KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Okładka książki Dieta odpornościowa
Mimo szczepień co roku dopada Cię paskudna grypa? Martwisz się, że Twoja pociecha ciągle przynosi ze szkoły jakieś choróbska? Na myśl o najlżejszym nawet przeziębieniu panikującego i marudzącego w jego trakcie lubego cierpnie Ci skóra? Przeraża Cię perspektywa tygodnia spędzonego z tonami chusteczek higienicznych? Nie martw się! Nawet nie wiesz, jak łatwo pozbyć się tego rodzaju problemów! Na co dzień nie zastanawiamy się, co i w jakich ilościach jemy. A to wielki błąd! Odpowiednią dietą można zdziałać cuda. Od lat przekonują o tym Lech Tkaczyk i Barbara Jakimowicz-Klein. Dieta odpornościowa to kolejna książka traktująca o potędze tkwiącej w racjonalnym odżywianiu i o wielkiej mocy ziół. Dowiedzieć się z niej można, co powoduje, że chorujemy, w jaki sposób warto poprawiać własne samopoczucie, dlaczego najlepiej jeść pomidory, kalafior i śliwki, a potrawy doprawiać czosnkiem, pokrzywą, cynamonem, gorczycą itd. Warto przy tym zaznaczyć, że kolejna publikacja Wydawnictwa ASTRUM to nie tylko zestawienie teoretycznych dywagacji jej bogactwo tkwi w obszernym zbiorze sprawdzonych receptur na smaczne i zdrowe dania podnoszące odporność organizmu! Chcesz być w dobrej formie? Zajrzyj do tej książki koniecznie!
19,56
29,00 zł
Okładka książki Dieta antymiażdżycowa
Miażdżyca, postrach XXI wieku, to nie tylko, jak się powszechnie sądzi, choroba naczyń wieńcowych otaczających serce, ale dosłownie wszystkich tętnic w naszym organizmie! Najczęściej i najszybciej atakuje naczynia mózgu, serca, nerek, kończyn dolnych. Na jej rozwój największy wpływ wywiera palenie papierosów, mała aktywność fizyczna, stres, nadwaga, a przede wszystkim niezdrowe odżywianie. Zmieniając złe nawyki żywieniowe, dość łatwo możemy zapobiec miażdżycy i związanym z nią chorobom, takim jak: zawał serca, udar mózgu czy silne bóle nóg. Bardzo duże znaczenie, zarówno profilaktyczne, jak i lecznicze, ma właściwa, niskotłuszczowa i niskocholesterolowa, dieta. Dlaczego i jaką dietę stosować w miażdżycy, co można jeść, a jakich produktów należy unikać? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdą Państwo w doskonałym poradniku Barbary Jakimowicz-Klein. Autorka książki zapewnia, że przygotowanie odpowiednio skomponowanych posiłków nie jest zadaniem ponad siły. Konsekwencja i wypełnianie zaleceń dietetyków gwarantują poprawę i zażegnanie niebezpieczeństwa. Pamiętajmy, że nasze zdrowie zależy od nas samych! A profilaktyka jest zawsze tańsza i przyjemniejsza niż leczenie.
19,56
29,00 zł
Okładka książki Kuchnia śląska. Potrawy tradycyjne
Karbinadle, krupniok, becok na sypko czy kluski śląskie... Któż z nas nie zasiadłby chętnie do tak zastawionego stołu. Niestety, coraz rzadziej śląskie dania pojawiają się w naszych domach. Najwyższy czas to zmienić. Z Kuchnią śląską Barbary Jakimowicz-Klein nie będzie to trudne. W swojej książce daje ona reprezentatywny przegląd potraw charakterystycznych dla regionu Śląska, opisuje zwyczaje i praktyki kulinarne oraz co wyjątkowe i chyba najważniejsze dokładnie i z dużą znajomością przedmiotu przedstawia zioła przyprawowe stosowane w kuchni śląskiej. To niewątpliwy atut tej publikacji. Barbara Jakimowicz-Klein podpowiada, że zaliczana do ciężkostrawnych tradycyjna kuchnia śląska niekoniecznie musi być szkodliwa. I że umiejętne dodawanie ziół i przypraw do potraw może podnieść ich zdrowotność (poprawiają przemianę materii, regulują procesy trawienia, leczą wiele schorzeń w obrębie układu pokarmowego) nie ujmując niczego ze smaku i urody przysmaków śląskich. Wszak zioła w kuchni, to zdrowie w sercu. Przyprawy można stosować dowolnie, w zależności od własnych preferencji smakowych i stanu zdrowia. Bez względu jednak na to, jak je wykorzystamy, z pewnością pozytywnie wpłynie to na nasze zdrowie i samopoczucie. Słowem, będzie i smacznie, i zdrowo! I o to w smakach kuchni śląskiej chodzi. Smacznego!
23,61
35,00 zł
Okładka książki Kuchnia diabetyków
Cukrzyca – choroba cywilizacyjna – dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka – Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne – wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!
23,56
34,99 zł
Okładka książki Oswoić alzheimera
Dopiero kiedy zaczynamy tracić pamięć, choćby po trochu, po kawałeczku, uświadamiamy sobie, że to właśnie z niej składa się nasze życie. Życie bez pamięci w ogóle nie jest życiem. Pamięć to nasza wewnętrzna spójność, nasz rozum, nasze uczucia, a nawet nasze działanie. Bez niej jesteśmy niczym. Luis Bunuel Chorobę Alzheimera można spowolnić i kontrolować, odpowiednio wcześnie postawiona diagnoza może zapobiec tragedii. Każdemu z nas zdarza się zapomnieć kluczy, zapodziać gdzieś ważne dokumenty, ale czy to pierwsze ostrzeżenie wysłane przez chorobę, mówiące, że w mózgu i psychice zachodzą nieodwracalne zmiany, czy zwyczajne roztargnienie lub proces starzenia, bardzo trudno stwierdzić. A im wcześniej to wiemy, tym lepiej. Poradnik pozwala na zorientowanie się i ocenę objawów, a także przedstawia profilaktykę choroby. Autorka dokładnie przedstawia kolejne etapy zmian, sposoby współpracy z chorym, nie pozwalające, by choroba czyniła szybkie postępy. Poradnik zawiera również dokładnie wskazówki jak pielęgnować osoby leżące i postępować z osobami chorymi na choroby otępienne przy daleko idących zaburzeniach zachowania. Podaje też rady, jak pomóc sobie samemu, gdy znajdziemy się w roli opiekuna, a ogarnia nas poczucie beznadziejności i bezradności. Zawiera porady prawne w rodzaju, gdzie się zwrócić po zasiłek, dofinansowanie sprzętu rehabilitacyjnego i jakiego rodzaju inne świadczenia przysługują opiekunowi.
19,20
34,90 zł
Okładka książki Jak wyprasować zmarszczki
Książka przeznaczona jest dla wszystkich, którzy chcą zapobiec widocznym skutkom upływającego czasu, gdyz stanowi kompendium wiedzy o pielęgnacji twarzy. Są w niej zawarte informacje o nowoczesnych kosmetykach i preparatach, które można przygotować w domu, a także o zabiegach odmładzających.
19,56
29,00 zł
Okładka książki Aromaterapia. Pytania i odpowiedzi
Czy stres staje się dla Ciebie nie do zniesienia, marzysz o chwili relaksu? A może czeka Cię intensywna praca? Chcesz w przyjemny sposób walczyć z przeziębieniem, bezsennością lub zmęczeniem? Sięgnij po olejki eteryczne roślin stosowane w skutecznej i nieskomplikowanej metodzie poprawy zdrowia, urody i samopoczucia, jaką jest aromaterapia. Odpowiednio dobrane zapachy znakomicie wspomagają konwencjonalne sposoby leczenia, a także mają moc oddziaływania na stan naszej psychiki. Dzięki nim szybko możesz się zrelaksować, odzyskać witalność, zmysłowość i harmonię. Skorzystaj zatem z darów przyrody oraz ze wskazówek zawartych w książce Barbary Jakimowicz-Klein i stwórz własny ,,domowy gabinet aromaterapii"".
13,42
19,90 zł
Okładka książki Dieta Odpornościowa w.2014
Mimo szczepień co roku dopada Cię paskudna grypa? Martwisz się, że Twoja pociecha ciągle przynosi ze szkoły jakieś choróbska? Na myśl o najlżejszym nawet przeziębieniu panikującego i marudzącego w jego trakcie lubego cierpnie Ci skóra? Przeraża Cię perspektywa tygodnia spędzonego z tonami chusteczek higienicznych? Nie martw się! Nawet nie wiesz, jak łatwo pozbyć się tego rodzaju problemów! Na co dzień nie zastanawiamy się, co i w jakich ilościach jemy. A to wielki błąd! Odpowiednią dietą można zdziałać cuda. Od lat przekonują o tym Lech Tkaczyk i Barbara Jakimowicz-Klein. Dieta odpornościowa to kolejna książka traktująca o potędze tkwiącej w racjonalnym odżywianiu i o wielkiej mocy ziół. Dowiedzieć się z niej można, co powoduje, że chorujemy, w jaki sposób warto poprawiać własne samopoczucie, dlaczego najlepiej jeść pomidory, kalafior i śliwki, a potrawy doprawiać czosnkiem, pokrzywą, cynamonem, gorczycą itd. Warto przy tym zaznaczyć, że kolejna publikacja Wydawnictwa ASTRUM to nie tylko zestawienie teoretycznych dywagacji - jej bogactwo tkwi w obszernym zbiorze sprawdzonych receptur na smaczne i zdrowe dania podnoszące odporność organizmu! Chcesz być w dobrej formie? Zajrzyj do tej książki koniecznie!
23,61
35,00 zł
Okładka książki Kuchnia góralska. Potrawy tradycyjne w.2014
Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił słynne ,,Góralu, czy ci nie żal"". Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader popularnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się ,,męczyć"", skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu! Wystarczy nieco chęci oraz ta książka - poświęcona właśnie sztuce kulinarnej mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania ,,pańskie"" - bardziej współczesne, urozmaicone ,,miejskimi nowinkami"". Okrasiła to - jak na dobrą gaździnę przystało - nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół i przypraw. Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po KUCHNIĘ GÓRALSKĄ!
23,61
35,00 zł
Okładka książki Dieta w osteoporozie w.2014
Książka ""bogata w witaminy"" to znaczy książka pełna diet,które ratują życie. Autora ponad 70 książek w sposób przystępny pomaga walczyć z oteoporozą. Zapraszam do lektury
19,90
29,50 zł
Okładka książki Współczesna kuchnia chińska
Współczesna kuchnia chińska to obowiązkowa lektura dla wszystkich ciekawych świata i żądnych kulinarnych wrażeń. Książka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein wprowadza w obszar tak odległej dla Europejczyków kultury, przybliżając go nam dzięki znakomitym przepisom. Już dziś możemy się poczuć jak możni tego świata, wszak ,,klasyczna kuchnia chińska zaspokaja wyrafinowane upodobania potężnych i bogatych warstw społecznych (...), a sztuka kulinarna została podniesiona do rangi szacownego zajęcia, a nawet... nauki"". Uczmy się więc nowych, zdrowszych od tradycyjnych, sposobów przygotowywania potraw! Dzięki tej publikacji każdy może poznać namiastkę Dalekiego Wschodu nawet nie ruszając się z domu (rzecz jasna, zaopatrzywszy się uprzednio w niezbędne składniki oraz przyprawy ziołowe charakterystyczne dla kuchni chińskiej, wymienione w osobnym rozdziale wraz z opisem ich właściwości). Wystarczy zastosować się do kulinarnych wskazówek autorki i - wzorem Chińczyków - uczynić z potrawy nie tylko zwykłe danie, ale prawdziwe, poruszające wszelkie zmysły, dzieło sztuki. A zatem do dzieła!
16,53
24,50 zł
Okładka książki Potrawy z jajek
Co było pierwsze – jajko czy kura? A co jest tańszym i mniej kalorycznym produktem spożywczym? Oczywiście jajko. Tylko co zrobić, żeby przygotowana na jego bazie potrawa stała się kulinarnym rarytasem? Jak urozmaicić omlet, aby okazał się wykwintnym daniem głównym podczas rodzinnej imprezy? I czy z dnia na dzień można przemienić się w mistrza przekąsek oraz pysznych sufletów? Dzięki książce, którą trzymasz w ręce – tak. Zamieszczone w niej przepisy pomogą każdemu amatorowi kuchni umiejętnie i nad podziw szybko ugotować pożywną zupę, sporządzić wyszukany deser czy upiec smaczną zapiekankę, używając jako składnika podstawowego jajka. Barbara Jakimowicz-Klein, autorka tekstu, odsłania przed czytelnikiem tajniki sztuki kulinarnej. Doradza, jak – zgodnie z zaleceniami Diety Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka – uatrakcyjnić każdy obiad i czego dodać do potraw, aby zyskały one ciekawy i głęboki smak. Ponadto przekonuje do kreatywnego gotowania, umożliwiającego nowe spojrzenie na tradycyjną polską kuchnię. Jeśli więc chcesz zabłysnąć wśród znajomych jako świetna gospodyni, twórczyni najlepszych wielkanocnych przysmaków – sięgnij do tej książki. Naprawdę warto!
11,80
16,51 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Opętanie i egzorcyzmy
Autorka tłumaczy, na czym polega opętanie, jakie są jego przyczyny, formy oraz kryteria rozpoznawania. Bez szukania zbędnej sensacji zaznajamia czytelnika z katolickimi rytuałami, mającymi na celu wypędzanie z ludzkiego ciała duchów nieczystych. Wyjaśnia, co to są egzorcyzmy oraz przedstawia poszczególne etapy uwalniania człowieka spod władzy szatana.
13,93
19,50 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Sałatki dla dbających o zdrowie
Kapusta pekińska z marchewką czy sałata selerowa z fetą? Tuńczyk po sycylijsku czy sałatka makaronowa z bazylią? a może sałatka z cukinii i szynki? W zależności od składników takie sałatki mogą być dodatkiem do dań głównych albo samodzielnym posiłkiem, na przykład na kolację. Warto je przygotować, kiedy zapraszamy gości i zależy nam, by docenili nie tylko smak serwowanych potraw, ale także ich wygląd. Kolorowe i oryginalnie podane surówki i sałatki mogą wprawić w zachwyt nawet wybrednych smakoszy. Sporządzane z dodatkiem przypraw ziołowych są nie tylko smaczniejsze, bardziej aromatyczne, ale przede wszystkim zdrowsze. Zioła są bowiem skarbnicą mikroelementów, soli mineralnych i witamin niezbędnych do zachowania dobrego samopoczucia każdego z nas. Dzięki swym właściwościom nadają potrawom zupełnie nową wartość.
17,86
25,00 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Dla twoich zdrowych oczu
Dzięki oczom odbieramy blisko 80 procent wszystkich bodźców z otoczenia. Można zatem powiedzieć, że wzrok jest najważniejszym z naszych zmysłów. Ale czy wiemy o nich wystarczająco dużo i czy dbamy o nasze oczy tak, jak na to zasługują? Niestety, najczęściej nie! Warto więc to zmienić! przekonuje o tym Barbara Jakimowicz-Klein, stawiając w swojej książce proste pytania i udzielając na nie wyczerpujących, przejrzystych i bardzo przystępnych odpowiedzi. Dowiedzieć się można, jak zbudowane jest oko, po co nam dwoje oczu, na czym polega badanie dna oka, jakie są rodzaje szkieł korekcyjnych, kto nie powinien nosić soczewek kontaktowych, dlaczego jaskra jest tak niebezpieczna, w jaki sposób walczyć z zespołem suchego oka itd. Nie da się ukryć, że ta książka to istna kopalnia ważnych informacji na temat oczu, zasad ich pielęgnacji, chorób, sposobów ograniczania rozmaitych dolegliwości. Dlatego właśnie każdy powinien ją mieć na półce!
17,86
25,00 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Kuchnia dla alergików
Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła się swędząca wysypka? Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby? Zastanawiasz się, dlaczego ciągle masz zatkany nos i łzawiące oczy? A Twoje dziecko ma mocno zaczerwienione policzki?To mogą być objawy alergii jednej z najczęściej występujących chorób w XXI wieku! Alergia pokarmowa, czyli niewłaściwa reakcja układu immunologicznego na pewne składniki pożywienia, dotyka zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jak sobie radzić z tą przykrą dolegliwością? Przede wszystkim unikać uczulającego pokarmu. Właściwa dieta jest bowiem podstawowym czynnikiem terapeutycznym podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swojej książce wymienia najczęstsze alergeny pokarmowe, omawia objawy i typy alergii pokarmowych, a także proponuje specjalne diety dla niemowląt, dzieci oraz dorosłych uczulonych m.in. na białka zbóż (dieta bezglutenowa), białka mleka krowiego i białko jajka kurzego.Mamy nadzieję, że Kuchnia alergików ułatwi Państwu przygotowywanie smacznych i przede wszystkim zdrowych dań.
20,72
29,00 zł
Produkt niedostępny
audiobook
Okładka książki Egzorcyzmy - Audiobook
Zastanawiałeś się kiedyś nad tym, co to jest opętanie i w jakim celu stosuje się egzorcyzmy? Interesuje Cię pogląd Kościoła katolickiego na powyższe kwestie? A może chciałbyś się dowiedzieć, jak rzeczywiście wygląda obrzęd wypędzania z ludzkiego ciała demonów i czym różni się od mrożących krew w żyłach wizji, do których przywykłeś, oglądając filmy grozy i czytając horrory? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziesz w książce Barbary Jakimowicz-Klein. Autorka "Egzorcyzmów" niezwykle rzetelnie i klarownie tłumaczy, na czym polega opętanie, jakie są jego przyczyny, formy oraz kryteria rozpoznawania. W sposób bardzo interesujący i bez szukania zbędnej sensacji zaznajamia czytelnika z katolickimi rytuałami, mającymi na celu wypędzanie z ludzkiego ciała duchów nieczystych. Ponadto wyjaśnia, co to są egzorcyzmy oraz przedstawia poszczególne etapy uwalniania człowieka spod władzy szatana. Dzięki niniejszej pozycji dowiesz się, dlaczego z roku na rok wzrasta liczba egzorcystów oraz jakie zagrożenia niesie z sobą okultyzm, spirytyzm, New Age czy satanizm. Odkryjesz sferę zjawisk paranormalnych. Zgłębisz arkana podświadomości oraz poznasz metody radzenia sobie z własnymi lękami, złością i stresem. Opętanie to nie mit!
13,93
19,50 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Potrawy i dania wykwintne
Zastanawiasz się, czy Twój wieczorny posiłek aby Ci nie szkodzi? Boisz się zbytnio przytyć, dlatego odmawiasz sobie kolacji? To stereotypy, spożywanie odpowiednio skomponowanego posiłku, z właściwą sobie oprawą, o odpowiedniej porze, nie tylko wzmacnia organizm, ale i przyczynia się do jego właściwej kondycji psychicznej. Czy jest coś bowiem piękniejszego niż kolacja przy świecach, z ukochaną osobą? Taka kolacja z pewnością jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Dlatego jeśli nie wiesz, co przygotować do jedzenia zestresowanemu mężowi czy chcesz za pomocą odpowiedniej diety pomóc swojej córce pozbyć się problemów z cerą, sięgnij koniecznie po "Potrawy i dania wykwintne"! Barbara Jakimowicz-Klein, autorka wielu poczytnych książek kulinarnych, w swym kolejnym zbiorze doskonałych receptur na pyszne, proste i niedrogie dania kolacyjne pokusiła się o ich uporządkowanie pod względem wpływu na zdrowie człowieka. Tak też zgodnie z wartościami odżywczymi danych produktów oraz zaproponowanych ziół podzieliła przepisy m.in. na posiłki wzmacniające siły witalne i odporność organizmu, poprawiające koncentrację, antystresowe czy odmładzające i odchudzające. Słowem, każdy, kto dba o własne zdrowie i chce racjonalnie się odżywiać, powinien mieć tę książkę we własnej... kuchni!
25,01
35,00 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Kuchnia Wielkopolska
Czy lubicie potrawy o wyjątkowej prostocie i niezapomnianym smaku? Jeśli tak - to dobrze trafiliście. Książka ta w przystępny sposób przybliża jedną z ciekawszych kuchni w Polsce - kuchnię wielkopolską.
25,00
34,99 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Alergia u dzieci i dorosłych
Książka pt: Alergia u dzieci i dorosłych. Profilaktyka i skuteczne metody leczenia autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein kierowana jest do szerokiej rzeszy odbiorców zarówno dorosłych jak i dzieci, a zwłaszcza do rodziców borykających się z tym trudnym schorzeniem. To znakomite kompendium solidnej wiedzy podzielonej na dwie części.Pierwsza część książki dotyczy alergii u dorosłych, druga część dotyczy alergii u dzieci i kierowana jest do rodziców. Podział taki ma związek z tym, że alergia jest często dziedziczna i dotyczy zarówno rodziców, jak i ich dzieci. Z książki ułożonej w pytania i odpowiedzi dowiecie się, skąd się bierze alergia, jak jej zapobiegać, jak leczyć, i jeśli już nas dotknie: jak z nią żyć.Z badań wynika, że w Polsce co trzecia osoba boryka się z różnymi przejawami alergii. Spowodowane jest to zmianami w środowisku naturalnym, nowoczesnymi kuracjami antybiotykowymi, sposobem odżywiania.Ogólnie alergia zarówno u dzieci jak i dorosłych, to rodzaj uczulenia, które charakteryzuje się specyficzną nadwrażliwością organizmu na zetknięcie z alergenem zwanym często antygenem. Jest to obcy, bioaktywny czynnik wywołujący niewłaściwą reakcję immunologiczną naszego organizmu. Istnieje wiele rodzajów alergii, które mogą przybrać postać wziewną, kontaktową, pokarmową.Alergeny znajdują się praktycznie wszędzie - w powietrzu, wodzie, pokarmie. Alergia atakuje nas niezależnie od wieku i płci i dotyczyć może każdego. Książka, którą trzymacie w ręce, za pomocą pytań i odpowiedzi wyjaśnia wiele zagadnień związanych z alergią u najmłodszych, zwłaszcza z najczęściej spotykaną u niemowląt alergią pokarmową. Chodzi o to, że układ trawienny dziecka nie jest jeszcze w pełni sprawny i nie radzi sobie ze wszystkimi składnikami pożywienia. Na uczulającą go substancję reaguje kolkami, wzdęciami, dolegliwościami układu oddechowego, a nawet atopowym zapaleniem skóry. Książka odpowiada też na zagadnienia alergii u dorosłych, kiedy osoba uczulona reaguje w sposób patologiczny na substancje, które u innych nie wywołują żadnych objawów. Działanie niepożądane naszego organizmu na alergeny objawiać się może katarem, atakami duszności, wykwitami na skórze, łzawieniem, a nawet wstrząsem anafilaktycznym.
17,51
24,50 zł
Produkt niedostępny
1
/
2
... 2
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka