KATEGORIE
KONTO
tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Manuka Miód nektarowy MGO 550+ 500g
Manuka Miód nektarowy MGO 550+ 500g Miody Manuka MGO™ 400+ i 550+ to miody zawierające najwyższe dostępne w sprzedaży stężenie naturalnego Methylglyoxalu. Certyfikat MGO™ 400+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 400 mg/kg methylglyoxalu. Methylglyoxal, jak wykazały badania naukowe, występuje w istotnych ilościach tylko w niektórych Miodach Manuka i jest charakterystyczny dla miodów Manuka. Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Czym jest Miód Manuka? W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014). Czym jest MGO™? MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie. Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). Właściwości miodów Manuka: Antybakteryjne Przeciwzapalne Przeciwwirusowe Przeciwgrzybiczne Miody manuka zasłynęły na całym świecie swoimi wzmacniającymi i antyseptycznymi właściwościami. To właśnie dzięki zapobieganiu rozwojowi drobnoustrojów, miód manuka stał się numerem jeden wśród miodów. W roku 2007 została opracowana metoda pozwalająca określić dokładne stężenie methylglyoxalu w miodzie, czyli tak zwanego MGO. To właśnie dzięki temu wskaźnikowi jesteśmy wstanie wybrać miód o silniejszym bądź słabszym działaniu antybakteryjnym. Im wyższe stężenie MGO tym silniejsze działanie. Teoretycznie w europejskich miodach MGO jest na poziomie od 1 do 10. Tymczasem w miodach manuka jest to nawet 550 i więcej. Jak widać różnica jest kolosalna. Sposób użycia: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Skład: Miód z krzewu Manuka 100% 15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 34 porcji. Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około cztery tygodnie. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej.  
399,90
500,99 zł
Manuka Miód nektarowy MGO 550+ 250g
Manuka Miód nektarowy MGO 550+ 250g Miody Manuka MGO™ 400+ i 550+ to miody zawierające najwyższe dostępne w sprzedaży stężenie naturalnego Methylglyoxalu. Certyfikat MGO™ 400+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 400 mg/kg methylglyoxalu. Methylglyoxal, jak wykazały badania naukowe, występuje w istotnych ilościach tylko w niektórych Miodach Manuka i jest charakterystyczny dla miodów Manuka. Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Czym jest Miód Manuka? W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014). Czym jest MGO™? MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie. Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). Właściwości miodów Manuka: Antybakteryjne Przeciwzapalne Przeciwwirusowe Przeciwgrzybiczne Miody manuka zasłynęły na całym świecie swoimi wzmacniającymi i antyseptycznymi właściwościami. To właśnie dzięki zapobieganiu rozwojowi drobnoustrojów, miód manuka stał się numerem jeden wśród miodów. W roku 2007 została opracowana metoda pozwalająca określić dokładne stężenie methylglyoxalu w miodzie, czyli tak zwanego MGO. To właśnie dzięki temu wskaźnikowi jesteśmy wstanie wybrać miód o silniejszym bądź słabszym działaniu antybakteryjnym. Im wyższe stężenie MGO tym silniejsze działanie. Teoretycznie w europejskich miodach MGO jest na poziomie od 1 do 10. Tymczasem w miodach manuka jest to nawet 550 i więcej. Jak widać różnica jest kolosalna. Sposób użycia: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Skład: Miód z krzewu Manuka 100% 15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji. Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej.  
219,90
259,81 zł
Manuka Miód nektarowy MGO 250+ 500g
Manuka Miód nektarowy MGO 250+ 500g Miody Manuka MGO® 100+ i 250+ to miody zawierające wysokie stężenie methylglyoxalu. Certyfikat MGO® 100+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 100 mg methylglyoxalu, składnika, który jak wykazały badania naukowe, jest charakterystyczny dla miodów Manuka. Stężenie methylglyoxalu w innych niż Manuka miodach wynosi od 0 do 10 mg/kg. Minimalne rekomendowane przez Prof. Henle stężenie to 100 mg/kg. Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Czym jest miód Manuka? W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014). Czym jest MGO™? MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia  i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie. Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). Właściwości miodów Manuka: Antybakteryjne Przeciwzapalne Przeciwwirusowe Przeciwgrzybiczne Miody manuka zasłynęły na całym świecie swoimi wzmacniającymi i antyseptycznymi właściwościami. To właśnie dzięki zapobieganiu rozwojowi drobnoustrojów, miód manuka stał się numerem jeden wśród miodów. W roku 2007 została opracowana metoda pozwalająca określić dokładne stężenie methylglyoxalu w miodzie, czyli tak zwanego MGO. To właśnie dzięki temu wskaźnikowi jesteśmy wstanie wybrać miód o silniejszym bądź słabszym działaniu antybakteryjnym. Im wyższe stężenie MGO tym silniejsze działanie. Teoretycznie w europejskich miodach MGO jest na poziomie od 1 do 10. Tymczasem w miodach manuka jest to nawet 550 i więcej. Jak widać różnica jest kolosalna. Sposób użycia: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Skład: Miód z krzewu Manuka 100% 15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 34 porcji. Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około cztery tygodnie. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej.  
199,90
243,65 zł
Manuka Miód nektarowy MGO 250+ 250g
Manuka Miód nektarowy MGO 250+ 250g Miody Manuka MGO® 100+ i 250+ to miody zawierające wysokie stężenie methylglyoxalu. Certyfikat MGO® 100+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 100 mg methylglyoxalu, składnika, który jak wykazały badania naukowe, jest charakterystyczny dla miodów Manuka. Stężenie methylglyoxalu w innych niż Manuka miodach wynosi od 0 do 10 mg/kg. Minimalne rekomendowane przez Prof. Henle stężenie to 100 mg/kg. Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Czym jest miód Manuka? W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014). Czym jest MGO™? MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia  i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie. Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). Właściwości miodów Manuka: Antybakteryjne Przeciwzapalne Przeciwwirusowe Przeciwgrzybiczne Miody manuka zasłynęły na całym świecie swoimi wzmacniającymi i antyseptycznymi właściwościami. To właśnie dzięki zapobieganiu rozwojowi drobnoustrojów, miód manuka stał się numerem jeden wśród miodów. W roku 2007 została opracowana metoda pozwalająca określić dokładne stężenie methylglyoxalu w miodzie, czyli tak zwanego MGO. To właśnie dzięki temu wskaźnikowi jesteśmy wstanie wybrać miód o silniejszym bądź słabszym działaniu antybakteryjnym. Im wyższe stężenie MGO tym silniejsze działanie. Teoretycznie w europejskich miodach MGO jest na poziomie od 1 do 10. Tymczasem w miodach manuka jest to nawet 550 i więcej. Jak widać różnica jest kolosalna.   Sposób użycia: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Skład: Miód z krzewu Manuka 100% 15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji. Opakowanie 250 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej.  
109,90
126,79 zł
Łysoń Migdały z miodem 120g
Łysoń Migdały z miodem 120g   Można je stosować jako: • dodatek do ciast (piernika, keksu), do deserów. • przekąska do kawy lub gorzkiej herbaty • dodatek do jogurtów i deserów. Zdrowe i energetyczne śniadanie.   Gospodarstwo Pasieczne Łysoń: Gospodarstwo Pasieczne Łysoń, to rodzinna firma oparta na wieloletnim doświadczeniu w branży pszczelarskiej, pasji oraz chęci promowania rodzimych - naturalnych produktów pszczelich. Celem firmy jest dotarcie do kręgu odbiorców poszukujących na rynku doskonałej jakości polskiego miodu, świec woskowych oraz innych produktów pszczelich.  W ofercie znajdują się również kosmetyki bazujące na wosku pszczelim, suplementy diety i słodycze.   Ponadto firma posiada szeroki asortyment sprzętu pszczelarskiego (sprzęt do hodowli matek, odzież pszczelarska i inne artykuły niezbędne do prowadzenia gospodarstwa pasiecznego).  
12,90
14,88 zł
Łysoń Żurawina z miodem 120g
Łysoń Żurawina z miodem 120g Miód akacjowy z żurawiną Można stosować jako: • dodatek do ciast (piernika, keksu), do deserów. • przekąska do kawy lub gorzkiej herbaty • dodatek do jogurtów i deserów. Zdrowe i energetyczne śniadanie.   Gospodarstwo Pasieczne Łysoń: Gospodarstwo Pasieczne Łysoń, to rodzinna firma oparta na wieloletnim doświadczeniu w branży pszczelarskiej, pasji oraz chęci promowania rodzimych - naturalnych produktów pszczelich. Celem firmy jest dotarcie do kręgu odbiorców poszukujących na rynku doskonałej jakości polskiego miodu, świec woskowych oraz innych produktów pszczelich.  W ofercie znajdują się również kosmetyki bazujące na wosku pszczelim, suplementy diety i słodycze.   Ponadto firma posiada szeroki asortyment sprzętu pszczelarskiego (sprzęt do hodowli matek, odzież pszczelarska i inne artykuły niezbędne do prowadzenia gospodarstwa pasiecznego).  
11,90
12,81 zł
Łysoń Pestki dyni z miodem 120g
Łysoń Pestki dyni z miodem 120g Pestki dyni z miodem akacjowym Można je stosować jako: • dodatek do ciast (piernika, keksu), do deserów. • przekąska do kawy lub gorzkiej herbaty • dodatek do jogurtów i deserów. Zdrowe i energetyczne śniadanie.   Gospodarstwo Pasieczne Łysoń: Gospodarstwo Pasieczne Łysoń, to rodzinna firma oparta na wieloletnim doświadczeniu w branży pszczelarskiej, pasji oraz chęci promowania rodzimych - naturalnych produktów pszczelich. Celem firmy jest dotarcie do kręgu odbiorców poszukujących na rynku doskonałej jakości polskiego miodu, świec woskowych oraz innych produktów pszczelich.  W ofercie znajdują się również kosmetyki bazujące na wosku pszczelim, suplementy diety i słodycze.   Ponadto firma posiada szeroki asortyment sprzętu pszczelarskiego (sprzęt do hodowli matek, odzież pszczelarska i inne artykuły niezbędne do prowadzenia gospodarstwa pasiecznego).  
10,90
12,31 zł
Miody Bieszczadzkie Pierzga w miodzie 400g
Miody Bieszczadzkie Pierzga w miodzie 400g Pierzga to pyłek kwiatowy, przetworzony przez pszczoły. W pierwszej kolejności służy on jako pokarm dla samych pszczół, przede wszystkim dla matki i jej młodych.Z tego powodu cechuje ją szereg prozdrowotnych właściwości. Wzmacnia organizm- dostarcza mu potrzebnych aminokwasów i witamin, przez co wpływa na zwiększenie odporności,  ułatwia regenerację po operacjach i przebytych zawałach,     wzmacnia układ nerwowy, korzystnie oddziałuje na układ pokarmowy, jest pomocna w leczeniu biegunek i zaparć, wzmaga apetyt oraz reguluje przemianę materii.  Zwiększa liczbę czerwonych ciałek we krwi i poziom żelaza (zapobiega wystąpieniu anemii), wspomaga leczenie farmaceutykami (np. w: chorobie wrzodowej żołądka, schorzeniach gruczołu krokowego oraz  leczeniu stanów przedzawałowych, choroby alkoholowej, kataru siennego, astmy itp.), a także jest stosowana w stanach zapalnych jamy ustnej i w okresach silnego narażenia organizmu na bakterie i grzyby. Proces produkcji pierzgi zaczyna się jeszcze na samym kwiatku. Pszczoły zwilżają pyłek, a następnie transportują go do ula – natura wyposażyła je w tym celu w specjalny koszyczek, znajdujący się przy odnóżach. Zwykłe pszczoły odżywiają się zazwyczaj samym pyłkiem, pierzga przeznaczona jest przede wszystkim dla matki i jej młodych. Badania wykazały, że pszczoły odżywiające się pierzgą są znacznie zdrowsze i żyją dłużej niż te, dla których pożywieniem jest jedynie zwykły, nieprzetworzony pyłek. Właściwości zdrowotne: Stosowana jest przede wszystkim jako środek profilaktyczny,  w celu wzmocnienia odporności. Wykorzystywana jest w leczeniu dolegliwości żołądkowych i chorób jelit, wpływa na poprawne funkcjonowanie całego układu pokarmowego. Poprawia funkcjonowanie wątroby, wzmacnia układ krwionośny . W apiterapii jest ona wykorzystywana również przy Przede wszystkim wzmacnia system odpornościowy organizmu, a także wspomaga leczenie farmaceutykami. Cechują ją właściwości przeciwbakteryjnym, przez co jest zalecana szczególnie w czasie obniżonej odporności. Jest źródłem wielu substancji odżywczych i wzmacnia system nerwowy. Wspomaga koncentrację i pamięć. Wykorzystywana jest też w apiterapii (leczeniu za pomocą produktów pszczelego pochodzenia), szczególnie przy leczeniu niektórych zaburzeń psychicznych. Poprawia funkcjonowanie mózgu i pobudza nas do sprawnego myślenia. Może być dobrym dodatkiem do leczenia depresji czy różnego rodzaju stanów lękowych. Reguluje też funkcjonowanie układu pokarmowego, łagodzi reakcje alergiczne. Przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi oraz ogranicza całkowitą ilość lipidów. Wykazuje również działanie przeciwstarzeniowe i przeciwanemiczne, m.in. dzięki zawartym antyoksydantom, a także regeneruje wszystkie komórki organizmu. Posiada szerokie zastosowanie w oczyszczaniu wątroby - działa odtruwająco i ochronnie. Wykorzystywana jest do zwalczania nieprawidłowego funkcjonowania wątroby. Odnotowano bardzo dobre rezultaty przy ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby oraz marskości. Pierzga pszczela znajduje zastosowanie również w kosmetyce. Przyczynia sie do regeneracji skóry, poprawia jej elastyczność, likwiduje zmarszczki oraz rozstępy powstałe po intensywnej diecie odchudzającej. Jest lepiej przyswajalna przez organizm niż pyłek kwiatowy. Skład: Skład pierzgi zbliżony jest do pyłku a dodatkowo zawiera specjalne enzymy i pozbawiona jest obecnej w pyłku otoczki ( co sprawia, że wszystkie znajdujące się w niej składniki są znacznie lepiej przyswajalne). Występują w niej witaminy: C, PP, K, E, H, D oraz witaminy z grupy B. Nie brakuje w niej również minerałów. W dużych ilościach zawiera minerały takie jak: selen, magnez i żelazo, a także fosfor, potas i sód.
38,90
45,25 zł
Miody Bieszczadzkie Pierzga pszczela 170g
Miody Bieszczadzkie Pierzga pszczela 170g Pierzga to pyłek kwiatowy, przetworzony przez pszczoły. W pierwszej kolejności służy on jako pokarm dla samych pszczół, przede wszystkim dla matki i jej młodych.Z tego powodu cechuje ją szereg prozdrowotnych właściwości. Wzmacnia organizm- dostarcza mu potrzebnych aminokwasów i witamin, przez co wpływa na zwiększenie odporności,  ułatwia regenerację po operacjach i przebytych zawałach,     wzmacnia układ nerwowy, korzystnie oddziałuje na układ pokarmowy, jest pomocna w leczeniu biegunek i zaparć, wzmaga apetyt oraz reguluje przemianę materii.  Zwiększa liczbę czerwonych ciałek we krwi i poziom żelaza (zapobiega wystąpieniu anemii), wspomaga leczenie farmaceutykami (np. w: chorobie wrzodowej żołądka, schorzeniach gruczołu krokowego oraz  leczeniu stanów przedzawałowych, choroby alkoholowej, kataru siennego, astmy itp.), a także jest stosowana w stanach zapalnych jamy ustnej i w okresach silnego narażenia organizmu na bakterie i grzyby. Proces produkcji pierzgi zaczyna się jeszcze na samym kwiatku. Pszczoły zwilżają pyłek, a następnie transportują go do ula – natura wyposażyła je w tym celu w specjalny koszyczek, znajdujący się przy odnóżach. Zwykłe pszczoły odżywiają się zazwyczaj samym pyłkiem, pierzga przeznaczona jest przede wszystkim dla matki i jej młodych. Badania wykazały, że pszczoły odżywiające się pierzgą są znacznie zdrowsze i żyją dłużej niż te, dla których pożywieniem jest jedynie zwykły, nieprzetworzony pyłek. Właściwości zdrowotne: Stosowana jest przede wszystkim jako środek profilaktyczny,  w celu wzmocnienia odporności. Wykorzystywana jest w leczeniu dolegliwości żołądkowych i chorób jelit, wpływa na poprawne funkcjonowanie całego układu pokarmowego. Poprawia funkcjonowanie wątroby, wzmacnia układ krwionośny . W apiterapii jest ona wykorzystywana również przy Przede wszystkim wzmacnia system odpornościowy organizmu, a także wspomaga leczenie farmaceutykami. Cechują ją właściwości przeciwbakteryjnym, przez co jest zalecana szczególnie w czasie obniżonej odporności. Jest źródłem wielu substancji odżywczych i wzmacnia system nerwowy. Wspomaga koncentrację i pamięć. Wykorzystywana jest też w apiterapii (leczeniu za pomocą produktów pszczelego pochodzenia), szczególnie przy leczeniu niektórych zaburzeń psychicznych. Poprawia funkcjonowanie mózgu i pobudza nas do sprawnego myślenia. Może być dobrym dodatkiem do leczenia depresji czy różnego rodzaju stanów lękowych. Reguluje też funkcjonowanie układu pokarmowego, łagodzi reakcje alergiczne. Przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi oraz ogranicza całkowitą ilość lipidów. Wykazuje również działanie przeciwstarzeniowe i przeciwanemiczne, m.in. dzięki zawartym antyoksydantom, a także regeneruje wszystkie komórki organizmu. Posiada szerokie zastosowanie w oczyszczaniu wątroby - działa odtruwająco i ochronnie. Wykorzystywana jest do zwalczania nieprawidłowego funkcjonowania wątroby. Odnotowano bardzo dobre rezultaty przy ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby oraz marskości. Pierzga pszczela znajduje zastosowanie również w kosmetyce. Przyczynia sie do regeneracji skóry, poprawia jej elastyczność, likwiduje zmarszczki oraz rozstępy powstałe po intensywnej diecie odchudzającej. Jest lepiej przyswajalna przez organizm niż pyłek kwiatowy. Skład: Skład pierzgi zbliżony jest do pyłku a dodatkowo zawiera specjalne enzymy i pozbawiona jest obecnej w pyłku otoczki ( co sprawia, że wszystkie znajdujące się w niej składniki są znacznie lepiej przyswajalne). Występują w niej witaminy: C, PP, K, E, H, D oraz witaminy z grupy B. Nie brakuje w niej również minerałów. W dużych ilościach zawiera minerały takie jak: selen, magnez i żelazo, a także fosfor, potas i sód. Dawkowanie: Pierzgę stosuje się jak pyłek. Dzienna dawka dla osoby dorosłej powinna wynosić około 30-40 gramów, Wystarczy jeść codziennie jedną łyżkę pierzgi, aby zregenerować organizm i wzmocnić go. Aby przygotować odpowiednie lekarstwo należy łyżkę pierzgi zalać wodą, a rano wypić je na czczo. Rozpuszczenie produktu w wodzie na 10 godzin przed wypiciem wielokrotnie zwiększa działanie.
56,90
66,13 zł
Łysoń Świeca woskowa z węzy pszczelej - Walec cienki
Łysoń Świeca woskowa z węzy pszczelej - Walec cienki Wszystkie świece woskowe są ręcznie odlewane w pracowni w Sułkowicach. Zachowując tradycyjne rzemiosło świece wykonane są z naturalnego wosku pszczelego. Naturalne świece charakteryzują się ciepłym światłem oraz niespotykanym aromatem - to magiczne połączenie zapachu miodu i propolisu, który wytwarza wyjątkową atmosferę w każdym pomieszczeniu. Świece z wosku pszczelego wytwarzane przez Gospodarstwo Pasieczne Łysoń są dostępne w różnych kształtach, rozmiarach, kolorach i zapachach. W zależności od regionu naszego kraju, z którego pochodzi wosk pszczeli może przybierać barwę od piaszczystej do żółto-brązowej. Wosk pszczeli posiada lekki jedwabisty połysk, a jego kolor może się zmieniać z upływem czasu, co tylko podkreśla jego w pełni naturalny charakter. Wymiary: wys. ok 10 cm szer. ok 3 cm Cena dotyczy jednej sztuki
5,90
8,90 zł
Łysoń Świeca woskowa naturalna - Walec
Łysoń Świeca woskowa naturalna - Walec Klasyczna świeca woskowa. Wszystkie świece powstają z czystego, naturalnego wosku pszczelego. Podczas spalania świec woskowych jest wytwarzany aromatyczny mikroklimat, który: -jonizuje powietrze, doskonale rozpraszając negatywne pole elektromagnetyczne emitowane przez komputery, telewizory oraz inne urządzenia -neutralizuje  szkodliwe zapachy, w tym zapach dymu tytoniowego -rozchodzący się  miodowo-propolisowy aromat doskonale uspokaja i  poprawia samopoczucie. Wymiary: wys ok. 6,8 cm, średnica ok. 6,7 cm Cena dotyczy jednej sztuki  
19,90
25,07 zł
Miody Bieszczadzkie Miód faceliowy 1300g
Miody Bieszczadzkie Miód faceliowy 1300g Miód faceliowy pozyskiwany jest z kwiatów facelii (wyróżnia ją piękna, niebiesko-fioletowa barwa), uznawanej za jedną z najbardziej miododajnych roślin – pszczelarze często nazywają ją „królową roślin miododajnych“. Właściwości zdrowotne: Miód ten wzmacnia odporność, posiada właściwości bakteriobójcze oraz jest bogaty w magnez i żelazo, dzięki czemu pomaga zachować dobrą kondycję psychiczną i fizyczną. Polecany jest w leczeniu nadciśnienia tętniczego, chorób układu krążenia, niewydolności mięśnia sercowego, miażdżycy. Stosowany jest często w chorobach górnych dróg oddechowych,  w tym astmy oskrzelowej. Pomocny jest w leczeniu chorób układu pokarmowego: nieżycie żołądka, wrzodach żołądka i dwunastnicy, problemach z wątrobą, trzustką i woreczkiem żółciowym. Podobnie jak inne jasne miody nektarowe może pomóc przy leczeniu chorób układu krążenia, oraz pozytywnie wpływa na wątrobę. Pomaga także uzupełnić energię po wzmożonym wysiłku fizycznym lub intelektualnym. Miód faceliowy niweluje szkodliwe działanie używek takich, jak kawa, herbata, papierosy oraz alkohol.
46,90
54,54 zł
Łysoń Mydło różane z miodem 100g
Łysoń Mydło różane z miodem 100g Mydło różane z dodatkiem płatków róż i naturalnego olejku migdałowego, wzbogacone miodem. Delikatnie peelinguje skórę poprawiając krążenie i pobudzając naskórek do odnowy. Fantastycznie nawilża skórę oraz odżywia. Sposób użycia: Namydlić całe ciało i powolnymi, ruchami masować powierzchnię skóry, aby aktywne składniki zaczęły przez nią przenikać w głąb ciała. Taki relaksacyjny masaż powinien trwać kilka, kilkanaście minut, po czym mydło należy spłukać wodą. Skład INCI: Inhaltsstoffe: Sodium Palmate, Sodium Palm Kernelate, Aqua, Glycerin, PPG-5 Ceteth-20, Honig, Prunus Amygdalus Dulcis (Mandelöl), Heckenrose, Palm Acid, Sodium Chloride, Palm Kernel Acid, Tetrasodium EDTA, Tetrasodium Etidronate, Titanium Dioxide, Parfum, Citronellol, Geraniol, CI73360.
9,90
12,53 zł
Łysoń Mydło peelingujące z pyłkiem i miodem 100g
Łysoń Mydło peelingujące z pyłkiem i miodem 100g Mydło z dodatkiem mielonych skorupek orzecha arganowego i naturalnego pyłku pszczelego wzbogacone miodem gryczanym. Delikatnie peelingują skórę poprawiając krążenie i pobudzając naskórek do odnowy. Posiadają wyjątkowe właściwości regeneracyjne. Subtelny zapach wanilii, wprowadza nas w niezwykle słodki świat. Skóra pozostaje świeża i aksamitna. Sposób użycia: Namydlić całe ciało i powolnymi, ruchami masować powierzchnię skóry, aby aktywne składniki zaczęły przez nią przenikać w głąb ciała. Taki relaksacyjny masaż powinien trwać kilka, kilkanaście minut, po czym mydło należy spłukać wodą. Skład INCI: INCI: Sodium Palmate, Sodium Palm Kernelate, Aqua,Glycerin, Palm Acid, Sodium Chloride, Palm Kernel Acid, Tetrasodium EDTA, Tertasodium, Etidronate, Honey, PPG-5 Ceteth-20, Parfum, Olea Europaea (Olive) Fruit Oli, Butyrospermum Parkii( Shea Butter), Pollen, Argania Spinosa Kernel Powder, Triticum Vugare (Wheat)Germ Powder.
11,90
12,53 zł
Łysoń Mydło miodowo-propolisowe 100g
Łysoń Mydło miodowo-propolisowe 100g Mydło miodowo- propolisowe o delikatnym aromacie pomarańczy. Dzięki zawartości propolisu wykazuje delikatne działanie antybakteryjne , masło Shea oraz oliwa z oliwek doskonale zmiękczają skórę dłoni. Mydło nie zawiera żadnych barwników. Kolor mydła uzyskiwany jest z naturalnych surowców takich jak propolis, miód, oliwa z oliwek, dlatego kolorystyka mydła może się nieco różnić. Mydło miodowo- propolisowe o  delikatnym aromacie pomarańczy. Dzięki zawartości propolisu wykazuje delikatne działanie antybakteryjne , masło Shea oraz oliwa z oliwek doskonale zmiękczają skórę dłoni. Mydło nie zawiera żadnych barwników. Kolor mydła uzyskiwany jest z naturalnych surowców takich jak propolis, miód, oliwa z oliwek dlatego kolorystyka mydła może się nieco różnić. Sposób użycia: Namydlić całe ciało i powolnymi, ruchami masować powierzchnię skóry, aby aktywne składniki zaczęły przez nią przenikać w głąb ciała. Taki relaksacyjny masaż powinien trwać kilka, kilkanaście minut, po czym mydło należy spłukać wodą. Skład INCI: Sodium Palmate, Sodium Palm Kernelate, Aqua, Glycerin, Honey, PPG-5 Ceteth-20, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Parfum, Propolis Cera, Palm Acid, Sodium Chloride, Palm Kernel Acid, Tetrasodium EDTA, Tetrasodium Etidronate, Benzyl Alcohol, Cinnamal, Limonene, Eugenol, Linalool.
9,90
12,53 zł
Łysoń Miód & Kakao 250g
Łysoń Miód & Kakao 250g Zaskakująco doskonałe połączenie słodyczy miodu z naturalnym gorzkim kakao (naturalne 100% kakao). Miód z kakao jest wolny od konserwantów, dlatego śmiało może zastąpić wiele popularnych smakołyków, najlepiej smakuje na kanapce lub jako dodatek do mleka. Stosowanie: Gorące kakao z miodem: 200 ml mleka, 1 łyżeczka miodu z kakao Przechowywać w ciemnym i suchym pomieszczeniu w temperaturze ok 20 °C.   Gospodarstwo Pasieczne Łysoń: Gospodarstwo Pasieczne Łysoń, to rodzinna firma oparta na wieloletnim doświadczeniu w branży pszczelarskiej, pasji oraz chęci promowania rodzimych - naturalnych produktów pszczelich. Celem firmy jest dotarcie do kręgu odbiorców poszukujących na rynku doskonałej jakości polskiego miodu, świec woskowych oraz innych produktów pszczelich.  W ofercie znajdują się również kosmetyki bazujące na wosku pszczelim, suplementy diety i słodycze.   Ponadto firma posiada szeroki asortyment sprzętu pszczelarskiego (sprzęt do hodowli matek, odzież pszczelarska i inne artykuły niezbędne do prowadzenia gospodarstwa pasiecznego).      
13,90
17,10 zł
Łysoń Miód z trzema dodatkami "Miodowita" 250g
Łysoń Miód z trzema dodatkami "Miodowita" 250g Miód z trzema dodatkami (propolis, mleczko pszczele, pyłek kwiatowy). Połącznie naturalnego miodu nektarowego z pyłkiem pszczelim, propolisem i mleczkiem pszczelim tworzy wyjątkowy produkt pszczeli bogaty w aminokwasy, witaminy i mikroelementy. Stosowanie: - Dorośli - 2 łyżki stołowe dziennie w czasie posiłku. - Dzieci powyżej 4 roku życia 1-2 małe łyżeczki dziennie w czasie posiłku. Przechowywać w ciemnym i suchym pomieszczeniu w temperaturze ok 20 °C.   Gospodarstwo Pasieczne Łysoń: Gospodarstwo Pasieczne Łysoń, to rodzinna firma oparta na wieloletnim doświadczeniu w branży pszczelarskiej, pasji oraz chęci promowania rodzimych - naturalnych produktów pszczelich. Celem firmy jest dotarcie do kręgu odbiorców poszukujących na rynku doskonałej jakości polskiego miodu, świec woskowych oraz innych produktów pszczelich.  W ofercie znajdują się również kosmetyki bazujące na wosku pszczelim, suplementy diety i słodycze.   Ponadto firma posiada szeroki asortyment sprzętu pszczelarskiego (sprzęt do hodowli matek, odzież pszczelarska i inne artykuły niezbędne do prowadzenia gospodarstwa pasiecznego).    
16,90
20,51 zł
Łysoń Miód z propolisem 250g
Łysoń Miód z propolisem 250g Najczęściej stosuje się 1 % stężenie propolisu w miodzie. Miód z propolisem znalazł zastosowanie w leczeniu dzieci, którym nie wolno podawać roztworów alkoholowych. Propolis ma silne działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne. Usuwa wolne rodniki które przyczyniają się do rozwoju miażdżycy. Dzięki swoim właściwościom przeciwzapalnym stosowany jest w stanach zapalnych górnych i dolnych dróg oddechowych. Propolis ze względu na dużą zawartość związków biologicznie czynnych nazywany jest “naturalnym antybiotykiem” i znajduje szerokie zastosowanie w profilaktyce wielu schorzeń. Produkt kremowany. Stosowanie: Przed użyciem warto sprawdzić czy nie jesteśmy uczuleni. Stosować 2 razy dziennie po jednej łyżce stołowej pół godziny przed posiłkiem. Dzieci i młodzież do lat 14-stu 2 razy dziennie po 1 małej łyżeczce. Przechowywać w ciemnym i suchym pomieszczeniu w temperaturze ok 20 °C.   Gospodarstwo Pasieczne Łysoń: Gospodarstwo Pasieczne Łysoń, to rodzinna firma oparta na wieloletnim doświadczeniu w branży pszczelarskiej, pasji oraz chęci promowania rodzimych - naturalnych produktów pszczelich. Celem firmy jest dotarcie do kręgu odbiorców poszukujących na rynku doskonałej jakości polskiego miodu, świec woskowych oraz innych produktów pszczelich.  W ofercie znajdują się również kosmetyki bazujące na wosku pszczelim, suplementy diety i słodycze.   Ponadto firma posiada szeroki asortyment sprzętu pszczelarskiego (sprzęt do hodowli matek, odzież pszczelarska i inne artykuły niezbędne do prowadzenia gospodarstwa pasiecznego).    
13,90
16,52 zł
Łysoń Miód z mleczkiem pszczelim 250g
Łysoń Miód z mleczkiem pszczelim 250g Miód z mleczkiem pszczelim zawiera 0,8% mleczka pszczelego w miodzie. dietetyczny miód z dodatkiem mleczka pszczelego pobudza sprawność fizyczną i psychiczną u osób w podeszłym wieku. systematyczne stosowanie prowadzi do zwiększonej żywotność i zapewnia wzrost energii na co dzień. Produkt kremowany. Dietetyczny miód z dodatkiem mleczka pszczelego pobudza sprawność fizyczną i psychiczną u osób w podeszłym wieku. systematyczne stosowanie prowadzi do zwiększonej żywotność i zapewnia wzrost energii na co dzień. Stosowanie: - Dorośli - 2 łyżki stołowe dziennie w czasie posiłku. - Dzieci powyżej 4 roku życia 1-2 małe łyżeczki dziennie w czasie posiłku. Przechowywać w ciemnym i suchym pomieszczeniu w temperaturze ok 20 °C.   Gospodarstwo Pasieczne Łysoń: Gospodarstwo Pasieczne Łysoń, to rodzinna firma oparta na wieloletnim doświadczeniu w branży pszczelarskiej, pasji oraz chęci promowania rodzimych - naturalnych produktów pszczelich. Celem firmy jest dotarcie do kręgu odbiorców poszukujących na rynku doskonałej jakości polskiego miodu, świec woskowych oraz innych produktów pszczelich.  W ofercie znajdują się również kosmetyki bazujące na wosku pszczelim, suplementy diety i słodycze.   Ponadto firma posiada szeroki asortyment sprzętu pszczelarskiego (sprzęt do hodowli matek, odzież pszczelarska i inne artykuły niezbędne do prowadzenia gospodarstwa pasiecznego).    
13,90
15,96 zł
Łysoń Miód z pyłkiem kwiatowym 250g
Łysoń Miód z pyłkiem kwiatowym 250g Miód z pyłkiem kwiatowym zawiera 5% pyłku kwiatowego. Połączenie miodu z pyłkiem daje produkt o składzie chemicznym będącym sumą składu miodu i pyłku. Również połączone są efekty ich działania. Pyłek kwiatowy wpływa na obniżenie poziomu cho-lesterolu w osoczu krwi, zapobiega miażdżycy, wspomaga krążenie krwi zwłaszcza w stanach pozawałowych, normalizuje funkcjono-wanie układu nerwowego, a także korzystnie wpływa na wątrobę. dodatkowo polecany jest jako uzupełnienie leczenia niedokrwisto-ści wywołanej niedoborem żelaza. Produkt kremowany. Stosowanie: - Dorośli - 2 łyżki stołowe dziennie w czasie posiłku. - Dzieci powyżej 4 roku życia 1-2 małe łyżeczki dziennie w czasie posiłku. Przechowywać w ciemnym i suchym pomieszczeniu w temperaturze ok 20 °C.   Gospodarstwo Pasieczne Łysoń: Gospodarstwo Pasieczne Łysoń, to rodzinna firma oparta na wieloletnim doświadczeniu w branży pszczelarskiej, pasji oraz chęci promowania rodzimych - naturalnych produktów pszczelich. Celem firmy jest dotarcie do kręgu odbiorców poszukujących na rynku doskonałej jakości polskiego miodu, świec woskowych oraz innych produktów pszczelich.  W ofercie znajdują się również kosmetyki bazujące na wosku pszczelim, suplementy diety i słodycze.   Ponadto firma posiada szeroki asortyment sprzętu pszczelarskiego (sprzęt do hodowli matek, odzież pszczelarska i inne artykuły niezbędne do prowadzenia gospodarstwa pasiecznego).    
13,90
15,96 zł
1
/
2
/
3
Idź do strony:
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka