tylko dostępne
sortuj:
tytuł
cena
data
Biooil Olej z czarnuszki egipskiej tłoczony na zimno 250 ml
Biooil Olej z czarnuszki egipskiej tłoczony na zimno 250 ml Olej czarnuszkowy marki Laboratorium Biooil jest pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno – do produkcji oleju z czarnuszki wykorzystujemy specjalnie wyselekcjonowane najwyższej jakości nasiona czarnuszki egipskiej. Olej z czarnuszki ma intensywny, korzenny smak i aromat – dzięki niemu potrawy z jego dodatkiem nabierają nowego, orientalnego charakteru. Czarnuszka to roślina, która należy do rodziny jaskrowatych. Historyczne zapiski o czarnuszce potwierdzają jej wyjątkowy charakter i potężną moc. Naturalnie czarnuszka występuje w Europie, Azji i Egipcie. Współcześnie wykorzystuje się ją w licznych gałęziach przemysłu – w przetwórstwie spożywczym, w farmakologii, w kosmetyce. W kosmetyce znajduje zastosowanie w pielęgnacji cery trądzikowej. Poprawia kondycję cery suchej oraz dojrzałej. Nasiona czarnuszki mają bardzo ciekawy skład biochemiczny – zawarte są w niej różne substancje takie jak  steroidy (m.in. fitosterol, stigmasterol, kampesteron, cholesterol, alfa-spinasterol), saponozydy triterpenoe, kumaryny, olejek eteryczny (nigellon i tymochinon), kwasy tłuszczowe czy gorzka nigellina. To właśnie naturalne biologiczne bogactwo czarnuszki sprawia, że jest ona tak wyjątkowa. Sposób użycia: Olej z czarnuszki można wykorzystywać na zimno do sałatek, surówek, koktajli, past warzywnych, deserów jako baza sosów na zimno. Nie powinny go stosować kobiety w ciąży. Oleju z czarnuszki, zwanego także czarnym złotem lub złotem Faraonów, można używać zarówno w kuchni, jak i do celów kosmetycznych.  Dzięki temu, że olej z czarnuszki tłoczony jest na zimno, zachowuje pełnię właściwości nasion, z których go wytłoczono. Warto jednak pamiętać, że olejów tłoczonych na zimno (z pojedynczymi wyjątkami) powinniśmy używać wyłącznie na zimno – smażenie, gotowanie, pieczenie z użyciem takich olejów nie jest wskazane – pod wpływem wysokiej temperatury tracą one swoje cenne właściwości.   Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.  
45,90
52,73 zł
Biooil Olej z czarnuszki egipskiej tłoczony na zimno 100 ml
Biooil Olej z czarnuszki egipskiej tłoczony na zimno 100 ml Olej czarnuszkowy marki Laboratorium Biooil jest pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno – do produkcji oleju z czarnuszki wykorzystujemy specjalnie wyselekcjonowane najwyższej jakości nasiona czarnuszki egipskiej. Olej z czarnuszki ma intensywny, korzenny smak i aromat – dzięki niemu potrawy z jego dodatkiem nabierają nowego, orientalnego charakteru. Czarnuszka to roślina, która należy do rodziny jaskrowatych. Historyczne zapiski o czarnuszce potwierdzają jej wyjątkowy charakter i potężną moc. Naturalnie czarnuszka występuje w Europie, Azji i Egipcie. Współcześnie wykorzystuje się ją w licznych gałęziach przemysłu – w przetwórstwie spożywczym, w farmakologii, w kosmetyce. W kosmetyce znajduje zastosowanie w pielęgnacji cery trądzikowej. Poprawia kondycję cery suchej oraz dojrzałej. Nasiona czarnuszki mają bardzo ciekawy skład biochemiczny – zawarte są w niej różne substancje takie jak  steroidy (m.in. fitosterol, stigmasterol, kampesteron, cholesterol, alfa-spinasterol), saponozydy triterpenoe, kumaryny, olejek eteryczny (nigellon i tymochinon), kwasy tłuszczowe czy gorzka nigellina. To właśnie naturalne biologiczne bogactwo czarnuszki sprawia, że jest ona tak wyjątkowa. Sposób użycia: Olej z czarnuszki można wykorzystywać na zimno do sałatek, surówek, koktajli, past warzywnych, deserów jako baza sosów na zimno. Nie powinny go stosować kobiety w ciąży. Oleju z czarnuszki, zwanego także czarnym złotem lub złotem Faraonów, można używać zarówno w kuchni, jak i do celów kosmetycznych.  Dzięki temu, że olej z czarnuszki tłoczony jest na zimno, zachowuje pełnię właściwości nasion, z których go wytłoczono. Warto jednak pamiętać, że olejów tłoczonych na zimno (z pojedynczymi wyjątkami) powinniśmy używać wyłącznie na zimno – smażenie, gotowanie, pieczenie z użyciem takich olejów nie jest wskazane – pod wpływem wysokiej temperatury tracą one swoje cenne właściwości.   Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.  
19,90
23,11 zł
Hepatica Pure Oregano Oil 10ml
Hepatica Pure Oregano Oil 10ml Lebiodka pospolita (Oregano) jest najbardziej rozpowszechnionym gatunkiem rodzaju Origanum. Główną substancją aktywną ziela lebiodki jest olejek eteryczny i w zależności od miejsca pochodzenia, czasu zbioru, czynników genetycznych ma różny skład chemiczny. Olejek eteryczny zawiera kilkadziesiąt substancji aktywnych, z których kilka nadaje mu specyficzne właściwości i uznaje się je za główne. To powoduje, że istnieją różne odmiany chemotypowe olejku z dzikiego oregano w zależności od tego jaka jest główna substancja aktywna (karwakrol, sabinen, linalol, p-cymen, tymol etc.) o różnych parametrach fizykochemicznych a tym samym różnych właściwościach. Za najlepiej przebadaną odmianę olejku uznaje się chemotyp karwakrolowy (wysoka zawartość karwakrolu, niska tymolu) pochodzący z terenów górzystych rejonów Morza Śródziemnego. Skuteczność i właściwości tego olejku wynikają głównie z obecności karwakrolu i tymolu w odpowiednich proporcjach. Jego unikatowe cechy to: Wysoka, naturalna koncentracja karwakrolu (80%) i niska tymolu ( Jest to 100% olejek eteryczny, w czystej postaci bez dodatku oliwy. Należy go rozcieńczyć w oliwie przed użyciem! Olejek ten jest pozyskiwany w procesie destylacji z parą wodną bez użycia środków chemicznych. Pochodzi z odległych zakątków górskich wybrzeża Morza Śródziemnego z ręcznie zbieranego, dziko rosnącego ziela, gdzie nie stosuje się chemicznych nawozów, pestycydów, herbicydów, fungicydów, którymi zanieczyszczone są uprawy konwencjonalne oregano. Olejek pozyskiwany jest tylko z autentycznych gatunków Origanum vulgare, chemotyp karwakrolowy. Sposób użycia: 1 kropla 2 razy dziennie – rozcieńczyć w oleju lub soku. W przypadku stosowania na skórę, także konieczne jest rozcieńczenie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Skład: 100% olejek z dzikiego oregano (Origanum vulgare) Porcja dzienna (2 krople) zawiera 60mg olejku z dzikiego oregano. Uwagi: Produkt nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i matek karmiących piersią. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Kraj pochodzenia: Turcja
30,90
35,31 zł
Biooil Olej z wiesiołka tłoczony na zimno 100 ml
Biooil Olej z wiesiołka tłoczony na zimno 100 ml Olej z wiesiołka, tłoczony na zimno, nierafinowany i nieoczyszczony – 100% natury. Wybierając produkt Laboratorium Biooil mają Państwo pewność, że otrzymany olej jest produktem najwyższej jakości. Nasiona pozyskane do tłoczenia oleju z wiesiołka, zostały specjalnie wyselekcjonowane i dokładnie przebadane. Jest to produkt bogaty w kwas gammalinolenowy (GLA), który jest bardzo rzadko spotykany w naturze, a bardzo pożądany przez nasz organizm. W wiesiołku występuje w większych ilościach. Olej z wiesiołka ma przeznaczenie spożywcze, jednak z powodzeniem znajdzie również zastosowanie w kosmetyce. Posiada znakomite właściwości nawilżające – wzmacnia i odżywia skórę. Olej wiesiołkowy tłoczony jest metodą zimnego tłoczenia z nasion wiesiołka. To olej o jednej z najwyższych procentowych zawartości kwasu gamma-linolenowego (GLA). Cechujący się piękną żółto-zieloną barwą olej to prawdziwe dobrodziejstwo natury. Doceniany przez dietetyków i fitoterapeutów od lat, olej z wiesiołka powinien znaleźć się w diecie każdego. Olej z wiesiołka to cenne źródło kwasów tłuszczowych takich jak kwas GLA, kwas linolowy, ale też kwas oleinowy, palmitynowy czy stearynowy. W oleju wiesiołkowym matka natura zamknęła również cenne witaminy i mikroelementy, np. witaminę E, fitosterole, cynk, magnez czy selen. Sposób użycia: Można użyć go w porannej owsiance lub porcji musli z jogurtem. Sprawdzi się również jako uzupełnienie zdrowego smoothie owocowo-warzywnego czy sałatki warzywnej. Olej z wiesiołka można również przyjmować samodzielnie – w ilości optymalnej ok. 2 łyżeczek dziennie. Ze względu na swoje właściwości, olej z wiesiołka jest jednym z najcenniejszych kosmetycznie naturalnych surowców. Specyficzny profil kwasów tłuszczowych sprawia, że olej wiesiołkowy to doskonały naturalny kosmetyk dla skóry i włosów. Zawarte w nim kwasy sprawiają, że skóra jest odżywiona i nawilżona. Przechowywanie: Olej rzepakowy należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.  
20,90
24,26 zł
Biooil Olej z ostropestu tłoczony na zimno 100 ml
Biooil Olej z ostropestu tłoczony na zimno 100 ml Olej z ostropestu został wytłoczony na zimno. Jest to olej z pierwszego tłoczenia, nieoczyszczony i nierafinowany. Dzięki specjalnie wyselekcjonowanym odmianom nasion ostropestu plamistego, udało nam się uzyskać olej z kategorii premium. Oznacza to, że olej z ostropestu to najwyższej jakości produkt. Nasze oleje ostorpestowe tłoczymy z całych nasion ostropestu – bez konserwantów, bez sztucznych dodatków, bez GMO. Oleju ostropestowego nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Ten bardzo delikatny w smaku olej, spożywamy jedynie na zimno. Co ciekawe, olej ostropestowy znajduje również szerokie zastosowanie kosmetyczne – wspomaga codzienną pielęgnację cery trądzikowej, rozjaśnia plamy i przebarwienia wynikłe z nadmiernego korzystania ze słońca. Olejowi z ostropestu przyznaje się właściwości regenerujące, zmiękczające zrogowaciałą skórę i zmniejszające przebarwienia skórne. Sposób użycia: Doskonale sprawdzi się jako baza dressingu do sałaty czy jako dodatek do past, dipów, sosów. Warto dodawać go również do codziennej porcji owsianki. Olej z ostropestu jest propozycją łagodnego  smaku oleju – jego naturalny aromat nie zaburzy smaku potrawy. Przechowywanie: Olej rzepakowy należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.  
9,86
10,38 zł
Biooil Olej z ostropestu tłoczony na zimno 250 ml
Biooil Olej z ostropestu tłoczony na zimno 250 ml Olej z ostropestu został wytłoczony na zimno. Jest to olej z pierwszego tłoczenia, nieoczyszczony i nierafinowany. Dzięki specjalnie wyselekcjonowanym odmianom nasion ostropestu plamistego, udało nam się uzyskać olej z kategorii premium. Oznacza to, że olej z ostropestu to najwyższej jakości produkt. Nasze oleje ostorpestowe tłoczymy z całych nasion ostropestu – bez konserwantów, bez sztucznych dodatków, bez GMO. Oleju ostropestowego nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Ten bardzo delikatny w smaku olej, spożywamy jedynie na zimno. Co ciekawe, olej ostropestowy znajduje również szerokie zastosowanie kosmetyczne – wspomaga codzienną pielęgnację cery trądzikowej, rozjaśnia plamy i przebarwienia wynikłe z nadmiernego korzystania ze słońca. Olejowi z ostropestu przyznaje się właściwości regenerujące, zmiękczające zrogowaciałą skórę i zmniejszające przebarwienia skórne. Sposób użycia: Doskonale sprawdzi się jako baza dressingu do sałaty czy jako dodatek do past, dipów, sosów. Warto dodawać go również do codziennej porcji owsianki. Olej z ostropestu jest propozycją łagodnego  smaku oleju – jego naturalny aromat nie zaburzy smaku potrawy. Przechowywanie: Olej rzepakowy należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.  
18,90
21,40 zł
Biooil Olej rzepakowy tłoczony na zimno 250 ml
Biooil Olej rzepakowy tłoczony na zimno 250 ml Olej rzepakowy jest źródłem kwasów Omega 3, co czyni z niego bardzo cenny element codziennej diety. Dieta bogata w kwasy Omega 3 pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu. Aby olej rzepakowy odniósł korzystne efekty dla zdrowia, powinien być częścią zrównoważonej diety. Korzystny efekt występuje w przypadku dziennego spożycia 2 g kwasu alfa-linolenowego (ALA). Olej rzepakowy doceniany jest także w kosmetyce. Nienasycone kwasy tłuszczowe poprawiają kondycję skóry i chronią ją przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Olej ten jest doskonały do pielęgnacji cery suchej, wrażliwej, łuszczącej się i słabo ukrwionej, podnosi skuteczność działania stosowanych kosmetyków, ponieważ działając od wewnątrz, dociera do wszystkich warstw skóry właściwej. Sposób użycia: Olej rzepakowy powinno się spożywać na zimno np. jako dodatek do sałatek, surówek, sosów czy dipów. 100% OLEJ RZEPAKOWY z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno, nieoczyszczony, produkowany jest ze starannie wyselekcjonowanych nasion rzepaku. Jest to olej w 100% naturalny, nierafinowany, bez sztucznych dodatków i środków konserwujących. Olej rzepakowy charakteryzuje się delikatnym smakiem i zapachem. Przechowywanie: Olej rzepakowy należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.  
9,90
11,54 zł
Biooil Olej rzepakowy tłoczony na zimno 500 ml
Biooil Olej rzepakowy tłoczony na zimno 500 ml Olej rzepakowy jest źródłem kwasów Omega 3, co czyni z niego bardzo cenny element codziennej diety. Dieta bogata w kwasy Omega 3 pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu. Aby olej rzepakowy odniósł korzystne efekty dla zdrowia, powinien być częścią zrównoważonej diety. Korzystny efekt występuje w przypadku dziennego spożycia 2 g kwasu alfa-linolenowego (ALA). Olej rzepakowy doceniany jest także w kosmetyce. Nienasycone kwasy tłuszczowe poprawiają kondycję skóry i chronią ją przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Olej ten jest doskonały do pielęgnacji cery suchej, wrażliwej, łuszczącej się i słabo ukrwionej, podnosi skuteczność działania stosowanych kosmetyków, ponieważ działając od wewnątrz, dociera do wszystkich warstw skóry właściwej. Sposób użycia: Olej rzepakowy powinno się spożywać na zimno np. jako dodatek do sałatek, surówek, sosów czy dipów. 100% OLEJ RZEPAKOWY z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno, nieoczyszczony, produkowany jest ze starannie wyselekcjonowanych nasion rzepaku. Jest to olej w 100% naturalny, nierafinowany, bez sztucznych dodatków i środków konserwujących. Olej rzepakowy charakteryzuje się delikatnym smakiem i zapachem. Przechowywanie: Olej rzepakowy należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.  
16,46
17,33 zł
Biooil Olej z pestek dyni tłoczony tradycyjnie 250 ml
Biooil Olej z pestek dyni tłoczony tradycyjnie 250 ml Najlepszej jakości olej z pestek dyni, tłoczony tradycyjnie, nieoczyszczony i nierafinowany – powstaje z najwyższej jakości pestek dyni, które każdorazowo przed tłoczeniem przechodzą proces intensywnej selekcji. Do tłoczenia oleju dyniowego wybieramy najlepszy surowiec, który przed przystąpieniem do tłoczenia badamy we własnym laboratorium. Olej z pestek dyni charakteryzuje się ciemnozieloną barwą i dość gęstawą konsystencją. Na szczególną uwagę zasługuje jego wspaniały smak i aromat, który bywa kojarzony z orzechowym posmakiem. Olej dyniowy, który posiada wybitne walory smakowe, doskonale komponuje się z surówkami i gotowanymi warzywami, a także z kaszą, ryżem, ziemniakami. Niecodzienną propozycją jest podanie lodów śmietankowych w towarzystwie oleju z pestek dyni – to prawdziwy rarytas, a przepis na ten deser przywędrował do nas z ojczyzny oleju dyniowego, Styrii w Austrii. Olej z pestek dyni pozwoli Ci tworzyć w kuchni potrawy, którymi zachwycisz swoją rodzinę i gości. Sposób użycia: Olej z pestek dyni powinno się spożywać na zimno, np. jako dodatek do sałatek, surówek, sosów, dipów, słodkości. Olej z pestek dyni należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Warto podkreślić, że olej z pestek dyni jest naturalnym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), które są niezbędnym elementem zbilansowanej diety. Olej dyniowy to produkt, który powinien znaleźć się w każdej kuchni. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej , w sposób niedostępny dla małych dzieci.    
29,90
34,65 zł
Aura Herbals Olejek z Oregano 20 ml olej zawiera karwakrol
OREGADROP Olejek Oregano - wzmacnia naturalną odporność 100% naturalnych składników, zawiera karwakrol Czy wiesz że… Oregano od zamierzchłych czasów uznawane było za doskonałą roślinę. Podstawową substancją czynną, która decyduje, o tak pozytywnym działaniu oregano na nasze zdrowie, jest carvacrol (udział carvacrolu w oleju z oregano w preparacie wynosi 70-80 %, resztę tworzy ponad 30 innych aktywnych składników. Oregano jest jednym z najmocniejszych przeciwutleniaczy czyli wspomaga organizm w usuwaniu/wydalaniu wolnych rodników, odpowiedzialnych za przyspieszenie starzenia się narządów wewnętrznych. Antyoksydany zawarte w olejku z oregano wpływają na dobra kondycję, zdrowie, witalność. Pojemność netto: 20 ml Skład: olejek z oregano 20% ( origanum vulgare), 80 % oliwa z oliwek extra virgin. Sposób użycia: Stosować w rozcieńczeniu, 4 krople na ok. 1/3 szklanki wody lub soku, pić 2-3 razy dziennie. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Może być również stosowany jako dodatek do inhalacji.
15,90
17,90 zł
Biooil Olej konopny tłoczony na zimno 100 ml
Biooil Olej konopny tłoczony na zimno 100 ml Tłoczony na zimno najwyższej jakości olej z konopi siewnej jest produktem naturalnym, pozbawionym konserwantów i sztucznych dodatków. To produkt z pierwszego tłoczenia, nierafinowany, dzięki czemu zachowuje najcenniejsze właściwości nasion, z których został pozyskany. Olej konopny jest niezwykle bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), które mają idealne proporcje stosunku kwasów Omega 6 do kwasów Omega 3, czyli 3:1. Sposób użycia: Stosowany do potraw na zimno nada im lekko orzechowego posmaku, a ciekawa ciemnozielona barwa podkreśli ich walory wizualne. W kosmetyce stosowany do pielęgnacji skóry ciała, twarzy oraz do włosów. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej , w sposób niedostępny dla małych dzieci.    
12,90
13,39 zł
Biooil Olej z pestek dyni tłoczony tradycyjnie 100 ml
Biooil Olej z pestek dyni tłoczony tradycyjnie 100 ml Najlepszej jakości olej z pestek dyni, tłoczony tradycyjnie, nieoczyszczony i nierafinowany – powstaje z najwyższej jakości pestek dyni, które każdorazowo przed tłoczeniem przechodzą proces intensywnej selekcji. Do tłoczenia oleju dyniowego wybieramy najlepszy surowiec, który przed przystąpieniem do tłoczenia badamy we własnym laboratorium. Olej z pestek dyni charakteryzuje się ciemnozieloną barwą i dość gęstawą konsystencją. Na szczególną uwagę zasługuje jego wspaniały smak i aromat, który bywa kojarzony z orzechowym posmakiem. Olej dyniowy, który posiada wybitne walory smakowe, doskonale komponuje się z surówkami i gotowanymi warzywami, a także z kaszą, ryżem, ziemniakami. Niecodzienną propozycją jest podanie lodów śmietankowych w towarzystwie oleju z pestek dyni – to prawdziwy rarytas, a przepis na ten deser przywędrował do nas z ojczyzny oleju dyniowego, Styrii w Austrii. Olej z pestek dyni pozwoli Ci tworzyć w kuchni potrawy, którymi zachwycisz swoją rodzinę i gości. Sposób użycia: Olej z pestek dyni powinno się spożywać na zimno, np. jako dodatek do sałatek, surówek, sosów, dipów, słodkości. Olej z pestek dyni należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Warto podkreślić, że olej z pestek dyni jest naturalnym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), które są niezbędnym elementem zbilansowanej diety. Olej dyniowy to produkt, który powinien znaleźć się w każdej kuchni. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej , w sposób niedostępny dla małych dzieci.    
16,90
18,47 zł
Olandia Olej rzepakowy tłoczony na zimno o smaku masła 500ml
Olandia Olej rzepakowy tłoczony na zimno o smaku masła 500ml EKO Olej rzepakowy - produkt przeznaczony do codziennego przygotowania posiłków. Ekologiczny 100% olej rzepakowy doskonały do stosowania do potraw na zimno jak i na ciepło. Delikatny orzechowy smak i wysoka zawartość kwasów tłuszczowych Omega 3 są jego głównymi walorami. Olej jest tłoczony z nasion uprawianych zgodnie ze ścisłymi wytycznymi UE. Spełnia najwyższe wymagania dla produktów ekologicznych. W rolnictwie ekologicznym używanie nawozów chemicznych, pestycydów syntetycznych jest całkowicie zabronione. Kwasy tłuszczowe Omega 3 pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Zastosowanie: Uniwersalne zastosowanie - do sałatek jak również do gotowania, smażenia i pieczenia. Na zimno używać według uznania do różnych potraw np.: kasz, ziemniaków, past serowych, past kanapkowych, sałatek, sałat, surówek, sosów, dressingów i majonezów domowych. Składniki: 100% olej rzepakowy tłoczony na zimno, ekologiczny, aromat naturalny.
18,90
32,11 zł
Olandia Olej z zarodków rzepaku tłoczony na zimno o smaku masła 500ml
Olandia Olej z zarodków rzepaku tłoczony na zimno o smaku masła 500ml Idealny do pieczenia ciast. Intensywny, naturalny aromat masła. 80 ml oleju zastępuje 100 g margaryny lub masła. Produkt przeznaczony szczególnie dla osób, które uwielbiają wypieki, ale także cenią sobie zdrowe odżywianie. Ciasta z dodatkiem tego oleju długo utrzymują wilgotność i świeżość, są naturalnie pulchne. Olej rzepakowy Olandia o smaku masła pozwala zamienić nasycone tłuszcze zwierzęce z masła na zalecane przez dietetyków oleje roślinne. Najwyższej jakości olej z zarodków rzepaku tłoczony na zimno przy użyciu innowacyjnych technologii. Wytłoczony z zarodków nasion rzepaku pochodzących z upraw ekologicznych. Tłoczenie z najcenniejszych części nasion pozwala uzyskać olej o wyjątkowych właściwościach. Zastosowanie: Idealny do pieczenia ciast, gotowanie i lekkiego opiekania. Dzięki swemu łagodnemu smakowi masła udoskonala smak Twoich potraw. Doskonały również do sałatek, surówek i sosów. Składniki: Olej rzepakowy tłoczony na zimno, aromat naturalny.
16,90
18,76 zł
KTC Olej kokosowy nierafinowany 500ml
KTC Olej kokosowy nierafinowany 500ml Olej Virgin polecamy głownie tam, gdzie zależy nam na kokosowym zapachu. Idealny do wypieku wszelkiego rodzaju ciast, deserów lub jako zamiennik tradycyjnych tłuszczów w wyrobach cukierniczych i wszędzie tam gdzie chcemy uzyskać orientalny smak i aromat. Dodatkowe informacje Olej typu extra virgin uzyskany metodą odwirowania ze świeżych kokosów, tłoczony na zimno. Olej kokosowy jest produktem zdrowotnym, który warto stosować wewnętrzne, jak również na skórę i włosy. Zawiera witaminy z grupy B (które chronią przed nowotworami i dbają o równowagę psychiczną), nieodzowną wit. C i E oraz magnez, potas, fosfor, wapń, żelazo, cynk i kwas foliowy. Olej kokosowy zawiera również tłuszcze nasycone, które w jego przypadku przyczyniają się do utraty wagi ciała - poprzez pobudzanie przemiany materii - oraz wzmacniają układ odpornościowy, gdyż zawarty kwas laurynowy zabija grzyby, bakterie i wirusy. Zewnętrznie doskonale sprawdzi się w przypadku problemów ze skórą m.in w walce z łuszczycą, trądzikiem, grzybicą oraz wszelkiego rodzaju wypryskami skórnymi. Korzyści ze spożywania oleju kokosowego: -Obniża ryzyko nadciśnienia oraz miażdżycy -Podnosi odporność ogranizmu, dzięki obecności kwasu laurynowego - tego samego, który dziecko przyswaja wraz z mlekiem matki -Działa antybakteryjnie oraz przeciwgrzybiczo -Łatwo się przyswaja i zamienia w energię -Wzmacnia wątrobę -Redukuje niekorzytne tłuszcze -Wspomaga odchudzanie Olej kokosowy to także doskonały kosmetyk: -Ma właściwości nawilżające -Może być stosowany na skórę całego ciała -Chroni włosy przed utratą protein -Wzmacnia cebulki włosów -Jest składnikiem wielu kosmetyków na rynku Olej kokosowy zawiera witaminy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy 47% kwasu laurynowego 18% kwasu mirystynowego 11% kwasu palmitynowego 5 do 11% kwasu kaprylowego 7% kwasu oleinowego 6% kwasu stearynowego 4 do 9% kwasu kaprynowego 2% kwasu linolowego potas, magnez, żelazo, fosfor, cynk Sposób przechowywania: Olej należy trzymać w zakręconym pojemniku, w temperaturze pokojowej. Należy chronić od światła słonecznego i wilgoci. Można przechowywać w lodówce. Przechowywany w temperaturze pokojowej, czyli poniżej 25 C, utwardza się i wygląda jak masło o białej, mlecznej barwie. Nie ma to wpływu na jego jakość. Powyżej temperatury 25 C olej będzie mieć postać płynną. Aby upłynnić olej wystarczy pojemnik z olejem skierować pod strumień ciepłej wody lub umieścić w naczyniu z ciepłą wodą, ewentualnie można postawić koło grzejnika. Skład: 100% olej kokosowy tłoczony na zimno, nierafinowany.
29,90
41,82 zł
KTC Olej palmowy nierafinowany 500ml
KTC Olej palmowy nierafinowany 500ml Olej palmowy, podobnie jak kokosowy, jest jednym z najpopularniejszych olejów roślinnych na świecie. Olej palmowy wyciskany z pestek owocu drzewa Elaeis Guineensis, czyli olejowca gwinejskiego, ma barwę pomarańczową, z powodu wysokiej zawartości karotenu. Zawiera głównie kwas laurynowy( pomaga leczyć trądzik, łysienie oraz zwalcza wirusy) kwas olejowy (zmiękcza i nawilża), mirystynowy (działanie odpornościowe) i kwas stearynowy. Olej palmowy jako środek pielęgnacyjny Niesamowicie nawilża całe ciało, skórę rąk, pękających stóp i innych suchych części ciała. W medycynie olej palmowy jest stosowany na rany w celu szybszego ich gojenia, ponieważ posiada właściwości przeciwbakteryjne. Posmarowana olejem palmowym zdrowa skóra odwdzięcza się tym, że staje się ona gładka, a po każdym następnym smarowaniu gładkość ta się potęguje. Olej przeznaczony jest dla skóry dojrzałej i problematycznej: uszkodzonej przez słońce, skłonnej do podrażnień, uczuleń, stanów zapalnych. Idealny na atopowe zmiany skórne, można stosować na rany, ponieważ je goi, pozwala szybko pozbyć się wyprysków. Wzmacnia, odżywia włosy Pomaga pielęgnować suche włosy. Intensywnie je nawilża, odżywia. Sprawia, że po zastosowaniu zaczynają odzyskiwać swoją sprężystość. Zapobiega ich wypadaniu i przedwczesnemu siwieniu. Likwiduje łupież, zapobiega jego nawrotom. Odżywia włosy od cebulek aż po końce. Doskonały również do masażu ciała. Nawilża skórę pozostawiając subtelny zapach. Wykazuje właściwości antyseptyczne, antybakteryjne. Jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym Olej palmowy do masażu Masaż z zastosowaniem tego oleju przynosi skórze wiele wspaniałych korzyści pielęgnacyjno-relaksujących oraz znacznie poprawia stan skóry. Polecany jest zwłaszcza do bardzo suchej i pękającej skóry, przeznaczony również dla skóry dojrzałej, uszkodzonej przez słońce, a także przy neurodermitis. Właściwości: Właściwości kosmetyczne: "chłodzące" uspokajające nawilżające wygładzające odżywcze przeciwzapalnie przeciwobrzękowe łagodzące tonizujące przyśpiesza regenerację tkanek Olej palmowy jest znany z powodu zastosowania do produkcji luksusowych mydeł. Zawiera między innymi: - Wysoki wskaźnik witaminy E, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwstarzeniowe. Swój kolor zawdzięcza wysokiej zawartości betakarotenu. - Retinol (witamina A), który to jest odpowiedzialny za pobudzenie procesów regeneracyjnych w komórkach, odnawia je. - Fitosterole, które to regenerują naskórek, zabezpieczają go przed nadmierną utratą wody. Działają przeciwzapalnie i kojąco. Olej palmowy nadaje się również do spożycia - można używać go w kuchni do smażenia i pieczenia. Nie zawiera cholesterolu. Jest on odporny na utlenianie i działanie wysokich temperatur. Nie straci swoich właściwości nawet przy długim okresie przechowywania. Zaleca się jego spożycie w przypadku niedoborów witaminy A. Jest najbardziej znaczącym źródłem dwóch wyjątkowo silnych zwalczających raka składników – tokotrienoli i gamma-karotenu – co czyni go tym samym potężnym, zwalczającym raka produktem spożywczym. Właściwości lecznicze: pomaga obniżyć stężenie cholesterolu zmniejsza ryzyko zachorowań na raka wykazuje działanie anty zakrzepowe, dzięki czemu chroni przed zawałami serca zapobiega arteriosklerozie i zawałom serca opóźnia proces starzenia się organizmu. jest źródłem witaminy A i E wykazuje działanie antyoksydacyjne Doskonale nadaje się do przygotowywania ryżu, ziemniaków, duszonej cebuli, sadzonych jajek oraz sosu moambe. W połączeniu ze szpinakiem skutecznie chroni wzrok. Olej palmowy nie pieni się, więc nie potrzebuje tych chemicznych dodatków. Można w nim przyrządzać frytki, rożki, pączki i inne pokarmy smażone na głębokim tłuszczu. W przeciwieństwie do olejów uwodornionych, olej palmowy nie pozostawia tłustego posmaku w ustach. Prócz tego znajduje zastosowanie jako dodatek do zup, warzyw i makaronów lub baza dressingów do sałatek. Możesz go nawet użyć do smarowania chleba lub tostów. Uwaga: Przy nałożeniu zbyt dużej ilości może zabarwić skórę, jednak kolor jest zmywalny. Dlatego należy go nakładać w niewielkich ilościach, by kontrolować ewentualne pojawienie się zabarwienia. Skład: 100% czysty, nierafinowany olej palmowy W temperaturze pokojowej ma postać gęstego, miękkiego masła o neutralnym, lekkim zapachu. Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
11,90
19,90 zł
KTC Olej kokosowy 500ml
KTC Olej kokosowy 500ml Idealny do smażenia orientalnych potraw, gotowania, pieczenia ciast i robienia deserów. Nadaje się również do smarowania pieczywa. Świetnie się wchłania w potrawy. Nie ma wpływu na smak przyrządzanej potrawy. Olej kokosowy znalazł również zastosowanie jako, środek pielęgnacyjny i kosmetyczny oraz do masaży. Dodatkowe informacje: DO CIAŁA i DO MASAŻU: Można stosować jako, balsam do ciała. Jest idealny do cery suchej i łuszczącej się, swędzącej. Najlepsze rezultaty można uzyskać wcierając olej w jeszcze wilgotna skórę, tuż po kąpieli. Łagodzi objawy związane z łuszczycą, zapaleniem skóry i egzemą. Używany do masażu wspomaga naturalną, równowagę skóry. Zmiękcza skórę zapobiegając jej przesuszeniu oraz łuszczeniu się. Zapobiega zmarszczkom, obwisłej skórze oraz plamkom na ciele. Sprzyja zdrowemu i promiennemu wyglądowi skóry. Dostarcza ochrony przed szkodliwymi skutkami ultrafioletowego promieniowania słonecznego. Masaż z użyciem oleju kokosowego jest niezapomnianym przeżyciem. Olej kokosowy do Masażu stosowany jest na całym świecie przynosi relaks i znacznie poprawia stan skóry. Polecany jest zwłaszcza do bardzo suchej i pękającej skóry, przeznaczony również dla skóry dojrzałej, uszkodzonej przez słońce, a także przy neurodermitis. Olej kokosowy ma działanie "chłodzące" i uspokajające. DO TWARZY: W przypadku bardzo delikatnej i przesuszonej cery olej jest używany jako preparat do demakijażu oczu i twarzy. Olej można również delikatnie wcierać w skórę twarzy w celu lepszego nawilżenia i nadania jej blasku. DO WŁOSÓW: Olej kokosowy nakładany na włosy doskonale je pielęgnuje, zapewnia ich odbudowę i ochronę oraz usuwa łupież. Jest idealny dla osób, które mają suche, zniszczone włosy, ze skłonnością do rozdwojonych końcówek. Aby odżywić włosy olejem należy go wmasować na mokre włosy, nałożyć na nie foliowy czepek i owinąć głowę ręcznikiem. W zależności od zapotrzebowań pozostawić olej na włosach na godzinę lub całą noc, a następnie dokładnie umyć włosy. Olej można również wymieszać z porcją Amli i stosować jako maskę do włosów. Świetnie się sprawdza w połączeniu z olejkiem bawełnianym - odżywia włosy, sprawia, że stają się wyjątkowo jedwabiste i miękkie. Olej można używać również bez spłukiwania. Należy jednak uważać z dozowaną ilością, aby nie obciążyć i nie przetłuścić włosów. Odrobina oleju, roztartego palcami i nałożonego na końcówki włosów jest doskonałą pielęgnacją. Właściwości oleju kokosowego: - antybakteryjny - antywirusowy - antyseptyczny, wspomaga gojenie ran- reguluje przemianę materii - nie przyczynia się do budowy tkanki tłuszczowej - wzmacnia mięsień sercowy - nie obciąża trzustki - łagodzi dolegliwości cukrzycowe - odżywia skórę - pomocny w egzemach - spowalnia starzenie się skóry i powstawanie zmarszczek - wzmacnia włosy - likwiduje łupież - nie zawiera cholesterolu - dobry dla diabetyków - posiada neutralny zapach Sposób przechowywania: Olej należy trzymać w zakręconym pojemniku, w temperaturze pokojowej. Należy chronić od światła słonecznego i wilgoci. Można przechowywać w lodówce. Przechowywany w temperaturze pokojowej, czyli poniżej 25 C, utwardza się i wygląda jak masło o białej, mlecznej barwie. Nie ma to wpływu na jego jakość. Powyżej temperatury 25 C olej będzie mieć postać płynną. Aby upłynnić olej wystarczy pojemnik z olejem skierować pod strumień ciepłej wody lub umieścić w naczyniu z ciepłą wodą, ewentualnie można postawić koło grzejnika. Skład: 100% czysty i naturalny olej kokosowy
15,90
19,90 zł
Aura Herbals Olejek z Oregano 50 ml olej zawiera karwakrol
OREGADROP Olejek Oregano - wzmacnia naturalną odporność 100% naturalnych składników, zawiera karwakrol Czy wiesz że… Oregano od zamierzchłych czasów uznawane było za doskonałą roślinę. Podstawową substancją czynną, która decyduje, o tak pozytywnym działaniu oregano na nasze zdrowie, jest carvacrol (udział carvacrolu w oleju z oregano w preparacie wynosi 70-80 %, resztę tworzy ponad 30 innych aktywnych składników. Oregano jest jednym z najmocniejszych przeciwutleniaczy czyli wspomaga organizm w usuwaniu/wydalaniu wolnych rodników, odpowiedzialnych za przyspieszenie starzenia się narządów wewnętrznych. Antyoksydany zawarte w olejku z oregano wpływają na dobra kondycję, zdrowie, witalność. Pojemność netto: 50 ml Skład: olejek z oregano 20% ( origanum vulgare), 80 % oliwa z oliwek extra virgin. Sposób użycia: Stosować w rozcieńczeniu, 4 krople na ok. 1/3 szklanki wody lub soku, pić 2-3 razy dziennie. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Może być również stosowany jako dodatek do inhalacji.
27,90
36,00 zł
Biooil Olej z wiesiołka tłoczony na zimno 250 ml
Biooil Olej z wiesiołka tłoczony na zimno 250 ml Olej z wiesiołka, tłoczony na zimno, nierafinowany i nieoczyszczony – 100% natury. Wybierając produkt Laboratorium Biooil mają Państwo pewność, że otrzymany olej jest produktem najwyższej jakości. Nasiona pozyskane do tłoczenia oleju z wiesiołka, zostały specjalnie wyselekcjonowane i dokładnie przebadane. Jest to produkt bogaty w kwas gammalinolenowy (GLA), który jest bardzo rzadko spotykany w naturze, a bardzo pożądany przez nasz organizm. W wiesiołku występuje w większych ilościach. Olej z wiesiołka ma przeznaczenie spożywcze, jednak z powodzeniem znajdzie również zastosowanie w kosmetyce. Posiada znakomite właściwości nawilżające – wzmacnia i odżywia skórę. Olej wiesiołkowy tłoczony jest metodą zimnego tłoczenia z nasion wiesiołka. To olej o jednej z najwyższych procentowych zawartości kwasu gamma-linolenowego (GLA). Cechujący się piękną żółto-zieloną barwą olej to prawdziwe dobrodziejstwo natury. Doceniany przez dietetyków i fitoterapeutów od lat, olej z wiesiołka powinien znaleźć się w diecie każdego. Olej z wiesiołka to cenne źródło kwasów tłuszczowych takich jak kwas GLA, kwas linolowy, ale też kwas oleinowy, palmitynowy czy stearynowy. W oleju wiesiołkowym matka natura zamknęła również cenne witaminy i mikroelementy, np. witaminę E, fitosterole, cynk, magnez czy selen. Sposób użycia: Można użyć go w porannej owsiance lub porcji musli z jogurtem. Sprawdzi się również jako uzupełnienie zdrowego smoothie owocowo-warzywnego czy sałatki warzywnej. Olej z wiesiołka można również przyjmować samodzielnie – w ilości optymalnej ok. 2 łyżeczek dziennie. Ze względu na swoje właściwości, olej z wiesiołka jest jednym z najcenniejszych kosmetycznie naturalnych surowców. Specyficzny profil kwasów tłuszczowych sprawia, że olej wiesiołkowy to doskonały naturalny kosmetyk dla skóry i włosów. Zawarte w nim kwasy sprawiają, że skóra jest odżywiona i nawilżona. Przechowywanie: Olej rzepakowy należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.  
29,90
47,36 zł
Produkt niedostępny
Biooil Olej konopny tłoczony na zimno 250 ml
Biooil Olej konopny tłoczony na zimno 250 ml Tłoczony na zimno najwyższej jakości olej z konopi siewnej jest produktem naturalnym, pozbawionym konserwantów i sztucznych dodatków. To produkt z pierwszego tłoczenia, nierafinowany, dzięki czemu zachowuje najcenniejsze właściwości nasion, z których został pozyskany. Olej konopny jest niezwykle bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), które mają idealne proporcje stosunku kwasów Omega 6 do kwasów Omega 3, czyli 3:1. Sposób użycia: Stosowany do potraw na zimno nada im lekko orzechowego posmaku, a ciekawa ciemnozielona barwa podkreśli ich walory wizualne. W kosmetyce stosowany do pielęgnacji skóry ciała, twarzy oraz do włosów. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej , w sposób niedostępny dla małych dzieci.    
24,90
27,86 zł
Produkt niedostępny
1
Liczba wyświetlanych pozycji:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka