KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Okładka książki Praktyczne gotowanie według pięciu przemian w.2019
Według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej to co jemy, powinno być zgodne z naturą żywiołów, które odpowiadają pięciu smakom. Autorka, która jest propagatorką życia zgodnego z filozofią Wschodu, prezentuje wiele prostych i sprawdzonych sposobów na przyrządzanie potraw zgodnie z kuchnią Pięciu Przemian. Poznasz 200 przepisów na sosy, pasty do kanapek, pasztety, zapiekanki, sałatki, zupy, ryby, dania mięsne i warzywne, jajka oraz desery. Przygotowanie posiłków zgodnie z naturalnym obiegiem energii w przyrodzie, wpłynie pozytywnie na zdrowie calej Twojej rodziny i posmakuje wszystkim domownikom. Dzięki zmianom w sposobie gotowania odzyskasz energię a także osiągniesz harmonię. Wspaniałym dodatkiem jest dołączona plansza z produktami diety Pięciu Przemian, która będzie nieocenioną pomocą.
26,90
39,30 zł
Okładka książki Praktyczne gotowanie według pięciu przemian
Rewolucja w odżywianiu, która doprowadzi Cię do zdrowszego życia? Skorzystaj ze starożytnej chińskiej filozofii i zacznij gotować wg Pięciu Przemian. Możesz jeść to co do tej pory – wystarczy, że zmienisz sposób przygotowywania posiłków, a tym samym uleczysz swoje ciało i ducha. Osiągnij harmonię z otoczenie przez gotowanie Gotowanie według Pięciu Przemian to bardzo prosty sposób, który uzdrowi Twoją kuchnię. Technika gotowania opracowana została w starożytnych Chinach i jest ściśle powiązana z chińską filozofią. Polega na osiągnięciu jedności i harmonii organizmu z otoczeniem. Tajemnica tkwi w tym jak przygotowujesz posiłki. Możesz jeść to co do tej pory, wystarczy tylko, że zmienisz sposób gotowania. Naucz się przyrządzać potrawy na nowo Nie jest to książka kucharska, ani książka z kolejną dietą cud to podręcznik uczący metod przyrządzania potraw. W gotowaniu według Pięciu Przemian ważniejsze od tego co jesz, jest jak jesz, a raczej jak gotujesz. Potrawy przygotowywane zgodnie z naturalnym obiegiem energii w przyrodzie, wpływają na Twoje zdrowie i zachowanie równowagi, a przede wszystkim znakomicie smakują. Twój sposób na zdrowsze i przyjemniejsze gotowanie Anna Czelej, (aktywna propagatorka życia zgodnie z chińską filozofią a także autorka wielu publikacji poświęconych tej tematyce) prezentuje także mnóstwo prostych przepisów, które ułatwią zastosowanie nowej techniki gotowania w Twojej kuchni Do książki dołączona jest także plansza produktów wg Pięciu Przemian, która pomoże Ci w nauce takiego gotowania. Nie zwlekaj i już dziś spraw by gotowanie było prostym, przyjemnym i zdrowym nawykiem!
20,40
29,80 zł
Okładka książki Magia związków. Relacje partnerskie i rodzinne...
Chińska filozofia przyrody, to nie tylko gotowanie według Pięciu Przemian, metody leczenia czy sztuki walki. To także zasady odnoszące się do wszelkich stosunków międzyludzkich, w tym związków partnerskich, rodzinnych i relacji damsko-męskich. Anna Czelej (autorka bestsellerowej książki ""Praktyczne gotowanie wg Pięciu Przemian"" oraz ""Magia zmian"") od ponad 15 lat bada najróżniejsze relacje międzyludzkie w odniesieniu do chińskiej filozofii przyrody oraz Księgi Przemian zwanej Księgą I Cing. Opisuje przypadki zaburzeń w nich występujących oraz sposoby ich naprawy. Przybliża także metody, które pomagają w budowaniu harmonijnych związków. Księga Przemian potwierdza i uzupełnia również Ustawienia Rodzinne Hellingera. Autorka opisała także swoje wnioski z badania aury i barw czakramów na Kole Barw, oczywiście w kontekście relacji między ludźmi. Magia związków to podstawa do budowania zdrowych relacji i osiągnięcia w nich harmonii.
8,58
34,30 zł
Okładka książki Bezglutenowa cukiernia
Bezglutenowa cukiernia - Anna Czelej Oto niezbędnik, który powinien znaleźć się w kulinarnej biblioteczce, wszystkich którzy nie tolerują glutenu, szukają zastępników nafaszerowanych chemią słodyczy ze sklepu lub chcą serwować swoim dzieciom tylko zdrowe słodkie rarytasy. Wszystkie zaprezentowane w książce przepisy są bezglutenowe, z naturalnych składników, a także łatwe w przygotowaniu. O autoce Anna Czelej to specjalistka od gotowania według Pięciu Przemian oraz autorka bestsellerowych książek m.in. „W piekarni Pięciu Przemian” oraz serii „W kuchni Pięciu Przemian”. Jej nowa książka pt. „Bezglutenowa cukiernia” prezentuje niezbędnik dla osób kochających słodkości i będących na diecie bezglutenowej. Przepisy na zdrowe słodkości według Pięciu Przemian W Bezglutenowej cukierni znajdziesz ponad 80 zróżnicowanych receptur na ciasta kruche, biszkoptowe i drożdżowe, babeczki, tarty, ciasteczka, a także leguminy, koktajle, kremy, galaretki, torty, wafelki, musy czy budynie. Przepisy podzielone zostały na pory roku, tak by w odpowiednim czasie przygotowywać desery z produktów sezonowych, a dodatkowo, zostały dostosowane do zasad gotowania według Pięciu Przemian, więc jeśli chcesz możesz przygotowywać je zgodnie z tą metodą.
23,50
34,90 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki W piekarni Pięciu Przemian
Chleb dyniowy, chleb na zakwasie gryczanym, bułeczki jaglane z sezamem, chleb żytni na drożdżach, a także tarta z bakłażanem, krakersy z amarantusem lub podpłomyki ryżowe… oto przepisy, które sprawią, że na twoim stole już zawsze będzie gościło zdrowe i pyszne pieczywo. Anna Czelej, specjalistka od gotowania według Pięciu Przemian oraz autorka bestsellerowych książek z serii W kuchni Pięciu Przemian, tym razem wychodzi naprzeciw miłośnikom pieczywa. W niniejszej publikacji prezentuje 80 przepisów na chleby, bułki, tarty, krakersy, wśród których ponad 60 to przepisy na wypieki bezglutenowe. Jeśli nie możesz obejść się bez smaku świeżego chleba z chrupiącą skórką i chcesz spróbować swych sił w samodzielnym pieczeniu, sięgnij do niniejszej publikacji, dzięki której poznasz przepisy na aromatyczne i zdrowe pieczywo. Rozsmakuj się w domowych wypiekach prosto z piekarni Pięciu Przemian!
23,54
34,90 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Wiosna w kuchni pięciu przemian
Oto nie lada gratka dla miłośników gotowania według kuchni Pięciu Przemian i dla tych, którzy chcieliby spróbować swoich sił w tej metodzie - pierwsza z serii czterech książek kulinarnych na każdą porę roku. Wiosna w kuchni Pięciu Przemian to zbiór ponad stu autorskich przepisów - na dania wegetariańskie, a także bezglutenowe - opatrzonych zdjęciami apetycznych potraw. Przepisy dopasowane zostały do konkretnej pory roku z zachowaniem zasad Pięciu Przemian, dotyczących składników, przemian i smaków. W sześciu rozdziałach zawarte zostały przepisy na wiosenne zupy, surówki i sałatki, warzywa gotowane, duszone i pieczone, dania główne, przekąski i dodatki oraz desery. To twój osobisty przewodnik po kuchni Pięciu Przemian, dzięki któremu: Poznasz składniki, tajniki, receptury i nowe smaki; Rozwiniesz swój potencjał kulinarny oraz nauczysz się komponować pyszne, zdrowe i zrównoważone posiłki powiązane z wiosną; Nauczysz się wsłuchiwać w swój organizm, przywrócisz mu równowagę, a przede wszystkim osiągniesz pełną harmonię w życiu.Poznaj prosty sposób na zdrowe i pyszne potrawy, przygotowywane z sezonowych, ogólnodostępnych składników!
23,54
34,90 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Zima w kuchni pięciu przemian
To już ostatnia książka z serii W kuchni Pięciu Przemian, z której ponad 100 przepisów nie tylko wzbogaci twój zimowy jadłospis, ale będzie także idealnym dopełnieniem całorocznego menu według Pięciu Przemian.Zimowe dania również mogą być ciekawymi kompozycjami bogatymi w smaki. Spożywając produkty, które przechowują się w naturalny sposób, takie jak ziarna zbóż, orzechy, pestki, warzywa strączkowe, suszone owoce i zioła, możesz skomponować zbilansowane i zdrowe dania.Gotuj więc gęste zupy, kasze, piecz ciasta z orzechami i rodzynkami, pij rozgrzewające napoje z cynamonem i goździkami. Zimowe pożywienie ma głównie pomagać w utrzymaniu ciepła - przed wyziębieniem i w zharmonizowaniu organizmu pomocne będą szczególnie długo gotowane i pieczone potrawy z większą ilością rozgrzewających przypraw. Gdy dodatkowo przygotujesz je zgodnie z kuchnią Pięciu Przemian, możesz mieć pewność, że twoja zimowa dieta będzie obfita w zdrowe i zbilansowane posiłki.Zapiekanka ziemniaczana z kaszą gryczaną, placki orzechowe, zupa migdałowa, tradycyjne łazanki z makiem oraz pierogi z kapustą i grzybami... dzięki nim odkryjesz bogactwo zimowych smaków kuchni Pięciu Przemian!
24,24
34,90 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Jesień w kuchni pięciu przemian
Jesienią, gdy więcej czasu możemy spędzić w kuchni, zmieniamy sposób przygotowania potraw, dłużej je gotujemy, pieczemy i dusimy. W jesiennym menu zgodnym z Pięcioma Przemianami dominują gęste, zawiesiste zupy, warzywa podawane na ciepło, sałatki z kaszami i warzywami strączkowymi. Aby zrównoważyć jesienną energię yin, należy spożywać produkty o smaku ostrym, czyli między innymi białe warzywa: korzeń pietruszki i selera, por, cebulę, kalafior czy kapustę, zaś dla wzmocnienia organizmu i rozgrzania go, z umiarem doprawiać potrawy imbirem, czosnkiem lub chili. Jesienią nie możemy zapomnieć o robieniu zapasów i przygotowaniu przetworów z warzyw i owoców, aby móc się cieszyć ich walorami zimą. Zupa brokułowa z kurkami, zupa cebulowa z kaszą jaglaną, sałatka z fasoli i jarmużu, kotlety z grzybów leśnych z sosem żurawinowym to tylko niektóre z pysznych, zdrowych i zrównoważonych posiłków, które przyrządzisz z tą wyjątkową publikacją. Wszystkie przepisy zawarte w książce są wegetariańskie, sezonowe, a większość także bezglutenowa. Wykorzystaj bogactwo jesieni z kuchnią Pięciu Przemian!
23,54
34,90 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Lato w kuchni pięciu przemian
Lato to jedyna pora roku tak obfita w świeże warzywa i owoce. Dojrzewające w słońcu sezonowe owoce i warzywa wzbogacone warzywami strączkowymi, kiełkami, nasionami i orzechami to podstawa zbilansowanej letniej diety według Pięciu Przemian. Teraz możesz skomponować pyszne, zdrowe i zrównoważone posiłki odpowiednie na letnie dni. Zachowując zasady gotowania według Pięciu Przemian i dodając składniki w odpowiedniej kolejności sprawisz, że energia wydobyta z potraw będzie krążyła i wzmacniała energię twojego organizmu, dzięki czemu osiągniesz równowagę, harmonię i pełnię zdrowia. Lekka zupa, krem warzywny lub chłodnik. Warzywa gotowane bądź zapiekanka z kaszą. Sałatka z warzywami strączkowymi, a na deser szarlotka, gruszki w koglu-moglu lub maliny w sosie waniliowym... i oczywiście przetwory, by móc cieszyć się latem także za kilka miesięcy. To tylko niektóre z ponad 100 przepisów z wykorzystaniem sezonowych, wegetariańskich, a także bezglutenowych składników. Według Pięciu Przemian lato to Przemiana Ognia, energetyczna naturę yang, żywiołowa czerwień i smak gorzki, zaś na poziomie emocji to radość życia, witalność, kreatywność i serdeczność, które śmiało możesz wykorzystać także w kuchni. Anna Czelej od ponad 20 lat gotuje według Pięciu Przemian - wciąż tworząc nowe przepisy i fotografując przygotowane dania. Jest autorką świetnie przyjętych książek o gotowaniu według Pięciu Przemian, w tym bestsellerowej ""Wiosny w kuchni Pięciu Przemian"".
23,54
34,90 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Magia zmian
Poznaj i skorzystaj z chińskiej filozofii przyrody, która jeszcze do niedawna była wiedzą tajemną. Dzięki Annie Czelej, która od kilkunastu lat żyje według zasad tej filozofii, dowiesz się, jak dzięki naturalnym sposobom, odnaleźć harmonię w życiu. W swoich interpretacjach opiera się głównie o księgę I Ching, zwaną Księgą Przemian - jedno z najwspanialszych osiągnięć myśli ludzkiej. Już w starożytnych Chinach określono związki między zjawiskami w przyrodzie i ich wpływ na człowieka, to tzw. system yin-yang, który znalazł zastosowanie w tradycyjnej medycynie chińskiej, metodzie gotowania według Pięciu Przemian, leczniczych ćwiczeniach Qi Gong i sztukach walki, np. tai chi. Autorka pragnie spopularyzować ten ciekawy sposób widzenia człowieka i otaczającego świata, gdyż takie postrzeganie uświadamia wiele powiązań człowieka z przyrodą. Zacznij żyć według chińskiej filozofii przyrody a poczujesz magię zmian - każda chwila będzie ważna, a w Twoim życiu zagości harmonia. Ty i świat będziecie stanowić prawdziwą jedność wzajemnie się dopełniając.
23,14
34,30 zł
Produkt niedostępny
Okładka książki Praktyczne gotowanie według pięciu przemian
Chcesz poznać najprostszy sposób na zdrowie dla Ciebie i Twoich bliskich? Wiesz w czym tkwi sekret? Najważniejsze jest to, jak przyrządzasz posiłki! Może i brzmi banalnie, ale jest sprawdzone i prawdziwe. Tajemnica tkwi w osiągnięciu harmonii organizmu z otoczeniem, wywodzi się to ze starożytnej chińskiej filozofii. Gotowanie według Pięciu Przemian, to prosta metoda przygotowywania posiłków, dzięki której osiągniesz pełnię harmonii i zdrowia. Zaradzisz wszelkim dolegliwościom fizycznym, emocjonalnym, a nawet psychicznym. Twoja duchowość i zdrowie zależą od tego co i jak jesz. Ta publikacja nie jest książką kucharską, nie przedstawia kolejnej diety - cud to podręcznik omawiający gotowanie wg Pięciu Przemian. Anna Czelej, (aktywna propagatorka życia zgodnie z chińską filozofią a także autorką wielu publikacji poświęconych tej tematyce), prezentuje także mnóstwo prostych przepisów, dzięki którym nauczysz się stosować tę metodę, a gotowanie stanie się dla Ciebie zdrowym nawykiem. Nie zwlekaj i zmień swoje życie na lepsze. Gratis plansza produktów wg Pięciu Przemian, która pomoże Ci w nauce tej nowej sztuki gotowania.
20,40
29,80 zł
Produkt niedostępny
1
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka