KATEGORIE
KONTO

Ajurweda to nauka o zdrowiu, uważana za tą pierwszą, najstarszą, traktującą człowieka jako całość. To podejście holistyczne, w którym równowaga to podstawa zdrowia psychicznego i fizycznego. W tym dziale znaleźć można książki poświęcone Ajurwedzie, również te kucharskie, z ciekawymi i zdrowymi przepisami, a także przyprawy i inne produkty spożywcze wykorzystywane w kuchni indyjskiej. Znaleźć tu można również szeroki wybór książek poświęconych jodze i medytacji, a także suplementy diety powiązane i wykorzystywane w Ajurwedzie, jak np. ashwagandha. Dostępne są tu również rożnego rodzaju herbatki, będące połączeniem odpowiednio dobranych ziół według starych receptur, a także kosmetyki czy produkty miedziane.
 

tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Zdjęcie produktu E-fiore Olejek z kasztanowca macerat 100ml
E-fiore Olejek z kasztanowca macerat 100ml Naturalny olej z nasion kasztanowca macerat na bazie olejku słonecznikowego działa uelastyczniająco, chroni i wzmacnia naczynka.   Naturalny macerat powstały z macerowania nasion kasztanowca w zimnotłoczonym oleju z winogron. Zawiera naturalne tokoferole, woski, lecytynę, karoteny oraz inne rozpuszczalne w tłuszczach substancje aktywne. Ma działanie nawilżające, wzmacniające naczynka, działa uelastyczniająco na skórę, poprawia koloryt. Polecany osobom z zaburzeniami krążenia, obrzękami nóg, pękającymi naczynkami. Macerat idealnie sprawdza się do pobudzającego masażu ciała, najlepiej na mokrą skórę po kąpieli.   Nasiona kasztanowca zawierają 2-5% kwasów tłuszczowych, w tym głównie kwas oleinowy, linolenowy, stearynowy i palmitynowy, które odgrywają ważną rolę w regulowaniu elastyczności skóry i przywracaniu prawidłowego poziomu nawilżenia. Olejek zalecany do pielęgnacji skóry suchej oraz do przyspieszania procesów gojenia, dzięki ich działaniu regenerującemu i stymulującemu odnowę tkanek. Substancje aktywne zawarte w ekstrakcie z nasion kasztanowca zmniejszają nadmierną przepuszczalność naczyń włosowatych i przywracają ich elastyczność, poprawiając krążenie. Macerat działa również przeciwświądowo i przeciwobrzękowo, dobrze nawilża skórę.   Olej z słonecznika - jeden z najlepszych i najpopularniejszych olejków do pielęgnacji ciała i włosów, doskonale się wchłania, natychmiast zmiękcza skórę i nawilża, jest bardzo delikatny, pozostawia skórę jedwabiście gładką. Olejek słonecznikowy jest bogaty w witaminy i minerały, kwas linolowy – niezbędny do prawidłowego funkcjonowania błony komórkowej, oraz kwas palmitynowy i palmitooleinowy. Zawiera proantocyjanidyny, które są skutecznymi antyoksydantami. Redukując wolne rodniki, zapobiegają starzeniu się skóry, zmniejszają negatywne efekty działania słońca na skórę. Olej słonecznikowy jest bardzo stabilny, idealny do produkcji maceratów. Zachowuje świeżość bez konieczności przechowywania go w lodówce. Składniki: helianthus annus seed oil, aesculus hippocastanum seed extract Zastosowanie: - jako dodatek do kremów, balsamów, kwasu hialuronowego - do codziennej pielęgnacji skóry twarzy i ciała, zamiast kremu - do kąpieli, szczególnie problemach z krążeniem, obrzękach nóg, popękanych naczynkach - do nawilżania skóry suchej, cienkiej, wrażliwej - do olejowania włosów skłonnych do wypadania oraz skóry głowy  
25,90
38,00 zł
Zdjęcie produktu Panaseus Ashwagandha dla kobiet 50kaps
Panaseus Ashwagandha dla Kobiet 50kaps Naturalna  mieszanka dla zachowania dobrego nastroju.   Została stworzona ze szczególnym uwzględnieniem kobiecych potrzeb. Jest to wyjątkowe połączenie  ashwagandhy w formie dwóch ekstraktów wzbogaconych o czerwoną koniczynę oraz liście czerwonych malin. Zawiera ekstrakt standaryzowany na zawartość witanolidów w wysokości 10% oraz ekstrakt z ashwagandhy 10:1. Występujące zmiany nastrojów związane są bardzo mocno z kobiecym układem hormonalnym i tu z pomocą przychodzi czerwona koniczyna i liście czerwonych malin.   Wydajne połączenie ekstraktu standaryzowanego na 10% zawartości witanolidów i silnego  ekstraktu 10:1 Wzmocnione działanie dzięki czerwonej koniczynie i malinie 50 dni naturalnej suplementacji Delikatne roślinne kapsułki Produkt wegański Synergiczne połączenie roślin   Ashwagandha (łac. Withania somnifera)korzystnie wpływa na układ nerwowy zmniejszając poziom kortyzolu (hormonu stresu). Czerwona koniczyna (łac. Trifolium pratense) wspomaga uczucie komfortu psychicznego i fizycznego. Może być pomocna przy zaburzeniach snu i zmienności nastroju. Wspiera prawidłowe nawilżenie skóry i redukuje przerzedzanie się włosów. Liście czerwonych malin (łac. Rubus ideaus) to naturalne bogactwo witaminy C, antocyjanów, kwasów organicznych i antyoksydantów. Z ich pomocą spowalnia procesy starzenia i poprawia kondycję skóry. Sposób użycia: Dawkowanie: 1 kapsułka dziennie.    Sposób użycia: Połknąć i popić dużą ilością wody, po pierwszym posiłku   Informacja: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom oraz kobietom w ciąży i karmiącym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. ul. Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa   Informacja alergiczna: Nie zawiera skorupiaków, jaj, orzechów, soi, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.     Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących. Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.   Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-10409/KC/19 Składniki: Ekstrakt z korzenia ashwagandhy (Withania somnifera) 10:1, inulina, ekstrakt z korzenia ashwagandhy (Withania somnifera) standaryzowany na zawartość min. 10% witanolidów, ekstrakt z liści czerwonej koniczyny (Trifolium pratense) 10:1, ekstrakt z liści czerwonych malin (Rubus ideaus) 10:1 Skład kapsułki: celuloza roślinna     Wartości odżywcze Panaseus Ashwagandha dla Kobiet 50kaps Suplement diety Produkt zawiera 1 kapsułka % RWS w porcji Ashwagandha – 10:1 200 mg * Ashwagandha – ekstrakt 50 mg * - w tym witanolidy 10% 5 mg * Czerwona koniczyna – ekstrakt 10:1 50 mg * Liście malin – ekstrakt 10:1 25 mg   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona    
29,90
33,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Spirulina 250mg 1000tabl.
KruKam Chlorella 250mg 1000tabl. Spirulina - cudowny wodorost z kwasem GLA Spirulina to alga składająca się aż w 60% z białka. Jest źródłem naturalnego jodu, selenu, cennych witamin z gruby B (B6, B12), oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, m.in. kwasu gamma-linolenowego (GLA). Białko pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej oraz w utrzymaniu kości. Witamina B6 przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek. Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz do regulacji aktywności hormonalnej. Pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych. Witamina B12 pomaga w funkcjonowaniu układów nerwowego i odpornościowego. Przyczynia sie do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego a także do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Jod pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych, w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, a także pomaga zachować zdrową skórę. Jod przyczynia się do prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i do prawidłowego funkcjonowania tarczycy. Selen przyczynie się do prawidłowego przebiegu spermatogenezy, pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Selen pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, tarczycy oraz w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.   Regularne przyjmowanie spiruliny wspomaga: - wspomaga utrzymanie naturalnej flory bakteryjnej jelit - dostarczając żelazo , wpływa na likwidację anemii - zapewnia wysoki wzrost witalności - wiąże metale ciężkie i wspomaga ich wydalanie - usprawnia pracę gruczołu tarczycy - wspomaga leczenie chorób układu krążenia - wpływa na zmniejszenie zawartości cholesterolu we krwi - wpływa na regulację stężenia cukru we krwi - wpływa na regulacje ciśnienia tętniczego krwi - redukuje skutki uboczne radio i chemioterapii - ogólnie posiada pozytywne działanie i wspomaga system immunologiczny Składniki: Spirulina tabletki (250mg) Sugerowany sposób użycia: 8-12 tabletek dzienne przed lub w trakcie posiłku. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.   Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Należy pamiętać o tym, że ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
20,90
22,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Chlorella 250mg 1000tabl.
KruKam Chlorella 250mg 1000tabl. Chlorella jest niezwykle bogatym źródło witamin, zwłaszcza z grupy B i C rodzin, a także fosforu, magnez, wapń, żelazo, mangan, cynk (którego stężenie jest wyższe niż w innych roślin lądowych). Ściany komórkowe glonów Chlorella mają zdolność wiązać szkodliwe substancje w organizmie człowieka, w szczególności w jelitach, zwłaszcza metali ciężkich i toksyn. Następnie są wydalane w czasie wypróżniania i nie są wchłaniane do krwi. Nie wolno nam zapomnieć o chlorofilu - żadna inna roślina nie posiada zawartości chlorofilu tak jak Chlorella. Barwnik ten znacznie poprawia jakość krwi, przyspiesza gojenie ran, wzmacnia układ odpornościowy i redukuje nieprzyjemny zapach ciała.   Regularne przyjmowanie chlorelli wspomaga: - oczyszczanie organizmu z toksyn - obniżenie poziomu cholesterolu we krwi - poprawia i wspomaga pracę wątroby - wspomaga wydalanie dioksyn - wspomaga system odpornościowy - szczególnie cenna w okresie jesienno zimowym - przypisuje się jej także właściwości odmładzające organizm - stanowi świetne uzupełnienie diety osób, które jedzą mało warzyw - posiada właściwości przeciwutleniające Składniki: Chlorella tabletki (250mg) Sugerowany sposób użycia: Spożycie może się różnić zależnie od poziomu aktywności, stanu zdrowia i wieku.   8-12 tabletek dzienne przed lub w trakcie posiłku. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.   Uwaga: Chlorella może na początku powodować delikatne ruchy jelit u niektórych osób. Dlatego należy rozpoczynać stosowanie od małych dawek i zwiększać je po ustąpieniu opisanych objawów.   Przechowywanie: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym miejscu. Wartości odżywcze KruKam Chlorella 250mg 1000tabl. Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1613 kJ/ 383 kcal * Tłuszcze: 12g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g * Węglowodany: 6,4g * w tym cukry: 0,3g * Błonnik: - * Sól: 0,07g * Białko: 58 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
42,90
44,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kasza jaglana 1000g
KruKam Kasza jaglana 1000g Kasza jaglana to nic innego jak łuskane proso. Pod względem wartości odżywczych jakie w sobie zawiera, można ją porównywać z kaszą gryczaną. Ma bardzo mało skrobi za to dostarcza dużą ilość białka, które jest bardzo łatwo przyswajane. Znajdziemy w niej również witaminy z grupy B: B1 (tiamina), B2 (ryboflawina), B6 (pirydoksyna) oraz żelazo czy miedź, krzem, witaminę E i lecytynę.   Zastosowanie : Wielką zaletą kaszy jaglanej jest jej uniwersalność. Kaszę jaglaną można ją jeść o każdej porze – rano na ciepło (zastępując nią płatki owsiane), na obiad (zamiast ziemniaków albo w zupie), na kolację w sałatce, a nawet na deser (budyń jaglany)!     Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: kasza jaglana może zwierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy, soji Wartości odżywcze KruKam Kasza jaglana 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1449 kJ/346 kcal * Tłuszcz: 2,9 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,6 g * Węglowodany: 71,6 g * w tym cukry: 0,1 g * Błonnik: 3,2 g * Białko: 10,5 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
9,90
10,00 zł
Zdjęcie produktu Krukam Czarnuszka 250g
Krukam Czarnuszka 250g Czarnuszka siewna - (Nigella sativa L.) - (inne jej nazwy to: czarnucha, kmin czarny, panna w zieleni, kąkolnica, kwiat kopru, kolendra rzymska, kwiat gałki muszkatołowej) - to roślina jednoroczna z rodziny jaskrowatych. Pochodzi z Bliskiego Wschodu, znana była już w starożytnej Asyrii i wspomniana jest w Biblii, a jako pierwszy opisał ją grecki lekarzDioskurides Pedanios.     Wszędzie tam, gdzie pojawia się stan zapalny czarnuszka stanowi niezrównany oręż aby się z nim rozprawić. Również wszędzie tam, gdzie szwankuje system immunologiczny. Dlaczego tak się dzieje? Otóż nasionka czarnuszki posiadają ponad 100 aktywnych substancji, z czego część zapewne nie została jeszcze przez naukowców odkryta. To prawdziwa skarbnica związków biologicznie aktywnych!   Znane jest jej działanie żółciopędne, moczopędne, wiatropędne, przeciwbakteryjne, przeciwbólowe oraz rozkurczające na mięśnie gładkie, wzmaga wydzielanie mleka, poprawia trawienie, reguluje miesiączkę i wzmacnia odporność.   obniża poziom cukru we krwi zmniejsza ryzyko zakrzepów i zatorów działa przeciwbólowo w bólach różnego pochodzenia (dzięki malantynie) i uspokaja działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybicznie i antywirusowo zwalcza pasożyty odkaża układ pokarmowy i oddechowy działa moczopędnie i przeciwobrzękowo odtruwa miąższ wątroby ze związków toksycznych i nadmiaru leków, co wykazano w badaniach klinicznych stymuluje układ odpornościowy (w tym syntezę interferonu) - sprawia, że organizm z większą łatwością eliminuje pierwsze objawy grypy i przeziębienia oraz ma więc więcej sił, które może zużyć do walki z uczuleniami przydatna również podczas leczenia zapalenia zatok oraz kataru czarnuszka siewna działa przeciwnowotworowo dzięki alfa-hederynie hamuje odczyny autoagresji immunologicznej, stąd jako jedna z niewielu roślin znajduje zastosowanie w leczeniu tocznia, alergii, reumatyzmu, łuszczycy szwajcarskie badania wskazują na skuteczność wyciągu w ochronie wątroby i żołądka (do głównych fosfolipidów należy ważna dla regeneracji wątroby fosfatydylocholina (46–48% całkowitej ilości fosfolipidów) olejek eteryczny z czarnuszki i jej wyciągi powstrzymują ataki astmy Składniki: czarnuszka ziarno produkt może zawierać śladowe ilości: gluten, orzechów, sezamu, gorczycy, soji  
9,90
12,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Nasiona chia 150g
KruKam Nasiona Chia 150g Chia pochodzi z Gwatemali oraz centralnej i południowej części Meksyku. Ze względu na niepowtarzalne wartości odżywcze jej ziaren uprawiana była przez Azteków już w czasach prekolumbijskich.   Co zatem kryją w sobie te niepozorne nasionka? Nasiona chia to najbogatsze roślinne źródło kwasów Omega-3. Olej z nasion chia zawiera 30% kwasów omega-3 oraz 40% kwasów omega-6. Zakłada się, że jest to optymalna równowaga egzogennych kwasów tłuszczowych. Niski indeks glikemiczny sprawia, że nasiona chia są idealne dla diabetyków.  Ogromna zawartość błonnika Nasiona chia wykazują imponującą zawartość antyoksydantów oraz witamin i minerałów takich jak wapń, fosfor, magnez, żelazo, niacyna i cynk. Charakteryzują się również wysoką zawartością łatwo przyswajalnego białka.   Z czym to się je?   W zasadzie to kwestia wyobraźni i upodobań. Istnieją dziesiątki sposobów na włączenie ziaren chia do diety. Oto kilka z nich: Wrzuć je w całości do porannej porcji płatków, owsianki, jogurtu, etc. Dodawaj do sałatek, omletów, dań typu stir-fry, gotowanych ziemniaków, ryżu, fasoli czy soczewicy. Zmielone używaj do pieczenia chleba i ciast łącząc je z mąką. Zmiksuj z koktajlem owocowym. Zalej gorącą wodą (tak jak siemię lniane), by uzyskać żel świetnie nawadniający organizm. Zmiksuj z masłem orzechowym lub nutellą. Podgryzaj surowe jako przekąskę. Sproszkowanego ziarna używaj do zagęszczania zup, gulaszów i masy mięsnej. Ze zmielonych nasion przyrządź zdrowy budyń. Zmiksuj z miodem, cynamonem i suszonymi owocami jako alternatywę do tradycyjnego dżemu Składniki: nasiona chia - szałwia hiszpańska Wartości odżywcze KruKam Nasiona Chia 150g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2096 kJ/ 505 kcal * Tłuszcz: 31 g * w tym tłuszcze nasycone: 2,3 g * Węglowodany: 25 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: - * Białko: 20 g * Sól 0.04 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
5,90
6,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Kasza kuskus 1000g
KruKam Kasza kuskus 1000g Kuskus jest wyrobem z pszenicy durum, który ma właściwości kaszy i makaronu. Wywodzi się z obszarów północno-zachodniej Afryki, gdzie stanowi element narodowego dania o tej samej nazwie. Kuskus cieszy się popularnością ze względu na łatwość i szybkość przygotowania oraz wszechstronność zastosowania w kuchni   Zastosowanie :  Kuskus jest bardzo uniwersalnym produktem. Może stanowić dodatek do dań głównych, zastępując makaron, ziemniaki i ryż, lub być podstawą dania. Aby poprawić jego smak, warto dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny lub ulubione zioła. Kuskus nadaje się do jedzenia na ciepło i na zimno, słono i słodko. Mocno chłonie smak przypraw, dlatego łatwo przygotować z jego udziałem aromatyczne danie. Dobrze nadaje się do szybkich sałatek z dodatkiem warzyw i mięsa, które można zabrać do pracy.   Pzechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: kuskus Wartości odżywcze KruKam Kuskus 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1574 kJ/376 kcal * Tłuszcz: 0,64 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,12 g * Węglowodany: 77,43 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: 5 g * Białko: 12,76 g * Sól: 0,025 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
9,90
10,50 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka z tapioki 500g
KruKam Mąka z tapioki 500g Mąka (skrobia) z tapioki to produkt bezglutenowy, wegański i hipoalergiczny. Nie posiada charakterystycznego smaku, ani zapachu, co sprawia, że śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak. TAPIOKA to produkt skrobiowy pozyskiwany z bulw korzeniowych manioku. Tapioka zawiera lekkostrawne węglowodany.   Tapioka to skrobia pozyskiwana z korzenia manioka, czyli z najbardziej wartościowej części tej rośliny. Maniok to krzew rosnący w Boliwii, Paragwaju. Maniok stał się odpowiednikiem naszego ziemniaka w strefie klimatu umiarkowanego.   Używana w kuchni indyjskiej i innych południowo-azjatyckich głównie do zagęszczania, do lekkich puddingów, ale też jako składnik ciasta do pierożków.   Mąki (skrobii)z tapioki używa się:   do wypieku chleba (jest to najpopularniejszy chleb w Brazylii), sprawdza się do wypieku ciastek i ciast bezglutenowych, do puddingu, do zagęszczania zup, sosów, do wyrobu niektórych de Mąka z tapioki to produkt bezglutenowy, wegański i hipoalergiczny. Nie posiada charakterystycznego smaku, ani zapachu, co sprawia, że śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak. TAPIOKA to produkt skrobiowy pozyskiwany z bulw korzeniowych MANIOKU. Tapioka zawiera lekkostrawne węglowodany. Składniki: Skrobia z tapioki Wartości odżywcze KruKam Mąka z tapioki 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1524 kJ/ 364 kcal * Tłuszcz: 0,1 g * w tym tłuszcze nasycone: 0 g * Węglowodany: 91 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: - * Białko: 0,1 g * Sól: 0,1 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
7,90
9,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Ryż basmati 1000g
KruKam Ryż basmati 1000g Ryż Basmati to odmiana ryżu białego charakteryzująca się długim i smukłym ziarnem. Posiada mniej skrobi, jest puszysty i bardzo delikatny. Basmati jest ryżem szlachetnym o wyrazistym, oryginalnym i lekko orzechowym smaku.   Prekursor ryżu długoziarnistego, o charakterystycznym aromacie, najpopularniejszy w Indiach i Pakistanie. Jego ziarna są dłuższe i cieńsze niż ziarna pozostałych odmian ryżu.    Zastosowanie :   Charakterystyczna odmiana ryżu o długich białych lub brązowych ziarnach, czyli basmati. Ma lekko migadałowo-orzechowy smak i zapach. Jest świetny to wszelkiego rodzaju sałatek oraz smażenia. Wspaniale komponuje się z rybami, mięsem lub potrawami kuchni orientalnej (przede wszystkim hinduskiej). Jego ziarna, w przeciwieństwie do innych gatunków, w procesie gotowania stają się grubsze, a dłuższe. To jedna z najtwardszych odmian, dzięki czemu zachowuje swoją sypkość; jeśli potrzebujemy ryżu, który się nie skleja, ze spokojem możemy sięgnąć po basmati.   Pzechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: ryż biał (basmati) Wartości odżywcze KruKam Ryż basmati 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1440 kJ / 333 kcal * Tłuszcz: 1,11 g * w tym tłuszcze nasycone: 0 g * Węglowodany: 75,56 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: - * Białko: 6,5 g * Sól: 0,02 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
11,90
12,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta daktylowa 1000g
KruKam Pasta daktylowa 1000g Pasta daktylowa to sprasowane i odsączone z wody daktyle bez pestek, poddane procesowi pasteryzacji i hermetycznie zamknięte. Pasta jest idealna do deserów, do smarowania spodów ciast, batonów, jako dodatek do koktajli. Zrobisz z niej również popularne "kulki mocy" obtaczając pastę w wiórkach kokosowych. Można ją wykorzystać do wypieku różnych rodzajów chleba i słodkich bułek. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów, sorbetów i słodyczy. Składniki: 100% daktyle Wartości odżywcze KruKam Pasta daktylowa 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1147 kJ/ 274 kcal * Tłuszcz: 0,5 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g * Węglowodany: 72,5 g * w tym cukry: 72,5 g * Potas: 648 mg 32 % Sól: 1,0 mg * Białko: 2,2 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona    
15,90
17,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta z orzechów pecan 150g
KruKam Pasta z orzechów pecan 150g Orzechy pekan zaliczane są do jednych z najszlachetniejszych gatunków orzechów. Podobne do orzechów włoskich, charakteryzują się maślanym posmakiem i aromatem, pozbawionym goryczki. Wizualnie przypominają orzechy włoskie (są nieco ciemniejsze od włoskich), jednak w smaku są o wiele słodsze i  delikatniejsze. Składniki: Orzechy Pecan Wartości odżywcze KruKam Pasta z orzechów pecan 150g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2930 kJ/ 700 kcal * Tłuszcz: 32,8 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,0 g * Węglowodany: 57,6 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: 2,6 g * Sól: 0,04 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona    
19,90
20,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 900ml
KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 900ml Olej kokosowy bezzapachowy jest najwyższej jakości olejem. W jego skład wchodzą przede wszystkim nasycone kwasy tłuszczowe, których zawartość wynosi około 90% oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (jednonienasycone – około 6,5%, wielonienasycone – około 1,5%), witaminy (E, B, C), minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz aminokwasy.    Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie.    Zastosowanie :Można go używać do smarowania pieczywa oraz pieczenia. Idealny do smażenia - nie zmienia smaku potraw. Bardzo dobrze nadaje się do smażenia. W kosmetyce używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy.    Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Olej w temperaturze powyżej 25'C przyjmuje postać płynną. Składniki: 100 % Olej kokosowy rafinowany Wartości odżywcze KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 900ml Produkt zawiera w 100ml % RWS Wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal   Tłuszcz: 100 g   w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 91 g   Węglowodany: 0 g   w tym cukry: 0 g   Błonnik: 0 g   Białko: 0 g   Sól: 0 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
14,90
15,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 500ml
KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 500ml Olej kokosowy bezzapachowy jest najwyższej jakości olejem. W jego skład wchodzą przede wszystkim nasycone kwasy tłuszczowe, których zawartość wynosi około 90% oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (jednonienasycone – około 6,5%, wielonienasycone – około 1,5%), witaminy (E, B, C), minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz aminokwasy.    Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie.    Zastosowanie :Można go używać do smarowania pieczywa oraz pieczenia. Idealny do smażenia - nie zmienia smaku potraw. Bardzo dobrze nadaje się do smażenia. W kosmetyce używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy.    Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Olej w temperaturze powyżej 25'C przyjmuje postać płynną. Składniki: 100 % Olej kokosowy rafinowany Wartości odżywcze KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 500ml Produkt zawiera w 100ml % RWS Wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal   Tłuszcz: 100 g   w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 91 g   Węglowodany: 0 g   w tym cukry: 0 g   Błonnik: 0 g   Białko: 0 g   Sól: 0 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
9,90
10,99 zł
Zdjęcie produktu KruKam Pasta migdałowa 250g
KruKam Pasta migdałowa 250g Migdały - najlepsze źródło magnezu Migdałowiec jest rośliną uprawianą w basenie Morza Śródziemnego, a także w Kalifornii. Owoce migdałowca mają szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym jako składnik bakalii oraz dodatek do ciast i deserów. Ponadto często przerabiane są na marcepan, a z nasion migdałów tłoczy się bardzo odżywczy olej migdałowy. W kosmetyce olejek migdałowy stosowany jest jako składnik balsamów i kremów. Migdały są źródłem witaminy E i B2. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Migdały są również źródłem miedzi, manganu, cynku, fosforu, potasu. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.   Właściwości lecznicze migdałów: - zmniejszają ryzyko zawału serca - chronią przed miażdżycą - wpływają korzystnie na układ nerwowy - poprawiają pamięć i koncentrację - obniżają ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera - stanowią świetny element profilaktyki przeciwnowotworowej - oddziałują alkalizująco na organizm - budują mocne kości i zęby - opóźniają procesy starzenia - przywracają zdrowy i piękny wygląd włosom i paznokciom - wpływają korzystnie na układ odpornościowy. - zapobiegają cukrzycy Składniki: Migdały mielone Wartości odżywcze KruKam Pasta migdałowa 250g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2559 kJ / 619 kcal * Tłuszcz: 53 g * w tym tłuszcze nasycone: 4 g * Węglowodany: 7,5 g * w tym cukry: 4,9 g * Błonnik: 12 g * Białko: 22 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
19,90
20,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka sojowa 1000g
KruKam Mąka sojowa 1000g Mąka sojowa otrzymywana jest ze zmielonych , nieprażonych ziaren soji. Soja to roślina strączkowa która spokrewniona z takimi warzywami jak fasola jaś, groch czy soczewica. Charakteryzuję sie lekko orzechowym smakiem i puszystą konsystencją.   Mąka ta jest bogata w białko roślinne, które z powozdeniem może zastąpić te zwierzęce. Mnogość soli mineralnych sprawia, że jest ona rekomendowana zarówno przez dietetyków jak i kucharzy.Jest całkowicie bezglutenowa i niemal pozbawiona skrobi. W porównaniu z białą mąką ma trzykrotnie niższy indeks glikemiczny.  Składniki: Mąka sojowa Wartości odżywcze KruKam Mąka sojowa 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: * * Tłuszcze: 19,94 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,88 g * Węglowodany: 30,16 g * w tym cukry: 7,33 g * Błonnik: 9,3 g * Sól: 0,01 g * Białko: 36,49 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
7,90
8,90 zł
Zdjęcie produktu KruKam Mąka jaglana 1000g
KruKam KruKam Mąka jaglana 1000g Kasza jaglana znana już była w neolicie, na terenach Indii, Chin oraz Afryki. Wzmianki o niej znajdziemy nawet w Starym Testamencie. Mąka jaglana jest doskonała do wypieku ciast, chleba oraz pierogów czy naleśników.   Mąka jaglana powstaje w wyniku zmielenia kaszy jaglanej. Ta z kolei pozyskiwana jest z prosa. Kasza jaglanajako jedyna z kasz działa zasadotwórczo dzięki czemu jest uważana za pożywienie pomocne w profilaktyce nowotworowej. Osoby cierpiące na nawracające zakwaszające organizm infekcje drożdżakowe, również powinny włączyć produkty jaglane do swojej diety. Zawarta w prosie lecytyna wpływa korzystnie na pamięć i reguluje poziom cholesterolu we krwi. Ze względu na właściwości oczyszczające produkty jaglane są szczególnie polecane przy detoksykacji organizmu. Składniki: Mąka jaglana Wartości odżywcze KruKam Mąka jaglana 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1449 kJ/ 346 kcal * Tłuszcze: 2,9 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g * Węglowodany: 71,6 g * w tym cukry: 0,1 g * Błonnik: 3,2 g * Sól: 0,01 g * Białko: 10,5 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
9,90
10,00 zł
Zdjęcie produktu Okulary Ajurwedyjskie B
Okulary Ajurwedyjskie B uniwersalne Produkt fabrycznie nowy, wysokiej jakości. Okulary produkowane według tradycyjnej metody staroindyjskiej. Szczególnie polecane gdy cierpisz na: starczowzroczność, krótkowzroczność, dalekowzroczność, astygmatyzm, początkową fazę zaćmy, zez u dzieci. Jeśli czujesz, że widzisz gorzej wieczorami, jeśli po pracy na komputerze masz zmęczone oczy, jeśli nosisz już okulary soczewkowe i chcesz odreagować skutki noszenia soczewek. Pierwsze efekty noszena okularów widoczne są już po ich pierwszym założeniu.   Pierwsze efekty lecznicze zauważalne są już po 3-5 dniach używania. Pierwsze stałe efekty pojawiają się po ok. 6 tygodniach stosowania. Okulary ajurwedyjskie nie pomniejszają ani nie powiększają widzianego obrazu. Korygują jednak wady widzenia i dlatego obraz postrzegamy ostrzej. Ten efekt jest najważniejszy. Należy starać się go zapamiętać w trakcie ćwiczeń oczu. Tuż po zdjęciu okularów jeszcze przez chwilę widzimy ostrzej. Tę chwilę przez ćwiczenia musimy wydłużyć. Wtedy osiągniemy poprawę wzroku - czyli cel używania okularów ajurwedyjskich.   Noś okulary codziennie przez ok. 6 tygodni - od 2-3 godz. dziennie - do czytania, pisania, oglądania telewizji, do pracy na komputerze - do prostych prac domowych, a szybko poprawisz swój cenny wzrok.   Jeśli mają Państwo kłopoty ze wzrokiem typu:   starowzroczność, krótkowzroczność, dalekowzroczność, wczesny etap zaćmy,   Przy nietypowych wadach wzroku okulary te umożliwiają poprawę widzenia. Ogólnie można powiedzieć, że okulary niesoczewkowe służą do rehabilitacji wzroku.   Przed wprowadzeniem na rynek w 1996 roku, okulary były pozytywnie ocenione przez Katedrę i Klinikę Chorób Oczu Akademii Medycznej w Warszawie, ul. Lindleya 2 (obecnie Uniwersytet Medyczny w Warszawie) . oraz przez Ośrodek Holistycznej Terapii Wzroku w Warszawie, tel. (22) 34 24 02. Na tej podstawie okulary uzyskały wpis do rejestru w Urzędzie Rejestracji Produktów Leczniczych i Środków Biobójczych w Warszawie ul. Ząbkowska 41 pod numerem PL/DR 020866 i nazwą "okulary korekcyjne, niesoczewkowe" w 2010 roku.   Zespół z Akademii Medycznej stwierdził, że stosując okulary niesoczewkowe można uzyskać poprawę widzenia zbliżoną do korekcji optymalnej w przypadkach wymienionych wyżej, a także po przeprowadzeniu odpowiednich badań nie stwierdził przeciwwskazań medcznych do stosowania okularów niesoczewkowych.   Ośrodek Holistycznej terapii wzroku zaleca używanie okularów wieloprzysłonowych wszystkim osobom stale noszącym okulary profilaktycznie w celu ożywienia naturalnych funkcji oka. Stałe noszenie okularów soczewkowych powoduje zmniejszenie naturalnej ruchliwości oka, co może w konsekwencji prowadzić do sukcesywnego pogarszania się ostrości widzenia.   Okulary wielootworkowe mają zastosowanie w stanach pooperacyjnych zmniejszając ruchliwość oczu, działają one w szerokim zakresie dioptrii ( plus i minus) co ułatwia widzenie pacjentom. Dodatkową zaletą używania tych okularów po operacjach jest zmniejszenie ilości światła docierającego do oczu.   O rewelacyjnych właściwościach naszych okularów można przekonać się już po pierwszym założeniu - ostrość widzenia ewidentnie poprawia się. Okulary niesoczewkowe są uniwersalne tzn, leczą skutecznie różnego rodzaju wady widzenia przez stymulację naturalnych funkcji oka w zależności od indywidualnych potrzeb danej osoby.
13,90
25,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Olej arganowy 100ml
KruKam Olej arganowy 100ml Nie bez powodu zwany złotym środkiem na zmarszczki, problemy skórne czy niekorzystny wpływ czynników atmosferycznych. Ten niezwykle cenny olej swoje właściwości zawdzięcza witaminie E zwanej „Witaminą Młodości” (2 x więcej niż ma oliwa z oliwek), a aż 80 % składu stanowią nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3,6,9. Jest tłoczony na zimno z nasion owoców drzewa arganowego, które rośnie tylko w południowo – zachodniej części Maroka w ekologicznie czystym środowisku, wpisanym na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO. Olej arganowy ma konsystencję wodno – oleistą , przez co jest bardzo wydajny.   DZIAŁANIE:   PRZECIWZMARSZCZKOWE: Spłyca już powstałe zmarszczki i zapobiega powstawaniu następnych przez długie lata. Aplikowany najczęściej zamiast kremu na noc, 3-4 krople na twarz, okolice oczu, szyję, dekolt wystarczą, aby rano obudzić się z wygładzoną, mocno nawilżona skórą.   OCHRONNE: Chroni przed agresywnym działaniem słońca, wiatru i niskimi temperaturami.   WZMACNIAJĄCE: Wymieszany z sokiem z cytryny w proporcjach 1:1 wcierać w płytkę paznokcia. Stają się mocne, białe, nie rozdwajają się i nie łamią. Stosować na końcówki włosów.   REGENERUJĄCE: Dzięki zawartości NNKT znakomity na różne wypryski skórne: trądzik, ospa wietrzna, opryszczka wargowa, egzemy, poparzeniach i pęknięciach skóry Pobudza komórki do odbudowy, dzięki czemu nie ma blizn i przebarwień. Stosować miejscowo.   Uwaga: Produkt kosmetyczny - nie do spożycia, do użytku zewnętrznego.  
22,90
23,00 zł
Zdjęcie produktu KruKam Masło klarowane ghee 300ml
KruKam Masło klarowane ghee 300ml Ghee masło klarowane to idealny produkt do smażenia. Masło klarowane wytwarza się poprzez długotrwałe gotowanie na małym ogniu i usuwanie szumowin oraz osadów (klarowanie). Ghee ma wiele zalet – przede wszystkim charakteryzuje się długim okresem przydatności do spożycia. Proces klarowania usuwa z masła białko oraz inne substancje, pozostawiając sam tłuszcz zwierzęcy. Ghee charakteryzuje się wysoką temperaturą dymienia (ok. 250°C), w związku z tym doskonale nadaje się do długotrwałego smażenia. Ghee Masło klarowane • idealne do smażenia • bezwodny tłuszcz mleczny Składniki: 100% tłuszcz mleczny Wartości odżywcze KruKam Masło klarowane ghee 300ml Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 3693kJ / 898kcal * Tłuszcz: 99,8g * w tym tłuszcze nasycone: 65g * Węglowodany: 0,1g * w tym cukry: 0,1g * Błonnik: 0g * Białko: 0,1g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
18,90
19,00 zł
1
/
2
/
3
/
4
/
5
... 10
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj