magazynowany przede wszystkim w mięśniach i w wątrobie.
26,90
39,30 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Sok z młodego jęczmienia. Eliksir młodości...
Jedna szklanka soku z młodego jęczmienia pobudzi Cię z rana bardziej niż kawa, a wypita między posiłkami doda dużo energii. Jeden taki koktajl dostarczy dwa razy więcej wapnia niż kubek mleka. Zawiera on również całą gamę łatwo przyswajalnych witamin tak ważnych dla współczesnego, przejedzonego ale nieodżywionego, człowieka. Ilość żelaza w soku z jęczmienia jest pięć razy wyższa niż w szpinaku. Poza tym posiada on ważne składniki mineralne takie jak magnez, potas, miedź i cynk, które są pomocne w wyrównaniu niedoboru składników odżywczych wynikającego ze spożywania przetworzonych produktów. Dlatego młody jęczmień zaliczany jest do żywności funkcjonalnej. Autorka udowadnia, że sok z jęczmienia można spożywać w każdym wieku. Dzięki obfitej zawartości kwasów glutaminowych wspomaga odbudowę szarych komórek, poprawia pamięć krótko- i długotrwałą, refleks oraz zdolność przyswajania wiedzy. Jest szczególnie korzystny przy zaburzeniach koncentracji, demencji starczej, depresji czy stanach wyczerpania. Łagodzi stres, dodaje energii, przeciwdziała osteoporozie oraz likwiduje problemy skórne. Jest pokarmem bogatym w chlorofil, dostarcza tlen do krwi i regeneruje florę jelitową natomiast błonnik w nim zawarty zapewnia prawidłowe procesy trawienne oraz równowagę kwasowo-zasadową. W książce znajdziesz również sposoby uprawy jęczmienia w domu i przepisy jak z jego młodej trawy przygotowywać soki oraz wykaz skutecznych i wygodnych w użyciu suszonych preparatów i tabletek wykonanych na jego bazie. Młody jęczmień - źródło energii i zdrowia.
25,88
34,30 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Stewia. Niebiańsko słodka i zdrowa alternatywa...
Stewia. Niebiańsko słodka i zdrowa alternatywa...- Simonsohn Barbara Słodkie i zdrowe? Teraz to możliwe! Stewia słodzi bez kalorii, nie ma żadnych efektów ubocznych oraz dostarcza ważnych składników mineralnych i witamin wzmacniających system immunologiczny. W przeciwieństwie do większości słodzików jest w pełni naturalna. Mogą ją bezpiecznie spożywać osoby ciepiące na cukrzycę, nadwagę, otyłość i atopowe zapalenie skóry. Od dzisiaj możesz słodzić bez wyrzutów sumienia! Z tej książki dowiesz się wiele na temat stewii i produktów, jakie są z niej wytwarzane, a także poznasz sposoby jej wykorzystania. Nauczysz się również hodować tę przydatną roślinę we własnym mieszkaniu. Przytaczając badania naukowe, Autorka rozprawia się także z mitami dotyczącymi dobroczynnego działania brązowego cukru i sztucznych słodzików. Od dzisiaj możesz słodzić bez wyrzutów sumienia!
20,28
29,20 zł
Produkt niedostępny
1
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj