KATEGORIE
KONTO

Ajurweda to nauka o zdrowiu, uważana za tą pierwszą, najstarszą, traktującą człowieka jako całość. To podejście holistyczne, w którym równowaga to podstawa zdrowia psychicznego i fizycznego. W tym dziale znaleźć można książki poświęcone Ajurwedzie, również te kucharskie, z ciekawymi i zdrowymi przepisami, a także przyprawy i inne produkty spożywcze wykorzystywane w kuchni indyjskiej. Znaleźć tu można również szeroki wybór książek poświęconych jodze i medytacji, a także suplementy diety powiązane i wykorzystywane w Ajurwedzie, jak np. ashwagandha. Dostępne są tu również rożnego rodzaju herbatki, będące połączeniem odpowiednio dobranych ziół według starych receptur, a także kosmetyki czy produkty miedziane.
 

tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Zdjęcie produktu Bangalore Dzbanek miedziany Azulejos 1,5 litra
Bangalore Dzbanek miedziany Azulejos 1,5 litra Urokliwy, energetyczny, niepowtarzalny. Taki właśnie jest dzbanek miedziany AZULEJOS. W inspiracjach wzorniczych odnaleźć można Portugalię i Meksyk. Jednak zarówno dzbanek AZULEJOS, jak i wszystkie inne naczynia Bangalore, powstały w Indiach, w rodzinnej manufakturze, która od pokoleń celebruje tradycję wyrobu produktów miedzianych.   Największym walorem dzbanka miedzianego AZULEJOS jest skład produktu – 99,99% miedzi i 0,1% cynku. To właśnie skład wolny od metali ciężkich sprawia, że jakość wody uzdatnionej w naczyniach miedzianych także jest na najwyższym poziomie. Woda kranowa wlana do miedzianego dzbanka zostaje oczyszczona z niebezpiecznych dla zdrowia toksyn, a zyskuje jony miedzi. Dostarczona do organizmu miedź m.in. wspomaga pracę mózgu, opóźnia procesy starzenia, wspomaga prawidłowe funkcjonowania układu pokarmowego.   Dzięki naczyniom miedzianym Bangalore każdego dnia mamy dostęp do wspaniałej, zdrowej, odżywczej wody. Możemy przy tym całkowicie zrezygnować z wody mineralnej w plastikowych butelkach czy innych dzbanków filtrujących. Naczynia miedziane Bangalore nie wymagają żadnych dodatkowych wkładów wymiennych – wystarczy co kilka dni czyścić je roztworem cytrynowo-solnym, by mogły należycie pracować i pięknie wyglądać.   W ofercie Bangalore posiadamy także butelkę oraz kubki z takim samym motywem zdobniczym. Można zatem skompletować całą rodzinkę tryskających energetycznymi barwami naczyń.   Miłośnicy koloru znajdą także ciekawe inspiracje prezentowe pośród całej gamy miedzianych bransoletek Bangalore. Miedź suplementowana przez kontakt ze skórą także przynosi korzyści zdrowotne.   Dzbanek miedziany AZULEJOS posiada metkę z hologramem poświadczającą skład i wysoką jakość produktu. Parametry: Wysokość bez pokrywki - 18,5cm Wysokość z pokrywką - 23cm Średnica - 11cm Czyszczenie naczyń miedzianych Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu. Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.   Do czyszczenia używamy roztworu: Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 100ml 4-5 łyżek soli kuchennej Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.   W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć. Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz. Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.   Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 97% miedzi i ok. 3% cynku. W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
199,90
219,00 zł
Zdjęcie produktu Bangalore Dzbanek miedziany Azulejos 2 litry
Bangalore Dzbanek miedziany Azulejos 2 litry Urokliwy, energetyczny, niepowtarzalny. Taki właśnie jest dzbanek miedziany AZULEJOS. W inspiracjach wzorniczych odnaleźć można Portugalię i Meksyk. Jednak zarówno dzbanek AZULEJOS, jak i wszystkie inne naczynia Bangalore, powstały w Indiach, w rodzinnej manufakturze, która od pokoleń celebruje tradycję wyrobu produktów miedzianych.   Największym walorem dzbanka miedzianego AZULEJOS jest skład produktu – 99,99% miedzi i 0,1% cynku. To właśnie skład wolny od metali ciężkich sprawia, że jakość wody uzdatnionej w naczyniach miedzianych także jest na najwyższym poziomie. Woda kranowa wlana do miedzianego dzbanka zostaje oczyszczona z niebezpiecznych dla zdrowia toksyn, a zyskuje jony miedzi. Dostarczona do organizmu miedź m.in. wspomaga pracę mózgu, opóźnia procesy starzenia, wspomaga prawidłowe funkcjonowania układu pokarmowego.   Dzięki naczyniom miedzianym Bangalore każdego dnia mamy dostęp do wspaniałej, zdrowej, odżywczej wody. Możemy przy tym całkowicie zrezygnować z wody mineralnej w plastikowych butelkach czy innych dzbanków filtrujących. Naczynia miedziane Bangalore nie wymagają żadnych dodatkowych wkładów wymiennych – wystarczy co kilka dni czyścić je roztworem cytrynowo-solnym, by mogły należycie pracować i pięknie wyglądać.   W ofercie Bangalore posiadamy także butelkę oraz kubki z takim samym motywem zdobniczym. Można zatem skompletować całą rodzinkę tryskających energetycznymi barwami naczyń.   Miłośnicy koloru znajdą także ciekawe inspiracje prezentowe pośród całej gamy miedzianych bransoletek Bangalore. Miedź suplementowana przez kontakt ze skórą także przynosi korzyści zdrowotne.   Dzbanek miedziany AZULEJOS posiada metkę z hologramem poświadczającą skład i wysoką jakość produktu. Wymiary Pojemność: 2000ml   Wysokość zez pokrywki - 19,5cm Wysokość z pokrywką - 24,5cm Średnica - 12,5cm   Oryginalny produkt Bangalore posiada hologram umieszczony na etykiecie produktu. Wraz z dzbankiem miedzianym otrzymujecie Państwo również wyjątkowy woreczek  wykonany z bawełny ekologicznej służący do transportu i przechowywania naczynia. Czyszczenie naczyń miedzianych Duży dzbanek z miedzi o pojemności 2 litrów należy oczyszczać tak samo, jak inne naczynia miedziane, czyli około 1-2 razy w tygodniu. Warto podkreślić, że podczas używania dzbanka miedzianego Bangalore następuje subtelna zmiana koloru miedzi - jest to naturalny proces. Powstaje podczas utleniania się metalu i pokrywania się tlenkami. Nie należy się tym przejmować!   Do czyszczenia dzbanka miedzianego Bangalore przygotuj naturalny roztwór. Powstanie on z połączenia:   - 100 ml soku z cytryny - 4-5 łyżek soli kuchennej     Powstały płyn nanieść na dzbanek, używając miękkiej gąbki lub szmatki, aby nie porysować powierzchni. Miedziany dzbanek czyścić w środku i na zewnątrz. Następnie wypłukać pod bieżącą wodą i odstawić do wyschnięcia. Pielęgnowane w ten sposób naczynie będzie służyło przez wiele lat i zawsze wyglądało doskonale.   Przedmiot nie nadaje się do przechowywania soków, mleka czy innych napojów.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 99,9% miedzi W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
279,90
299,00 zł
Zdjęcie produktu PURAM Imbryk turecki 800ml
PURAM Imbryk turecki 800ml Miedziany tygielek do parzenia kawy po turecku   Cezve to nazwa małego dzbanuszka do kawy z długim uchwytem, który służy do przygotowywania kaw arabskich i tureckich. W języku polskim przyjęła się nazwa „tygielek”, a właśnie kawa przygotowana w tygielku pozwala uzyskać wyjątkowo aromatyczną kawę po turecku. Można spotkać tygielki do kawy wykonane z rozmaitych tworzyw: mosiądzu, stali nierdzewnej, aluminium czy ceramiki. Jednak najlepszym z możliwych materiałów jest miedź, która nadaje wyjątkowy smak kawie, a ze względu na jej właściwości przewodnictwa ciepła możliwe jest przygotowanie naparu w szybkim czasie. Miedziany tygielek do kawy to tradycyjne używane od setek lat naczynie służące do przygotowywania kawy po turecku. Wykonany jest z wysokiej jakości miedzi, z drewnianą, długą rączką, która zapobiega poparzeniu ręki. Miedziany tygielek działa na kuchenkach gazowych, elektrycznych, natomiast do kuchenek indukcyjnych trzeba użyć adaptera. Tygielek umożliwia uzyskanie dużej ilości gęstej pianki i wyjątkowego aromatu kawy. Jak przygotować kawę po turecku   1. Nalej do tygielka zimną wodę – około 50 ml na filiżankę kawy. 2 Możesz do smaku dodać cukier – w tym celu rozpuść go w wodzie. 3. Zagotuj wodę, zdejmij tygielek z ognia, dodaj po łyżeczce kawy na filiżankę. 4. Zagotuj kawę.  5. Zdejmij tygielek z ognia natychmiast po doprowadzeniu do pierwszego wrzenia, wyrzucając nagromadzoną pianę. Porządnie wymieszaj. 6. Zagotuj kawę jeszcze raz, zdejmij tygielek zaraz po drugim zagotowaniu. Piankę możesz wyrzucić lub zostawić. 7. Poczekaj, aż pozostały proszek kawowy opadnie na dno. 8. Uzyskany napar przelej do ulubionych filiżanek. 9. Kawowy napar możesz przyprawić drobno zmielonym kardamonem lub cynamonem.   Konserwacja i czyszczenie tygielka miedzianego Konserwacja i czyszczenie tygielków przebiega w podobny sposób jak innych przedmiotów miedzianych codziennego użytku. Patynę, czyli zielonkawy nalot, który powstaje na skutek utleniania miedzi, można w łatwy sposób usunąć. Oto niektóre domowe sposoby:   Rozprowadzenie keczupu na tygielku i pozostawienie go na 15 minut wystarczy, by pozbyć się pierwszych oznak patyny. Keczup należy wytrzeć miękką szmatką, tygielek wypłukać i wypolerować czystą szmatką do tego celu. Pasta z mąki, octu i soli. Do jej wykonania przygotuj: filiżankę octu, łyżkę soli, dodawaj stopniowo mąkę do konsystencji pasty. Wszystkie składniki razem wymieszaj. Pastę nanieś na miedziany tygielek, po godzinie spłucz ciepłą wodą i wypoleruj miękką szmatką. Sól i ocet. Do płytkiego naczynia wlej filiżankę octu i łyżkę soli. Do roztworu włóż naczynie, pocierając je do momentu, aż cały nalot zostanie rozpuszczony. Użyj miękkiej szmatki do polerowania.  
99,90
139,00 zł
Zdjęcie produktu PURAM Imbryk turecki 400ml
PURAM Imbryk turecki 400ml Miedziany tygielek do parzenia kawy po turecku   Cezve to nazwa małego dzbanuszka do kawy z długim uchwytem, który służy do przygotowywania kaw arabskich i tureckich. W języku polskim przyjęła się nazwa „tygielek”, a właśnie kawa przygotowana w tygielku pozwala uzyskać wyjątkowo aromatyczną kawę po turecku. Można spotkać tygielki do kawy wykonane z rozmaitych tworzyw: mosiądzu, stali nierdzewnej, aluminium czy ceramiki. Jednak najlepszym z możliwych materiałów jest miedź, która nadaje wyjątkowy smak kawie, a ze względu na jej właściwości przewodnictwa ciepła możliwe jest przygotowanie naparu w szybkim czasie. Miedziany tygielek do kawy to tradycyjne używane od setek lat naczynie służące do przygotowywania kawy po turecku. Wykonany jest z wysokiej jakości miedzi, z drewnianą, długą rączką, która zapobiega poparzeniu ręki. Miedziany tygielek działa na kuchenkach gazowych, elektrycznych, natomiast do kuchenek indukcyjnych trzeba użyć adaptera. Tygielek umożliwia uzyskanie dużej ilości gęstej pianki i wyjątkowego aromatu kawy. Jak przygotować kawę po turecku   1. Nalej do tygielka zimną wodę – około 50 ml na filiżankę kawy. 2 Możesz do smaku dodać cukier – w tym celu rozpuść go w wodzie. 3. Zagotuj wodę, zdejmij tygielek z ognia, dodaj po łyżeczce kawy na filiżankę. 4. Zagotuj kawę.  5. Zdejmij tygielek z ognia natychmiast po doprowadzeniu do pierwszego wrzenia, wyrzucając nagromadzoną pianę. Porządnie wymieszaj. 6. Zagotuj kawę jeszcze raz, zdejmij tygielek zaraz po drugim zagotowaniu. Piankę możesz wyrzucić lub zostawić. 7. Poczekaj, aż pozostały proszek kawowy opadnie na dno. 8. Uzyskany napar przelej do ulubionych filiżanek. 9. Kawowy napar możesz przyprawić drobno zmielonym kardamonem lub cynamonem.   Konserwacja i czyszczenie tygielka miedzianego Konserwacja i czyszczenie tygielków przebiega w podobny sposób jak innych przedmiotów miedzianych codziennego użytku. Patynę, czyli zielonkawy nalot, który powstaje na skutek utleniania miedzi, można w łatwy sposób usunąć. Oto niektóre domowe sposoby:   Rozprowadzenie keczupu na tygielku i pozostawienie go na 15 minut wystarczy, by pozbyć się pierwszych oznak patyny. Keczup należy wytrzeć miękką szmatką, tygielek wypłukać i wypolerować czystą szmatką do tego celu. Pasta z mąki, octu i soli. Do jej wykonania przygotuj: filiżankę octu, łyżkę soli, dodawaj stopniowo mąkę do konsystencji pasty. Wszystkie składniki razem wymieszaj. Pastę nanieś na miedziany tygielek, po godzinie spłucz ciepłą wodą i wypoleruj miękką szmatką. Sól i ocet. Do płytkiego naczynia wlej filiżankę octu i łyżkę soli. Do roztworu włóż naczynie, pocierając je do momentu, aż cały nalot zostanie rozpuszczony. Użyj miękkiej szmatki do polerowania.  
84,90
115,00 zł
Zdjęcie produktu PURAM Bransoletka miedziana 5872 B
PURAM Bransoletka miedziana 5872 B Ręcznie wykonana bransoletka miedziana. Rozmiar jest uniwersalny i można je regulować przez delikatne wygięcie.   Miedź jest jednym z najładniejszych metali używanych w jubilerstwie a ozdoby miedziane są używane od tysięcy lat i wszystko przez jej prozdrowotne właściwości. Miedź noszona bezpośrednio na skórze ma silne działanie antybakteryjne i przeciwwirusowe.   Starożytni przypisywali miedzi magiczne i uzdrawiające właściwości. Miedziane przedmioty podnoszą wibrację i zwiększają poziom energii o harmonizują działanie czakr. Miedź w połączeniu z jakimkolwiek kamieniem lub kryształem noszonym na ciele wzmocni jego działanie. Miedź jest doskonałym przewodnikiem i to nie tylko w elektronice. Wg starożytnych egipskich mędrców miedź poprawiała połączenie ciała fizycznego z ciałem duchowym.   Biżuteria miedziana ma szereg prozdrowotnych właściwości: poprawia krążenie krwi zwiększa dotlenienie organizmu wyostrza zmysły niszczy bakterie i wirusy jony miedzi przyczyniają się do redukcji nadwagi zmniejsza sztywność stawów łagodzi reumatyzm i artretyzm przyśpiesza gojenie ran, oparzeń, zmniejsza trądzik poprawia ogólną odporność organizmu   Właściwości niefizyczne: balansuje pracę czakr podnosi wibracje uspokaja i łagodzi negatywne stany emocjonalne osoby nadpobudliwe, nerwowe i wybuchowe będą spokojniejsze daje poczucie świeżości umysłu i kontroli  
69,90
89,00 zł
Zdjęcie produktu PURAM Bransoletka miedziana 5583 B
PURAM Bransoletka miedziana 5583 B Ręcznie wykonana bransoletka miedziana. Rozmiar jest uniwersalny i można je regulować przez delikatne wygięcie.   Miedź jest jednym z najładniejszych metali używanych w jubilerstwie a ozdoby miedziane są używane od tysięcy lat i wszystko przez jej prozdrowotne właściwości. Miedź noszona bezpośrednio na skórze ma silne działanie antybakteryjne i przeciwwirusowe.   Starożytni przypisywali miedzi magiczne i uzdrawiające właściwości. Miedziane przedmioty podnoszą wibrację i zwiększają poziom energii o harmonizują działanie czakr. Miedź w połączeniu z jakimkolwiek kamieniem lub kryształem noszonym na ciele wzmocni jego działanie. Miedź jest doskonałym przewodnikiem i to nie tylko w elektronice. Wg starożytnych egipskich mędrców miedź poprawiała połączenie ciała fizycznego z ciałem duchowym,   Biżuteria miedziana ma szereg prozdrowotnych właściwości: poprawia krążenie krwi zwiększa dotlenienie organizmu wyostrza zmysły niszczy bakterie i wirusy jony miedzi przyczyniają się do redukcji nadwagi zmniejsza sztywność stawów łagodzi reumatyzm i artretyzm przyśpiesza gojenie ran, oparzeń, zmniejsza trądzik poprawia ogólną odporność organizmu   Właściwości niefizyczne: balansuje pracę czakr podnosi wibracje uspokaja i łagodzi negatywne stany emocjonalne osoby nadpobudliwe, nerwowe i wybuchowe będą spokojniejsze daje poczucie świeżości umysłu i kontroli  
69,90
89,00 zł
Okładka książki Obudź w sobie boginię Joga i ajurweda dla kobiet
Czy chcesz codziennie czuć się jak Bogini? Skończyć z problemami hormonalnymi, trawiennymi, bezsennością, obciążeniem wątroby, złym samopoczuciem?Ta książka powstała z przekonania o niezwykłej mocy kobiecości. Dowiesz się z niej:jak praktykować jogę uwzględniającą budowę i potrzeby kobiecego ciała,czym jest ajurweda, jak odkryć swoją doszę i poznać sposób odżywiania właściwy dla ciebie,jak uspokoić układ hormonalny i odnaleźć źródła braku równowagi,jak zrozumieć swój cykl menstruacyjny, opierając się na wiedzy płynącej z jogi i ajurwedy,jak wykorzystać medycynę naturalną i zioła dla poprawy swojego dobrostanu.Skończ ze stresem, przemęczeniem i męską rywalizacją, wchodząc na drogę życia w zgodzie z naturą i intuicyjną żeńską energią. Praktyczne wskazówki, konkretne asany i inspiracje ajurwedyjskie pozwolą ci spojrzeć na siebie holistycznie oraz odzyskać spokój ciała i umysłu.Bogini może być sensualna i waleczna, spokojna i silna, dynamiczna i wyrozumiała. Tyle energii odkryjesz w sobie!
33,81
59,90 zł
Zdjęcie produktu Bangalore Dzbanek miedziany Aleksandria 1,5 litra
Bangalore Dzbanek miedziany Aleksandria 1,5 litra Czy dbanie o zdrowie musi być nudne? Absolutnie nie! Potwierdzają to niezwykłe naczynia marki Bangalore. Jednym z nich jest dzbanek 2,0 litra ALEKSANDRIA. Duży, praktyczny, z nietuzinkowym wzornictwem, wygodną rączką i stylową pokrywką. Dla wszystkich tych, którzy cenią sobie oryginalność, nieoczywistość wzorów i ręczne wykonanie. Walory wizualne to jedynie dodatek do dobrodziejstwa, jakie niesie za sobą uzdatnianie wody w naszych dzbankach, butelkach i kubkach. Dzbanek miedziany ALEKSANDRIA wykonany w 99,9% z certyfikowanej miedzi przysposabia wodę kranową do spożywania jej bez konieczności dodatkowego filtrowania. Już po kilkunastu godzinach woda zyskuje wspaniałe właściwości odżywcze. Miedź pomaga w utrzymaniu stabilności emocjonalnej, łagodzi stany zapalne, opóźnia procesy starzenia i reguluje pracę układu krążenia. Wspaniałe właściwości miedzi przekazuje nam starohinduska ajurweda, która jest prawdziwą skarbnicą wiedzy na temat tego metalu. Dzbanek ALEKSANDRIA to doskonały pomysł na prezent dla osób, które chcą zrezygnować z wody w plastikowych butelkach. Niebagatelna stylistyka wzbogaci wizualnie wnętrze domowe, doda inspirującego charakteru w biurze, dopełni kącik kawowy. Każde naczynie miedziane Bangalore posiada etykietę z hologramem, jest zapakowane w bawełniany woreczek. Parametry: Wysokość bez pokrywki - 18,5cm Wysokość z pokrywką - 23cm Średnica - 11cm Czyszczenie naczyń miedzianych Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu. Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.   Do czyszczenia używamy roztworu: Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 100ml 4-5 łyżek soli kuchennej Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.   W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć. Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz. Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.   Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 97% miedzi i ok. 3% cynku. W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
199,90
219,00 zł
Zdjęcie produktu Bangalore Dzbanek miedziany Mauritius 1,5 litra
Bangalore Dzbanek miedziany Mauritius 1,5 litra Czy picie zdrowej wody może łączyć satysfakcję zdrowotną i radość z posiadania pięknego naczynia wielokrotnego użytku? Oczywiście! Dzbanek miedziany MAURITIUS to propozycja dla osób, które lubią wyraźne akcenty zdobnicze w swoich kuchniach i salonach. Charakterystyczne zdobienia  umieszczone na zewnętrznej powierzchni dzbanka ułatwiają pielęgnację naczynia. Kwiatowy print sprawia, że dzbanek zawsze będzie prezentował się nienagannie, całkowicie zachowując swoje walory zdrowotne.   Jak korzystać z dzbanka MAURITIUS?   Wystarczy do dzbanka MAURITIUS wlać wodę kranową, odczekać 12 godzin i cieszyć się oczyszczoną, zdrową, przepyszną wodą, wzbogaconą dodatkowo o jony miedzi. Miedź posiada właściwości oligodynamiczne, co w praktyce oznacza, że skutecznie niszczy szkodliwe wirusy i bakterie, pozostawiając wodę z dobroczynnymi mikro i makroelementami. Oczyszczona woda jest lepiej przyswajana przez organizm, a jej wzbogacenie o jony miedzi działa zbawiennie na układ pokarmowy i sercowo-naczyniowy. Suplementacja miedzi korzystnie wpływa na pracę mózgu, zwalcza stany zapalne, wspiera pracę nerek i wątroby. Skład każdego naczynia miedzianego Bangalore to 99,9% certyfikowanej miedzi i 0,1% cynku. Dzbanek miedziany MAURITIUS zapakowany jest w bawełniany woreczek – przydatny także do przechowywania i transportu. Parametry: Wysokość bez pokrywki - 18,5cm Wysokość z pokrywką - 23cm Średnica - 11cm Czyszczenie naczyń miedzianych Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu. Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.   Do czyszczenia używamy roztworu: Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 100ml 4-5 łyżek soli kuchennej Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.   W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć. Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz. Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.   Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 97% miedzi i ok. 3% cynku. W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
199,90
219,00 zł
Zdjęcie produktu Bangalore Dzbanek miedziany Borneo 1,5 litra
Bangalore Dzbanek miedziany Borneo 1,5 litra Kiedy tradycja spotyka się z nowoczesnymi rozwiązaniami otrzymujemy cudowne, prozdrowotne naczynie o niebanalnym wyglądzie i nieocenionych właściwościach prozdrowotnych. Dla wszystkich tych, którzy cenią sobie przede wszystkim komfort użytkowania przy maksymalnym zachowaniu zbawiennych właściwości miedzi – dzbanek BORNEO będzie idealnym rozwiązaniem. Podobnie, jak w przypadku tradycyjnych naczyń miedzianych dostępnych w ofercie Bangalore, tak i w przypadku dzbanka BORNEO proces oczyszczania wody jest niezwykle prosty. Trzeba jedynie wlać do dzbanka wodę kranową, odstawić na kilkanaście godzin (najlepiej na całą noc) i cieszyć się prozdrowotną mocą najstarszego napoju świata. Certyfikowana miedź, z której wykonane jest naczynie, rozprawia się skutecznie z wszelkimi zanieczyszczeniami, które znajdują się w wodzie z kranu. Woda jest oczyszczona, pozbawiona chloru, bogata w składniki odżywcze i jony miedzi. Spożywania takiej wody wzmacnia układ odpornościowy i działa korzystnie na dotlenienie organizmu. Z kolei odpowiednia ilość tlenu sprzyja lepszemu wchłanianiu składników odżywczych i polepszeniu ogólnej kondycji organizmu. Dzbanek miedziany BORNEO będzie nie tylko pięknym gadżetem zdobiącym mieszkanie, ale i wartościowym podarunkiem sprzyjającym zdrowiu! Załączone do każdego produktu Bangalore hologramy potwierdzają wysoką jakość naczyń. Dzbanek miedziany BORNEO jest zapakowany w bawełniany woreczek, dopełniający ideę proekologicznych rozwiązań. Parametry: Wysokość bez pokrywki - 18,5cm Wysokość z pokrywką - 23cm Średnica:11cm Czyszczenie naczyń miedzianych Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu. Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.   Do czyszczenia używamy roztworu: Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 100ml 4-5 łyżek soli kuchennej Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.   W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć. Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz. Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.   Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 97% miedzi i ok. 3% cynku. W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
199,90
219,00 zł
Zdjęcie produktu Bangalore Dzbanek miedziany Aleksandria 2 litry
Bangalore Dzbanek miedziany Aleksandria 2 litry Czy dbanie o zdrowie musi być nudne? Absolutnie nie! Potwierdzają to niezwykłe naczynia marki Bangalore. Jednym z nich jest dzbanek 2,0 litra ALEKSANDRIA. Duży, praktyczny, z nietuzinkowym wzornictwem, wygodną rączką i stylową pokrywką. Dla wszystkich tych, którzy cenią sobie oryginalność, nieoczywistość wzorów i ręczne wykonanie. Walory wizualne to jedynie dodatek do dobrodziejstwa, jakie niesie za sobą uzdatnianie wody w naszych dzbankach, butelkach i kubkach. Dzbanek miedziany ALEKSANDRIA wykonany w 99,9% z certyfikowanej miedzi przysposabia wodę kranową do spożywania jej bez konieczności dodatkowego filtrowania. Już po kilkunastu godzinach woda zyskuje wspaniałe właściwości odżywcze. Miedź pomaga w utrzymaniu stabilności emocjonalnej, łagodzi stany zapalne, opóźnia procesy starzenia i reguluje pracę układu krążenia. Wspaniałe właściwości miedzi przekazuje nam starohinduska ajurweda, która jest prawdziwą skarbnicą wiedzy na temat tego metalu. Dzbanek ALEKSANDRIA to doskonały pomysł na prezent dla osób, które chcą zrezygnować z wody w plastikowych butelkach. Niebagatelna stylistyka wzbogaci wizualnie wnętrze domowe, doda inspirującego charakteru w biurze, dopełni kącik kawowy. Każde naczynie miedziane Bangalore posiada etykietę z hologramem, jest zapakowane w bawełniany woreczek. Parametry: Wysokość bez pokrywki - 19,5cm Wysokość z pokrywką - 24,5cm Średnica- 12,5cm Czyszczenie naczyń miedzianych Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu. Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.   Do czyszczenia używamy roztworu: Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 100ml 4-5 łyżek soli kuchennej Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.   W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć. Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz. Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.   Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 97% miedzi i ok. 3% cynku. W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
279,90
299,00 zł
Zdjęcie produktu Bangalore Dzbanek miedziany Borneo 2 litry
Bangalore Dzbanek miedziany Borneo 2 litry Dla wszystkich miłośników prozdrowotnych rozwiązań i zwolenników hinduskich ornamentów oferujemy wspaniały dzbanek miedziany BORNEO. Przepiękne desenie umieszczone na dużym, wygodnym dzbanku z klasyczną przykrywką. Niewątpliwy urok wizualny dzbanka BORNEO nie jest jego najważniejszą zaletą. Ta bowiem kryje się w składzie – 99,9% miedzi i 0,1% cynku. Certyfikowany skład naczynia daje mu największą wartość. Przechowywanie wody kranowej w naczyniu miedzianym w znaczący sposób poprawia jej jakość – z jednej strony oczyszczając z niebezpiecznych dla zdrowia toksyn i chloru, z drugiej nie wyniszczając cennych składników. Woda przechowywana w dzbanku miedzianym zostaje wzbogacona o jony miedzi, która ma niezwykle pozytywny wpływ na nasze zdrowie, ale i na urodę. Miedź działa antybakteryjnie, poprawia ogólną kondycję organizmu i spowalnia procesy starzenia. Picie wody uzdatnionej w naczyniu miedzianym to najwspanialszy prezent, który możemy podarować swojemu organizmowi. Czysta i dobra jakościowa woda stanowi podstawę prawidłowego funkcjonowania każdego człowieka. Naczynia miedziane Bangalore sprawiają, że jednorazowa inwestycja daje dostęp do wartościowej wody każdego dnia. Bez konieczność codziennego chodzenia do sklepu, montowania drogich filtrów kranowych, kupowania wody z plastikowych butelek. Dzbanek miedziany BORNEO jest inwestycją na lata. Sugerujemy rozważyć skompletowanie zestawu naczyń na miarę swoich potrzeb – uzupełniając go o kubki, czy też butelki miedziane. Wspaniałym rozwiązaniem jest także suplementacja miedzi przez skórę – warto więc zwrócić uwagę na bogaty wybór naszych bransolet, które także dają bardzo wiele korzyści w kontekście dbałości o zdrowie i urodę. Dzbanek miedziany BORNEO posiada etykietę z hologramem potwierdzającym jakość produktu. Zapakowany jest w bawełniany woreczek, przydatny do transportu i stanowiący dodatkowo świetne opakowanie prezentowe. Parametry: Wysokość zez pokrywki - 19,5cm Wysokość z pokrywką - 24,5cm Średnica - 12,5cm Czyszczenie naczyń miedzianych Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu. Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.   Do czyszczenia używamy roztworu: Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 100ml 4-5 łyżek soli kuchennej Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.   W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć. Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz. Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.   Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 97% miedzi i ok. 3% cynku. W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
279,90
299,00 zł
Zdjęcie produktu Bangalore Kubek miedziany 400 ml
Bangalore Kubek miedziany 400 ml Klasyczny kubek miedziany o pojemności 400 ml z matowym efektem wykończenia. Swoim uniwersalnym designem dopełni znajdujące się w ofercie Bangalore dzbanki i butelki. Kubek może stanowić dodatkowe naczynie do uzdatniania wody lub służyć do spożywania wody oczyszczonej wcześniej w innych naczyniach Bangalore.   Kubek miedziany Classic to naczynie wykonane z certyfikowanej miedzi (99,9% miedzi i 0,1% cynku). Kubek posiada metkę z hologramem będącym znakiem jakości produktu. Każde naczynie Bangalore jest zapakowane w ekologiczny bawełniany woreczek.   Parametry: Wysokość - 10cm Średnica - 8,5cm Czyszczenie kubka miedzianego Miedziany kubek z uchwytem o pojemności 400 ml należy czyścić podobnie jak pozostałe naczynia miedziane, czyli około 1-2 razy w tygodniu. Warto podkreślić, że podczas używania kubka miedzianego Bangalore następuje subtelna zmiana koloru miedzi - jest to naturalny proces. Dzieje się tak podczas utleniania się metalu i pokrywania tlenkami. Nie należy się tym przejmować!   Do czyszczenia kubka miedzianego z uchwytem Bangalore przygotuj naturalny roztwór. Powstanie on z połączenia: - 100 ml soku z cytryny - 4-5 łyżek soli kuchennej   Powstały preparat nanieść na kubek, używając miękkiej gąbki lub szmatki, aby nie porysować powierzchni. Miedziany kubek czyścić w środku i na zewnątrz. Następnie wypłukać pod bieżącą wodą i odstawić do wyschnięcia. Pielęgnowane w ten sposób naczynie będzie służyło przez wiele lat i zawsze wyglądało doskonale.    Przedmiot nie nadaje się do spożywania soków, mleka czy innych napojów. Uwaga - posiada certyfikat jakości i czystości; - składa się w ok. 97% z miedzi i ok. 3% z cynku; - podczas procesu jego produkcji nie wykorzystywano żadnych domieszek szkodliwych pierwiastków takich jak aluminium, nikiel, rtęć czy ołów; - został ręcznie wykonany w rodzinnej manufakturze w Indiach, w związku z tym może posiadać subtelne niedoskonałości; - mogą się na nim pojawić delikatne przebarwienia - są naturalne i wynikają z faktu, że miedź ma tendencję do poddawania się zmiennym warunkom otoczenia.   Przed pierwszym użyciem dokładnie umyj naczynie z miedzi Bangalore według powyższych zaleceń.  
75,90
85,00 zł
Okładka książki Ajurweda dla początkujących. 3-tygodniowy plan przywrócenia zdrowia i samopoczucia
Ajurweda dla początkujących –poznaj zasady terapii naturalnej stosowanej od 5 tysięcy lat Ajurweda to staroindyjska sztuka leczenia, która bazuje na przekonaniu, że zdrowie to nie tylko brak chorób, ale przede wszystkim stan równowagi ciała, umysłu i ducha. Codzienne stosowanie zasad ajurwedy pomaga zachować zdrowie, szybciej przejść rekonwalescencję po chorobie i cieszyć się długim życiem. Może być także uzupełnieniem medycyny tradycyjnej u osób, które dotknęła choroba i stanowić element wspomagający proces konwencjonalnego leczenia. Autorka podkreśla wagę naturalnego trybu życia, uczy samoregulacji organizmu oraz sterowania przemianą materii za pomocą ajurwedyjskiej diety. Dzięki informacjom zawartym w tej książce przekonasz się, jak wiele ma do zaoferowania ajurweda – medycyna naturalna stosowana od pięciu tysięcy lat. Ajurweda dla początkujących jest niezwykle przejrzysta – krok po kroku wdrożysz jej zasady do swojego życia.
37,78
59,50 zł
Okładka książki Joga, ajurweda, techniki oddechowe.
Indywidualne rozwiązania dla każdego Na rynku dostępnych jest wiele książek na temat medytacji, jogi dla początkujących (a w szczególności jednej jej odmiany, czyli hatha jogi), zdrowego odżywiania i gotowania. Wiele z nich dotyczy konkretnej diety opartej na określonym schemacie i jednakowej dla wszystkich, niezależnie od płci, wieku, czy stanu zdrowia. W rzeczywistości nasze organizmy mają jednak różne potrzeby. Autor tej książki proponuje indywidualne rozwiązania, pośród których każdy znajdzie coś dla siebie.
34,42
59,50 zł
Okładka książki Skuteczne uzdrawianie tarczycy zgodnie z ajurwedą. Naturalna terapia dla chorych na Hashimoto, niedoczynność i nadczynność tarczycy
Odkryj jak dzięki ajurwedzie – starożytnej medycynie indyjskiej – naturalnie zadbać o prawidłową pracę tarczycy, pokonać Hashimoto, stany zapalne, nadczynność lub niedoczynność! Autorka odkryje przed Tobą przyczyny nieprawidłowego działania tego ważnego gruczołu oraz jego powiązania ze stanem całego organizmu, np. z nadnerczami, podwzgórzem czy wątrobą. Poznasz konkretne protokoły eliminacji chorób autoimmunologicznych, a także otrzymasz wskazówki dotyczące ukierunkowanego stosowania ziół, ajurwedyjskiej diety czy detoksykacji organizmu. Znajdziesz tu również terapie, które przyniosą Ci ulgę w objawach, takich jak zmęczenie, wzrost wagi czy wypadające włosy. Zdrowa tarczyca dzięki ajurwedzie!
37,78
59,50 zł
Okładka książki Joga w medycynie energetycznej. Naucz się pracować z własną energią i odzyskaj zdrowie
To przewodnik dla każdego, kto pragnie poprawić swoje zdrowie i zwiększyć witalność. Wskazuje on ścieżkę łączącą wymiary fizyczne, intelektualne i duchowe. Klucz do nich tkwi w systemie energetycznym ciała, a Lauren Walker oferuje wiele łatwych do zastosowania metod wpływania na jego funkcjonowanie poprzez oddech, dietę, opukiwanie, ruch, wdzięczność, współczucie i wiele innych technik medycyny energetycznej. Autorka łączy jogę z medycyną energetyczną tak, aby transportować energię przez ciało i czakry, co wydłuża nam życie i poprawia samopoczucie. Nauczysz się wykorzystywać teorię Pięciu Przemian, jogę, system meridianów i wiele innych wspaniałych narzędzi. Joga energetyczna – idealna równowaga w życiu.
38,03
59,90 zł
Okładka książki Ajurweda i aromaterapia / Zielone
Publikacja stanowi unikalny ilustrowany podręcznik ajurwedy i aromaterapii, zawierający szczegółowy opis właściwości ponad 100 olejków eterycznych.Książka jest owocem dwudziestopięcioletniego doświadczenia autorów w stosowaniu aromaterapii i ajurwedy w celach leczniczych.Przedstawia w jasny i praktyczny sposób obie te dziedziny. Uczy, jak rozpoznać swój typ metaboliczny i jak stosować właściwe olejki eteryczne, by go zrównoważyć. Czytelnik znajdzie tu kwestionariusz służący do samodzielnej diagnozy i określenia swojego typu metabolicznego, opis olejków eterycznych oraz ich zastosowania oraz receptury na powszechne dolegliwości.
37,22
49,00 zł
Okładka książki Ajurwedyjska książka kucharska Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać
Ajurwedyjska książka kucharska. Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać - Amadea Morningstar, Urmila Desai - opis książki:Nowa edycja Ajurwedyjskiej książki kucharskiej!Zawiera ponad 250 sprawdzonych, prostych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by wspomóc zachowanie witalności i energii przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucjonalnych - od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały.Książka prezentuje proste przepisy oparte na zasadach ajurwedy, które mogą służyć każdemu za przewodnik w codziennym gotowaniu.dr Vasant Lad, lekarz ajurwedyjski, autor: Ayurveda, The Science of Self-Healing, współautor: The Yoga of HerbsJednym z najbardziej pożytecznych fragmentów książki są schematy menu; pokazano tu diety dla różnych ajurwedyjskich typów, jak również poszczególne menu, bezpieczne dla wszystkich.dr David Frawley, autor: Ayurvedic Healing: A comprehensive Guide, współautor: The Yoga of HerbsKsiążka, zainspirowana ajurwedyjską nauką o żywieniu, uczy czytelników posługiwać się pożywieniem w celu polepszenia jakości ich życiaDr. Robert Svoboda, lekarz ajurwedyjski, autor: Prakruti, Your Ayurvedic ConstitutionNie jest to kolejna książka kucharska, mamy przed sobą unikalny podręcznik służący osiągnięciu pełnego zdrowia. Jeśli będzie stosowany ze zrozumieniem, doprowadzi do okrycia zupełnie nowego wymiaru troski o zdrowie i radości płynącej z jedzenia.Yogi Amrit Desai, założyciel Centrum Kripalu, kierownik duchowyAmadea Morningstar - uzyskała licencjat w dziedzinie żywienia na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley, a następnie tytuł magistrapsychoterapii. Przez 15 lat nauczała i prowadziła praktykę dietetyka. W 1983 rozpoczęła studia nad ajurwedą i jej praktycznym zastosowaniem, które sprawiły, że ajurweda stała się kluczowym elementem jej prywatnej praktyki leczenia oraz nauczania. Od 1984 roku pracuje w Instytucie Ajurwedy w Albuquerque, w Nowym Meksyku.Urmila Desai - poznała i doświadczyła kuchni ajurwedyjskiej w swojej rodzinnej wiosce Halol, w Indiach. W wieku 19 lat wyszła za mąż za Jogina Amrita Desai. Od tego momentu zaangażowała się praktykę jogi, zdrowia oraz gotowania. Inspiracja przepisami ajurwedyjskimi wypływa z jej duchowej praktyki.Wieloletnia znajomość autorek, oparta o doświadczenie twórczego gotowania, zaowocowała powstaniem niniejszej książki.Książka Ajurwedyjska książka kucharska. Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Zielone wydawnictwo.Książka posiada 428 stron i została wydana w 2020 r.
44,81
59,00 zł
Okładka książki Joga ziół Ziołolecznictwo ajurwedyjskie
Książka zawiera opis i klasyfikację ponad 250 ziół wykorzystywanych w ajurwedzie, wybranych ziół zachodnich oraz najważniejszych ziół orientalnych zarówno indyjskich, jak i chińskich. Po raz pierwszy opisano tu często stosowane zioła zachodnie z perspektywy ajurwedyjskiej.Przy charakterystyce ziół uwzględniono nie tylko ich zastosowanie i właściwości lecznicze ale również wpływ na psychikę oraz duchowe aspekty uzdrawiania. Joga ziół stanowi bardzo cenny i wyjątkowy wkład w sferę medycyny naturalnej i ziołolecznictwa oraz sprawia, że medycyna ajurwedyjska nabiera praktycznego wymiaru dla ludzi Zachodu. Każdy, kto interesuje się ziołami, powinien starannie przestudiować tę książkę, niezależnie, od tego czy skłania się ku zielarstwu zachodniemu, tradycyjnemu ziołolecznictwu chińskiemu, czy też medycynie ajurwedyjskiej.Publikacja jest owocem współpracy człowieka Wschodu, mającego głęboką wiedzę o Zachodzie oraz człowieka Zachodu, dysponującego ogromną wiedzą na temat Wschodu.Dr Vasant Lad pochodzi z Indii. Zdobył doświadczenie jako lekarz i wykładowca medycyny ajurwedyjskiej, pełniąc funkcję dyrektora medycznego Szpitala Ajurwedyjskiego w Pune w Indiach oraz profesora medycyny klinicznej w Pune University College of Ayurvedic Medicine, gdzie nauczał przez 15 lat. Akademicki i praktyczny dorobek dr. Lada obejmuje także studia medycyny allopatycznej (medycyna zachodnia) oraz chirurgii. Od 1979 roku dr Lad podróżuje po Stanach Zjednoczonych, dzieląc się swoją znajomością ajurwedy, wiedzą i umiejętnościami, udziela prywatnych konsultacji oraz prowadzi seminaria i szkolenia. Dr Lad jest autorem wielu artykułów poświęconym ajurwedzie oraz książki Ayurveda The Science of Self-Healing. Od 1984 roku pełni funkcję dyrektora The Ayurvedic Institute w Albuquerque, gdzie prowadzi wykłady na trzy-semestralnych studiach ajurwedyjskich.Dr Dawid Frawley (Pandit Vamadeva Shastri) jest jedną z niewielu osób z Zachodu uznawanych w Indiach za nauczyciela Wedy (Vedacharya). Jego szeroka wiedza obejmuje medycynę ajurwedyjską, astrologię wedyjską, jogę, Wedantę oraz Wedy. Jest autorem wielu artykułów i ponad 20 książek, w tym kilkunastu pozycji o ajurwedzie. Pełni funkcję rektora American Institue of Vedic Studies oraz prezesa American Council of Vedic Astrology (ACVA). Jest członkiem redakcji czasopisma Yoga International.Dr Frawley został uznany przez Yoga Journal za jednego z 25 najbardziej wpływowych nauczycieli jogi we współczesnej Ameryce.
35,70
47,00 zł
1
/
2
/
3
/
4
/
5
... 7
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj